-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TODI1111
veterán
válasz
Bondix #14296 üzenetére
"Akkor is kéri amikor ki szeretném kapcsolni a telefont."
Biztonsági okokból kéri.
Ha be is tudsz lépni recoverybe ahogy Probert75 fórumtárs írta és csinálsz egy teljes gyári visszaállítást akkor sem fogod tudni elindítani a készüléket csak a törlés előtti email cím és jelszó párossal. -
Bondix
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Samsung Galaxy Note 10 plusz
Testvérem telefonja volt régebben de elfelejtette a kódotAkkor is kéri amikor ki szeretném kapcsolni a telefont.
Ezt megoldottuk kikapcs gomb és hangero le
De ezek utan se tudjuk sehogyan recorvery módba tenni hogy teljes gyári visszaállítást csináljunk.Mi lehet a gond vagy mit csinálunk rosszul?
Vagy ez csak sszervizbe lehet majd? -
Probert75
addikt
válasz
parkasz #14294 üzenetére
Én is most rendeltem, egy hete használom az újjal. A régivel hamar lecsatlakozott, de még működik.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat, hogy a legutóbbi frissítes óta az s pennel csatlakozási gondok lennének?
Működni működik, de nem tud hozzá csatlakotni.
Vagy ez ettől független bibi és más a baja.
Előre is köszi! -
Probert75
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy a Kisegítő lehetőségek/Telepített alkalmazások-ban a Nova Launchert és az AOD Notify-t miért kérte már 2X is hogy engedélyezzem? Holott engedélyezve van! Valami változott a frissítéssel vagy mi?
-
atos30
aktív tag
válasz
gjoco1 #14283 üzenetére
Ha a Nova támogatja az ikon pakkot, akkor lehet egyesével kiválogatni az ikonokat. :
- hosszan nyomod az ikont amit meg akarsz változtatni. Feljön a Nova kis ablaka, tt "szerkesztés". Átvált Parancsikon szerkesztésre, itt ráböksz a parancsikon képére. Ha támogatja a Nova az ikon pakkot, akkor itt a listában látnod kellene azt és innen manuálisan arra cseréled amire csak akarod az ikont.Nem mindegyik ikon pakkban van teljes parancsikon készlet. Az rengeteg lenne!
-
gjoco1
addikt
Korábban mintha lett volna téma , de rákeresve sem találom .
Ma ismét elfogott a harci hév , de nem sikerül .
Találtam egy szuper ikon pakkot ( nem ősrégi ) , de sem Novában sem a gyári UI ban nem alakítja át a meglévőket . Más ikon pakk sem . Novát már kiveséztem , de semmi eredmény . Talán , ha egyharmadát tudja használni .
Mi a megoldás ? Plííííz !
159 ikonból 26 ot alakít át . -
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Lányomtól kaptam egy [tokot] , de semmi QR kód hozzá . Más megoldás esetleg lenne aktiválni az " okos" funkciót ? -
Brutális
csendes tag
Szegeden találtam egy makulátlan Note10+-t. 155 volt az ár. [3 hónap bolti garancia van] Mivel az előző törésbiztosított, abból még bőven jön vissza, úgyhogy megvettem.
Egy darabig még gondolkozhatok az utódon...
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14274 üzenetére
Na felraktam egy matt hidrogél fóliát. Háááát....
Ujlenyomatos folt tényleg nem lesz rajta, viszont a mattítás miatt kissé homályosítja a képet. Konkrétan az apró betük tünnek homályosnak és a színek is fakóbbak. Asszem megvárom, hogy megérkezzen az uv ragasztós üveg, elvileg azon lesz oleophobic réteg. -
Probert75
addikt
válasz
barca4ever #14275 üzenetére
Tök mindegy hogy teszed bele. Mindegy, hogy az oldalsó gomb előre vagy a hátlap fele néz, mivel szimmetrikus.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Egy kis "segítséget" kérni!
Adott Nekem egy Note10 + készülékem, és a mai napon kitakarítottam amit időszakosan megismétlek, csatlakozók, stb tisztítása. A lényeg az hogy az Spent véletlenül gombal lefelé, azaz hátlap felé nézve helyeztem be. Rendesen minden eröltetés nélkül "bepattant" a helyére. Kérdésem az lenne hogy ez okozhat e bármi kárt a készülékben?
Ui.: azóta is tökéletesen működik, csak így még sosem jártam és szeretném magam megnyugtatni!Előre is Mindenkinek köszönöm a válszokat!
-
atos30
aktív tag
válasz
Ferike81 #14269 üzenetére
Matt hidrogél fóliát. Kínából 1.600.- a 4db. Csak jól le kell előtte takarítani a kijelzőt izopropil alkohollal, mert különben fel fog jönni a széle. Ha szépen rátapad, akkor a tok széle sem nyomja fel. (persze tokba nem szabad rakni vagy 1 napig, amíg megköt vagy mifene a fólia ragasztója) (enyémen átlátszó van egy hónapja. Karcmentes a fólia, viszont nagyon hamar összekoszolódik az ujjlenyomatoktól. Ezért váltok én is matt-ra)
-
zitrone88
aktív tag
válasz
Brutális #14271 üzenetére
Off-ba rakom, mert elfogult vagyok. Én megfogadtam, hogy soha többé kínai, mindig van valami kompromisszum, valami, ami nem úgy működik, ahogy kéne, meg épp rosszkor hagy cserben, megy el a net, kell újraindítani, stb stb.... A note 10-et újra sem indítom sohse.. Nem bírnék nem samsungot használni. Samsunggal is volt bajom egyébként, a note 10 lite-al nem sikerült békét kötnöm, arról váltottam sima note 10-re, és ég és föld, tökéletes telefon. Rettegek attól, hogy újra valami xiaomi vackom legyen. Power usernek sosem ajánlanék kínait, de készséggel aláírom, hogy egy átlagfelhasználónak megfelelő lehet. Sajnos a döntésben nem biztos, hogy tudok segíteni, én, ha most rá lennék kényszerítve, hogy váltsak, és az általad mondott keretem lenne rá, akkor könnyes szemmel, de búcsút mondanék a tollnak (ez fájna a legjobban), S22-t vennék, simát, zöldet, baromira tetszik, pedig sosem döntöttem szín alapján
Jó, most sem ezért venném ezt, de k...va szép
Mondjuk nekem sima note 10-em van, és imádom, hogy kicsi. Vagy egy snapdragonos S21 FE-t. Vagy megvárnám, milyen lesz az S22 FE, ha lesz. (Persze, ha összetörne, nem várhatnék).
-
Brutális
csendes tag
Nem tudom az előző hsz-t módosítani!
Szóval Oppo Find x3 pro lenne az utód. Erről mi a véleményetek?
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok Note 10+ kijelzővédőnek? Még a gyári fólia van rajta, de már eléggé karcos így lecserélném. -
VivienR
tag
válasz
torrrent #14267 üzenetére
Abszolút egyetértek. Remek telefon, még épp elviselhető árral. De ez az idióta MPx hajhászás annyira felesleges parasztvakytás. Nyugodtan megállhattak volna 50MPx környékén, a mini optika miatt sokkal nem lesz jobb az eredmény. Az utóbbi idők egyetlen lényegi fejlődése a Note és Ultra vonalon az UWB, meg esetleg az érkező szatelit kommunikáció, persze az életem nem bíznám rá, hogy működjön, de tény hogy rövid üzenetek terén jól jöhet. Egy közép kategóriás 24Mpx-es DSLR/MILC is simán jobb képet készít bármilyen körülmények között... Ha normális képet akar valaki készíteni akkor nem telefonnal fog bohóckodni. Csak az árat növelik ez az eszeveszett MPx mánia. Ráadásul még a memória kártya foglalatot is kihajították...
-
torrrent
aktív tag
válasz
Brutális #14262 üzenetére
Én annó M.M-ban vettem kereken 3,5 éve a fekete sima Note 10-em (független). Telekomnál lenne is lehetőségem hűségre venni bármit és egy összeg is félre van téve, ha lene valami a Note-al.
Heti, havi szinten nyomkodom az újabbnál újabb telókatt M.M-ban.
A válasz jelenleg a pokolba is lemennék újra ezért a telóért ha elveszne. Fotós vagyok és ennek 100-220MpX harcnak nem dőlök be. -
csubííí
senior tag
Csak biztonsági, mást már ne várjunk, és ez is már csak ebben az évben, aztán vége.
Ennek ellenére nagyon megvagyok elégedve a készülékkel, amíg "teszi a dolgát" maradni fog.
Lassan már közelít a csúcs készülékek árra az 1 millióhoz, egyik gyártó készüléke sem ér annyit. Egy laptop vagy egy PC, plusz egy középkategoriás telefon simán megvan belőle.
Vicc az egész. -
bekk
csendes tag
Üdv. mindenkinek..Frissítés érkezett..hogy mi vehető belőle észre, nem tudom..
-
Brutális
csendes tag
Üdvözlöm a tisztelt tagokat!
Azt szeretném kérdezni, hogy ki mire cseréli le a "10plussz"-t?
Nekem az újabb Note készülékek originál verzióban ingerküszöbön feletti árban vannak.
A 10+ tudása bőven megfelel, viszont összetörtem így muszáj lesz valamire beruháznom.
Szívem szerint ugyanezt venném, csak sehol nincs új (érthető okból), bő két éves telefon meg nem hiszem hogy hosszú életű dolog. Nyilván minőségben és tudásban nem szeretnék visszalépést, de ha jól látom elég ordenáré árakon mérik az új dolgokat, szinte minden márkából.
Ha tudtok ajánlani jó utódot 230.000 körül, azt megköszönöm. -
Probert75
addikt
-
csubííí
senior tag
válasz
MCMLXXXII #14258 üzenetére
Goodlock-on belüli modul, QuickStar.
Lehet az alap 4x3 vagy 5x3 és 6x3. Ha letöltés megvan és nincs bekapcsolva, akkor (Show Quick button grid) bekapcs, utána állítható. Állapotsor teljesen lenyit- felül három pötty- gombrács.
Az állapotsorban dolgok kikapcsolhatóak, fent jobbról és balról lehúzásra külön állítható a részleges vagy teljes megnyitás, óra is áthelyezhető és még pár dolog.Remélem tudtam segíteni.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Probert75 #14256 üzenetére
Én is a simát használtam, de kitört a sarkából egy darab, így új telefon kellett vennem. A tollat szeretem, és a szögletes formát is, így maradt a 22U. Már egy hónapot nem mertem várni a 23U-ra. Mivel a páromnak tetszett az új, így nálam a Note10 plus lesz. Első nap furcsa volt, de a méretet hamar megszoktam. Nem olyan veszélyes.
-
Ferike81
senior tag
válasz
F_Gergely #14254 üzenetére
Nekem van Note10 és Note10 plus is. Most jött meg egy S22U. Nem akartam én sem mert az S szériát láttam benne. Igaz sokat nem tudtam használni, mert a feleségem használatba vette, de szerintem inkább Note mint S. Jobb kezes vagyok én is, de pl a tollat kivenni ugyanannyi mint ha jobb oldalon lenne. Így is úgy is el kell fordítani a kezedben. De szerintem megszokni kb 3 nap. Jobban zavart inkább, hogy nincs gyári fólia rajta.
Szerintem ez egy filléres cucc, nem hiszem hogy ezen olyan sokat spórolnának. Viszont 4 év után ez az első olyan telefon aminek fogdosása közben ugyanaz a prémium érzésem van mint annak idején mikor a Note10-et kezdtem használni. Most marad a Note, remélem bírja még jó sokáig, de ha csere lesz akkor muszáj lesz egy S Ultrára váltani.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Probert75 #14241 üzenetére
En jobb lezes vagyol, tehat a ceruuat jobb kezben fogom, igy a teledont a bal kezemmel tartom. Nekem bal oldali ceruza sehogy nem esik kezre. A bekapcsolo gomb, hangerogomb elhelyezkedese nekem mindegy de a ceruza elhelyezese mar kardinalisabb.
haten:
Azt amit a Note kepvisel, abban a formaban megszunt. Most az Ultra nem mas mint egy ceruzaval ellatott S szeria. Nem Note. Ha nem erted/erzed a kulonbseget valoszinuleg nem volt sok Note telefonod. -
csubííí
senior tag
válasz
gjoco1 #14251 üzenetére
A panelon az (X) kapcsoló sem fontos helyette lehet mást is rakni (ha csak nem szándékosan lett odarakva) , hisz a panelon kívüli érintésre eltűnik az egész.
Én már megszoktam.Probert75
Szívesen, az jó, hogy neked is tudtam segíteni.
Ha úgy állítod be, akkor mindkét oldalról irányítható ugyanaz, vagy akár más is. -
Probert75
addikt
válasz
csubííí #14247 üzenetére
THX a javaslatokat!
Hogy ezt a lehetőséget már mióta kerestem, hogy ne kelljen kitekerve az ujjammal a gombokat nyomkodni. Erre telepítettem egy külsős appot, a Volume Panel Pro-t, hogy gesztussal tudjam a hangot vezérelni. De így megoldottam a samsung saját progijaival. A gesztusra csak a gyári hangerőcsúszkát állítottam be. Tehát a befele gesztusra a jobb széltől a hangerő panel ugrik fel. A Sound Assistant is feltettem, hogy a hangerő panel átkerüljön a balról jobb oldalra. -
csubííí
senior tag
válasz
gjoco1 #14246 üzenetére
One Hand Operation+ -valamelyik fogopont kiválaszt- valamelyik húzás művelet- görgetés gyorsezközökig- jobboldalán fogaskerék. Ha tele csak akkor tudsz hozzáadni ha törölsz közülük, 12 lehet max. Jobb oldalon lévő kis nyíllal (fogvatart) lehet a sorrendet módosítani.
Sok-sok gesztusvezérlés közül lehet választani, ha sok fogopont van csinálva, ember legyen a talpán aki megjegyzi.
-
csubííí
senior tag
-
haten
tag
Nem szüntették meg, csak átnevezték Ultrára.
-
F_Gergely
őstag
Örülök, hogy 2019-ben mikor előrendelt a 10+-t akkor az 512 gb-ost rendeltem elő.
Ez, hogy a ceruzát át tették a bal oldalra nálam szentségtörés, és sajnos az S23 utlrában is bal oldalt van, igy ha szeretném sem tudnám mire cserélni, mert nincs mire.
Sajnálom, hogy ennyire tönkre vágták és megszüntették a Note szériát, aminek az utolsó darabja a Note 10, ami méltó arra, hogy Note-nak hivják.... -
bbendre
őstag
válasz
Probert75 #14235 üzenetére
Nyugodtan maradhat. Hivatalosan is támogatott a két toll. Merülni nem fog jobban. BlueTooth LE egy elég jó megoldás.
-
Probert75
addikt
válasz
Tommy-1998 #14234 üzenetére
#14234 tomi19981214 Bocsesz, nem töled akartam csak kérdezni.
Mindenki adhat tanácsot, bárkitől elfogadom, meghallgatom!
-
Probert75
addikt
válasz
Tommy-1998 #14234 üzenetére
Vettem egy új S Pen-t a telóhoz. Kell valamit tennem az újjal vagy a régivel? Már használom az újat, pedig a régi is működik még. Úgy értem, hogy a régit le kell e csatlakoztatni, vagy el kell e a telefonnal felejtetni? Mert megy párhuzamosan is mindkettővel. Így a bluethoot miatt nem merül jobban, mert a másik a teló mellette van az asztalon?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Tommy-1998 #14225 üzenetére
Szerintem igen, illetve az, hogy folyamatosan töltésen van.
Nálam 3,5 évet bírt, egy ilyen kis vacaktól teljesen korrekt. De a beállításokban kikapcsolható, így csak "buta ceruza" viszont ugyan úgy használható csak a gesztus vezérlés nem működik én meg azt sose használtam, de így nem kellett új ceruzát vennem, és a telefon sem cseszeget állandóan, hogy megszakadt a kapcsolat -
F_Gergely
őstag
válasz
Tommy-1998 #14222 üzenetére
Kezd az akku doglodni, nalam is igy kezdodott.
Kiirta, hogy lecsatlakozott, ranyomtam, hogy csazlakozas gond nelkul csatlakozott. Ezt jatszottuk par honapig aztan neztem menuben az ceruza allapotat, es ott lattam hogy ugral a toltottsegi szint 0 es 100 kozott. -
csubííí
senior tag
válasz
Tommy-1998 #14222 üzenetére
Akkor passzolom, nincs ötletem, lehet lesz aki tud segíteni.
-
csubííí
senior tag
-
haten
tag
Nekem is tollas kérdésem lenne. Most olvastam, hogy lehet olyat csinálni, hogy lezárt készüléknél a toll előhúzásával azonnal lehet jegyzetet irni. Na ezt hogy? Nálam egy üzenet jön elő, hogy a gyorsjegyzethez engedélyezzem a mindig felül opciót a beállításokban. Na ilyet fél órás kereséssel sem találtam.
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Tegnap kezdődött a probléma az s-penel hogy random lecsatlakozott, aztán újra indítottam a telót utána jó lett, viszont most délután megint lecsatlakozott, de most nem kellett újra indítanom, elég volt rányomni hogy újra csatlakozás. 2 éves a teló kezdi megadni magát az s-penek az akkuja vagy mi lehet a baj?Igazából ritkán is használtam a tollat. Válaszokat előre is köszi!
-
kaisers
aktív tag
Hát ez remek.
Akkor inkább hagyom.
Köszönöm a válaszokat -
kaisers
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hátha valakinek nagyobb a tapasztalata.
A nagyfiam sikeresen le amortizálta a sima Note10-et.
Kijelző, usb aljzat.Ezek javítását Budapest környékén hol ajánlanátok, az kb. mennyibe fáj, illetve mennyire gazdaságtalan már?
..., és akkor egy akku csere is lenne, ha már darabokra szednék amúgy is.
-
torrrent
aktív tag
Kár, hogy a teló nem kapja meg a 13-at. Nekem Tab A8-ra egy hete megjött és kifejezetten tetszik.
A hardver bírná pedig, szerintem még a 14-et is. -
atos30
aktív tag
Juteszembe:- a toll működik rendesen
!!
-
atos30
aktív tag
Töltés
olvasni való [link] [link]Pár napja megjött az Essager 65W töltő. A C1 portja tud max45W-ot és támogatja a PPS 3.3-11V -5A. A töltő jónak tűnik, masszív darab, van súlya.
Ha valaki venni akar gyári 45W-os Samsung töltőt, akkor inkább ezt vegye, mert rögtön három portja van és gyakorlatilag ígyse-úgyse lesz gyorsabb a töltés a 25W-osnál.A note10+ meg "elvileg" tudna tölteni 11V 4A vagy 10V 4.5A (biztos függ attól, hogy exynos vagy snapdragon a proci)
A Samsung viszont biztonsági játékot játszik és le van szabályozva az egész töltési folyamat, nehogy melegedni tudjon az aksi drasztikusan.
(ráadásul jobban leszabályozták a 45W-os töltő használatát, mint a 25W-osét)Nálam 1%-ról 1 óra 16 perc volt bekapcsolva és kikapcsolt kijelzővel, wifi meg minden ment , ahogy szokott.
Na ez variálható, ha ki van kapcsolva a telefon, vagy repülőgépes módban van, esetleg az akkukímélő 85%-ra van állítva...stb,stb,stb.....Előszőr kemény 10 másodpercre felugrott 33W-ra a töltés majd a telefon visszaszabályzott 27W-ra és 1 perc töltés után beált 22W-ra. Na ennyi volt a superfast 2.0 gyorstöltés.
11.percben 25%-on .leszabályzott 14W-ra, majd kb a 47. percben 80%-nál elkezdte leszabályozni 10W alá..
Végig azt írta ki hogy , hogy ő most szupergyors töltés 2.0 -át csinál.Nem csalódtam, kb erre számítottam a sok előzetes tesztvideók után.
A Samsungnak meg gratula a hatalmas Marketing Bullshit-ért. (bár végülis 10 másodpercig megvolt a 33W )Másnál lehet másképp töltődik, de úgy látom az újabb szériáknál is hasonló a helyzet, bár ha jól láttam az S22 Ultránál egy darabig megy a 33W-os töltés. ( csakhogy meglegyen a nagyobb aksi miatt az 1 óra körüli töltési idő)
-
csubííí
senior tag
válasz
atos30 #14205 üzenetére
Ez igen, gratulálok.
Az a baj, már semmit nem úgy gyártanak, hogy "könnyen" javítható legyen. Csak mondják, hogy sok az ilyen/olyan szemét, de igazából nem tesznek ellene semmit. Garancia idő után ha elromlik valami, már meg kell gondolni a javítatást, ha egyáltalán javítható, mert sokba kerül (hivatalos szerviz) , egyszerűbb venni újat ami megint garanciális. Csak így meg több lesz a hulladék, de sajnos az van.
-
atos30
aktív tag
" S Pen Akkumulátor csere "
Előre szólok, hogy csak pusztán kiváncsiságból, hobbi szinten estem neki. Biztos másképp is meg lehet csinálni.
3 órát elszórakoztam vele, ha lenne rutinom, akkor 1/2-1 óra a művelet.Előzmény: - a gyorsművelet (vagy air gesture) csak pár gombnyomás erejéig működött. A tollat visszahelyezve a telefonba, a S Pen töltöttségjelzője 1-100% közt ugrált. Aztán valamikor megállapodott 100%-on, de kivéve a tollat rögtön leesett 1%-ra a töltöttsége, majd 1-2 gombnyomás után vége is volt a távfunkciónak.
A tollat persze lehet használni, csak a benne lévő bluetooth chip energia hiányában nem fog működni, és a távvézerlő funkciók sem.Aksi: -Li-ion 2.4V /7mA Nichicon SLB03070LR351BS
Beszerzési hely: TME Hungary Kft. www.tme.eu
ár: 1db -1148.ft + GLS futár 1524.- ft. Összesen fizettem: 2672.-Ft-ot.Szétszedésnél a rugós kapcsolónál nem érdemes próbálkozni, indiai videók alapján be van ragasztva. Ifixit-en volt röngten kép a tollról, így szerintem az optimális hely 16mm-re a gomb közepétől a toll vége felé.
Szikét használtam, lassan óvatosan, kapargatva/karistolva, míg ketté nem vált.
Ragasztásnak síma gél pillanatragasztó.Az új aksi zsákbamacska, mivel rámértem és 0.6V-ot mutatott a multiméter. Gondolom 4 éve állt a raktárban. (ki vesz ilyet rajtam kívűl
? )
Összeragasztás előtt érdemes tesztelni a tollat. Én egy festőszalagot raktam rá és úgy raktam be a telefonba, hogy ki is tudjam húzni utána.
Vigyázni kell, hogy szétszedéskor kieshet a tekercselés utáni részből az a kis fekete biz-basz, ami a tollhegyet tartja. Ennélkül nem fog működni a toll hegye, nem lehet vele bökni/ írni.A vezérlőgomb magátol ki fog esni, ha széthúzáskor kicsit ki-be tologatjuk a belsőrészt. (ilyen miniatűr kapcsos/sines megoldással rögzül.
Valami epoxy féle ragasztóval van beöntve az egész belsőrész. Melegítésre sem lágyult semmit. Az aksi lábainál óvatosan kikapargattam ezt az epoxy cuccot és meghagyva a aksi lábait leszedtem a régi aksit.
Az új aksit a régi lábaihoz forrasztottam. Van rajta + jel, így lehet tudni melyik láb hova való.A toll működik szépen. 4-5 perc hadonászás után 90% lett az aksiszint. Visszahelyezve sem ugrál fel/le a töltöttség..
-
bcl
senior tag
válasz
atos30 #14203 üzenetére
Nem, a Zerolemon nem támogatja a PPS-t. A portok viszont nincsenek megosztva, illetve részben. Az egyik Type-C max 87 wattot tud, a másik 20-at (PD szabvány szerint). Az A portok asszem összesen tudnak 15-öt.
szerk: azt írják, tudja a 25 és a 45W-os Samsung töltést is:
Igazából most jut eszembe, hogy van kis kijelzősor rajta, ami írja, hogy éppen hány Volttal tölt, de azt nem néztem
A HP kábel C-C, igen. Mind az volt, amivel most teszteltem, illetve a HP kábeleim kivételével mindig olyat vettem, ami 10Gbps/100W. Persze aztán hogy melyik mennyire tényleg az, ami...
Részemről nem vadászom a szupergyors töltést, csak éppen belebotlottam a posztodba lentebb, és akkor már úton volt a töltő. Nekem a Dell + telefon + óra töltése jó, ha egy darab ketyerével megoldható, mert ha utazok, akkor csak azt viszem.
Volt régebben egy másik, még nem-GaN töltőm, ami 100W-ot tudott, és volt rajta 2C+2A port, és vitt mindent, de a gyorsabb C portja betojt, így azt azóta nem használom. XPower, még pár éve vettem eBayről.
Mostanában a Zerolemont cipelgetem, de az elég nagy. Mondjuk családi nyaraláshoz pont jó, van rajta 4 usb + egy Qi töltő ez 2 órának + 3 telefonnak elégMeg zavaró, hogy van benne egy ventillátor, és terhelés alatt megy ám. Éjszaka, éjjeliszekrényen kellemetlen.
És hát, ha egyedül megyek, sok helyet foglal a csomagban, és sokszor számít.
Szeretnék majd egy nagyobb teljesítményű GaN töltőt is venni, de most horror áruk van. Bíztam benne egy bő éve-két éve, hogy egyre olcsóbbak lesznek majd, de pont feljebb ment az áruk. Jó rendesen... -
atos30
aktív tag
Szerintem a Zerolemon nem támogatja a Samsung PPS szabványát, ráadásul osztoznak a portok a teljesítményen, így azzal nem lesz csak max gyorstöltés (max 18W). 18W felett van Samsungnál szupergyorstöltés. Így szerintem több, mint 18W-al töltött a Samsung és az Essager töltőd.
Szerintem nálad a Vention kábel a gyári 25W-os töltövel vagy az Essager C1 portját használva tudod kihasználni a maxot a Fold4-el (25W?).
Ha a HP kábeled usb c - usb c, akkor szerintem az is jó.
-
bcl
senior tag
válasz
atos30 #14201 üzenetére
Nos, tettem egy próbát.
Mivel nincs "mérős" kábelem, letöltöttem 3 appot a Play store-ból, amik ígéretesnek tűntek (Charge meter, Ampere, AccuBattery). Végül teljesítményt csak a legutóbbi írt, a többiből (ugyan szépek, meg az értékeléseik is jók, meg tényleg jónak tűnnek) olyan részletes töltési adatokat nem tudtam kicsiholni.
Van néhány töltőm: az Essager, egy Zerolemon Extreme charging station (ez (indiegogo oldal)), illetve egy Samsung EP-TA800 "szupergyors" töltő, ez 25W-os.
Meg van egy Dell Latitude 5179 laptop, aminek 30W-os PD töltő kell. Ez egyébként szépen tölt a fenti Zerolemon 20W-os portjáról (nem rinyál, hogy nem eredeti Dell töltő), de a "nagyobb" portról szoktam tölteni.A telefon (Fold4) a Zerolemonnal csak "gyorstöltés"-t ír, az Essagerrel, meg persze a Samsunggal "szupergyors" töltést.
Megnéztem, és sajnos az Accubattery mindhárom töltővel 10-12W körüli töltési sebességet ír. A telefont olyan 56% körül kezdtem tesztelgetni, szóval nyilván már amúgy sem sietett nagyon. (ezek a gyorstöltő mindenféle szabványok elég gyakran változtatják a teljesítményt, variálják az áramerősséget, feszültséget rengeteg dolog függvényében)
Amikor a Dell-t rádugtam az Essagerre, a telefon "visszaesett" sima töltésre. A Zerolemonnal nem volt ilyen, ott maradt a gyorstöltés.
Ahogy írtam, minden esetben 12W körül ugrált az AccuBattery kijelzése.Amikor a telefont a tablet(/laptop) töltőjére dugtam, akkor olyan 5-7W körül töltött, ugyanígy, ha az alaplapom Type-C csatijára dugtam rá (ASUS AMD TUF GAMING B550-PLUS) (szoktam, DEX + esti lassú töltés miatt).
A kábelek közül az egyik egy HP 60W-os minősítésű 10Gbps-es kábel, a másik egy Vention 10Gbps/100W-os minősítésű kábel volt. Mindkettővel írta a "szupergyors töltés"-t telefon.
Ennyit tudtam
-
atos30
aktív tag
Wattkijelzős kábelt rendeltem mellé, de biztos létezik valami app is ami mutatja, vagy talán egy fogyasztásmérő a konnektorba dugva.
Elvileg 0%-ról 100%-ra nem nagyon lesz különbség a töltési időben egy 25W-os töltőhöz képest. Viszont ha 15%-ról kellene hirtelen 50-60%ra tölteni (van ilyen helyzet), akkor nagyon jól fog jönni.
Kábelből nem mindegyikben van e-marker chip. 60W-ig nem kellene a csip, de Samsung a 45W-os töltőjéhez mégis csip-es 100W-os kábelt mellékel (már ahol adnak hozzá). Csip nélkül lehet csak 25W a töltés.
Ha megjön a töltőm és a kábel okosabbak leszünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest