- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
#79335424 #13539 üzenetére
Nem feltétlenül konkrétan ez a típus, de össze lehet dobni egy low-cost HTPC-t, ami viszont nem fogy el, ha pl BR ISO-t kell léjátszania, mellette meg még tölt le fel.
Egyébként x64-es proci az említett E350, de nincs jelentősége, csak példa volt, a kereső ezt dobta ki
Nekem a következő lépés egy HTPC lesz, csak jelenleg totál felesleges lenne, mivel a net sebessége meg sem közelíti a jelenlegi 325v2 határait. -
Anonymus23
veterán
válasz
#79335424 #13532 üzenetére
Bakker igazad van, meg volt nyitva vagy 15 oldal, és rossz oldal linkjét tettem be.
>>>EZT<<< akartam belinkelni.
Egyébként ismerem mind a Forint, mind a tizedesvessző fogalmát, de a fenti azért pariban van egy Nassal... Talán a fogyasztás nem feltétlenül, de erőben viszont felette, főleg ha valakinek kell a több száz mega, vagy 1 gigabites nethez. -
törölt tag
-
Neoka
aktív tag
válasz
#79335424 #13322 üzenetére
Sajna nem értek a linuxhoz.
Csak arra gondoltam, meg lehet ezt csinálni, a a transmission a pendirveon van (valahol olvastam hogy így a HDD nincs folyamatosan pörgetve).
Nekem csak a média tár és a transmission kell(ene) róla.
Lehet egyelőre marad a gyári, így a 0 tudásommal.Ha csak ezt a 2 funkciót szertetném használni, akkor is kell PORT forwardot beállítanom? Egy Asus Rt n66u mögött csücsül a nas. Az Asus ddns címével is el tudom érni távolról a nast?
Bocs ha túl alapokat kérdezek, de ezekhez nem értek. Ez az első nas-om. -
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #13199 üzenetére
Igen, tud. Szintén droidról a pyload nevű appban (is) be lehet állítani, hogy a letölteni kívánt cuccot milyen minőségbe szedje le.
Ugyan mp3-at nem tud, de hasznos!
2. Az ilyen magyar oldalakra sajnos nem nagyon csináltak bővítményt, de ha tudod, hogy pontosan hogyan dolgozik a data, akkor simán össze tudsz dobni magadnak egyet, a python nem a legnehezebb nyelv!
Te a nagy robot/automatizáló hogyhogy nem csináltál profilt a kicsomagolásra?
-
Limari
csendes tag
-
Limari
csendes tag
válasz
#79335424 #13062 üzenetére
Akkor ezek szerint, ha olyan filmet, vagy zenét töltök le amit a TV támogat, akkor nincs szükség gondolom semmi átkódolásra. Kicsit erősebb NAS-on gondolkozom igen. De olyan amit tudja ezt, az már sokba kerül. De akkor nekem nincs is szükségem átkódolásra, mert nekem csak filmnézésre kell a TV-n. És csak olyat töltök le amit a TVm (LG 42lb5700) támogat. Egy Qnap-TS-120 néztem ki. Jól gondolom?
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #13056 üzenetére
Szia!
Valami nyílt torrentoldalról beszélünk? (Ha igen DHT engedélyezve)
Porttal hogy állsz? Ugye opened? (Screenshot a settingsről nem hátrány
)
Egyébként a torrent érdekes dolog... Én sem vagyok egy nagy torrent huszár, de azt észrevettem, h akinek gyorsabb az upja, az valahogy nagyobb priorítást élvez a letöltésnél is.
Egyébként ha sebességet szeretnél mérni torrentel, akkor a linux isok pl nagyforgalmúak és ilyen célra megfelelnek.
De egyébként az is lehet, h csak a szolgáltatód korlátozza a torrentet.
Ui.: van külön bittorrent topik is, ott is érdemes rákérdezni.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #12966 üzenetére
Én teliholdkor keresztülpisiltem a télikabátom bal ingujján, és azóta van SMB ... de a Te módszered sem rossz, LOL
morfeusz1
Amúgy meg ja, SMB az van a kezdetek óta, tehát nem kell telepíteni. De mondtam, firmware-t frissíts, nekem sanszos, hogy az a probléma. És nézd meg a lemezről lejátszást is! -
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #12931 üzenetére
Én sem tiltottam le a telnetet.
Nálam egy nsa320s van, én is kihagytam a telnetes(putty-os) részt... Úgy gondoltam, h nekem még kellhet a telnet. (Tudom nem biztonságos annyira, mint egy ssh; meg nem megy rajta színesen pl az mc, a slacker stb {nem színes} és sorolhatnám)
-
tiopeppe
csendes tag
válasz
#79335424 #12639 üzenetére
Köszönöm szépen, rá fogok keresni. Ezek a Zyxel gépek még nagyon újak nekem, meg kell ismernem őket. Most kaptam egy mostazonnalcsináldmeg feladatot, ezért megy a kattogás ismeretlen megoldások felé, később ha már ismerem a belét a gépnek, nyilván nem leszek ennyire kiszolgáltatott.
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #12573 üzenetére
Mekkora betámadások szoktak lenni a "Milyen nas-t vegyek" c. topicban, ha egy kicsit jobban erőltetjük a Zyxelt.
Csak a Synology-t lehet ajánlani
. Sajnos a userek 99% csak azt nézni, hogy milyen csiliivilli a felület. Ár/érték arányban verhetetlen ez a márka szerintem. Ha váltani fogok, akkor egy q1900-ra saját kezűleg épített nas-ra váltok (egy-két éven belül).
(#12574) feco93
Az érintett könyvtárnak milyen jogosultságai vannak?
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #12559 üzenetére
Ismerem a pyloadot. Annak idején te segítettél a Mediafirevel. Igazából én azt nem pythonnal oldom meg. Sokkal egyszerűbb, ha leszeded az unrar csomagot ffp-vel. Ez a program a darabolt/jelszavas csomagokat is kezeli. Annyit kell tenned, h kiadod az unrar x /honnan/ /hova bontsa/ parancsot.
Én még ezt is leegyszerűsítettem. Többnyire linuxokat szedek torrentről. Ha a mappában lát egy rar-t, akkor mellé kibontja. Bár procihasználatot nem kérdez...
-
spiky03
veterán
válasz
#79335424 #12471 üzenetére
Köszönöm az infót, de ha jól emlékszem akkor valahogy mi is így csináltuk.
Nah de most már megint valakiért passzív a Nas.
Pedig ugyan úgy vannak beállítva a portok meg mimdem mint a TP-Linknel.
Reggel tűnt fel, hogy a hálókártya sárgán világít és nem zölden a NAS seggén.
Most a telorol elinditottam egy letoltest, ami megjelenik a TM-Ben de nem indul el, és az oldalon passzívnak jelzi a letoltest.Szerintetek mi lehet a hiba?
Lehet, hogy a tuzfalat nem kapcsoltam ki a routerben? Az lehet az oka? Mert másra nem tudok gondolni.
Köszönöm
-
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #12237 üzenetére
"Okíts Mester"
Innentől kezdve lettél komolytalan, bár már megszoktam, hogy ha valamit írok, akkor keresed benne a lehetőséget, hogy rátronfolhass. Legyen.
De hogy adjak választ is meg nem is: Többféle megoldás létezik ennek a problémának a kiküszöbölésére.
Pl az első;
A többi megkeresését rád bízom, mert bizony fél perc alatt lehet találni akár linux alá updater scriptet (nem is keveset), akár windows alá segédprogramot, amivel akkor updateled automazálva, amikor akarod.Azt meg, hogy a rendelkezésre állást te biztonsági kérdésnek titulálod, hát legyen, ez már csak a megmagyarázás része!
Részemről befejeztem!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
#79335424 #12225 üzenetére
Port forward van, meg dyndns is, vettem 1et.
FTPn ugye elerem tavolrol barmikor. Csak a gond, h letoltene, ami nem jo megoldasBiztonsagos mod kellene mindenkepp, de ehhez hulye vagyok (vpn-hez)
Routerem szvsz tudja (asus rt n56u ha jol remlik, profilomban talan benne van)
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #11761 üzenetére
Azt ne mond, hogy egyszerűbb pakolászni, szerelni, mint kiadni az (pláne, hogy az egyik hdd üres is volt a kollégánál +valamit nagyon félrenyomott, így az elcseszett tömb magától nem fog összeállni) parancsot.
mdadm --assemble /dev/md1 /dev/sdxy
mount /dev/md1 ~/valamiDe a lényeg, hogy már megoldott, így ez csak filozófiai síkon maradó eszmecsere.
-
-
mandras81
senior tag
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #11536 üzenetére
Nekem valószínű ez lenne most hosszú időre az utolsó még szükséges beállítás a NAS-on.
(Eddig is remekül el voltam vele, de ez egy kényelmi funkciót adna számomra.)
Mármint hogy ne egyesével kelljen kezelni a file-okat.
Mert ez a jelenlegi problémám, nem a cifs csatolás. Az kész, meg van, és működik is. A hsz-ek elmentve, dokumentálva, hogy ha valaki hasonló problémával küzd, és én észreveszem, azonnal tudjam neki átadni.Hidd el én próbálom keresni a megoldást, van hogy több mint egy nap eltelik azzal hogy nem kérdezek, de ahogy fentebb írtam, az 5 szóból álló kérdés pont nem jutott úgy eszembe feltenni a google-nek.
Érzem hogy Tony-knál sokszor feszegetem a határt, de eddig mindig sikerült eljutnunk a dolgok végére, amiért nagyon hálás vagyok neki. Amennyiben valakinek teher a segítség az úgy is megmondja. De eddig mindig csak olyanok affektáltak akik egy jól megmondó hsz-t akartak csak látni maguktól, persze segítség egyikben sem volt, vagy hogy is mondjam...nem igen vitt előrébb. Ez persze nem azt jelenti hogy aki segít, annak nincs tele a hócipője velem, de még is le írja a megoldást, akár ilyen-olyan szúrkálódássl is.
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #11361 üzenetére
Sziasztok!
Én ajánlottam neki az N15U-t, mert az MIPS alapú, és ahogy mondod a sok feature-t...az N18U ARM-es.
Na az szerintem már nem olyan egyszerű, pont a napokban kommunikálunk Intruder-rel ez ügyben, és szégyellem, de feladtam hogy én állítsam be.
Ellenben az N15U-ra tökéletes a leírás minden téren.
Természetesen ha csak Tomato-ra van szükség abban az esetben valóban jobb az N18U. Mert annak az admin felülete valóban nagyjából u.a. mindegyiken.
Nem azt mondom hogy rosszabb, csak hogy az ő (és sajátom) szintjén is több lehet a kínlódás mint a siker, ezért nem ajánlottam neki.
Persze neki kell eldöntenie, hogy mire van szüksége. -
zambozoli
aktív tag
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #11247 üzenetére
"Az első linkesen van ethernet bridge. Azzal csak a röfitől, a TV -ig kell a kábel"
Idézek magamtól: "Javítani nyílván javíthat, ha lanon juttatod el hozzá a gerincet, de akkor megint kábelezni kell..."
Viszont a Power Lan jó ötlet! Kérdés van-e közte kismegszakító valahol, mert azt annyira nem komálják, ha jól emléxem. Meg, hogy ennyi eszközhöz mennyire költséghatékony (már, ha ez számít).
-
jetixx
csendes tag
válasz
#79335424 #11169 üzenetére
Igen hdd nélkül adom
Megpróbálom!
Én valahogy abban a hitben voltam hogy van egy rom benne amin vannak a dolgok és maga a rendszer meg a transmission meg a mc stb...stb.Régen valahol azt is olvastam, hogy ha gariztatni kell a nast akkor nem fogadják elfogadni mert buherált.
De kipróbálom hátha sikerül -
80-évespapa
csendes tag
válasz
#79335424 #10761 üzenetére
Helló Somatom! Köszönöm segítőszándékú írásodat. A NoIP-hez történő regisztrációnál csak a .com végződés szerepelt, állitólag ez ingyenes úgy, hogy havonta 1 alkalommal rá kell klikkelni egy megadott linkre (persze a fene tudja, hogy az hova visz). Nem tudom, hogy önkényesen irhatok-e a .com helyet .org-ot.
-
petya80
tag
válasz
#79335424 #10520 üzenetére
Teljesen értem amit írsz jómagam is több évig használtam Linux disztrókat (Arch, Ubuntu st..).
De itt most az a kérdés, hogy 325v2-ben másodlagos lemezként működik-e majd a jelenleg 210-ben ketyegő HDD mindenféle adatmentés-újraformázás nélkül nélkül.
Nyilván elsődleges HDD-ként egy használt 250-500GB-s tennék bele kezdésnek amit ugye tuti megformázz először. -
Mankó
veterán
válasz
#79335424 #10389 üzenetére
Hálózatról kapja az anyagot, a lejátszó fogyasztása minimális. Viszont usb-ről, számítógépes megosztásnál még nem láttam ezt a hibát. Újra formáztam a nas hdd-jét, most még nincs hiba, de még gyakorlatilag üres. Legalább a felét meg kell tölteni, és többet tesztelni hogy biztosra mehessek.
-
Anonymus23
veterán
válasz
#79335424 #10414 üzenetére
Most fizettem elő gyorsabb netre
De mit csinál majd az, akinek a Digis gigabites net lesz, véletlenül rákattint valamire, és hipp-hopp pár ezer forint ugrik azonnal
Nem tudom elhinni, hogy ezt végig tudnák vinni, ezzel kb buknának is, pont azokat szívatnák meg de csúnyán, akikből a legnagyobb szavazóbázisuk van.
De ne írogassunk, mert már én is elolvasgattam és írogattam vagy 50 Ft-t amióta ezt a hírt olvastamPl cégnél, egész nap neten lógunk, mert pl fuvarbörze az ugye neten van, minden rendelés, visszaigazolások, flottakövetés az ugye neten megy, nesze neked dübörög a gazdaság.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #10323 üzenetére
Szia! En mindig elfelejtem a mintat. De ha latjak, hogy van rajta vmi kod akkor kisebb az eselye, hogy ellopjak. En ugy oldottam meg, h beallitottam egy mintat. File manager hd-ban engedelyeztem a rootot es a system mappak felcsatolasat. Elotte beallitottam a vpnt, majd bementem a /data/system/ be. Es ott kitoroltem a gesture.key fajlt. Utana barmilyen mintat el fog fogadni.
(adbvel is meg lehet csinalni)
-
dmc
aktív tag
válasz
#79335424 #10180 üzenetére
Nem azt várom el senkitől hogy csinálja meg, csak azt gondoltam valaki már találkozott ezzel a gonddal vagy problémával feltettek kérdéseket én válaszoltam rá.
A te kérdésedre válaszolva a CPU olyan 40 - 85 % között mozog a memória az meg olyan 30 - 70 % között most hogy szedem le róla a dolgokat . -
L4ller
tag
válasz
#79335424 #10127 üzenetére
Szia! A partíciók közül azt, amire az ffp volt telepítve, azt látta, catolta is, a másikat nem tudta csatolni, valami hibát is írt, de már nem emlékszem pontosan, mit. Amúgy mielőtt behányt, sokszor volt áramszünet, annak a számlájára tudnám írni.
Mennyit lehet elkérni reálisan egy ilyen 310-ért, vinyó nélkül, papírjaival, dobozzal, 2-3 hó garival?
-
L4ller
tag
válasz
#79335424 #9462 üzenetére
Köszi a puppys tippet, valóban látta az xfs partíciót, de a tartalmához sajna nem tudtam hozzáférni sehogyan sem. Fel sem csatolta a partíciót, így maradt a delete...
Engedte viszont újrapartícionálni, így most megy egy asztali gépbe, a NAS pedig kap egy 1TB-os valamit.
Azt nem tudom, hogy ha nem akarom, hogy XFS-t hozzon létre, akkor milyen filerendszert érdemes alkalmazni, amit a NAS is lát, ír, olvas?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lexus, Toyota topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest