- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
tiopeppe #12649 üzenetére
"No-ip.com-mal sikerült megoldanom statikussá"
Ezzel nem tetted statikussá, mert az a szolgáltatód tehetné csak. Ezzel azt érted el, hogy a regisztrált domainedhez mindig frissül az aktuális DINAMIKUS ip-d. Teht ez ugyanúgy dinamikus, csak tud róla egy domain szolgáltató, hogy épp mi az ip-d és a domaint oda irányítja.
"Ti ezt hogyan oldottátok meg?"
Vagy kirakod a netre az admin felületet, ami nem lenne túl okos dolog, de megoldható, de akkor mindenképpen https-en, vagy csinálsz egy vpn-t és a mögül állítgatod.
-
törölt tag
válasz
tiopeppe #12633 üzenetére
Az biztos, hogy az IP vàltásról értesítés megoldható. Routerben láttam erre scriptet. Azt nem tudom, hogy a NAS -ban is van -e rá lehetőség. Sztem nincs akadálya. Androidon biztosan megoldható, hogy egy beérkező e-mail szövegét egy automatizálóban, változóként kezeljük. Az FTP alkalmazásnak átadás a necces, de nem reménytelen. Egyszerű megoldásként létrehozhatsz egy könyvjelzőt a no-ip webes felületéhez. Ott meg tudod nézni az aktuális IP -det. Esetleg nézd meg, hogy a no-ip nem tudna -e értesíteni a változásokról!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Én noip-t használok, de nem tapasztaltam komoly sebességkülönbséget. Végülis a noip csak "egy dísz" igazából "átirányít" a te ip-dre.
De pl kis debianos szervereimen van python (elvileg ezen is van, csak még nem jöttem rá, hol a fordító) van egy scriptem, amit crontabbal lefuttatok fél óránként, ami megnézi, h változott e az ip-m . Ha igen elküldi emailban.
Ui.: a tiopeppe nem egy pizzéria Győrben?
-
válasz
Nem hiszem, hogy találsz olyan alkalmazást amely megoldja azt a problémát. Gondolj csak bele, Te valahol a világban csatlakozol egy AP-hez, amin aktuálisan elég sokan vannak fenn és kisebb a sávszélesség, mint amit szeretnél. Nem tudom milyen előfizetésed van, de manapság még általános (sajnos), hogy a feltöltés garantáltan sokkal kisebb sávszélt kap mint a le. Így ha valamit le akarsz tölteni távolról a NAS-odról elég lassan fog csak jönni. Nem értek hozzá, de egyébként szerintem a forgalom nem megy át a DDNS szolgáltatón, az csak átirányít az IP címre. Így a sebességet nem befolyásolja jelentősen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest