- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Snapdragon lapkára épülhet a következő Samsung strapamobil
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hovi
aktív tag
Nekem sosincs 55mb fölött a szabad ram. De semmi baja a telcsinek. Ok a tárcsázó vagy az üzenetek picit lassabban jön be, de működik s ez a lényeg.
Nova launcher fut 5 képernyővel.
két naptár widget, óra+ mem infók, időjárás, task + talk + gmail. opera mini.
Persze nincs facebook, s sok dolog jegelve van. Csak akkor olvasztom fel, ha használni akarom, utána fagyasztom vissza. Pl. a google maps. A titanium backuppal erre nagy jó kis widgetet lehet létrehozni. egy gombnyomásra fagyaszt, vagy kiolvaszt.Szóval: 200 vagy 100 vagy csak 50? Nem mindegy amíg működik minden????
A szabad RAM azt azt jelenti, hogy ugye ezt nem használja a rendszer, ergo akkor minek is van benne??????? -
Hovi
aktív tag
Nos ebben az esetben (ha majd kiderül akinél működik) ha értelmes s jó dolgok vannak a frissítésben, akkor ugye unroot és gyári visszaállítás s akkor fel kellene mennie a frissítésnek. De ha nem nagy durranás, akkor nem éri meg a macerát. Megint mindent újra belőni..... Ebben az esetben kapják be, oszt jónapot!
-
Hovi
aktív tag
Nos, nálam nincs nyitva a bootloader, ebből kifolyólag ugye custom recovery sem van. Csak root van. Sok felesleges alkalmazás törölve a titániummal, jó néhány ritkán hasznáét pedig fagyasztva. Plusz a build.prop i szerkesztve van egy helyen a %-os akku jelzés miatt.
Na most a jó ég tudja, mi is a baja, mért nem megy fel a frissítés..... -
Hovi
aktív tag
válasz FaceThePro #6820 üzenetére
Nekem gyári van, mégsem megy. Az anyja köcsögit nekije......
-
Hovi
aktív tag
Lessz ebből az aksiból valami igy a maps nélkül.
-
Hovi
aktív tag
válasz bazsimano #2572 üzenetére
Átírtam a fent említett beállítást, s sajnos nem változott az akku kijelzése.
Más:
Launchert váltottam. Visszatértem a jó öreg Launcher Pro-hoz. ÉS! Itt is újraindítás után ugyanazon widgetek eltűnnek. Pedig minden alkalmazás a belső tárhelyre van telepítve.Megint más: Hétvégén kíváncsiságból jegeltem a térképet. S lás csodát: reggeltől az akku 68%-on áll. Az anyja istenit. Ma azt csináltam, ha kellett a maps (pedig sokszor szokott kelleni) akkor TB kiolvaszt, majd használat után jegel. Ok, hogy óccsó pénz a telefon (relatíve) de kezdem utálni. Nagyon utálni....
-
Hovi
aktív tag
válasz contaxg #2373 üzenetére
Kb nálam is. 5-10 hívás, 10-15 gps 2- max 10 perces intervallumokban. Közben gmail, egy kis google reader ált 2x, néhány böngészés opera minivel. Háttérben munkaidőszámláló és naptár bejegyzések, illetve a hívásnapló mentődik a google naptárba. Ja és a Talk.
S estére vége van a telcsinek. Ok, jobban teljesít mint a Defy. Az új akkuval s mindenféle főzött rommal du 4-re állt. meghalt. Ez így messze jobb üzemidő. Egy nap kényelmesen megvan, s ez a lényeg. Hétvégén akár két napot is elmegy ez igaz. De akkor messze nincs használva csak hébe-hóba. Ezért is érdekes számomra a több napos üzemidő. Mondom: akkor két nap (s nem 3-4-5 stb) ha alig nyúlok hozzá. Azt már csak halkan kérdezem meg: miért is az okostelefon ha nem arra használjuk amire kitalálták??? -
-
Hovi
aktív tag
Köszönöm ismét okosabb lettem.
Akkor a billentyűzet miatt nem fő tovább a fejem. (de azért idegesít)
Holo launcher alatt tünnek el a widgetek. Tételesen az Advenced widget pro, a smooth calendar, a business calendar és a battery widget monitor pro. Minden a belső tárhelyre van telepítve. Próbáltam sd-re is, de mind1 nekik. -
Hovi
aktív tag
Nálam ma rendetlenkedett a GPS. A gugli maps és a három betűs is. 2-3száz métereket is tévedett, de stabilan mindig tartotta az eltérést. Csak az újraindítás oldotta meg.
Mellesleg a GPS zabálja a legjobban az akkut. Ma pl 5-6 max 5 perces navi használat, 5-6 e-mail, pár telefon után 30%-on van az aksi.
A másik dolog ami dühít: újraindítás után még mindig eltűnnek a widgetek (nem mindegyik), ráadásul a default billentyűt is mindig elfelejti. Vissza áll alap androidra. Úgy kell ismét alappá tenni a swiftkey-t. Ezt baromira nem értem miért csinálja... -
Hovi
aktív tag
válasz 0xmilan #2109 üzenetére
Természetesen csináltam. El távolítottam illetve jegeltem jó pár felesleges progit. Csak annyit akartam mondani, hogy az én használati szokásom mellett, nem lett gyorsabb/pörgősebb a telcsi. Vagy is inkább úgy mondanám: a root előtt is bőven jól teljesített.
Természetesen tisztában vagyok az Androiddal. Defy-t használtam két évig. Root, főzött romok stb..... -
Hovi
aktív tag
Na, én is rootoltam a telcsit. Azt kell mondjam, nem nagy változás van. Eddig 50-60 mega szabad ramom volt, most is ott körül. Tény, én használom a google cuccokat. Gmail, talk, maps, teendők, naptár ezeket használom egész nap. Óra, meminfó, időjárás widget. Plusz két naptár widget. S végül a battery monitor. (ezt még a Defynél megszoktam olyan kaotikus volt az aksija) Volt egy pár hétig Sony Ray. Na, ott kellet gyomlálni rendesen, annyira nem volt memória.
Szóval azt kell mondjam, nem nagyon érzek különbséget a rootolás után. Végül is sok szemetet (facebook, google+ stb) már ugye root nélkül is le lehetett tiltani az alkalmazáskezelőben. Egy nagy előnyét élvezem a rootnak: nincs végre boot hang. )))) Igaz, szinte sosem kapcsolom ki. Ha nem kell a telcsi (ált.éjszaka) megy repülőbe. -
Hovi
aktív tag
válasz joiner007 #2030 üzenetére
Nekem a Holo launcher olyat csinál, hogy a telefon újraindítása után elfelejt pár widgetet. Pl a Busines calendar, óra, időjárás. A főképernyőn 4, a két másik képernyőn 1-1 widget van. Újraindítás után 3 megmarad,a többi eltűnik. S hiába készítettem mentést a Holo launcherben, nem igazán zavarja.
Pedig baba kis launcher volna, de így.... -
Hovi
aktív tag
Üdv,
Kis összegzés tőlem is:
Harmadik napja van meg a teló. Két év Defy használat után együtt tudok élni a 512 megával. Az igazi a Rootolás lenne, eltávolítva a felesleges programokat. De így is elmegy a gép. Tudni kell hol van a határ. Egyszerre csak egy oldalt böngészem. Facebook, Google+ nincs.
Böngészésre az opera minit használom (ezt szoktam meg) ráadásul a mobilnetet is kíméli. Gyári launcher nem baba. Ment fel a Holo. A defyn launcher pro volt a favorit, de 4.1 android alatt nem akar rendesen rohangálni. Három fő képernyő van, Advenced clock, maybele system info, Business calendar, Aix weather.
A fényképeket (főleg az idióta autofókuszt) úgy néz ki megoldottam a Pro Capture programmal. Igy relatíve normális képek készülnek. (sokat készítek, mennek fel a picasa progival a felhőbe) Sajnos a videózás felejtős. (ez az egy igazi bánatom).
Akku: céges kártya van benne, sokat telefonálok, sokszor megy a Google Maps vagy a három betűs navi. A defy általában délutánra meghalt. Ez talán kibírja estig. A lényeg aktív használattal (természetesen folyamatos szinkron Gmail) este repülőben max 1 nap. Vagyis este 20h körül töltő 22-23h ig, majd reggelig repülő. Reggel 6h-tól estére azért lemerül.
Konklúzió: Ha tudatában vagy a határaival (no és persze az árával) mindennapi használatra tökéletes.
Azárt halkan megjegyzem: 512 RAM-ra nem biztos hogy a 4.1 android a nyerő. S azért valjuk be, érezni hogy erre a hardverre nem az való.
Már csak a kijelző "sérülésére" leszek kíváncsi. A fóliát nem szeretem, de tok az van neki.Szép napot!
-
Hovi
aktív tag
Urak!
Most váltottam defyröl, tehát ismerem az androidot. De az istennek nem lelem, hol tudom beálítani hogy százalékosan mutassa az aksit a z óra mellett. Segitsen valki.
Köszönöm. -
Hovi
aktív tag
válasz urbanjozsi #1350 üzenetére
Az jó. Köszönöm.
-
Hovi
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklõdnék, hogy aki a T-mobile webshopon keresztül rendelte a telefont milyen hamar kapta meg?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Politika
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Robogó, kismotor
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...