- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz CarTom #16522 üzenetére
Huawei -nél legalább annyi a hiba, mint az LG -nél. Azért amikor aktívabban jelen voltam a fórumon, sok témában, elég komoly dolgokkal mentek a szenvedések. Pl. G620s -nél friss ROM -on a használhatlan GPS, amit megkoronázott az, hogy nem volt downgrade -re lehetőség. Semmilyen módon.
Ez nagyon készülék specifikus. P7 -nél azért eléggé rendben vannak a dolgok, kis hibáktól eltekintve.
Samsungnál már nem írom ezt alá.
DE ha már LG, a sokak által kedvelt G2 engem szét idegelt a széria hibáival. G3 sem volt az igaz, ami nem magánvélemény. G4 -gyel viszont nagyon elégedett vagyok. 1366 órája volt utoljára újraindítva a telefon, és egy deka röccenésem nincs.
P7 -et imádtam, és imádom a mai napig. Annak ellenére, hogy GPU -ban bizonyos dolgokhoz kevés, de magasan hozza még a szintet. De igazából a mai napig is a játékok 99% -t jól el lehet rajta vinni. Customozás nélkül is.
Mellesleg én még mindig azt tartom, hogy a P7 -nek van a legjobb kijelzője Huawei -ek között. Persze a P8 óta használt új IPS technológia frankó, csak helyenként nem színhű, és alacsonyabb a fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz CarTom #16518 üzenetére
Pont ma éjszaka volt az akku teszt. Este 8 és hajnal 4:32 között 3%-ot merült. Zeon kolléga meg is kapta a képet róla. Amúgy a Google tud érdekes dolgokat művelni. Az semmi, hogy eszi az akkut, de a Google bill. A mobilnetet is képes megenni 1 nap alatt (1Gb). Javaslom neked is és másnak is a törlését, ha mobilnet van. A V4 lite-ból pont ez miatt került törlésre.
Szek.
nálam rendesen ment. (V4-Lite). Akadhat valamivel. Majd nyilatkozik más is.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
CarTom
csendes tag
válasz CarTom #13483 üzenetére
Sikeresen belaktam ismét a B609-t
Egyedül az AK notepadban tárolt jegyzeteim hiányoznak.
Csináltam 3 féle mentést, Hisuit,teljes telefon mentés külső SD-re és Full belső memória állomány szintű mentése.Ezekben egyikben sem találom a jegyzeteimet.
Korábbi mentésekben megvan, de azóta kerültek bele fontos adatok.Sajnos elfelejtettem alkalmazásból exportálni a jegyzeteket...
Kérdésem az volna, hogy a belső állomány szintű mentésből vissza lehet állítani?
Hol tárolja az apk-t?
Az android/data mappában nem szerepel a fenti aplikáció.Valakinek van valamilyen tippje?
Előre is köszönöm.
-
-
törölt tag
Vannak köztük is különbségek. Tehát abból sem mindegy melyiket veszed. Nekem szerencsére nincs ilyen problémám, de pl. a Nillkin -t is hamisítják.
DE lehet minőségi hibás is. Azt vissza kell küldeni, ha bevállalja az eladó a költséget. Na ez az, ami necces.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha nem használom extra funkciókra, akkor sokáig bírja. Játékkal, filmmel, olvasással fél nap alatt nyilván lemeríthető, de az Ő használati funkcióival azon idő alatt irreálisan sokat merül...
Ja és ha nem kell, kilövöm a wifit is (ha el nem felejtem... ) Időnként pucolok, pár naponta újraindítom.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem üldözési mánia, mert nem arra gondolok, hogy a CIA vizslatja a tranzakcióimat.
Inkább marketing és statisztikai adatgyűjtésre. Ami már elég általános dolog. Pl. ezért van az, hogy google keresés vagy térkép használat után irányított és magyar nyelvű reklámokat, vagy fake oldalakat kapsz külföldi oldalon is. Akár FB -on is. Ez az egyik fő eleme az Google -nek, hogy jegyzi a kereséseket, a használati szokásokat, a helymeghatározást, hogy megfelelő találatot tudjon szolgáltatni. Ezek meg súlyos pénzeket érnek marketing szempontból. Vagy akár azt is, hogy egy oldalt mikor és hányszor látogattál meg a keresőből (ezt ugye neked is jelzi).
Vannak olyan FB alkalmazások is (tehát beépülők), amik adatok kérnek szavazás előtt. Pl. név, mail cím.
Ez a jövő, hogy személyre szóló/szabott reklámokat kapj. Ahogy pl. azt is tesztelik komolyabb intézetek, hogy tv -s reklámoknál hova néz legtöbbet a szem, hogy úgy helyezzék el az adott információt, meddig képes feldolgozni, mennyi ideig kell kint lennie. Hogy az egy kockányi bevágásokról ne is beszéljünk, amit az agy feldolgoz, csak te nem tudsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Persze, de ezt írtam. Sok volt a szutyok, azért volt annyi idő. Nálam néhány percnél tovább sosem tartott.
Play -t sosem igyekeznek normálisan javítani. Kb. mire helyreáll, megoldják a problémákat, addigra jön egy újabb verzió, aminél ha nincs szerencséd, akkor kezdheted előlről.
Engem nem nagyon érdekel, hogy mi mennyit és hogyan fogyaszt (bár tudom, hogy ez most aktuális téma, meg hogy ezt, meg azt le kell kapcsolni a takarékosság, egyebek miatt), de bárki bármit is mondd, én nem tartom túl jó dolognak, hogy folyamatosan 1 százalékokat töltöget vissza a telefon. Mivel ugye 100% -nál lekpacsol, majd ha lemegy 99% -ra, akkor újra elkezdi tölteni 100% -ig....és így tovább, egész éjjel. Ez olyan esetben érdekes dolog, amikor valakinél elmerülget néhány százalékot egy éjszaka alatt. Ez is ugye felhasználás függő.
HA nem merül éjszaka a telefon, csak 1-2 % -ot (ami a normális fogyasztás akar lenni), akkor nincs értelme. HA bekapcsolom a netet, akkor van, bár éjszaka meg nem használom, tehát értelmetlen.
repvez:
Ilyen sosem lesz. ÉS olyan sem, hogy nem fognak adatokat gyűjteni. Csak annyit kell megnézni, hogy net alatt mennyi sz...ság ébred fel. Olyan is, amit talán az ember az életben nem fog használni.Én abban sem vagyok biztos, hogy a helymeghatározást nem lövi ki az "éterbe"szinte állandóan egy droidos készülék. ÉS abban sem, hogy az a GPS is mindig tényleg ki van -e kapcsolva... DE ez már egy más téma.
[ Szerkesztve ]
-
Nem csak te vagy ezzel igy nálam is rendesen csökken az akksi egy éjszaka alatt és nem értem hogy miért, kb 6 alkalmazás van fenna gyáriakon kivül. és mivel nem tudom beállitani a gyáriakat hogy ne szinkronizáljon soha vagy leszedni öket igy olyanok is megjelennek amiket még soha el sem indittottam amióta megvan a telefon.
Tegnap elött volt olyanom, hogy 31% on tettem le este a telefont nem raktam töltőre és reggelre nem tudtam bekapcsolni,mert 10% on kikapcsolt a telefon.
Nálam is wifin van itthon folyamatosan a telefon, pont az miatt, hogy ha valamelyik app ép ugy gondolja, hogy márpedig ő valamit csinálni szeretne akkro ne a mobilnetemet egye meg. és mivel nálam szara térerő van hogy kiirja, hogy nincs zsolgáltató, igy legalább neten tudjanak elérni ,mert elvileg bármikor elérhetőnek kell lennem.Ugyhogy már én is várnék egy olyan beállitásra amivel 1000% biztonsággal leállithatom örökre a nem használt programokat. Mert az ilyen killer programok is csak arra voltak jók, hogy még egy app lett a telefonom ami ébreszgette a telefont és ette az akksit, de a programok ugyan ugy visszatöltödtek .
Álltalánosságban elmondhatom, hogy eddig a telefon ugy 2 napos nálam, hogy reggel levesem a töltöröl este nem töltöm ,de másnap 5-6 táján már 30% körül van és töltenem kell és olyan 30-40perc képernyő idővel , max 1 hivás vagy az sem , és talán 15 perc net. Otthon wifi melóban meg mobilnet folyamatosan bekapcsolva és a FB, gmail, szinkronizál amiről tudok, mégis mindig jelez a fogyasztásra a telefon, hogy a bitcasa , billentyüzet, google kereső és egyéb általam nem használt progik sokat fogyasztanak.
Vagy ha már ilyen "balf@szul" csinálták meg az androidot legalább lenne olyan álapota az appoknak mint a TV-ken a készenléti állapot amikor csak pár wattot fogyasztanak , mert most a háttérbe ugyan ugy teljes erővel dolgoznak a kis geciek.
-
törölt tag
Mert valamilyen app fogyaszt a háttérben. Ez nem telefon error.
Nem bántásnak szánom, de amikor alszol mi a sz...nak van bekapcsolva a net? (meg gondolom a szinkronizálás is) Ezt sosem tudtam megérteni. Nálam nagyon fontos, hogy mindig online legyek, későn is szoktam dolgozni (nincs kötött munkaidőm), de amikor alszom nem használom, így teljesen felesleges, hogy zabálja az akksit. Éjszakára meg nem szeretem töltőn hagyni, lefekvés előtt teszem mindig fel.
Még ha a szinkronizálást ki is kapcsolod, a goolgle alkalmazások és az FB is ott fog ezerrel virítani és ébredni.
Nálam egy hosszúhétvége elmegy töltés nélkül. Munkában nálam folyamatos a szinkronizálás, net, mail, egyéb írkálás....stb. Így használva egy telefon sem bírja 2 napig. HA már lemegy 50% alá az akksi, akkor az már 1 napos.
-
törölt tag
Így fog maradni a recovery menü, ahogy B602 bétánál, akkor ennek sok jelentősége nem lesz. Vélhetően így lesz...
Pl. a Viber is biztonsági okból úgy van beállítva (maga az app), hogy minden esetben újra kell magát aktiválnia.
"Igazából majd azokra a beállításokra leszek kíváncsi, amikkel nektek tapasztalt felhasználóknak megy 2-3 napig." Ezt nem értem. Kifejtenéd?
Attól még sokat fog fogyasztani, ezen nem fog változtani. ROOT hiányában max. tiltani tudod az alkalmazást. Ez a Google áldásos hatása, a sok szermét.
Már így is elég szépen növeli a gyári szemét számát a Google, és ennek még közel sincs vége. Ráadásul egyre nagyobb összefonódások vannak a rendszer más elemeivel, funkcióival. Így egyes kényelmi funkciók megtartása végett érdemes kompromisszumot kötni, vagy másik app -ot választani. Néha fizetőset...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mert nem .zip. Recovery -ből zip -pel dolgozik, csak úgy látszik sikerült kivágni egy bekezdést a szerkesztés után az összefoglalóból.
Amúgy ki is írja, amikor recovery -ben mászkálsz, hogy .zip állományt keres a frissítéshez (menü név).
Ilyen FB, Viber, meg ilyeneket nyilván nem fog visszatenni. Egy backup nem menti minden program beállításait, nem is fogja soha. Ahogy egy játék mentett állásait sem. Ez nem custom recovery mentés.
Google Play -nek meg távolítsd el a frissítéseit, nyomj egy újraindítást és próbáld újra.
[ Szerkesztve ]
-
CarTom
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Sajnos nem igazán kerek a dolog.
A mentés nem tett mindent vissza.
Az kijelölt alkalmazások vissza települtek, de pl. időképnek nem voltak widgetek (mini alkalmazások), a fiókok nem álltak vissza: Google a Viber és a FB Massanger.
A hálózati használatot ismét kellett konfigurálni, tehát melyik app melyik hálózaton kommunikálhat.A legzavaróbb mégis az, hogy kerül fordul kiírja, hogy a Google Play szolgáltatás leállt.
Az időkép sem tud lokáció alapján frissíteni, mivel nem elérhető szerinte a Google play service.Szóval most úgy döntöttem bevállalok egy újabb 20 perces Wipe-ot aztán kézzel újra rakom a telefont
Érdekesnek találtam azt is, hogy a recovey menüből tallózva wipe után a dload mappa üres volt.
3 gombos strat után rögtön elkezdett frissíteni!
Persze előtte bekapcsoltam a telefont és megnéztem a dload mappában belső fájlkezelője látta az update.app állományt kb. 2,01GB mérettel.Szóval Restart!
-
törölt tag
Ez az adatmennyiségtől függ, de azért 20 perc elég komoly idő. Nálam közel sem tart ennyi ideig.
Hogy frissítesz? Hogy értve üres a dload? Konkrétan nincs benne semmi? Nincs mérete sem?
Szerk.:
Csak a dload mappa kell, benne az update.app fájllal.3 gombossal indítod ezután a telefont, akkor automatikusan frissíteni fog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs a kérdéssel semmi probléma, mert teljesen jogos. Ugyanis nem minden készüléknél lehet gyári app -ból azonos jellegű mentést csinálni.
Belépsz a Biztonsági mentés app -ba, Új biztonsági mentés, aztán 2 vagy 3 főmenü lesz. Ott az egészet is ki tudod jelölni, vagy ha úgy tetszik egyenként is.
- Rendszeradatok - Innen a beállításokat, mappa/ikon/widget elrendezést, ébresztés, egyéb személyes adatokat...stb. menti
- Alkalmazások - Innen természetesen a programokat menti. Ez pl. azért jó, mert nem kell minden programot újra letölteni, illetve a hozzájuk leszedett frissítéseket sem.
- Média - Pl.: Képek.Nekem még egyszer sem volt WIFI problémám. A sajátommal, cégessel, meg nyilvánoson sem. Lehet az lesz, amit Tompie írt. Bár én minden új telefonon (főleg frissítés után) csinálok egy visszaállítást.
-
törölt tag
SIM kártya csere volt? Mennyi idős a SIM?
Csinálj neki egy visszaállítást. Nem kellene ilyen problémának lennie. B116 volt, aminél még wifi problémák voltak. DE mire megjelent a telefon, már elérhető volt rá a frissítés.
Nálam mindegyik P7 tökéletesen működött. Én sosem állítgatok semmilyen beállítást, nem volt még rá szükség. Hálózati kapcsolat is automatikus (2G-3G-4G).
Egyébként a Nők oda vannak a P7 -ért (tapasztalatból), szóval jól lecsúszott róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ismerem a problémát. Akadás amúgy nem volt (picit vissza lapozol egyszer adtam neki egy 30 perces komoly terhelést, leírtam a tapasztalataim is, telóról nehezebb beilleszteni), de én pucolom a telefont, meg pár naponta újra szoktam indítani.
Most mondjuk az állatorvosnál ülök, de 1 - 2 óra múlva írok pár szót a védelemről, meg meg most beszereztem 2 fajta tokot (keret, hátlap tok), arról is írok véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem nincs már meg a G2, nem olyan régen adtam el. Persze ez a lényegen nem változtat.
1.
Ha "user profil" alatt egy dologra gondolunk, akkor nincs ilyen funkció a P7 -ben. Persze ezt is azért merész dolog kijelenteni, mert jelenleg itthon is 2 firmware változat van (szolgáltatói részen, függetlenül meg még legalább + 1), nekem a júniusi frissítés van fent (telenor ennyit adott még csak ki...), amiben ilyenről szó sincs. Lehet ez megváltozik. Annyi fontos a Huawei esetében, hogy itt lényegesen ráfeküdtek az up -okra. De ez persze majd kiderül szeptemberben, mert jön az új rendszer is, az EMUI 3.0, ami sok változást hoz az eddigiekhez képest, illetve valószínűsíthetően egyéb frissítést is kapunk, ami megkönnyíti az életünket.Erre pontos válasszal igazából szerintem 1 hónap múlva tudunk visszatérni, talán hamarabb, 1 - 2 hét.
Pl. egyik frissítésnél már olyan funkció is elérhető, ami a G2 -nél is meg volt, hogy személyre lehet szabni korlátozott módon az alsó navi sávot.
2.
Wifi tekintetében annyi eltérés van, hogy a G2 tudja az ac -t is, aminek itthon még nem sok jelentősége van. Viszont mindegyiknél gyors volt, kb. azonnal kapcsolódott.3. (P7 -re kiélezve)
Hangerő nagyon jó, nekem felesen van és úgy használom állandóan, zajban is. Max. hangerőn már üvölt...Azt viszont jelen esetben megint nem tudom megmondani, hogy egy újabb frissítés megoldja -e azt a problémát, hogy az sms -t és a csengetési hangerőt külön tudja kezelni a készülék. Valakinél ez fontos, ez is érthető, számomra mondjuk lényegtelen.
4. (G2)
Nekem nem volt ilyen problémám. Sem zsebben, sem táskában. Elsőre kicsit tartottam a hátsó gombtól a mindennapi használat tekintetében, de szerintem jól kézreáll.5.
Teljesen. Szerintem a két készüléket anyaghasználat, kinézet terén össze sem lehet hasonlítani. P7 egy nagyon elegáns, igen impozáns darab, jó anyagokkal. G2 -nél sem lehet azt mondani, hogy a bili fülét használták fel a telefonnál, de azért óriási különbség van fogásra és minőségben is a két telefon között.6.
Én rendszeresen használom/használtam az intelligens világítást, ami leegyszerűsítve a környezeti fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a kijelző fényerejét. Itt egyik készülék esetében sem ért csalódás, szerintem igen jól működött. Nincs sok jelentősége használat során a 2 telefon közti ppi különbségnek, szinte észre sem vehető a különbség.Összességében a P7 számomra szimpatikusabb, persze elfogult vagyok. Általában (de talán ezt már írtam) a P7 tulajdonosok meg vannak elégedve a készülékkel, azt kapták amit vártak és külső tekintetében is igen előnyős tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt is írtam már, de még mindig igaz, hogy jobb készülék mindig van, elégedetlen is, ez is természetes, de én nem cserélném le a P7 -et G2 -re. Különben ezt adtam volna el és nem az eldzsít. Persze a G2 érdemei nem vitathatók, egy erősebb hardverről beszélünk, ezt tényként kell közölni. Viszont P7 jobban optimalizált, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik