-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
Erről beszéltem, hogy a B852 update kiadása után majd elvileg / remélhetőleg jön egy general verzió
-
coyote55
őstag
válasz zeon.hu #13897 üzenetére
Nem a méretére gondoltam elsősorban, hanem összességére. Semmi új, semmi javítás (legalábbis szemmel észrevehető) nincs. B839 - B852 váltáskor érződött, hogy új a rendszer - itt semmi ilyen nincs.
Azt hiszem, a tisztesség kedvéért pár napig nyúzom, hátha kibukik valami, azután megy vissza a B852-es mentésem.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Semmi extrát nem mutat, amiért megéri felrakni.Minden ugyanúgy megy, mint a B852 alatt.
A felrakáshoz szükséges a gyári recovery, és az unroot.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
Cunaja
addikt
Malaysiai szoftver. Előfordulhat hálózati hiba. Mivel a mérete general verzióra utal, így felrakható a B852 re is.
B853 nem tesztelt! Nem fogom felrakni a linket amíg nem tudom pontosan mi is az. Január 2-án leszek gép közelben, majd tesztelem akkor.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Zotya21
senior tag
sziasztok
a hang problémákról tud valaki valamit ? vagy csak nálam van ?
amugy is fura a rezgés utáni első hangerő lépcső hangereje, jóval hangosabb mint a 609 esben volt
de ami idegesítőbb lehet 609 be is megvolt nem emlékszem de ha be van dugva a füles akkor is az értesítések a telefon hangszóróján jönnek és nem a fülesen, de van amikor meg fülesbe pittyen ez is fura
szóval ha mondjuk én éjjel nem tudok aludni kicsit előveszem akkor nekiáll nyivákolni egyszer fülesbe egyszer simán
igen le lehet venni a hangerőt kihuzott fülessel a telefonon bedugottal meg ráadni a fülesre, de akkor úgy marad és nem hallom ha hívnak
szóval másnál is van ilyen vagy én vagyok gyökér ?
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
zorb
tag
a tegnapi 1.23GB-os B853-at próbálta valaki?
Samsung Galaxy S9 duos
-
válasz Papirkutya00 #13888 üzenetére
Ott probáltam,de a naptárhoz nincs külön rész. Csak email,kép,zene,üzenet meg ilyen,de naptárhoz nincs.
Ujat meg nem lehet hozzá addni. Mindegyik szinkronizál,de csak a mobilra,vissza a gépre nem akar. -
Nálam is sikeresen települt a 3 gombos 839 után OTA-n a 852es , eddig minden jó, csak azt nem tudom, hogyan lehetne alapértelmezettnek megadni a naptár alkalmazást?
Vagy ismere e valaki olyan naptárt ami a google fiokkal szinkronizál és esetleg a beállitottak szerint ébresztőt is kapcsol?
Az acalendárt és a digikalenárt próbálom, de mig nem tudom beállitani alapéltermezettnek valamelyiket addig mindegyik egyszerre küldi az értesitéseket az eseményekről.ÉS igen mindegyiknél lehet időpontra értesitést állitani, de nekem konkrétan zenés ébresztő kéne azokra a napokra, mert egy pittyenésre nem fogok felkellni.Ahhoz meg elég rendszertelenül járok, hogy minden napra egy időpontot állitsak be.
Tehát hétfő ,szerda vasárnap ébresszen a többi napon nem -
Zotya21
senior tag
sziasztok
arra tud valaki megoldást hogy a mobilhálózat annyi áramot használ hogy rettenet ?
ha beteszem repülő üzemmódban wifivel akor is alig merül de ha kap mobilhálózatot akkor elég hamar leszivja az akksit
gondoltam már arra hogy mivel falun lakok és inkább 2g van házon belül mint 3 meg 4 ezért állandóan keresgél és ezért de nem tudom más ötletem nincs
https://500px.com/slayer_art
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #13880 üzenetére
Mivel nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni a különbséget. Ezt viszont bárki megnézheti, ha belenéz a zip fájlba. Szerintem valamilyen +alkalmazást rakhat fel a nagyobbik frissítés. Nem hinném, hogy több eltérés lenne.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
csordog
csendes tag
Hali. Nálam 839-ről 852re nulla változás, minden stabil, antutu 28ezer körüli, 720p -vel akadás mentes, full hdban van baj. Várom az új "c" romot.
-
coyote55
őstag
Most már csak annak kellene utánajárni, hogy mi a különbség a 70 MB-os, és a 102 MB-os frissítőcsomag között. Azért 32 MB nem semmi...
@GSPLR: nekem is feldobta, csak én nem engedtem, hogy frissítsen, mert az összefoglalóban valami olyasmi van, hogy OTA frissítés nem egészséges
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
GSPLR
senior tag
B852 fent
coyote55: Nekem a telefon feldobta (B839), lefrissítettem, nem kellett mókolnom mivel nem rootolok, stb.
[ Szerkesztve ]
Huawei
-
Cunaja
addikt
Aki B839 ről megy vissza B830 ra, az a B800-at tegye fel közben, a nem várt gondok elkerülésére.
Ricsi!
Nem lehet a B852-t felrakni, azonnal bootlop lenne. Teljesen más a Cust. Felraktam, de visszajöttem a sajátra. Ez jobb sokkal.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
coyote55
őstag
A további problémák elkerülése végett: innen letölthető az a frissítés, amit B830-ról lehet helyi frissítésként felrakni. Ezzel a legcsökönyösebb telefonok is frissíthetők B852-re.
Igaz viszont, hogy macerásabb, mert előbb a 3 gombossal B830-ra kell visszatérni, utána lehet frissíteni B852-re.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz ricsi8800gt #13869 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, Cunaja ROM-ja v.1 nem volt még fent.
Szerintem nagyon jó ez is.@gidano: az fontos!
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
-
ricsi8800gt
addikt
Fel megy B851C-re is?Az gond ha TWR recovery van fenn ?nem abbol akarom csinálni hanem 3 gombossal
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
GSPLR
senior tag
Amit nekem a telefon magától felajánl most, az 69,98MB. Az is fura nekem, hogy B839 alatt feldobta ezt.
Huawei
-
gidano
tag
válasz coyote55 #13860 üzenetére
Legutóbb, amit Cunaja ajánlott, de midegyik ekkora: 69.9MB
Megpróbáltam a megszerzett OTA - szintén ekkora - frissítést is feltenni, az sem ment."Hoppá, lehet megvan a bibi... "A rendszer módosítva van" szöveget látom a frissítési beállításoknál. A lecserélt boot image és recovery, valamint a teljes unroot nem ezt az állapotot hivatott megelőzni?" - idéztem egy korábbi hsz.-om szerkesztéséből, hátha nem látta valaki a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
GSPLR
senior tag
Nofene! Feldobta a 852-es frissítést magától...még ilyet
Huawei
-
gidano
tag
válasz coyote55 #13857 üzenetére
Igen, erre gondoltam, már fennt van! Most megy a 852-es frissítés!
Itt már 1% után jön a hibaüzenet, most már tényleg feladom. Egyszerűen nem értem, miért nem megy még jgy sem, ha a többieknek mind sikerélményük van. Azt hittem a 830 feldobásával majd megoldódik a gondom, de sajnos nem.
Kösz mindenkinek a támogatást!
Hoppá, lehet megvan a bibi... "A rendszer módosítva van" szöveget látom a frissítési beállításoknál. A lecserélt boot image és recovery, valamint a teljes unroot nem ezt az állapotot hivatott megelőzni?
[ Szerkesztve ]
-
gidano
tag
válasz Cunaja #13839 üzenetére
Szia, sajnos ezzel sem jó...
Minden a helyén van, külső SD, dload mappa, 852-es update.zip
Gyári B839 recovery adb felületen visszatéve, újraindít, majd teljes unroot SuperSU-ban
A frissítés akár frissítő menüből, akár 3 gombos módszerrel elindítva, 9% után leáll, hibajelzés.Recoveryben elvégeztem egy teljes factory resetet, data partíció törlést.
Újraindítás, kezdő lépések elvégzése. Közben jött a figyelmeztetés a frissítésről. Járulékos csomag: update.zip kiválasztása, frissítés... 9% után software install failed hibaüzenettel leáll.A készülék talán B609-el jött, azóta minden frissítés, root, egyéb módosítások, bla-bla, csont nélkül lement, ez most nem - mit tehetek még?
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Newlachka #13851 üzenetére
Azt ugy tudod meg csinálni hogy a legközelebbi szolgáltatóhoz be kell menni és utánna járni hogy ki van e fizetve a telcsi.
Más téma igaz nem Huawei Ez a LeTv mobil egész kis ügyes készülék,De ahogy néztem magyar nyelv nem igen van benne.Ezt csak azért hoztam fel mert többet T-ré mobilnál részletre nem veszek telcsit az is biztos.
Mobilearénán tesztelték a LeTv mobilt és nagyon dicsérte a tag[ Szerkesztve ]
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Newlachka #13847 üzenetére
Van már 80 körül is, de az vagy szolgáltató függő vagy nincs garancia rá.
Mindkettő zsákbamacska (Szolgáltatóst csak akkor szabad venni, ha teljesen ki van fizetve).
Tehát ha talál 80-ért függetlent, ami hivatalos ( Nem GSM boltos!) garanciával rendelkezik, az már megéri szerintem.#?*@&!
-
Tompie
őstag
válasz Newlachka #13847 üzenetére
Értem, azért fordult meg a fejemben, mert akadnak olyan eladók akik az új P8-ukat olcsóbb telefonra + kp cserélnék.
Ha kb 30e fizetnék rá az már akkor úgy megérné (az összeg függ attól is ki mennyire akar "megszabadulni" a P8-tól, mennyire sürgős neki a pénz )[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
-
Tompie
őstag
válasz ricsi8800gt #13845 üzenetére
Ennyivel nem érem be
Pro és kontra?! -
Tompie
őstag
Kíváncsiságból mennyit érne meg ráfizetni egy P7-re, egy új P8-ért cserébe? Ami azért reális is.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz ricsi8800gt #13840 üzenetére
Igen, 69Mb! Ez frissítése a B839-nek.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
zeon.hu
nagyúr
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #13837 üzenetére
Én ezt raktam fel, és simán ment. Sajnos több verzió van az interneten és ez megtévesztő lehet. Kicsomagolás nélkül kell a külső sd - kártya dload mappába kell rakni. A mappában más ne legyen. B839-re felrakható!
Ha valakinek így sem sikerülne, akkor mentsen mindent és nyomjon wipe-t, majd mehet a telepítés.
Engem nem zavar ha valaki dicsekszik, hogy sikerült, az nekem is jó. Ha valakinek nem sikerül, annak segíteni fogunk.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz coyote55 #13837 üzenetére
Nyilván senki nem azért írja be, hogy sikerült, mert bőszíteni akar bárkit is. Hovatovább szerintem, elég torz eredményt hozna, ha 1-2 ember megírná a sikerét, és 1-2 a "kudarcát". De gondolom, Cunaja sem örülne, ha pár felhasználón kívül senki nem osztaná meg a romjáról a tapasztalatait.
-
coyote55
őstag
Szerintem ne irkálja be minden boldog felhasználó, hogy neki sikerült, mert ezzel csak a pecheseket bőszítitek... Nekünk nem sikerült, nektek igen, örüljetek.
A kérdés az, hogy miért nem?
Bár a B830-ról helyi frissítéssel felmegy, csak macerásabb.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
gidano
tag
Köszönöm a válaszotokat, természetesen olvastam a topicot, az említett letöltéssel is végigcsináltam és ennek megfelelően jártam el, ettől függetlenül jártam így - mégis sikertelen a frissítésem!
Mi lehet a baj? -
Tompie
őstag
válasz gidano #13828 üzenetére
Nekem ez van fent. Ez az a verzió ami közvetlenül mehet B839-re. Feltettem az update.zip filet (természetesen nem kicsomagolva) a memória kártya gyökerében levő dload mappába és helyi frissítés, simán elsőre megcsinálta.
ui: ha esetleg később kijön egy full general verzió akkor lehet újrateszem WIPE-al ahogy azt kell
[ Szerkesztve ]
-
gidano
tag
válasz coyote55 #13783 üzenetére
Szia!
"Nos, a B852 nem akar felmenni...
Root: kiirtva
Recovery: gyári B839
Update kicsomagolva, becsomagolva, 3 gombos, illetve helyi frissítéssel sem akar felmenni.
Ötlet, javaslat? Már nem csak a hócipőm, de a kalucsnim is tele vele!"Mintha csak én írtam volna! Ugyanez a folyamat történt nálam is, én több különböző fórumon talált linkről leszedett változatot is megpróbáltam, arra gondolván, hogy esetleg sérült lehet a .zip fájl, de nem.
Kb. 9% után minden esetben hibaüzenettel leáll a frissítés...Nincs valakinek tippje erre az esetre?
-
Tompie
őstag
Helyi frissítéssel kész, B839 -> B852
-
Cunaja
addikt
válasz Tompie #13820 üzenetére
Az esetek 90%-ban törli a rendszer partíciót, ami Csipkerózsika álommal jár! Most 6 napig nem leszek gépnél, vagyis ha mély álomba merül miatta a telód, akkor hat napig nem lesz felébresztve. Csak a középsőt alkalmazd!
A TWRP recovery wipe rendesen töröl mindent, de a Huawei gyári recovery-vel valami gond van. Az alsó wipe nem törölhetné a partíciót, csak a cache-t.A második válasz!
Ha nem nyomsz wipe-t, semmi adatod nem fog elveszni frissítés közben. Ha wipe-t nyomsz, az minden alkalmazást és beállítást töröl.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #13816 üzenetére
Az igaz, de a tudás megér nekem annyit. Jelenleg is szoftvert írok, csak belebonyolódtam kicsit.
[A mester dolgozik]A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Tompie
őstag
Hali!
Letöltöttem azt a B852 update.zip-et amit B839-re lehet felrakni.
Azt akarom kérdezni, hogy mivel ez csak egy 70MB file lehet ezt is úgy feltenni mint az ~1GB ROM-okat?
WIPE majd 3 gombos? vagy ezt csak felmásolom a kártyára és helyi frissítés?Köszönöm
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #13806 üzenetére
Akkor már most írhatsz nekik!Képzeld, beiratkoztam egy 85.000ft-os android fejlesztő tanfolyamra! Január4 -Január 20ig. Csak azért, hogy értsek is egy kicsit a dolgokhoz!
A rom gyorsabb lesz és stabilabb, mint bármelyik gyári verzió!
Előbb vagy utóbb készen lesz. Béta most is van belőle, nálam az muzsikál, de még hibát nem tapasztaltam. Folyamatosan kerülnek bele az extra dolgok!!
Ha végzek a tananyaggal, még jobb lesz, csak akkor már tudni fogom, mit, miért csinálok.
-
debi94
csendes tag
válasz tsabeekaa #13807 üzenetére
Én nem OTA-N. frissítettem, hanem találtam egy linket az XDA fórumon ami 839-852 letöltöttem és helyi frissítéssel telepítettem. Simán gond nélkül ment fel.:https://mega.nz/#!cw0lWa4C!5WRRscMdszD3dPmgUvA9Ad18c1FdpxeNZXPQ_PqKg-c
A letöltött fájlt nem kell kibontani. dload mappába:update.zip.
De ha jól emlékszem ezt már Cunaja mester fentebb már leírta.[ Szerkesztve ]
P7 B-609
-
coyote55
őstag
válasz Atlantisz48 #13809 üzenetére
Az OTA frissítést eleve nem vállaltam be, mert az összefoglaló szerint problémák lehetnek belőle.
A mérete sem azonos az OTA és a helyi frissítőfájlnak.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Nnna...
Még a B839 volt fent, amikor jött az értesítés, hogy OTA frissítés van, B852!
Gondoltam, OTA nem frissítünk, de helyiben talán... Hát nem, bármit is csináltam!
Jó lett volna megspórolni a B830-at, de nem lehetett. Mindenesetre örülnék neki, ha valaki elmagyarázná, hogy miért ajánlotta fel a telepítést OTA, ha helyi frissítéssel nem volt hajlandó telepíteni?
Még annyit, hogy nekem semmi bajom sem volt a B839-el, csak az a fránya kíváncsiság...
A ROM-ról is pár szót: olyan, mint a zsírozott villám, belakva!
Tudom, sokan legyintenek az Antutura, de azért valamit elárul, hogy a B830 és a B852 között több, mint 10000 pont van (24000-35000), ami még tarhonyából is sok, nemhogy gombócból
Cunaja, ha ennél tényleg jobbat csinálsz, javasolni fogjuk a Huaweinek a hivatalos foglalkoztatásodat![ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
debi94
csendes tag
válasz tsabeekaa #13796 üzenetére
Sziasztok.
Igen én B839-re raktam a b852-t
Kb 1 hete gyűrőm. Eddigi tapasztalatok, szerintem valamivel gyorsabb és talán stabilabb. A ram kezelése kb ugyan olyan mint a b839. Tehát javaslatom ha valaki frissíti legalább rosszabb nem lesz. Nekem a régi b609 még mindig szimpatikusabb (már egyszer leírt gondok miatt, csengőhangerő állítás, okos-tok kijelző de ez csak személyes tapasztalat) mint a lolli.
Várom a Cunaja féle romot, remélem utána már tetszeni fog.
Mindenikek Boldog és Békés Karácsonyt kívánokP7 B-609
-
zeon.hu
nagyúr
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz ricsi8800gt #13799 üzenetére
Kipucolom a gyári romot mindig. :-) Mellesleg nem vagyok hardcore felhasználó, nem játszom a telefonnal, soha nem néztem tesztprogrammal a pontszámokat. Az én felhasználásommal a 2gb memória több mint sok. Kommunikációra, netezésre, néha navigálásra használom, na és persze fényképezés, ha más eszköz nincs nálam erre a célra. Ezt meg bőven tudja a gyári rom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest