- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorb
tag
messenger hiba maradt 6 mp, fb videók meg mennek
-
Cunaja
addikt
-
Newlachka
őstag
válasz
Cunaja #12692 üzenetére
Akkor ez a B839 használható? már rakod vissza a tied vagy kicsit teszteled?
Egyáltalán várható-e hogy még lesz másik rom amit kiad a Huawei?
200 mb ram nem váltja meg a világot ezt te sem jelentheted ki.
Felrakom a romod ha nem 12 lépésben kell eljutni b609-ről...Ezt meg tudod oldani?Most megint ott vagyok, hogy várjak ne várjak. Inkább lecserélem akkor a telefont.
-
Cunaja
addikt
Van akinél nem működik rendesen minden az enyémmel, annak ez jó lesz. Viszont az én verziómnál, fut 5 alkalmazás , még akkor is van 1.1 GB szabad ram. A kevés szabad ram blokkolja a telefont, vagyis akadozik amíg csinál helyet magának. Ez az enyémnél nagyon ritka. . Kíváncsiságból felraktam, de megyek vissza a B851C-re. Telepít a play és nem tudok ugrálni ide-oda, mert fogja a telót. hm. Na ennyit a jobb ram kezelésről.
A PC-t is a több ram, jelentősen gyorsítja. Ez így van a telefonoknál is.
-
Jadro
veterán
válasz
zeon.hu #12690 üzenetére
Igen így csináltam. Meg is van a saját témák között illetve a betűknél is megjelentek. Elvileg ki is van választva, mert ott a pipa, restart is volt. Na most változott, bár azóta volt két újabb restart...
Szóval témát tudok váltani, de a levelezőben maradt minden a régi.
Cunaja: A két apk is felment, restart, de ugyanúgy tyúklábas.
-
Cunaja
addikt
Brutálisan lassan települ a B839
-
Cunaja
addikt
Mindkettőt telepítsd.
-
Cunaja
addikt
Nekem nem jelzi a B839 ota-n. Telepítem zip-ből. B830 van fent.
-
Jadro
veterán
Megpróbálom mind a két utat.Betűtípust hogy tudok hozzáadni? Csak a default választható.
Egyébként a titanium backup program + adatok visszaállítása is necces, sokszor érdemesebb újratelepíteni a programot. (Természetesen nem a rendszeradatokról beszélek, csak a felhasználói progikról.) Nekem a Whatsapp pl a meglévő partnereimhez más emberek képeit tette be.
Újratelepítés után már jó. A facebook kb 5 percig települt marketből, alig akart elindulni, de most megy. Egyelőre.
cunaja: Ha elmondod pár lépésben, csinálom inkább én, nem baj ha megtanulom. (Ha nem túl spéci a folyamat.) Elsőre megakadtam. Az update.app.ot átneveztem zip-re. hátha bele tudok menni, de nem jött össze.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #12678 üzenetére
témából is cserélhető a betűtípus, link és leírás.
-
Jadro
veterán
A tyúkláb problémához találtam én is egyet. A beépített levelezőt belőttem a céges levelezésre és a levelek feladóinál az ékezetes betűk lettek ilyenek. Nem az egész tyúlábas, csak a levelek feladó. Ezzel lehet kezdeni valamit? Pl a gyári program cseréje megoldás lehet?
-
Cunaja
addikt
Megint egy android hiba! [Chrome]
-
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12673 üzenetére
Azért írtam az előbb, hogy vegyíteni fogom a két romot. A B851C-ből is hiányoznak olyan dolgok, ami a B839-ben megjelent. Viszont gyorsaságban és memória használatban az enyém magasan jobb. Ha sikerül jelentkezem vele. A másik, hogy az extrák is hiányoznak nekem a B839-ből. Ez megint nehéz feladat lesz, vagy sikerül vagy nem. A tyúklábak azért vannak, mert a systemui-t nem sikerült bontanom, a kódolása olyan, hogy jelenleg semilyen apk buheráló nem csomagolja ki rendesen. Sajnos a kínai cuccok amik megmaradtak a romban, az mind a systemui-ban van. Számomra az is érdekes, hogy némelyik telefonon simán megy minden, a másikon meg nem. Ha még fent van a romom, tehetnél egy próbát. [Gyári facebook huawei] Az előzőt távolítsd el, és a data app mappában keressél fb mappát és azt is töröld uninstall után. Úgy próbáld telepíteni. Másnál ezzel simán megy a fb.
[Flash player] ez meg a youtube hibát javítja.
A 2G-t is meg lehet oldani, ha nagyon hiányzik. A másik romban majd figyelek rá.
Most az a baj, hogy melóban vagyok és itt nem tudom visszarakni a gyári recoveryt. Simán rátolom az enyémre a B839-et és meglátom mi lesz. -
forgonati
őstag
Idáig nyúztam Cunaja romját, de nekem nem jó.
Facebook fél óránként magától kiírja hogy "a Facebook alkalmazás sajnos leállt" függetlenül hogy épp mit csinálok a telefonnal. Cache törlés megvolt már kb. 5 alkalommal. Közvetlen cache törlés után elindul, de ha egyszer kilépek belőle, utána már megint nem megy, indítás után azonnal elszáll a rákba. Cache törlés megoldja, de minden indítás előtt törölni kell a cache-t, ez így nekem használhatatlan.
Youtube hol megy, hol nem, néha megy a FHD videó is, néha a 480p sem. Természetesen itt is volt cache törlés, nem sokat segít.
Az egész romot mégegyszer újraraktam gyári B609-től kezdve, minden lépésre nagyon figyelve, de semmi sem változott, ugyanazokat a hibákat produkálja.
Itt-ott vannak benne tyúklábak, pl. a kikapcsoló menü, de ez mondjuk nem gond, és ezt Cunaja is írta hogy pár dolgot nem sikerült lefordítani.
A galéria rendszeresen elszáll, de erről tudtam. Ez nem lenne gond nekem, amúgy is quickpic-et használok, viszont ha közvetlenül a kamera alkalmazásból akarom megnézni a képet, akkor a gyári galériát akarja nyitni, és az nálam 10-ből 9-szer elszáll.
Ezenkívül nekem hiányzik a "csak 2g" opció is, bár ez lehet hogy csak nekem probléma...Amúgy jól fut a rom, de nekem a Youtube elég fontos, szóval megy vissza a B623, esetleg megpróbálom ezt az új B839-et, ez már elvileg jó (legalábbis a Huawei szerint).
Köszi azért a beletett munkát!
-
Cunaja
addikt
Megnéztem a B839-et. Kipróbálom majd mi történik ha összekeverem a B851C-vel.
Olyan dolgokat raktak bele, ami nincs is benne a B830-ban.
-
Pumuklee01
csendes tag
Egy kis off így hajnalban. Valakinek valami ötlet androidra, hogy a prohardware fórumot tudjam használni, hozzászólni, olvasni, értesítsen ha hozzászólás érkezik, ne böngészőből kelljen szenvedni?
-
Pumuklee01
csendes tag
válasz
Zsmester89 #12665 üzenetére
Szerintem a cust 609 helyett tegyél fel egy general b609-et, root, minden nélkül, arra a 830 at, majd cunaja romja. de ezt Cunaja is leírta, benne van már az összefoglalóban is.
-
Pumuklee01
csendes tag
válasz
Pumuklee01 #12666 üzenetére
Jelentem alássan, eddigi 839 tapasztalatok, facebook megy, videó megy mindenféle módon, ébresztő óra működik!
-
forgonati
őstag
válasz
Cunaja #12664 üzenetére
Én ezt értem, de akkor sem megy. Már TWRP cache törlés is megvolt. Instagramba meg nem lép be egyáltalán, bármit csinálok. Nem tudom ez számít-e, de instagramnál mindig a facebook accountal lépek be. És ahogy fentebb is írtam, a rom többször kidobta már hogy a "facebook alkalmazás sajnos leállt". Ezt sem értem egyébként, miért áll le folyton. Még próbálkozom, ha nem megy akkor vissza a B623.
Ja és a kikapcsoló menü full tyúklábas, de ezt gondolom tudod -
Pumuklee01
csendes tag
válasz
Cunaja #12656 üzenetére
Carbonteslán talált info a 839-ről:
A huawei kiadott egy új b839 számú 5.1.1 Lollipop frissitést a P7-L10 hez, ami kijavítja a videólejátszás hibáját néhány alkalmazásban, figyelmeztetési hangok hibáit javítva, valamint az alkalmazások stabilitását növeli.
OTA Details
Device: Huawei Ascend P7
Model: P7-L10
Codename: Sophia
Android: v5.1.1 Lollipop
EMUI: 3.1
Firmware: B839
Build: P7-L10C900B839
Required Version: B830
Region: Europe
Status: Official (Beta)
Type: Incremental update
Date: 13.11.2015
File Name: update.zipTelepítés menete:
másold a dload mappába az sd kártyán és helyi frissítést kell nyomni. Mindent megcsinál magától.Hivatalos változások listája:
-Youtube és Facebook videó hibák javítva
- hanghibák a videó lejátszásban és a figyelmeztetéseknél, értesítéseknél(notification) javítva.
- ébrsztő alkalmazás hiba javítva
- Chrome és facebook leállás/összeomlás javítva
- Kamera és navigációs hibák javítva.Én most tettem fel, tesztelgetni, majd írom hogy mit tapasztalok. Vodás P7-L10 en tesztelem.
Így telepítettem:
general 609 ->621->623->830->839wipeot nem csináltam direkt, majd írom a tapasztalatokat.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #12661 üzenetére
Valaki segítene? Mert én is nekiállnék.
-
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #12614 üzenetére
?
-
forgonati
őstag
Cunaja B830C, 10 percenként "a facebook alkalmazás sajnos leállt" ablak ugrik elő. Restart volt, de sajnos folyamatosan csinálja.
Youtube alatt a videó rohadtul akad, még a 480p is. Gyakorlatilag használhatatlan. B623 alatt az 1080p is vajsima volt. A gyári B830-ban is ez a két app volt nekem problémás... Ötlet esetleg?Telepítésnél mindent úgy csináltam ahogy le lett írva, lépésről lépésre.
-
Jadro
veterán
No lassan a végére érek, most tartok a "legijesztőbb résznél".
Köszönöm a leírást és a segítséget! Holnap belakom és jövök majd a tapasztalatokkal.
-
Cunaja
addikt
Na kicsit utána olvastam a B839-nek. Ez egy béta update, vagyis megint próbálkozik a Huawei. Aki nem szeretné az én általam kreált romot tesztelgetni és B830 van fent neki, az kipróbálhatja . [B839 béta] letöltés után a zip fájlt kell másolni a dload mappába és helyi frissítést alkalmazni a beállítások - frissítő menü. Gyári recovery kell és root ne legyen. Azt írják a hibák javítva, de nem biztos.
Megint egy érdekesség.
-
Jadro
veterán
No elvileg a KingRoot-ban megvolt az unroot, le is szedte magát. Emellett még fel kell tennem a gyári B609 boot image fájlt vagy így elég is lesz?
-
Jadro
veterán
válasz
zeon.hu #12653 üzenetére
Köszi, most jó lett. A végén nem ugrott fel a letöltés ablak és igazából nem is mentettem le. Temp-be menthette vagy ilyesmi. A lényeg, hogy megvan. Már csak egy jó kis nandroid backupot kellene csinálnom. Erre kérek szépen tippet, hogy mivel, ha csak gyári recovery van fent.
-
Jadro
veterán
A megáról elvileg letöltöttem a HUAWEI_P7-L10_Firmware_Andriod 5.1.1_EMUI 3.1_C900B830 romot, de nem találom sehol. Megán látom, hogy végigment a fájlátvitel, de nem találom sehol. Rákerestem, semmi. Hová szedi?
-
forgonati
őstag
válasz
zeon.hu #12648 üzenetére
Azért kell mert többnyire külföldön vagyok, és ilyenkor nem kell az adatkapcsolat. Csak hívásra használom, amire ugye a 2g is jó. Netezni csak wifin szoktam. És ha 3g/2g-re van állítva, akkor addig marad 3g-n amíg csak tud, ez úgy nyilvánul meg, hogy amíg még 1 pálca van a 3g-ből, addig azon marad, viszont ilyenkor már néha szakadozik a hang hívás közben. Majd amikor már annyira gyenge a 3g hogy nem tudja tartani, akkor vált 2g-re. És ezt eljátssza 5 percenként, ha épp olyan helyen vagyok ahol gyenge a 3g. Ez a "csak 2g" mód volt a gyáriban (most igazából nem emlékszem hogy a 930-ban volt-e, de a KK-ban még volt az fix) és az nagyon jó volt.
A Swype nem tudom milyen, az, amelyik rajta volt.
Az akkut már megváltoztattam, közben megtaláltam, de köszi!
-
-
forgonati
őstag
Na fenn van nekem is, egyelőre működik, most települnek a megszokott appjaim. Eddig elég gördülékenynek tűnik, érzésre jobb mint a gyári B830.
A Swype billentyűzetnél a qwerty gombsor felett a szójavaslatokat sehol nem tudom kikapcsolni, nem tudom miért. A swype beállításokban a "következő szó előrejelzése" ki van kapcsolva.
A hálózati beállításoknál nem találok "csak 2G" módot, nekem ez fontos lenne. Bár nem életbevágó...
A töltési animáció fölöslegesen csicsás szerintem, nem tudom miért kellett az a kör + 4 kis pötty + még villog is, de végülis lehet vele élni, ízlés kérdése. Báár lehet hogy ez módosítható, csak még nem találtam meg...
A magazine egy jó dolog, eddig mindig azt használtam. Csak ez most tyúklábas. De ezt tudtam, benne van a leírásban. Van erre valami esély hogy egyszer sikerül lefordítani?All in all, szép munka, fogom majd nyúzni és ha valamit észreveszek, írom. Köszi addig is!
-
Jadro
veterán
Na már töltögetek, mentegetek. Egy kérdésem akad:
"Telefon és PC összedug, majd a számítógép RSA kulcs ujjlenyomata engedélyezése."
Ez hogy néz ki pontosan? Hol ugrik fel? Telefonon vagy PC-n?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zsocii0404 #12641 üzenetére
hivatalos B839, hivatalos frissítés/javítás, tegyétek rá bátran, ha úgyis ragaszkodtok az ota-hoz, rosszabb csak nem lesz
aztán jöhet a tapasztalat ide. -
zsocii0404
újonc
válasz
ricsike1995 #12634 üzenetére
B839 nekem is jelzett róla. Kipróbálta valaki?
https://drive.google.com/folder/d/0B6cLrSwjG6eXVUc2ajdZRFhzYjQ/edit -
zeon.hu
nagyúr
válasz
ricsike1995 #12634 üzenetére
tedd fel és kiderül.
79mb, ez nyilván javítás. -
ricsike1995
csendes tag
10 perce jött egy hivatalos frissítés, B839 (79mb). Valakinek van valame véleménye? Tesztelte valaki?
-
Cunaja
addikt
Írtam a leírásban, hogy tiszta B830 kell. Az elején te wipe-t nyomtál és nem 3 gombossal raktad fel újra a romot. Valószínű a rendszerben maradt szemét. Kezd újból, de először most, B830 gyári recovery , majd hangerő fel+ le és bekapcsoló. Innentől mindent jól csináltál. A wipe csak a felhasználói adatot törli, de ha volt valami olyan fent, ami belenyúlt a rendszerbe, az okozhatja a gondot.
-
forgonati
őstag
Érdekelne hogy Cunaja B851 romját lehet unrootolni? A helyzet ugyanis az, hogy fel akarnám rakni a romot, viszont a bankom mobil applikációja érzékeli a rootot és letilt, nem indul el. De nekem fontos lenne az az app, naponta használom. Van erre valami mód?
-
jegenye77
addikt
Valamikor root-oltam a telót illetve próbáltam mert a root geniusszal meg is csináltam de a többi lépést nem sikerült ezért ráhagytam.
Most unroot-olni szerettem volna szintén rootgenius-al de megint csak rootolni akarja.
Akkor most anno sikerült vagy nem?
rootchecker szerint igen.
Azért próbálkozom mert OTA frissítéssel Europe B621 et akarná telepíteni de mindíg megszakad.GOndolom ez miatt.
Amúgy ez a 621 milyen lehet?
(Németországban vagyok,független a teló) -
Bery
csendes tag
válasz
Cunaja #12619 üzenetére
Alapból az EMUI 3.1_C900B830 rom volt fent a TWRP-2.8.7.0 recoveryvel....amit innen töltöltöttem le a leírásodból!
Telepítés előtt Wipe......
Telepítés+Gapps után is volt Wipe ahogy leírtad.....
és mégis ezek a hibák jöttek.......tehát nem csináltam teljesen az elejétől!
?
Ja és a készülék független gyárilag..... -
Jadro
veterán
-
Cunaja
addikt
Nem!!!
Most kicsit idézek a leírtakból, mert jobban érthető!
1 CWM mentés Tökéletes!
2. Visszaállás B609 gyári recovery-re ha nem az van fent. (Gyári recovery az ahol felül van az EMUI felirat egy körben alatta pedig 3 lehetőség: reboot, wipe data/factory reset és Wipe cache? IGEN
Először teljes unroot, majd gyári recovery és 2 gombossal Hengerő fel+bekapcs. Recovery majd ami a mellékelt képen is keretezve van pirossal, egy wipe. ( gyári visszaállítás). Telefon elindul, és nem kell állítani semmit. Kikapcs. és 3 gombos B830 telepítése. A külső sd-kártya dload mappában legyen a B830 Update.appInnentől az összefoglalóban.
3. B830 gyári recovery telepítés VÉLETLENÜL SE A B609-re!!!! Ez itt nem kell. SOFT-BRICK!!!!
B609 - B830 - B851 - Gapps - wipe - alkalmazások telepítése és újraindítás. Ez részletesen leírva.
-
Jadro
veterán
Egy kis segítséget szeretnék kérni előzetesen az Aurora rom telepítéshez. Hétvégén feldobnám ha sikerül addig begyűjteni minden telepítőt és lesz rá időm. Előzetesen így tervezem a megvalósítást. Jó lehet így?
Kiindulási rom: P7-L10V100R001C00B609 Rootolva Kingroot alkalmazással.
1. CWM mentés
2. Visszaállás B609 gyári recovery-re ha nem az van fent. (Gyári recovery az ahol felül van az EMUI felirat egy körben alatta pedig 3 lehetőség: reboot, wipe data/factory reset és Wipe cache? Ez az?)
2. Ezután a B609-et dobjam fel újra és akkor arra mehet a B830, vagy elég az unrooot és gyári visszaállítás?
3. B830 gyári recovery telepítés
4. B830 telepítése.
5. B851 telepítése a leírtak szerintEz így megfelelő?
-
Cunaja
addikt
Egy android hiba, hogy a gyári videólejátszónál az avi formátumnál nincs hang.
Android-alapú készülékek natívan nem támogatják az AVI- formátumot.
Javasolt másik lejátszó használata, vagy az avi konvertálása mp4-be. Azt tökéletesen lejátssza.
-
Cunaja
addikt
Érdekes dolgok, mert nálam egyiket sem csinálja. A telepítés teljesen a leírás szerint volt? Azok a paraméterek is stimmeltek, hogy nem állítunk semmit B830 és B851C telepítése után? A Gapps után volt wipe?
A programok telepítése után volt egyből újraindítás?
A több képernyőre is ott a megoldás a leírásban. Sajnos egyetlen hibája, ami nálam jelentkezik . A gyári rom-ból is hiányzik a több képernyő alkalmazás lib fájl-ja.telepíteni kell az alkalmazást, mert a rom nem jegyzi meg.
B830-at az összefoglalóból szerezted, vagy esetleg máshonnan jött le?Milyen készülék? Független?
-
Bery
csendes tag
válasz
Cunaja #12610 üzenetére
Üdv, tegnap én is be álltam tesztelni a romot.....telepítettem ahogy leírtad!
3 nagy hibám jött elő. Egyik ami szerintem a legfontosabb ma reggelre lefagyott az ébresztőm (Óra alkalmazás nem válaszol. Szeretné bezárni?) hibával. Több próbával néha jó néha nem.
A másik ha belépek a Galériába ezt az üzenet kapom (több képernyő alkalmazás sajnos leállt)
A harmadik a Face pár lapozás után megfagy....újra telepítés sem hozza helyre!Remélem ez csak nálam egyéni hiba, másnak oké.....
-
coyote55
őstag
válasz
Zsmester89 #12614 üzenetére
830
-
Zsmester89
őstag
No
Napok óta olvasgatom itt a fejleményeket.
Az enyémen: B609-re végződő build és CUSTC432D609 az egyéni verzió. 4.4.2
Ha jól értelmezem, akkor mehet rá a 630 aztán a csuda rom? -
Cunaja
addikt
Amúgy további kisérlet folyik a rom gyorsabbá tételére.
Cél a P8 gyári rom sebesség elérése.
-
Cunaja
addikt
válasz
bundy000 #12603 üzenetére
[Bootloader locked]
De igen!
A linknél olvasd el! Porterocka leírása. -
Cunaja
addikt
Megyek aludni, de Zeon mindenkinek segít még egy darabig.
Fontos!
A leírásban a wipe után 1 perc szürkeség, majd 6-10 perc boot logó. Senki ne ijedjen meg! Elindul, csak a telefont teljesen átírja!
Új hozzászólás Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest