Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Vivira
üzenetére
Vannak, előfordulnak hibás darabok.
A hibajavítás nyílván a szervizes precízségén múlik.
Itt a fórumon is hallani, olvasni elrettentő példákat, viszont épp tegnap volt róla szó, hogy hibátlan munkát is tudnak végezni.
Nekem ez a negyedik one-om.
Az első illesztési hibás volt, az visszaküldtem.
A többi mind hibátlan volt kűlsőre, és meghibásodás sem jelentkezett....kopp, kopp, kopp.
Maga a készülék (konstrukció) hibátlan, hasonló inaktivitást kell tanusítani, mint az iphone-nál, nem kell fagyástól, újraindulgatásoktól tartani.
A gyári rendszer (nevezzük összességében sense-nek) nagyon jo, kiforrott, szép.
Egyedüli negatívum lehet a kamera, ami tájképeknél (távolabbi fotózásoknál) könnyen rossz képeket tud csinálni, de pici odafigyeléssel ez orvosolható.
A "töksötétes" vaku nélküli fotók lilulása is jelen van, de ki fotózik feketeséget este?
Maga a fényképek viszont színhűek, összességében bőven a jó kategóriába sorolhatók.
A videó viszont szuper, optikai stabilizátor van a telefonban, és a kép és hangminőség is hibátlan.
Szóval a telefon összességében szuper, garanciával kell megvenni, és nem lesz vele gond!
De vannak itt olyanok, akik iphone-ról jöttek és van érdemi, elfogulatlan véleményük. -
Ritka90
csendes tag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
-
-
Sheepczx
tag
válasz
Valkűr
üzenetére
Hello!
Legyen pozitiv is: kb 4 hónapja van ONE-om, ez elött egy zte bladem volt majd 3 évig. Szerettem azt is mert mindig lehetett bütykölni. de itt...
még nem jutottam el odáig hogy leszedjek egy widgetet, vagy lecseréljek akár egy telefon vagy sms appot mert annyira patent minden.
még eszembe se jutott s-off-olni és romolni mert minden megtörténik időben, az oké ha valakinek ez lassu, de kibirom azt az évenkénti 10-15 percet amit elvesztegetek a gyorsabb cuccokhoz képest.A lilulásrol meg annyit hogy amikor itt olvasom hogy lilul megnézem hogy tényleg az enyém is lilul, késöbb ismét jé tényleg még mindig lilul. de használat közben észre se veszem. sötétben nem tudok vele képeket csinálni mert sztem szar képeket csinál, de videókbol toppon van, ugyhogy az emlék készités video formátumban megy, haladok a korral!

Zenei téren emellé már nem kell semmilyen zenelejátszó mp3 player stb. mert szól rendesen.
És a végére egy headset kérdés:
Ki melyiket ajánlja\használja?
(a gyári meghalt kontakthibában...
) -
Valkűr
addikt
Hát srácok nem is csodálkozom, h nincs itt több HTC One szerető ember ...A megjelenés óta a siránkozás megy, más márkák Istenítése, HTC lehúzása, és a telefon nyitogatása. Lassan már unok ide benézni, mert mást sem látok.
Nem lehetne néha napján a topiknak megfelelő dolgokról olvasni, és ha lehet több pozitiv hozzászólást? Jó lenne olvasni a jó dolgokról, nem látok semmit arról ki milyen szoftvereket használ, ki mire használja a telefont, nem látni a vele készült képeket, nem hallani miket hallgat, vagy néz vele az ember. Minden olyan dolog ami pozitív lenne és esetleg mást is érdekel kimarad a topikból.
Van egyáltalán valaki aki igazán használja, és tudja is élvezni ennek a telefonnak a tudását anélkül, hogy a problémákról beszélne? Van akit a külső szoftverek felrakása nem érdekel, mégis erről lehet olvasni napokon , oldalakon át. Van aki sötétben nem fotóz egyáltalán, telefonnal meg főleg, mégis a lilulás a téma a megjelenés óta. Van aki tölti folyamatosan és nem érdekli, h 2-3 órával többet vagy kevesebbet tud mint más márkák, mégis az aksi időt firtatjuk állandóan.
Elnézést a kis szösszenetért senkit sem akarok bántani, csak felnyitni a szemeket, ha már ez a topik neve és használjuk , akkor erről beszéljünk és osszuk meg a pozitiv dolgokat is , ne mindig csak a kritikákat, hibákat.

-
ffodi
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Jó helyen kérdezed, szerintem itt mindenki a One-t fogja ajánlani, bár 80-90k-ért kérdéses, hogy milyet kapsz, ha egyáltalán kapsz ennyiért.........
1, Minden (kijelző, ház, kialakítás, stb....)
2, A kamera. Vélhetően szoftveres hiba a gyenge fényviszonyok mellett jelentkező "lilulás". Mindemellett azért lássuk be, elég gyenge minőségű képeket lehet vele készíteni. (persze a telefon kijelzőn keresztül a legtöbb esetben jól néznek ki a képek........egyszóval ha jobb minőségű fotókat is akarsz készíteni, már amennyire egy telefontól telik, akkor ez mindenképp - pont)
3, 4.3, várható hamarosan a 4.4 -
Xaels
félisten
válasz
NandorHUN
üzenetére
Ezt nem nekem szántad szerintem.

Amúgy a kamera liluláshoz szerintem mind2 oldalnak igaza lehet. A hardveres illetve szoftveres hiba tekintetében. Próbálja ki valaki akinek lilul: tedd valami hideg helyre, hogy jól lehűljön a készülék(nem kell, hogy fagyos legyen) és utána indítsd el egyből a kamera programot. Sok esetben amíg nem melegszik fel addig nincs vagy nagyon minimális a lilulás.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem bizony, már hülye volt így is...

Amúgy szerintem is az M8, szélesebbnek tűnik a telefon...
Másak picit az idomok valóban.
Na majd meglátjuk.Bízom benne, hogy a lilulás szoftveres.
-
Nuada herceg
őstag
Általános téma volt itt a kameránál a lilulás éjszakai képeknél, sötétben.
Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, mert nem igazán használtam
éjszaka a telefont. De van itt most 2 kép, amit készítettem.Eléggé szembetűnő, ez a lilaság a széleken. Ez akkor hardveres hiba lenne?
-
Szpisti
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Még néhány hónapja romolgattam én is ahogy kell, egyszercsak előjött ez a kamera-lilulás, (gyenge fényviszonyoknál lilás-kékes árnyalatot kap a kép) gondoltam, hogy az éppen aktuális romnak a hibája, nem foglalkoztam vele. Aztán mikor megjöttek a gyári frissítések a hiányzó funkciókkal, abbahagytam a romolást és visszaállítottam mindent gyárira, zártam a bootloadert s-on-ra állítottam, és hagytam, hogy a gyári frissítések felmenjenek sorra. Minden rendben is van a telóval, de szomorúan tapasztaltam, hogy a kamera-lilulás megmaradt...
De úgy gondolom hardveres hiba lehet, mert mikor be van kapcsolva a kamera hidegen, még jó a kép, aztán szépen fokozatosan lilul a kép, úgy forrósodik is a lencséje... -
Szpisti
addikt
Na ezért gondolkodom ezerrel, hogy visszaküldjem-e az enyémet kamera lilulás miatt, mert minden más tökéletes rajta. Félek, hogy elcsesznek mást is... Ráadásul minimum 2 hétig nem lesz telóm, nem tudom hogy a T miért nem ad egy épkézláb cseretelefont. (tavaly a HOX-om szervizelésekor hosszas könyörgésemre egy Samsung Galaxy Mini-t adtak a javítás idejére, amit nem minősítenék...)
Végül is, csak a sötétben jön a lilulás, úgy meg nem is használom szinte... -
LUCKY78
tag
válasz
Cruzolka
üzenetére
7 hónap után, ugyan ezt tudom mondani!

Más. Olvasgatom itt, hogy a 4.3-al kevés fénynél lilul a kamera, stb... használj vakut! Azért van!
próbáltam én is lilulásra késztetni az optikát, hát azt kell mondjam, hogy szinte semmi fénynél talán igen lilulgat, de könyörgöm! Az a fotó már semmire nem használható. Épeszű ember minimum kapcsol egy vakut.Amúgy csak jelzem, hogy az i5 is képes volt hasonló körülmények között lilulgatni. Kérem szépen, cmos kamerarendszer. ne várjunk csodát. használjuk ésszerűen.
-
Kiskopika
senior tag
-
Kocsó
aktív tag
Kérdésem mindazokhoz akinek már 4.3 van a ONE-ján:
a HSZ-ek közt a 16000. körül mindenki csak áradozott a 4.3 újdonságairól. hurrikan kolléga még össze is foglalta egy listába, hogy mik az újítások (16051)
Viszont az utolsó HSZ-kben meg azt olvasom, hogy mégsem olyan jó, mint ahogy azt többen várták emiatt már a 4.4-et várják mielőbb.
Nekem jelenleg 4.2.2 van, a héten jött az értesítés, hogy tölthetném a 4.3-at (CID: O2__001). De ezen hozzászólásokat olvasva elbizonytalanodtam.
(A ONE-om 2013. márc.i gyártású, még NOKIA-féle mikrofon chip-es és Taiwan-on szerelt (direkt ilyet kerestem júl-ban amikor vettem). Eddig semmi olyat nem tapasztaltam, mint az előttem panaszkodók (kamera lilulás, beatsaudio kopás, kijelző karcolódás, hézagos összeszerelés, stb.), lehet hogy az egyik tökéletes példány van a birtokomban?)
Illetve mivel a 4.2.2 érkezése előtt úgy gondoltam, hogy sosem fogok S-OFF-olni ezért akkor ráengedtem a gyári frissítést, amitől a
lett. Most viszont már máshogy gondolom
Melyik eset a valószínűbb: a 4.2.2-höz lesz hamarabb S-OFF vagy a 4.3-hoz? (hogy gar. vesztés nélkül lehessen nyitni) Mert akkor lehet hogy mégis csak frissíteném 4.3-ra ha ahhoz lesz előbb S-OFF.
Tehát most nem tudok dönteni a 4.3-as frissítéssel kapcsolatban
-
hurrikan
addikt
Íme a HTC ígéretein kívül még egy bizonyíték arra hogy a lilulás szoftver bug.
APK cserével megoldható, a baj az, hogy az APK cseréhez root, azaz S-OFF is kell.
[link] -
Xaels
félisten
válasz
hurrikan
üzenetére
Érdekes. Én nem érzem, hogy jobban merülne. Ma tettem be képeket is. ~40óra után 38% maradt még benne és 2óra kijelző volt mellette, 2-3óra zenehallgatással folyamatos 3G/HSDPA kapcsolattal. Szerintem a merülések oka nem a HTC sara lesz inkább valamelyik Google szolgáltatás amit én nem használok.
A kamera lilulással remélem minél hamarabb kezdenek valamit. Beállításokkal, vakuval lehet rajta javítani, de amúgy kiábrándító.
-
hurrikan
addikt
Üdv nektek

Látom nem csak nekem merül jobban 4.3 óta a One
Immár több One is van a családban, szám szerint 3db
Sajnos mind jobban merül mióta 4.3 fut rajta, főleg alvó állapotban. Igaz én hard resetet nem csináltam, XDA-n is írták hogy füll felesleges mert akkor is jobban fog merülni.
Igazuk is van, mert a másik kettőn, meg ami nálam volt még csere One, volt hardreset és úgy is merülnek alvó állapotban. Full gyári rendszerrel is. Kernel és az Android OS fogyaszt sokat alvóban. Óránkénti 2-3%-nyi merülés a jellemző mindegyikre alvó állapotban, bekapcsolt energia takarékkal, kikapcsolt szinkronizálással is is. Tehát a hiba biztos hogy nem a készülékekben van.
persze fura is lenne ha hirtelen 4 One akkuja ment volna tönkre
na meg XDA-n is jelzik tömegesen a fórumokban.
Bár 3-3.5óra kijelzővel így is kibír egy napot. Viszont a 4.2.2 alatt tapasztalt 4-4.5óra elérhetetlen jelenleg.Közben majd megy a HTC-nek a szokásos bug gyűjtemény az új rendszerről. Párat visszaolvastam. Azokat beírtam, XDA-n is nézegettem, de ugye a bugok régiótól is függnek, így várom az esetleges jelzéseket.
Amiket beírtam:
-kamera lilulás
-roszabb üzemidő
-a jelzett net megosztás kábelen bugmeg beírtam pár hiányolt dolgot is amit kivettek vagy nem került bele.
Pár link a végére:
Tippek a fotózáshoz
Világrengető újdonságok a jövő évi csúcs HTC-ről xD
Pert vesztett a HTC a Nokiával szemben Angliában -
Xaels
félisten
válasz
SeatLeon08
üzenetére
A fórumtársnak hibás volt a modulja. Konkrétan értelmezhetetlen képeket csinált fényes nappal is.
A lilulás meg baromira irritáló tud lenni.
-
SeatLeon08
tag
Szerintem túl sokat akartok egy telefontól. Úgy sem lesz jobb a kép, ha állandóan szervizben van. Sőt még el is ronthatják az illesztéseket, ócska cseretelefont használhattok stb.
Ha annyira lődözni támad kedvetek vegyetek egy hiper-szuper fényképezőt. A lilulást megértem, de az hogy homályos így-úgy ez már nevetséges.Szerintem jó képeket csinál. Legalábbis egy telefonhoz képest jó képeket csinál.
Telefonálásra, netezésre, zenehallgatásra, kisebb fotózásokra kiváló. Stb-stb... -
hurrikan
addikt
Akkor jöjjön az én verzióm

Na akkor nézzük a 4.3-as frissítés legjobb részeit, melynek egy részét a Googlenak más részét a HTC.nek köszönhetjük:
1. Open GL3 TÁMOGATÁS
2. Sorba rendezhető, konfigurálható gyorskapcsolók
3. Finomítások a rendszerben, új animációk
4. Ne Zavarj üzemmód (bekapcsolásával blokkolja a hívásokat, kikapcsolja a hangot, rezgést, LED-eket de lehet megadni kivételeket akiktől ilyenkor is fogadsz hívást és kicsörög)
5. Launcherben kikapcsolható a Blinkfeed, valamint több oldal lett
6. Kiterjesztett Blinkfeed funkcionalitás, Google+, Forsquare, stb. + saját RSS csatornákat is fel lehet venni
7. A feloldó képernyőn a sima háttérfeloldósnál is vannak widgetek jobbra görgetve vehetők fel, akár 5db is
8. Új galéria, zenelejátszó, zseblámpa, időjárás és egyéb átdolgozott felületek
9. Wifinél nyílt hálózatok blokkolása
10. Értesítési sáv jelzi az NFC állapotát ha be van kapcsolva
11. A Google akkor is használhatja helymeghatározás pontosításához a Wifit ha nincs bekapcsolva, ekkor pár másodpercre engedélyezi azt majd kikapcsolja
12. Értesítési hangok hangereje külön állítható
13. Új, teljes értékű office program Google szinkronnal
14. A rendszer RAM használata 200mb-al csökkent. Az eddigi 1.5GB helyett immár 1.7GB szabad alaphelyzetben így a multitask is sokat javult
15. Pár új HTC alkalmazás, pl HTC alkalmazások
16. Átdolgozták a billentyűzetet, a telefon billentyűzet kikerült (számomra ez az egyetlen negatív változás én azt használtam)
17. Jobb audiós hangzás (bár ez lehet placebo)
18. Változások a Zoe-ban, új témák, hangok, átmenetek, saját zene választása a bemutatókhoz
19. 40GB GooleDrive tárhely is jár minden HTC One tulajnak
20. Hibátlanul működnek a DLNA szolgáltatások, mostmár laptoppal, valamint telefon és telefon között is megy az átsugárzás
21. Jelentősen megnövelték a közelítés érzékelő hatásfokát, több mint 3cm-ről már lekapcsol. (hogy csókoljam szájon őket érte ♥)A változások a kamerát nem érintették, ha minden igaz arra is jön majd novemberben egy újabb frissítés melyben új funkciók, és a lilulás javítása érkezik, valamint a LED vakus segédfényként is üzemel majd fókuszálásnál. (XDA-s Bétás ismerős infója, nevet természetesen nem említek)
Ezzel minden apróbb zavaró hiba eltűnt a szemem fényéről
KALAP EMELÉS ÉS KÉZFOGÁS MINDEN FEJLESZTŐNEK! -
Xaels
félisten
Érdekes dologra lettem figyelmes a kamera lilulásával kapcsolatban. Le akartam fotózni a villany- és gázórákat és nem engedett manuálisan középre fókuszálni a középső rácson belül. A szélekre gond nélkül ment.

A másik akinek a Miui külseje tetszett annak most itt van Launcher formában [link]
-
Badboys
őstag
válasz
hurrikan
üzenetére
Köszi hát akkor egyenlőre marad így amíg nem társul valami hiba még. Eladáson nem gondolkodtam nem áll szándékomban. Használom így nem zavar az pár mp lilulás. Mondjuk azért páran jelezhetnétek,hogy másnál is van e ilyen jelenség csupán a kíváncsiság. A 4.3 at mindenképp meg várom. Hátha jön a nátha.
-
zack
nagyúr
A T csak átvevőhely, ott nem javítják. Leadod, és tovább küldik a HTC-nek. Tök mindegy hol adod le, ők csak eljuttatják a HTC-hez.
(#13468) NandorHUN
Leginkább semelyiket.
Kajázz az árából egy jó nagyot, jobban jársz.
A fóliáknál is megfigyelhető az, ami a fix tokoknál. A fólia vastagságából adódóan is fogja a port és szennyeződést a kijelző pereménél. Egy ideig takarítható, de eljön az az idő környezettől függően, hogy ronda lesz, kirívó esetekben pedig árthat is a kijelző védelmének, amit fólia nélkül ragyogóan tisztán, és pormenetesen lehet tartani. 
A lilulás nálam sosem jelentkezett, pedig 4.1.2, 4.2.2, és 4.3 is használtam. Elképzelhető, hogy bár minden One egyforma, a kameramodulban vannak illetve lehetnek eltérések. Ezek esetleg lilulhatnak, míg másoknak semmi baja egyik Androidos verzió alatt se. Ha szoftveres,akkor az van amit fentebb írtam, kicsit másabbak a modulok, és másként reagálnak. Ha viszont nem lesz javulás, akkor egyértelműen hardveres a hiba. Én egyébként ez utóbbit valószínűsítem. Az is lehet, hogy mind a két eset jelen van, és ezek keverednek. Kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- E-book olvasók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Melyik eset a valószínűbb: a 4.2.2-höz lesz hamarabb S-OFF vagy a 4.3-hoz? (hogy gar. vesztés nélkül lehessen nyitni) Mert akkor lehet hogy mégis csak frissíteném 4.3-ra ha ahhoz lesz előbb S-OFF.
, nem gondolom, hogy a frissités hazavágta a kamera hardvert.