- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
kmarci25 #2172 üzenetére
Közben megoldódott. Írtam neki, hogy max. törölje az alkalmazás adatait, állítson be mindent újra, és talán jó lesz. Erre írta, hogy jól összenyomkodott mindent előtte nap, és jó lett. Kérdeztem, mi volt a gond, de nem tudja, azt mondta, csak nyomkodott mindent...
Ebből aztán lehet tanulni. -
válasz
kmarci25 #1983 üzenetére
Nos nem tudom végül melyikünk nyert annyi lett a karkötőnek de nem magától egy elég nagydarab kollégám egy gyakorlás során elég alaposan vizsgált állt és lemorzsolta rólam a karkötőt .
Mondta kifizeti utána de mondtam hagyja nem az pár száz Ft a probléma csak nincs kedvem megint heteket várni. -
szabolcs5757
csendes tag
válasz
kmarci25 #2105 üzenetére
A vérnyomás mérés kapcsán én túl nagy reményt nem fűznék hozzá. A mindennapokban használt vérnyomásmérő módszer Riva-Rocci nevéhez fűződik és egyszerű fizikai alapja van, aminek alapvető eleme a kar mandzsettával történő elszorítása. Ezeken kívül fontos a pontos vérnyomásméréshez a megfelelő testhelyzet, mandzsetta méret, lábak pozíciója, hát megtámasztása stb. Ha ezek nem felelnek meg, akkor akár 10-20 Hgmm eltérés is lehet a "felső" értékben. Ami akár már 2 súlyossági kategóriát is jelenthet a magasvérnyomás betegség kategorizálásánál. Minél távolabb méred a felkarodtól (jelen esetben a csuklón), szintén annál pontatlanabb lesz a kapott érték (esetleges szűkületek, érelmeszesedés, fejlődési rendellenesség, stb). Poénnak mindenképpen jó, meg egy tájékoztatást adhat de semmikép nem érdemes erre alapozni.
EKG funkció egyes esetekben ténylegesen hasznos lehet, akár életmentő is, főleg bizonyos ritmuszavarok kiszűrésében, de ennek pontossága szintén nem ér fel az orvosi eszközökével és sokszor tévesen jelez problémát vagy éppen egyáltalán nem jelez, amikor baj van.Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, de szerintem nem éri meg az egészségi állapotod erre alapozni, főleg ha számodra ezek fontos dolgok
-
Skynet258
veterán
válasz
kmarci25 #2107 üzenetére
Az alvásmonitorozást és rezgéses ébresztést szeretem de órában sosem aludnék, leginkább emiatt. Meg techb*zikent elfér rajtam minden ilyen szar.
De nem vennék például okosórát a Huawei-től... Nálam van most egy Watch GT 2 Pro, nagyon szép, nagyon sokáig bírja egy töltéssel de csak egy óra formába csomagolt aktivitásmérő, nem egy igazi okosóra mint az Active... Szóval ha band-ről lépnél felfelé akkor a Tizen rendszer jó alternatíva.
-
Skynet258
veterán
válasz
kmarci25 #2105 üzenetére
Nekem Active 2 van a bal karomon és Honor Band a jobb karomon, szóval igen, más világ a kettő.
Vérnyomás már feltehető, EKG még csak firmware frissítés után, hivatalosan még ezeket nem aktiválták. De egyébként jó cucc, ha továbblépnél a band kategóriáról akkor jó az irány.
-
RBJ
addikt
válasz
kmarci25 #1923 üzenetére
Jól mert az eredeti csatja tán letört nem rég.
Volt elraktározva tartalék alis de még a gyári pöcök meg az utángyártott 6 db is kettétörik egy idő után.
Kezdek rájönni, hogy miért. Mikor birkózás van a gyerekkel sokszor szerintem megrángatja, eddig nem figyeltem. De nemrég leesett. -
guipapa
csendes tag
válasz
kmarci25 #1888 üzenetére
Az én percem májusi, de ez is elfáradt, vagy megunta a telefon párját. A perecen van alvásadat, de a telefonon nincs.
A múlt évben minden jól működöt. Az év elején jött rá ez a "Nincs alvás adat." Már harmadszor ebben az évben. Most a reset, újratelepítés sem segít.
Kell cserélnünk Band 5-re? -
col
addikt
válasz
kmarci25 #1870 üzenetére
Jééé és tényleg.
Eddig ez fel sem tűnt. Amúgy nem is használtam olyan face-kat, amelyek így működtek volna.
Emellett az IOS alatt szintén a legújabb Egészség appal és a perec legfrissebb fw-ével továbbra is gond és probléma nélkül megy nekünk. Se az alváselemzés, se egyéb funkciónál nincs hiba.
-
col
addikt
válasz
kmarci25 #1698 üzenetére
Ajajj, bocs
Igen erre ment volna, de rossz linkre írtam Sorry.
ati05
Sziasztok!
Néhány hónapja van egy ilyen "órám". A probléma az vele hogy mostanában sokszor úgy véli mintha nem lenne a kezemen, ilyenkor nem rezeg ha hívásom, vagy üzenetem jön és a folyamatos pulzusfigyelés zöld ledjei sem villognak. És mióta új az egészség progi este szerintem nem megy a pulzusfigyelés.
Van valami ötletek, hogy mit tudok tenni?
Teljes restart és reset megvolt már? -
ati05
aktív tag
válasz
kmarci25 #1686 üzenetére
Próbáltam úgy is hogy szorosan van rajtam, úgy is hogy egy lyukkal arrébb rakom. Újraindítást sokszor próbáltam, resetet is.
Nekem az a legfurcsább hogy este egyáltalán nem mér, az egészség appban pedig vannak értékek. Mikor nem villogot a zöld led akkor próbáltam egy manuális mérést menüből, mérni mért a kijelző szerint, de a mérő ledek nem világítottak.
Este számít hogy ne zavarj módban van bár régebben emlékszem hogy akkor is villogtak a mérő ledek. -
moordavid
aktív tag
válasz
kmarci25 #1670 üzenetére
Ezt vettem észre én is, az automatikus vissza kapcsolódás nálam eddig nem is ment anélkül, hogy a gps-t be ne kapcsoltam volna a reconnect idejére. Most meg gps nélkül, automatikusan és gyorsan visszacsatlakozik a perec.
Ráadásul a truesleep bekapcsolása nélkül észleli a délutáni szundit. -
Kovi87
csendes újonc
válasz
kmarci25 #1664 üzenetére
Én elég rossz alvó vagyok, általában sokat forgolódok mire sikerül elaludni. Az esetek nagyrészében már ezt is alvásnak számolja.. Múltkor egyszer direkt figyeltem, fél 1kor még ébren voltam 3/4 5kor meg szólt az ébresztő. Ez nagyjából 4 óra alvás, az óra szerint meg aludtam majdnem 7et. Elég nagy eltérés ahhoz, hogy kikapcsoljam mert így fölösleges.
Ha már van benne pulzusmérés nem tudom azt miért nem veszi figyelembe az elemzéskor. Biztos pontosabb lenne.. -
Cyborg
őstag
válasz
kmarci25 #1614 üzenetére
Pont ugyanígy van nálam is.. Próbáltam minél gyorsabban kilépni a revolutból, meg lezárni a telefont, de én is csak arról kaptam értesítést , amiről Te. Küldettem magamnak haverral 1Ft-ot, arról se jött semmi.
Nem tudom, hol a gond de ez annyira nem is érdekel engem egyébként, mert , ha revoluttal vásárolok, mindig kezemben a telefon, így látom, mennyit fizetek, így nem kell külön értesítés róla. Mondjuk én egyelőre csak ali-ebay, meg ilyenekre használom. -
SirRasor
addikt
válasz
kmarci25 #1431 üzenetére
Nem akartam sokat ezzel foglalkozni, a táv se érdekel, mert fix és csak a sebességre megyek, tehát nekem tök8, hogy 2km vagy 5.
DE...most kíváncsiságból lemértem a távot (mértem már ezzel teszteket és ez a módszer méter pontos!):
Gyengébbek kedvéért: nem látszik a teljes szakasz3,23 km pontosan, az óra szerint GPS nélkül meg 3,15? Ez 5%-os határon belül van, ami szerintem baromi jó. Lehet fejlődött picit az algoritmus
PociAti pontosan
Holdfény_ nem fekete a felület, hanem fehér. Csak akkor lett fekete, amikor képként kértem elmenteni. Megtévesztő, mi?
Ja fun fact: 2 megállást iktatok be. De a linkelt képen 4 van! Hogy? Hát úgy, hogy jött szembe egy fekete macska és muszáj volt megdögönyözni...nem menekült el. Visszafelé is kért a simiből
-
-
törölt tag
válasz
kmarci25 #1389 üzenetére
Akkor jól értem e? Ha az appból indítom az edzést (pl kinti bringa), akkor az óra CSAK a pulzust méri, tehát semmi mást, nem látom mennyit tekertem, az órán magán? Azaz, ha kikapcsolnám a karkötőt, akkor csak az aktuális pulzusról maradnék le, az app dolgozik: a megtett táv, idő az a telefonom GPS-e alapján kalibrálódik majd. De ugyanúgy a telefon GPS alapján adja az adatokat, ha valaki kültéren fut vagy sétál, amit meg óráról lehet indítani? Tehát az óra akkor itt csak egy távirányító és/vagy kijelző, egy kényelmi funkció, ami Max ha arról indíthatok valamit, akkor kijelzi a megtett távot és időt vagy kilométert is meg a pulzust, ha nem onnan, akkor csak a pulzust. Úgyhogy jelenleg perec nélkül használva az appot is ugyanazokat az adatokat fogja mérni, csak ha akarom, kapok hozzá pulzust is? Köszönöm a felvilágosítást
-
etooo
senior tag
válasz
kmarci25 #1378 üzenetére
Igen, erre értettem az edzéskövetéses dolgot, hogy nem kell elővenni a telefont, hanem az óráról is kényelmesen lehet indítani, és már megy is a pontos, GPS-es mérés.
Egyébként MB4-en az elérhető edzések (az óráról indítva): futás, futópad, kültéri bicikli, sétálás, úszás, "egyéb".
Edzés közben pedig mutatja az órát, az eltelt időt, a megtett távolságot, a sebességet, és az aktuális pulzust.Ékezetek: Mi Fit-et használva értesítésre ű, ő, ö betű helyett csak négyzet van, a többi karaktert ismeri.
Mi Band Tools-t használva pedig az ékezetes karaktereket átalakítja (ű->u, ő->o, stb.). -
törölt tag
válasz
kmarci25 #1378 üzenetére
Köszönöm. Akkor, ha jól értem, ha nem "H" telefonom van, hanem más Android, akkor is minden sporttevékenységet elérek, csak maximum nem az óráról, hanem a Health appból indítom. Mondjuk a kültériek közül csak a bringa nem adott karperecről indítva, ha jól értem, hanem csak a séta és futás. Tehát az egyetlen veszteségem csak az lehet, hogy a kamerát nem tudom elind
Tegnap amúgy mindenféle aktivitásmérővel kiprobaltam a Health appot sétára, nagyon tetszett, csak az auto pause hiányzik, ami miFitben van, de ahogy elindul a térkép, az echte ugyanaz csak az egyikbe pasi, a másikba csaj magyaráz. Ja, és rögtön bekerül Gugli Fitbe, míg MiFit nem küldi át az adatokat.
-
col
addikt
válasz
kmarci25 #1378 üzenetére
Nemcsak akkor indítja 😄 ha a telefonos program megy a háttérben akkor perecrol indítva is megy minden. Sőt iOS alatt automatikusan indítja a telefonos programot is.
A karperecen van több aktivitás nemcsak annyi amennyit írtál és nemcsak Huawei telefonnal megy igy.
Az ékezeteket teljesen jól kezeli. -
SirRasor
addikt
válasz
kmarci25 #1323 üzenetére
Pont annyit, amennyibe kerül
Mi Band 4-e van feleségemnek pár hete, azt csakliztam el pár éjszakára/edzésre. Pulzusmérése pontos, de az alváskövetés nem jó. Baba miatt sokszor keltem, konkrétan egyszer sem regisztrálta az ébredést. Egyedül a legelső elalvást és ébredést tudja jól rögzíteni.
Szóval ezért hajlok a Honor Band 4 felé, csak a több negatív hsz. eltántorított picit.
col köszi neked is, berendelek egyet -
Cyborg
őstag
-
Varshi
aktív tag
válasz
kmarci25 #1157 üzenetére
Kiállított darabokkal óvatosan!
Mert sok esetben (pl. MediaMarkt) ez azt jelenti, hogy hónapokig kint van a pulton lemerült akksival.
Fitbit karkötőből gariba pont egy ilyet kaptam, mikor cserélték az elsőt, és fele annyi se volt az üzemideje, mint a leváltott 1 évesnek, majd még tovább romlott. Ma már csak 2 napot bír. -
Cyborg
őstag
válasz
kmarci25 #1026 üzenetére
Hát igen, de inkább így legyen, mint fordítva :-)
Hétvégén leesett a kezemről a perec kiesett a pöcök a szíjból, pont a fürdőben, egy 1,5méteres medencében. Marha nagy szerencsém volt, hogy ráléptem, és nagy nehezen ki tudtam halászni a medence aljáról.
A tartalék szíjak pöcökkel jönnek amúgy? Lehet, hogy kellene vennem, mert az egyik elég könnyen kijön, és pedig nem is szoktam soha szét szedni.
-
Cyborg
őstag
válasz
kmarci25 #696 üzenetére
Hát igen, a kijelző, meg a vibra motor, ami sok esetben párban megy
...amit észrevettem viszont, és dícséretes, hogy éjjel nem rezeg, ha üzenetet kapok, sosincs némítva a telefonom, így általában hallom, ha e-mail, üzenet jön, de szerencsére nagyon toleráns a HB4, ő hagy aludni.
Viszont, ami baromság, hogy le tudom állítani az appban indított edzést is karperecről, de ilyenkor nyilván csak a karperecen áll le az edzés, az app megy továbbA telefon némítás nekem továbbra se megy, lehet, hogy az is csak Huawei/Honor telóval megy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest