- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guipapa
csendes tag
-
PociAti
őstag
Az előrelépés nem jó kifejezés, sokkal inkább váltás lenne.
Ha a topikban szereplő eszköz óra lenne, akkor nagyon sokan nem vásároltuk volna meg, mert minket zavar a nagy méret, így nem hordanánk se éjjel, se nappal. Az esetleges plusz funkciók és képességek sem segítenének a méretkülönbségből adódó váltás elfogadásában. -
Jogos . Másnap dobta fel ezt az akciót a rendeljkinait ennyit meg ér hogy bele kukantsak honor band 6 ugye nincs a huawei órák drágák . Egyedül ebben a honor watch se ben látok rációt lehet azt is megrendelem az amazfit meg megy öcsémnek csak sokkalom az árát és nincs benne tárhely hogy pakoljak rá zenét. Régen mikor írtam ebbe a csoportban akkor is mondtam hogy 10 k az én tűréshatárom ez most felment 15k ra de ha Honor watch se annyira bejönk akkor már 35 k nál tartok .
Huawei Health appja az eddigi legjobb amit láttam használtam azért ragaszkodok ennyire az ő eszközeihez.
-
col
addikt
Igen, főleg, ha alapvetően csak rövid távokat teszel meg egyszerre.
Nekem úgy tűnik amúgy, hogy ha kellően hosszú távon használod folyamatosan, akkor mintha javulna a távolságmérés. De természetesen a GPS-t használó Egészség program a legjobb módszer a pontos távolság mérésére. -
col
addikt
Nálam is az alapérték a 190 volt. Mikor beállítottam a perecet, akkor olvastam el a leírást a pulzusnál és állítottam be a megfelelő felső határértéket.
Amúgy ez a megadott alapadatokból való számítás bukik máshol is. hiszen hiába állítod be a testmagasságot, nemedet, a lépésszámlálónál a lépéshossz nem változik, pedig az is magasságfüggő. -
pusszycat
nagyúr
Az állítható nem? Én 180 fölött futottam és folyton rezget. Kicsit sétáltam lement pillanatok alatt futás tovább. Arra jó, h ne nyírd ki magad rögtön az első nap.
A max pulzusszámot többféle képlettel is ki lehet számítani a legegyszerűbb a 220-életkor. De ez is csak ajánlott. Ha fölé mész még nem kell mentőt hívni. -
col
addikt
Szerintem sajnos a lépésszámláló javítása felejtős.
Az ügyfélszolgálat azt mondta, mikor erről többször is értekeztem velük, hogy "jól van az úgy."
Amúgy nekem is 10.68 van fent és frissítést még nem jelez, de nekem rendszeresen kb 2-3 nap késéssel jött mindig a frissítés. -
Ladybird66
tag
Persze, én is értelek, nem is hibának gondoltam, egyszerűen csak kérdeztem más nem figyel-e fel rá. Ugyanis pár hónapja amikor megvettem még mutatta éjszakánként többet is, kb. ahogy emlékeztem is rá. Az utóbbi időben nem. Időben pontosan nem tudom hova tenni, de kb. az előző frissítés óta.
Viszont (#1653) Szpisti kérdésében lehet valami.Nekem is elég laza a csuklómon, de nem foglalkoztam vele, mert a pulzust meg mutatja. Kicsit mintha nyúlt volna az Alis pánt. Megpróbálom szorosabbra venni.
Amúgy én rakattam rá Clearplex fóliát és nem kell annyira vigyázni a kijelzőre. Épp rakattam a telómra a MM-ban és az órára 2 ezer forint volt 2 db. Egyet fel is raktak azonnal, a másikat megkaptam, ha gond van a mostanival, a másodikat ingyen felrakják. Nekem ennyit megért, mert nem voltam órához szokva és mindig nekisúroltam valaminek.
-
Ladybird66
tag
Azt valóban jelzi. De nem átfordulásról vagy egy órára pillantásról beszélek. Több perces ébrenlétről. A pulzusnál látszik is h több percig magasabb. De emlékeim szerint az utolsó frissítés óta nem mutatja.
Nem égbekiáltó probléma, csak kérdeztem más is észrevett-e ilyet. -
col
addikt
Nekem nincs észrevehető változás a lépéshossz számolásban, illetve nem vettem észre, hogy romlott volna.
Azt is észrevettem, ha hosszabb távot megyek - és nem csak itthon tipegek-topogok - akkor egész elfogadható (kb 80 cm-es) lépéshosszal számolt az utóbbi időben GPS nélkül is. Lehet, ha folyamatos és hosszabb a mozgás, akkor korrigál? -
Varshi
aktív tag
> ÉN! 3 megoldást látok erre az apróságra: 1. Állítsák monduk 70cm-re fixen,
> azzal is pontosabb lesz, mint eddig valaha. A 90cm az túlzás!Bocsánat, furcsaságot kérdezek, mert nincs még ilyen karkötőm. Fitbit Alta HR-em volt, de ott a szoftverben magam is be tudtam állítani a lépéshosszt (ami amúgy emlékeim szerint alapból érdekes módon 0,7 m
).
Itt nincs rá lehetőség 3rd party megoldással se?
-
PociAti
őstag
Na és? Mi van akkor, ha GPS hiányában abszolút értékben véve nem pontos a megtett táv? Egy margitszigeti kör 5,35 km, ha a HB4 mást mutat, attól még teljesítette az illető a távot.
És amúgy sem a táv pontos meghatározása a lényeg. Ha az lenne, akkor km számláló kereket tolna maga előtt és óvatos tempóban haladna.
Edzésnél a megtett táv gyakran sokadlagos információ, a HB4 által nyújtott érték bőven elégséges. Főleg Cyborg által mutatott változó intenzitású sprinteknél. Adott pulzustartományban végzett tevékenység időtartama fontosabb, mint annak hossza.Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire érné meg beállíthatóvá tenni / bonyolítani tenni a lépéshossz beállítását. Ami totyorgáskor, sétáláskor, kocogáskor és futáskor is eltérő. Illetve minden más tevékenységet, mint pl. kaszálást vagy tehén fejést is lépésben próbál kifejezni.
-
SirRasor
addikt
Ne belekötésnek vedd, tényleg érdekelt: tehát akkor a pontosság miatt érdemes használni.
Pont futás közben gondolkoztam azon, hogy honnan szedték az átlag lépéshosszamat, de igazából nagyon egyszerű: magasság és sok ember adata: biztos átlagoltak, úgyhogy nem hiszem, hogy olyan nagyon nagy eltérés lenne: korreláció van magasság és lépéshossz között: a kis pontatlanságot meg a nagy begyűjtött adattal tudják konszolidálni.Na ez csak onnan jutott eszembe, hogy amikor túrtam a teszteket az okos karkötőkről, belefutottam pár olyanba, hogy van benne GPS, de nagyon lassan talál műholdat és még úgy is pontatlan és akkor gondoltam ki, hogy talán nem is olyan nagy baj, ha ezekben az olcsókban nincs.
-
SirRasor
addikt
Csak egy aprócska kérdés: futáshoz minek GPS?
Eszembe nem jutna bekapcsolni. A mai futás így néz ki GPS nélkül és minden lényegi infó rajta van:A pulzusfluktuáció abból fakad, hogy a maximális kifáradás kedvéért sprinteket rakok bele. Így nem a távot növelem, hanem a sebességet és így nem megy el sok idő a futással
-
PociAti
őstag
Ezen az angol nyelvű oldalon írnak arról, miként működik a pulzoximéter: Sensors explored: Pulse oximeter, ez pedig egy magyar nyelvű YouTube videó.
Ezen a spanyol oldalon pedig van két reklámfotó a HB5-ről, amin új számlapok vannak. Ha jól értelmezem a cikket, akkor július 15-16-ám, az Amazon Prime Day során 59.90 €-ért elő lehet rendelni a HB5-öt.
-
col
addikt
-
Skillet
addikt
Így van, ahogy leírtad. És én nem mondtam, hogy nem vagyok vele boldog. Nekem teljesen megfelelő. Én mindössze ERRE reagálva írtam, hogy csak emiatt (TruSleep) ne vegyen HB4-et, mert tartom magam ahhoz, hogy ez a része kizárólag játék. De én nem is emiatt vettem. Jó volt vele elbohóckodni, de ennyi. A többi meg, amire nekem kell, maximálisan hozza. És ahogy írtad is, számomra (is) egy sokkal drágább kütyü is ugyanezt nyújtaná.
-
Skillet
addikt
Ha kb egész éjjel a plafont nézném, ez akkor is azt hinné, hogy végig aludtam. Asszonynál ugyanez. Jópofa volt az első hetekben, de én már meg sem szoktam nézni, miket hord össze. Rezeg, ha üzenet, hívás van... mutatja az időt. Én eleve erre vettem. Asszony rendszerint lehalkítva hagyja a telefonját, amikor a gyerek elalszik... gyakorlatilag lehetetlen elérni. A HB4 megoldotta ezt. Megszerettük. Az alvás monitorozás aranyos funkció, de nem tudom komolyan venni.
Pulzust sem nézem már. Lépés rendszerint 10e felett van naponta, munkámból adódóan... de ez sem érdekel. -
Black_Raven
veterán
Vérlázitó, de legalább egy miscolci dev csinálta meg hozzá a csodás appot, és így már nem számit semmi. Magyar csinálta magyaroknak, mert a kínai xart bele. Minden tiszteletem az Övé. Más. A pewrbank is 1A-val tölt.
Viszont Samuval nekem sem rakta le a telót, de tegnap addig baxtattam a Honor tippel, amíg megjavult, de csak az Alkalmazásokban, miután visszakapta az Egészség app a Hiváslisták engedélyét. Szóval érdemes nyüstölni, és volt egy perec reset is előtte. -
col
addikt
Természetesen elhiszem neked. Gratulálok a mérésekhez is.
Én csak azt mondtam, amit - már többször és nemcsak ezzel az eszközzel - tapasztaltam és ami mellett most is kitartok, hogy a gyengébb kapacitású töltőkkel lassabban megy/mehet a töltés. Ez nálam konkrét tapasztalat volt most is és ha jól emlékeztek, tegnap is egy társnál hasonló fordult elő. (Ezt meg "első" töltésre fogni nem igazán helytálló, mivel az aksik már teszteltek, és töltöttek, nem ez az első töltésük.) A laptop USB portján majd egy óra alatt sem változott a töltöttségi szint (50%). Ellenben, mikor átdugta egy "erősebb" töltőre néhány 10 perc elteltével már 20 %-ot töltött.
(Nejem perecén direkt kipróbáltam ismét én is a gyengébb töltőmet és nagyon megnőtt a töltési idő, ezzel, kb a duplája lett.)
Más eszközöknél is tapasztaltam, hogy nem mindegy, milyen töltőt használsz. Az eszköz elektronikája szabályoz nyilván, de a töltő erőssége mégis számít
Ennyi, nem akarok és nem akartam belőle se vitát, se versengést, egyszerűen tapasztalati tény.
Nyilván mindenki azt és úgy használja töltéskor is, ahogy neki teszik, én is... -
col
addikt
Szerintem kevés az 500 mA, azaz nagyon lassan fog tölteni csak. Olyan 1 A, illetve másféllel simán lehet tölteni, a perec automatikája úgyis a neki kedvező töltőáramot engedi csak.
A 700 mA-os régi LG töltőmmel is ezt csinálta, de amint áttettem a másfél A-os másikra, megtáltosodott -
col
addikt
Igen, de itt semmi ilyesmit nem számol
Amúgy én is megnéztem a korábbi gyaloglásaimat a telefonomon. (Iphone 7plus). Csak a lépésszámlálás és távolság adatokat mértem vele a pulcsi zsebemben tartva (meg emeletek megtételét). Jópár olyan nap van benne rögzítve, amikor még nem használtam a perecet. Itt is be kellett állítani a testmagasságot és súlyt is. Érdekes módon ha itt kiszámolom a lépéshosszt (lépésszám és távolság adatokból), akkor a reális kb 70-72 cm jön ki. Persze itt a GPS is besegít nyilván, tehát jóval pontosabbak az adatok, még akkor is, ha egy viszonylag kis területen sétáltam sokat, olyan 8-10 méteres átmérőjű körpályán a kertben, ahol azért a GPS sem olyan pontos a kis terület és kis elmozdulások miatt
(és párhuzamosan 2 különböző appal - egy beépített egészség és egy lépésszámláló - használtam, amelyek értékei megegyeztek.) -
col
addikt
Akkor te is rendesen "utánajártál".
Igen úgy tűnik, hogy a megadott magassághoz valóban nem sok köze van a lépéshossz számolásnak.
(De akkor minek kell megadni?)
Számomra úgy tűnik, hogy valami közel állandó értékkel számolja a lépések hosszát, de egy kicsit többel, mint a valóban reális lépéshossz. Az én tapasztalataim szerint is kb. 90-100 cm között van ez az adat.
Nyilván ha van GPS, akkor a ténylegesen megtett táv és lépésszám alapján számolja ki a lépéshosszt. Ilyenkor kicsit másként működik. Amikor telefonnal, pereccel és a programmal használtam, akkor a lépéshossznak 71 cm-t jelzett/számolt. (Gondolom azt a lépésszám és távolság adataiból számolta ilyenkor vissza, míg ha csak a perec van használva, akkor a lépések számát szorozza egy feltehetőleg eltúlzott lépéshosszal.)
Természetesen nem nagyon lehet elvárni tőle a precíz számolást, de jó lenne, ha valóban ezt a lépéshossz "állandót" korrigálnák. -
col
addikt
A GPS (edzés) indítása nekem abban az esetben szintén megy, ha a háttérben meg van nyitva a Huawei Health program. Ekkor a perecen, ha indítom a tevékenységet (séta, futás), akkor elindul a programban is, GPS útvonal, távolság, pulzus, lépésszám, stb. rögzítésre kerül a programban.
(Ha van rá lehetőséged, ne zárd be a Huawei Health programot)
Fényképezni én sem tudokde nem is hiányzik
-
col
addikt
Ok, akkor figyelmetlen voltam. A hívás elutasítást próbáltam, megy. A leírásában is csak ezt írják, a némításról nincs infó(m)
UPDATE
Kipróbáltam, működik az is. Ha felfelé húzod az ikont a perecen, elutasítja a hívást. Ha rákoppintasz az ikonra, akkor csak elnémítja a hívást, a csengetést a telefonon is, de nem utasítja vissza. -
Nem vagyok iPhone fan sose volt meg valószínűleg sose lesz.
De az iOS valóban telefonon tartja a személyes adataid siri elvileg offline is dolgozik és külön a hardveres védelem van az adatoknak ami Android telokon nincs. Pár részlet amit így hallottam biztonsági szakiktól persze nem azt mondták ők se hogy az iOS tökéletes biztonsági szempontból . -
celf
őstag
Nem ~15k az Honor Band 4?
vagy online/kinai online shoprból való rendelésre gondolsz?beyruth82: köszi a tippet.
Nekem az lenne a lényeg, h. a telefonos appról ne menjen biodata direktbe alami olyan helyre, ahol tutira kilóra eladják. Tudom, valószínű minden cég ezt csinálja, a Google, az Apple, a Samsung, stb. De a Huaweiről valahogy sokkal jobban tartok. De a Xiaomitól is. Kína az Kína.
-
powerwade
senior tag
Igen, tudom hogy nem egy ligaban jatszanak, de tulzasba se akartam elsore esni. En beernem annyival, hogy a karkoto futas kozben kommunikaljon a telefonnal, ami rogziti a futas adatait ugy, hogy mindezeket a karkoto kijelzojen lassan. Na mindegy, nem kesergek ezen.. a futas a lenyeg, a tobbi csak a geekfaktor
-
Skillerz
aktív tag
Mikor észrevettem már egyből írtam is a magyar supportnak, nem tudom így hétvégén mennyire vannak ott jelen emberek, talán a jövőhéten érkezik rá valami válasz
. Nem hiszem hogy azt a pár oldalt sok idő lenne lefordítani és belerakni a magyar változatba, remélem lesz belőle valami.
Más, tegnap mikor kézhez kaptam a karkötőt (Ali-s rendelés), 80%-on volt, ráraktam töltőre amíg frissitette a firmwaret, aztán azóta (kb. este 8 óta, folyamatos pulzus mérésen van, illetve alvás monitorozás is bevan kapcsolva.) Most délután 6 óra fele néztem, 40%-n áll a töltösség. Ez normális? A hivatalos honor oldalon 14 nap van írva egy töltéssel, ha 24h-s pulzusmérés illetve az alvásmonitorozás be van kapcsolva akkor ez lehet kevesebb. De ha ebben az ütemben merül, akkor 3 napot bír? Ti, hogy álltok ezzel a dologgal?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest