- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Skillet #1513 üzenetére
Gyerekek most ezen a ponton ne menjünk át a legrelevánsabb Band 5-ös fórumba?
A fentieket is oda kellett volna írnom...vagy valahova, mert még nincs saját topicja.
-
SirRasor
addikt
válasz
Skillet #1508 üzenetére
Pl: a menü, és abban az írások hiánya:
De véroxigénszint mérésénél:
Viszont nézzétek: a kék gombban ott sincs írás, szóval lehet, hogy a magyar szöveg egy KÉP!
MÁS: bajom van a BAND 4-el! Elkezdtem használni az 5-öset és odaadtam feleségemnek. Gyári visszaállítás, újrapárosítás: látszólag működik, de a Health-ben ha bekapcsolom a folyamatos pulzusmérést és visszalépek a menüben, azt mondja ki van kapcsolva! WTF? Nem is mér. Manuálisan ha mérek, azt se viszi át a telefonba. Most ilyenkor mi van? Health újratelepítés és utána lévő újrapárosítás is megvolt már.
Ötletek?
-
SirRasor
addikt
válasz
Black_Raven #1498 üzenetére
"merthogy magyar a telefon és nem angol." - gondoltam ebből egyértelmű, hogy ha angolra állítom, akkor az angol rendesen megjelenik. De több mindent ki tud írni magyarul, tehát ez bug...
hzsolee nem lényeges. Meg se néztem a bandet, azonnal frissítettem 2 firmwaret is egymás után, ahogy párosítottam a Healthhel, szóval a legújabb csinálja ezt.
Cyborg egyedül azért "rohantam" érte, mert akciózták és ~7700-ba került
Viszont már tud adaptív pulzusmérést, 1 %-osan kiírja az akkut (és nem 10%onként), ellenben lagzik a menüFos félkész trágya! DE! De nekem alvásfigyelésre és edzésre kell és az adaptív pulzismérés ha jó, akkor nem kell 4 naponta töltenem, hanem elég 15 naponta. 92%-on van az akksi úgy, hogy tegnap 6 felé töltöttem fel. Azaz kb 7%/nap azaz 14,2857 nap...na kb. jól saccoltam
Na jó, nincs annyi, mert ha edzéseket is rakok bele, biztosan máshogy menne a pulzusmérés.
-
SirRasor
addikt
Megjött a Honor Band 5 tegnap és nem jelennek meg rajta szövegek...merthogy magyar a telefon és nem angol. Ez a Honor Band 4-nél nem volt probléma és amúgy 95%-ban ugyanaz a kettő. Na ez a szánalmas
Utánaolvastam és nem egyedi eset, úgyhogy most szopás van, amíg nem jön egy újabb firmware, amiben ezt javítják... -
SirRasor
addikt
válasz
#95763968 #1445 üzenetére
Innen rendeltem 7700-ért. Már picit feljebb ment az ára...
-
SirRasor
addikt
válasz
kmarci25 #1431 üzenetére
Nem akartam sokat ezzel foglalkozni, a táv se érdekel, mert fix és csak a sebességre megyek, tehát nekem tök8, hogy 2km vagy 5.
DE...most kíváncsiságból lemértem a távot (mértem már ezzel teszteket és ez a módszer méter pontos!):
Gyengébbek kedvéért: nem látszik a teljes szakasz3,23 km pontosan, az óra szerint GPS nélkül meg 3,15? Ez 5%-os határon belül van, ami szerintem baromi jó. Lehet fejlődött picit az algoritmus
PociAti pontosan
Holdfény_ nem fekete a felület, hanem fehér. Csak akkor lett fekete, amikor képként kértem elmenteni. Megtévesztő, mi?
Ja fun fact: 2 megállást iktatok be. De a linkelt képen 4 van! Hogy? Hát úgy, hogy jött szembe egy fekete macska és muszáj volt megdögönyözni...nem menekült el. Visszafelé is kért a simiből
-
SirRasor
addikt
Ne belekötésnek vedd, tényleg érdekelt: tehát akkor a pontosság miatt érdemes használni.
Pont futás közben gondolkoztam azon, hogy honnan szedték az átlag lépéshosszamat, de igazából nagyon egyszerű: magasság és sok ember adata: biztos átlagoltak, úgyhogy nem hiszem, hogy olyan nagyon nagy eltérés lenne: korreláció van magasság és lépéshossz között: a kis pontatlanságot meg a nagy begyűjtött adattal tudják konszolidálni.Na ez csak onnan jutott eszembe, hogy amikor túrtam a teszteket az okos karkötőkről, belefutottam pár olyanba, hogy van benne GPS, de nagyon lassan talál műholdat és még úgy is pontatlan és akkor gondoltam ki, hogy talán nem is olyan nagy baj, ha ezekben az olcsókban nincs.
-
SirRasor
addikt
Csak egy aprócska kérdés: futáshoz minek GPS?
Eszembe nem jutna bekapcsolni. A mai futás így néz ki GPS nélkül és minden lényegi infó rajta van:A pulzusfluktuáció abból fakad, hogy a maximális kifáradás kedvéért sprinteket rakok bele. Így nem a távot növelem, hanem a sebességet és így nem megy el sok idő a futással
-
SirRasor
addikt
Beszélgessünk már. Az üzemidőt említettem, azon felül:
-Funkciók száma ugyanaz. Szerinted miben tud többet? (úszás, futás, biciklizés és kötetlen edzés. Ezeket mind2 tudja)
-Edzéskövetésben szerinted miért jobb a Mi? Kb. ugyanúgy mutatják, mérik stb, de a HB4 még tud csipogni is X perc/km-enként, ahogy írtam is.
-Kijelző érzékenység kb. WTF kategória. Ugyanolyannak észlelem, sőt: tusolás alatt kevesebbszer kapcsol be véletlenül a HB4.Egyedül a watchface testreszabhatóság az, ami olyan szubjektív, hogy elfogadom...de amúgy az összes Mi-s watchface kb. okádék a gyárin kívül és ez a HB4-re is vonatkozik. Azaz 1 vs 1
DE, mint menü testreszabhatóság, megint a HB4 nyer, mert nem csak a menüket tudom ide-oda pakolgatni, de el is tudom rejteni azt, ami nem kell (pölö alipay).
PociAti megnézném mennyi az idő: attól folyik ki a szemem
Automata csuklós bekapcsolást élből tiltottam...
EDIT: közben aludtam egyet és eléggé pontosan fedi az éjszakámat, úgyhogy nagy piros pont
-
SirRasor
addikt
Na feleségemnek visszaadtam a Mi Band 4-et, mert ma reggel megjött a Honor Band 4
Kipróbáltam, nyüstöltem, délután edzettem vele. Egyedül az alvásos dolog marad ki, de arról mindenki jókat ír, szóval azzal nem lesz gond.
Egyszerűen nem értem mi a tárgya a Mi Band 4 vs Honor Band 4/5-nek. Leiskolázza a HB4 a Mi Band 4-et majdnem minden téren. A karkötő is, és a hozzá írt szoftver (Mi fit vs Huawei Health) is.
-Jobb a szíj. Tapintásra is jobb anyag(jó ez szubjektív), illetve a felcsatolási mechanizmus is megbízhatóbb. A Mi Band többször kicsatolódott, ahogy fogást váltottam a babán, mert beleakadt valamibe...
-Jobb az egész edzés része. Az, hogy X percenként szól (vagy futásnál X km-enként), hogy annyi telt az edzésből, marhajó ötlet!
-Jobb az alváskövetés.
-kijelzőn oleophobic coating!
-Mi fit egy trágya. Röviden, tömören
Minden másban meg kb. azonosak.
Egyedül 4 dolog az, amiben példát vehetne a Honor Band a Mi Bandtől:
1. minimális fényerő is erős nekem. Hiába éjszakai mód, az is csak a minimális választhatóra veszi le, de nem lejjebb. Éjszaka kifolyik tőle a szemem
2. Nem kapcsol ki a kijelző, ha eltakarom a tenyeremmel (ez jó ötlet a Mi részéről)
3. a Mi szíja jobban lekerekített. Vékony csuklóm van és így kb fél centis rés marad a kezem és a karkötő között, ami a Mi után zavar...
4. Mi Fit át tudta nyomni kb. azonnal a pulzusadatot a Gugli Fitnesszbe. Ez reggel óta képtelen rá, de mintha olvastam volna, hogy csak napi 1x szinkronizáljaRemélem a következő verzióknál lopkodnak egymás ötleteiből és megszülethet a tökéletes karkötő
-
SirRasor
addikt
válasz
#95763968 #1367 üzenetére
1-2 héten belül megjön a Honor Band 4-em, 2-3 héten belül a Honor Band 5-öm (majd eladom a 4-et...szerintem fel se bontom)
Mi Band 4-et meg nyüstölöm és az eddigi tapasztalatok róla:
Alvásfigyelés pontatlan, rosszul érzékel stb, egyszóval fos.
Mi Fit app hozzá meg az egyik frissítés után kapott reklámot, de olyat, hogy lucky patcherrel se tudom kiszedni belőle és adaway se szűri ki. Illetve az app nekem egy összehányt gány érzetét kelti.
Felraktam tesztelni a Huawei Health-et tesztelni (lpést számolni elmegy, illetve fel tudom venni a mozgási tevékenységeket kézzel):
Szerintem sokkal ergonomikusabb a Huawei, mint a Mi Fit. Sok funkció kézre áll és úgy általában átgondoltnak tűnik. MIUI után nagy csalódás a Mi Fit; ennél többre is képesek a Xiaomi háza táján.Szóval egyszerű a képlet:
1. ha jó appot akarsz, akkor Huawei
2. ha számít az alvásfigyelés, akkor Huawei
3. ha számít a nagyon pontos pulzusmérés egész nap, akkor csakis Honor Band5
4. ha az üzemidő számít, akkor ha fullon megy mindkettő, akkor 6-7 napig bírják, tehát nincs jelentősége -
SirRasor
addikt
válasz
PociAti #1339 üzenetére
Ja magamnak...még jó, hogy beyruth82 beírt
beyruth82 viszont ma megnéztem a hivatalos Band 5 specifikációt és úgy emelték ki a véroxigénszint mérést, hogy alváshoz is jó, mert ha kihagy a légzés, akkor is leesik ELVILEG.
Ez alapján tényleg lehet összefüggés:
https://www.verywellhealth.com/sleep-apnea-and-oxygen-desaturation-3014875
Ha mondjuk 90% alá megy a légzéskimaradástól és a band tudna rezegni figyelmeztetésül, hogy felébresszen, akkor így már volna is értelme -
SirRasor
addikt
válasz
PociAti #1337 üzenetére
Személyes tapasztalat alapján nem értek egyet a fenti szöveggel.
1. feltételes módban van
2. a felsoroltak rosszullétet okoznak mind! Tehát érzed, hogy VALAMI NINCS RENDBEN. Ha valami nincs rendben, akkor abbahagyod az edzést, vagy keresel egy orvost stb, tehát akkor már teljesen fölösleges méregetni a véroxigénszintet. Nehogy azt hidd, hogy majd 5 perccel előtte kezd el esni a szint és időben fog szólni a kütyü.Kimerültség meg akkora marhaság, mint a ház. 2 gyerek mellé kelek rendszeresen, olyan fáradt vagyok, hogy 1-10-es skálán behúzom a -1000-et és ugyanúgy 95-100% között mér ez a fos. És ez a fos egy S7-es, amiben ugyanaz a mérő egység van, mint az orvosi mérőben, mert amúgy nem egy bonyolult dolog ez
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #1334 üzenetére
Tegnap rendelés után pár órával kirakták, hogy van már Honor Band 5 china version kb. ugyanannyiért, amennyiért megrendeltem a 4-et. F*ck me, right?
Amúgy az a jó hír, hogy kb. 99%-ban ugyanaz, mint a 4, csak van benne SpO2 mérő (véroxigénszint), aminek kb. semmi értelme. Illetve ha már ritkább levegőben hegyet mászol, akkor talán
Telefonomon van ilyen mérő, megmértem párszor, utána is néztem és azért egy normális, egészséges embernél kb. 95-100%-ot mutat mindig, szóval teljesen fölösleges méregetni.
EDIT: Huawei Health-ben is egy kalap alá vették a 4 és 5-öt.
-
SirRasor
addikt
válasz
kmarci25 #1323 üzenetére
Pont annyit, amennyibe kerül
Mi Band 4-e van feleségemnek pár hete, azt csakliztam el pár éjszakára/edzésre. Pulzusmérése pontos, de az alváskövetés nem jó. Baba miatt sokszor keltem, konkrétan egyszer sem regisztrálta az ébredést. Egyedül a legelső elalvást és ébredést tudja jól rögzíteni.
Szóval ezért hajlok a Honor Band 4 felé, csak a több negatív hsz. eltántorított picit.
col köszi neked is, berendelek egyet -
SirRasor
addikt
Kop-kop.
Okos karkötőt keresek 2 dologra:
-Pontos alváskövetés
-Pontos pulzuskövetés edzés alattTaláltam olyan teszteket, amik alapján - hiába jó papíron a Honor Band 4, mégis - elég pontatlan tud lenni a fenti két dologban.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest