Honor Band 4 - legalább a színe élénk

Leginkább az fog feltűnni, hogy fel fog tűnni. A friss Honor Band már színes kijelzővel érkezik, ami mindenképpen a legnagyobb értéke a terméknek.

Karperec-evolóció

Ez a viselhető (hordható) elektronika egy fura terület. Mert úgy indult a dolog, hogy az okosóra lesz az új okostelefon és mindenki akar majd egy ilyet a mobilja mellé, ám ez nagyon nem jött be. Mert igazából még egy telefon áráért az emberek nem tolongtak a boltokban, hogy legyen még egy kütyü náluk, amiben még a hardver is gyengébb, ezt is töltögetni kell és azon kívül nem sok mindenre jó, mint hogy megjönnek erre is az értesítések. Persze erre hamar rájöttek a gyártók is, elkezdték reszelgetni a koncepciót, lett kifejezetten sportos irány, meg elegáns, egyszerűbb és komplexebb modell, de már a Google is kezdi belátni, hogy az Android Wear nem sikerült épp túl fényesen, a Huawei a Watch GT-vel jól ki is farolt a platform mögül.


[+]

Ugyanakkor viszont az is kiderült, hogy két fontos dologra mégiscsak jó lehet egy csuklón hordott is bigyó: az értesítések megtekintésére és a fitnesz információk rögzítésére. Ehhez a két dologhoz viszont sokkal primitívebb hardver is megfelelő, a különböző karperecek árai ennek megfelelően az okosórákhoz képest sokkal-sokkal alacsonyabbak. Így aztán ezeknek a kiegészítőknek a piaca kifejezetten pörgős, a Samsung a Gear Fittel hozza a vonal legtöbbet tudó termékét, de a Huawei, a Honor, vagy éppen a Xiaomi is rendre jó ajánlatokat tesz le az asztalra, a Mi Band 3 például az egyik legnépszerűbb ilyen termék Magyarországon is.


[+]

A Honor Band 4 pedig — nevéből fakadóan — a Huawei égisze alá tartozó, fiatalos márka legfrissebb masinája, amit ősszel mutattak be Prágában és mostanra ért hozzánk. A legnagyobb változás a cég eddigi karpereceihez képest a kijelzőt érintette: most már színes felületen látjuk a fontos információkat, de persze nem csak ennyit tud az új Honor Band 4. 16-17 ezer forintos árával drágább, mint mondjuk a Xiaomi, de annál egy fokkal komolyabb is, papíron a tudása kifejezetten vonzó, de a kérdés mindig az, hogy ezt a gyakorlatban hogyan sikerül megvalósítani és itt már felemás a kép.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés