- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
dave0825 #2171 üzenetére
Nekem mindenre jelez, de korábban viber-rel volt hasonló probléma. Azt nézd még meg, hogy a facebook és a messenger appoknak milyen értesítéstípusok vannak engedélyezve (valószínűleg az alkalmazásinformációk alatt találod). Célszerű mindent bepipálni, és így is kipróbálni.
-
kmarci25
veterán
válasz
DamianB #2134 üzenetére
Akkor lehet csak en fogtam ki egy gyártási hibás darabot a szíjból. Nekem nagyon gyorsan szétment.
Én már tervezem a váltást, év vége felé egy Samsung watch 3ra. Teljesen más kategória, tudom, de már régóta szeretnék egy kevésbé sportos, sokfunkciós valamit a csuklómra. -
kmarci25
veterán
válasz
szabolcs5757 #2109 üzenetére
Nem is erre akarom alapozni. De amúgy magas a vérnyomásom, gyógyszert is szedek, mérenm is naponta, felkaros vérnyomásmérővel. Az óra egy plusz lehetőséget jelentene, és ha már veszek ilyesmit, akkor azt szeretném, hogy legyen benne ez is. Mert a leírások alapján én is azt látom, hogy pl. a Huawei órája egy jóval egyszerűbb szerkezet, amit persze (részben) az árában is érződik.
-
kmarci25
veterán
Mindenkinek működik minden? Nekem teljesen random módon, de kb. 2-3 naponta nem rögzíti az alvásadatot. Ilyenkor egy újraindítás vagy reset segít csak. Nem változott semmi, telefon, Health app, karperec firmware ugyanaz. Lehet, hogy szűk egy év alatt (tavaly áprilisban rendeltem) elfáradt?
-
kmarci25
veterán
Nekem a napokban többször szórakozott, reggelenként nem volt alvás adat, nullát mutatott a karperec. Reseteltem, azóta újra működik. (Egy sima újraindítás nem volt elég.)
-
kmarci25
veterán
válasz
Cranberries #1856 üzenetére
Alapbeállítás szerint ha jól emlékszem a menü gomb megnyomására feljönnek a futó alkalmazások (alkalmazáselőzményeknek hívja a miui). Ha ezek között hosszan nyomsz az egyikre, akkor felugrik egy menü (nálam Mi9 Lite-on egy fogaskerék - beállítások, két kis fekvő téglalap - osztott képernyő, és egy lakat - lezárás). Na itt válaszd a kis lakatot, így nem fogja a miui bezárni automatikusan, illetve ha manuálisan csuknád be az összes futó alkalmazást, akkor is kivételként fogja kezelni.
-
kmarci25
veterán
válasz
Cranberries #1854 üzenetére
A MIUI ram kezelése eléggé agresszív, ezért folyamatosan bezárja az alkalmazást. Engedélyek között adj meg neki kb. mindent, engedd az auto-indítást, az akku optimalizációnál tedd a kivételek közé, és a futó alkalmazások között "lakatold le", így nem fogja bezárni.
-
kmarci25
veterán
Apkmirror-ról már tölthető a január 2-ai verzió, amiben javították. Play-en még nem jelent meg mindenkinek.
-
kmarci25
veterán
válasz
Solicidium #1814 üzenetére
Csak egy kérdés: miért zavar ha be van kapcsolva a gps?
-
kmarci25
veterán
Valakinél nincs véletlenül gyári rózsaszín szíj? Ha van, akkor megvenném.
-
kmarci25
veterán
Nem tudom, hogy összefügg-e a frissített app-pal, de a BT lecsatlakozás utáni automatikus visszacsatlakozás nagyon gyors lett. Korábban is viszonylag hamar és beavatkozás nélkül visszacsatlakozott, de néha (kb. 10 esetből 2szer) manuálisan kellett újracsatlakoztatni. Persze még hosszabb ideje nem tudom próbálgatni, de az eddigi tapasztalatok alapján, ahogy a telefon BT hatókörébe visszaérek, mér csatlakozik is.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ladybird66 #1641 üzenetére
Nekem gond nélkül működik. Mikor ébren vagyok, jelzi. Nyilván a mély- és éberalvásról nem tudok nyilatkozni, de a többi jónak tűnik.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Revolut app értesítései nem jelennek meg a HB4-en. Minden engedélyt megadtam, a Health app-ban is be van állítva. Másvalaki használja az app-ot? Nála jelez? Nem tudom mi a hiba...
-
kmarci25
veterán
Én nem használom, le is tiltottam. Egyszer próbáltam 20 perces ráhagyással, de a megadott időpontban ébresztett. Gondoltam rá, hogy kipróbálom hosszabb 30-40 perces ráhagyással, de az meg mire jó, ha felkelt fél órával korábban? (Oké, elvileg könnyebb felkelni, meg kipihentebb leszek, de mégis úgy érzem, hogy nekem többet ér az a plusz fél óra szunya.)
-
kmarci25
veterán
válasz
hematoma1 #1587 üzenetére
Attól függ. Ha Huawei/Honor vagy Apple telefonod van, akkor elvileg a kareperecen is tudsz indítani kültéri kerékpározást. Ha a workouts alatt a karperecen nincs ilyen (nekem android alatt csak indoor van), akkor a nyilván a telefonon kell indítanod.
Egyébként pl. futásnál vagy sétánál "sima" androidon (nem emui), ha a karperecről indítasz edzést, akkor gps adatok nem lesznek, így a mért távolságot is csak becsli, ami nálam nagyon nem volt pontos. Apple-nél és emui alatt indítja a Health appban is az edzést (már ha van bt kapcsolat a telefonnal), és így lesz gps adat is, ergo pontosabb adatokat kapsz. -
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
hematoma1 #1579 üzenetére
Mire gondolsz? A Health alkalmazás magyar nyelvű. Magán a karperecen szinte semmit sem tudsz beállítani. A "More" menün belül van pár lehetőséged:
- Faces: főképernyőváltozatok
- Find phone: elkezd a telefonod kiabálni.Ha nem tudod hova tetted, és kapcsolódva van, akkor ezzel megtalálhatod.
- Timer: időzítő
- Stopwatch: stopper
- Brightness: fényerő
- Reset: gyári állapotba visszaállítás
- Restrat: újraindítás
- Power off: kikapcsolás
- Regulatory: jogi infók
- About: infókBár szerintem ezek eléggé egyértleműek minimális angollal is.
-
kmarci25
veterán
Aki nem tudja kikapcsolni a Health-ben a pulzumérést (mert automatikusan visszakapcsol), az telepítse a Huawei AppGallery-t és onnan töltse le az új Health alkalmazást. Frissebb, mint a Play-ben található, és javították benne a bug-ot. Teszteltem és működik.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
PociAti #1432 üzenetére
Én azért szeretném nagyjából pontosan tudni mennyit futottam, főleg, hogy nem ugyanazokon az utakon futok, főleg nem a Margitszigeten. Ha nem tudom, hogy mennyit futottam, akkor minek vigyek egyáltalán karperecet, vagy telefont, vagy bármilyen eszközt magammal? Úgyis teljesítem a távot, ha nem mérném semmivel, nem?
-
kmarci25
veterán
válasz
SirRasor #1427 üzenetére
A belinkelt screenshoton szereplő futásod tuti, hogy nem volt 3,15 km, inkább 2,5 km körüli. Ahogy Cyborg is írja, nagyon túlbecsüli a lépéshosszt, ha nincs gps. Ugyanazt a távot futottam: gps-szel 3,18 km, anélkül 3,72 km. Engem ez azért zavar, mert szeretem tudni, hogy mennyi volt a megtett táv és a tempó, hogy tudjak fejlődni.
-
kmarci25
veterán
Gondoltam. Ezt már többször megbeszéltük, hogy Huawei/Honor készülékeken és iOS alatt, bővebbek a funkciók. Pl. itt is.
-
kmarci25
veterán
Amire még gondoltam: még az alap béna Mi Fit (én se szeretem) is képes az éjszakai mód egyéni időzítésére, a csuklófelemeléses infókijelzés egyéni időzítésére,
Ezt a HB is tudja...
A "Ne zavarj" menüpont alól állítható be, bár kicsit szűkebb a testreszabhatóság.
Másrészt. Az MB4 és a HB5 összehasonlítása lenne sportszerű, mert a HB4 és az MB3 jelent meg egyidőben. Bár a HB5 az előzetes hírek szerint annyi újdonságot nem hoz, szóval...
Harmadrészt. Sokmindenben egyetértek veled, valószínűleg tényleg sok olyan tényező van, amiben a MB jobb, okosabb, bővebb funkcionalitású. De mégis:
- a Mi Fit-től a hidegráz. És oké, hogy van Mi Bandage meg még 2-3 app, de azért mégis. Ja, és nálam (illetve a feleségem készülékén is) mindegyik zabálta az akksit.
- ékezetek! Oké, hogy most már csak néhány karakter helyén van kérdőjel, de ezt sem értem, hogy nem tudják megoldni. Igen, erre is van mókolás, custom fw a Band-re, de akkor meg egy véletlen Mi Fit frissítéssel kezdheted elölről.
- és még egy teljesen szubjektív: sokkal jobb formájú a HB.De ez tényleg egyéni.
Mindent összevetve: MB3-at vettem a feleségemnek és sajnos megbántam. Épp ezért nem váltok MB4-re (nála sem), mert attól tartok, hogy megint így járnék. A HB4-et magamnak lőttem és azzal még mindig elégedett vagyok. A HB5 nem hoz túl sok újdonságot, úgyhogy arra sem fogok váltani, várom az új modellt. Nekem érzetre a HB egy sokkal komfortosabb, átgondoltabb, felhasználóbarátabb perecd, mint az MB.
-
kmarci25
veterán
válasz
#95763968 #1391 üzenetére
Androidon: ha a perecről indítasz bármilyen edzést, akkor látod az eltelt időt, az elégetett kalóriát, megtett távot, pulzust, talán még a pulzustartományokat is (leállításkor biztos van ilyen adat, közben nem biztos), tudod szüneteltetni és újraindítani az edzést. A kültéri tevékenységeknél (séta, futás) a távolság nem lesz pontos.
Ha a telefonról indítasz futás, sétát, biciklizést, akkor a perecen edzész közben csak a pulzust látod, és csak annak a mérését tudod leállítani. Tehát az összes többi adatot, amit fent írtam csak a telefonon látod. A gps adatok megjelennek, annak megfelelően számolja a távolságot is. A lépésszámot és a pulzust a perecről veszi.iOS-en, EMUI-n máshogy van/lehet, nekem "sima" stock androidon így néz ki.
-
kmarci25
veterán
válasz
k.zozo. #1388 üzenetére
Ha az appból indítasz edzést, akkor csak az appból lehet pause-olni is. Ha a kareperecről indítod, akkor lehet a karperecről. (Megtévesztő egyébként, mert ha az appból indítasz edzést, akkor a karperec a pulzust mutatja folyamatosan. Ha ekkor hosszan érinted meg a kijelzőt, akkor felajánlja a leállítást, de ez a pulzusmérésre vonatkozik, nem magára az edzéskövetésre.)
-
kmarci25
veterán
Hmmm, a Mi Band 4 edzés funkciója, akkor ezek szerint jobban használható, legalábbis nekem hiányoznak a HB4-ről ezek az infók, amikor telefonról indítok edzést. A telefont egy zipzáras kis táskában tartom futás közben (ha épp rábírom magam venni a futásra
), nem egyszerű csak úgy elővenni, pedig néha szívesen rápillantanék, hogy hogy állok.
Ékezetek: Mi Fit-et használva értesítésre ű, ő, ö betű helyett csak négyzet van, a többi karaktert ismeri.
Ez szerintem egy óriási blama...Nem is értem a Xiaomi-t. Nem értek hozzá, de nem gondolom, hogy az ékezetes karakterek kijelzése olyan óriási truváj lenne. Oké, hogy léteznek más appok is, meg módszerek, amivel megoldható, de akkor is, nehogy már egy ekkora gyártó ne tudja ezt megoldani...
-
kmarci25
veterán
válasz
#95763968 #1382 üzenetére
Igen, jól érted. Illetve, ha a gps-t is akarod használni, akkor a telefonról kell indítani az edzést. (Ha nincs gps, akkor is becsül távolságadatot, de erősen fölélő, túl sokat becsül. Nekem futáskor 95-100 cm a lépéstáv, mikor gps nélkül mentem, akkor 105-110 közé tette.) Igen, az autupause jó lenne néha, de ez ilyen. És harmadjára is igen, pár perc és megjelenik a Google fit-ben is.
-
kmarci25
veterán
Te iPhone-on használod, ugye? Én androidon, nem emiu, nem huawei/honor telefonnal. A gps-t nem használja, ha a karperecről indítom pl. a futást, ha fut a Health, ha nem. (Nálam spec. folyamatosan ott van a háttérben.)
Telefonon indítható edzések: futás, séta, kerékpározás (kültéri), edzés (ez alatt a beépített futóprogramok vannak, tehát nem "szabad" edzés).
Karperecről indítható: outdoor run, indoor run, outdoor walk, indoor cycle, pool swin, free training (ez tényleg "szabad", tehát minden olyan kozgásforma, ami a fentiekbe nem illik).Az ékezeteket a Mi Band 4-re kérdeztem.
A félreértések elkerülése végett: a HB4 itt van a csuklómon, most is.
-
kmarci25
veterán
válasz
#95763968 #1377 üzenetére
etooo: az edzéskövetéses problémát nem értem... Annyiban igen, hogy csak akkor használja a telefon gps-ét, ha arról indítod az edzést. Igaz ez kellemetlen, de részemről áthidalható probléma. Ami ilyenkor jobban zavar, hogy a részleteket nem látom a karperecen (megtett táv, idő), csak a pulzust.
Magyar ékezet van az értesítéseknél (mókolás nélkül)?Holdfény_: ha nem huawei/honor készüléket használsz, akkor a karperecen nem is lehet kültéri biciklizést választani, csak a Helath app-ból. Viszont szobabiciklit csak a karperecről lehet indítani, a telefonról nem.
(Ugyanígy van a "sima" edzésnél is, ami a többi kategóriába nem sorolható be.)
-
kmarci25
veterán
Igen, én is ezt találtam ki. Májusban vettem a HB4-et, most nem cserélem le, főleg, hogy ki vagyok vele békülve. Ha tényleg nyaranta hozzák az új modelleket, akkor pont jó lesz egy év múlva váltani.
SirRasor: nekem ugyan Band 2 volt, feleségemnek van 3, de már megbántam, hogy azt vettem neki még év elején. Tényleg a Mi Fit eléggé sz@rkupac, sokkal nehezebben kezelhető, mint a Health. Nálam a Band2 BT-je is jóval kisebb hatótávú volt, és random el is dobta a jelet. Ja, és hogy mókolni kell (a Band 3-nál), hogy az üzeneteknél, vagy hívónál magyar ékezetet írjon és ne kérdőjeleket, az meg a pont az i-re. Nem tudom, hogy ez a 4-nél hogy van, de amennyire olvastam ugyanígy.
-
kmarci25
veterán
Beyruth82 hsz-e után igazán érdekelne, hogy mire jó a véroxigénszint mérés? Nem kötözködésképp, de ha általában 90-100% között van, akkor mire lehet használni, ha tudom, hogy alvás közben 92%, míg edzés közben 99%?
-
kmarci25
veterán
válasz
SirRasor #1325 üzenetére
Ez érdekes, amit írsz. Sajnos elég éberen alszom, rendszeresen kevés a mélyalvás, és alacsony a mélyalvás folytonosság. Álatlában, ha többször felébredek éjszaka, reggel mindet megtalálom a karperec alváselemzésében. Sőt, a délután szundításokat is egész pontosan mutatja. (Ez talán egy új funkció a Health app-ban? Korábban mintha nem láttam volna. Korábbi napot visszanézve, az alvásadatok lap legalján megjeleníti a szundítást is, pontos időkkel.)
-
kmarci25
veterán
válasz
blizzrd #1313 üzenetére
Passzlom, hogy mi ez, csak tippem van. Ha jól tudom, akkor Honor készülékeken (és iOS alatt) működik az, hogy ha a karperecen indítasz egy edzést, akkor elindítja a telefonon is, és jegyzi a gps adatokat is. (Nem Honor készüléken, ha perecen indítasz edzést, akkor hiába van a közelben a telefon is, csak a karperec adatait menti.) Feltételezem, hogy ez a funkció a leírtakkal van összefüggésben.
-
kmarci25
veterán
válasz
fant0mi #1310 üzenetére
Nálam általában az is segít, ha csak leveszem a töltőről és visszateszem, nem kell resetelni.
Varshi: én lértem hozzá fóliát, és jött is. Nemrég pedig még pluszban kettő újat. Elég könnyen karcolódnak ezek, és sikerült egy nagyobb és több kisebb karcot szereznem. Már zavart, ezért vettem az újakat. Szerintem érdemes egyből 2-3-at rendelni.
-
kmarci25
veterán
válasz
blizzrd #1277 üzenetére
Az app-on belül van egy ilyen lehetőség (Huawei Healt), hogy automatikus követés. Nem írja, hogy mi az pontosan, csak hogy ehhez a funkcióhoz engedélyezzem a Gps-t, és hogy ezáltal gyorsabban meríti az akkumulátort (aapp > én > Beállítások> Automatikus Követés)
Nálam ilyen menüpont nincs, pedig androidon vagyok én is...
-
kmarci25
veterán
válasz
pusszycat #1190 üzenetére
Én abban nem bízok, hogy az általános lépéshosszt korrigálták volna. Optimize the accuracy of distance in single exercise. Az a baj, hogy azt nem tudom, mit takar a single exercise. Ha a pl. a szabdtéri futást, amit a karperecen indítok, akkor haladás, mert az is erősen túl van lőve. Legutóbb 99 cm-t írt, ami tuti rossz adat, akkorákat nem szökellek.
Ha gps-szel futottam, akkor olyan 83-85 cm-es lépshosszt számolt, ami már jobbnak tűnik. Ez pl. eléggé zavaró, mert ha nem viszek telefont (márpedig nem szeretnék vinni), akkor a perec tök jó, hogy pl. 4 km-t mutat, miközben csak 3,5 volt...
-
kmarci25
veterán
Sanszos, hogy fizetned kell. Ilyenkor érdemes egyébként 2 külön csomagban rendelni. Ebben a topikban sok mindent megtalálsz (az összefogalóban), de ha valami nem világos válaszolnak is.
-
kmarci25
veterán
Én most is ezt venném, az biztos. Jobban tetszik, mint a Xiaomi Band-je, szerintem jobban mutat a csuklón. A Health app is jobb szerintem, mint a redesignolt Mi Fit. Ja, és ezt nem kell mókolni, hogy a magyar ékezetes karakterek megjelenjenek rajta. Persze a xiaomi ígéri, hogy majd frissíti a rendszert, de ki tudja mikor.
-
kmarci25
veterán
válasz
krisz727 #1116 üzenetére
Fémszíjről nincs tapasztalat? Ilyenre gondolok.
-
kmarci25
veterán
válasz
zojjektum #1113 üzenetére
Én most egy neon zöld szíjjal hordom (utángyártott szíj, kicsit keményebb, mint a gyári, nem annyira kényelmes, de elmegy) és egy hét után nem nagyon veszem észre, hogy koszolódna. Ebbe az is beletartozik, hogy hetente többször leöblítem az egész karperecet, mert edzés közben (mostanában azon kívül is) "összeizzadom".
Szerintem nyugodtan vedd meg, ha nagyon alapos akarsz lenni, akkor veszel mellé sötétebb színben pótszíjat is. Ha meg mégis koszsolódna a világos, akkor simán lehet mosni.
-
kmarci25
veterán
válasz
Skillerz #1092 üzenetére
Nincs konteo, nekem a szombat maradt ki.
Cyborg: én sem értek vele egyet. Feleségemnek Mi Band 3 van, nekem volt a honor előtt 2. Persze csak szubjektív értékelés, de részemről sokkal inkább honor, mint xiaomi. Már azzal kezdjük, hogy a Mi band csak mókolás után jeleníti meg az ékezetes karaktereket. Ezzel szerintem el is dőlt, ugyanis ha véletlenül play-ről frissítem a mi fit appot, akkor az frissíti a band firmnware-jét is, ezzel az ékezetek el is tűnnek, maradnak a helyükön kérdőjelek.
Az már csak hab a tortán, hogy a mi fit a leginkább energiazabáló app, amit valaha láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest