Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• szabolcs5757

csendes tag

válasz kmarci25 #2105 üzenetére

A vérnyomás mérés kapcsán én túl nagy reményt nem fűznék hozzá. A mindennapokban használt vérnyomásmérő módszer Riva-Rocci nevéhez fűződik és egyszerű fizikai alapja van, aminek alapvető eleme a kar mandzsettával történő elszorítása. Ezeken kívül fontos a pontos vérnyomásméréshez a megfelelő testhelyzet, mandzsetta méret, lábak pozíciója, hát megtámasztása stb. Ha ezek nem felelnek meg, akkor akár 10-20 Hgmm eltérés is lehet a "felső" értékben. Ami akár már 2 súlyossági kategóriát is jelenthet a magasvérnyomás betegség kategorizálásánál. Minél távolabb méred a felkarodtól (jelen esetben a csuklón), szintén annál pontatlanabb lesz a kapott érték (esetleges szűkületek, érelmeszesedés, fejlődési rendellenesség, stb). Poénnak mindenképpen jó, meg egy tájékoztatást adhat de semmikép nem érdemes erre alapozni.

EKG funkció egyes esetekben ténylegesen hasznos lehet, akár életmentő is, főleg bizonyos ritmuszavarok kiszűrésében, de ennek pontossága szintén nem ér fel az orvosi eszközökével és sokszor tévesen jelez problémát vagy éppen egyáltalán nem jelez, amikor baj van.

Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, de szerintem nem éri meg az egészségi állapotod erre alapozni, főleg ha számodra ezek fontos dolgok :D

• szabolcs5757

csendes tag

Sziasztok!

Jelenleg egy Mi band 3-am van és tervezem lecserélni egy HB4-re. Elsősorban a TruSleep alvásmonitorozás miatt. Erős gyanúm van rá, hogy alvászavarral küszködöm, amit a párom és a mi band 3 alvásfigyelője is tovább erősít, de a háziorvosom nem nagyon van segítségemre ennek kiderítésében. Nyilván nem ér fel egy polysomnographiaval, de kérdezném, hogy mit gondoltok mennyire pontosan méri az alvás ciklusokat saját tapasztalataitok alapján? Azt olvastam, hogy ez a TruSleep hitelesítve van orvosi egyetem által, és információt nyújt problémás esetekben, így gondoltam egy próbát megérné, de előtte informálódom kicsit HB4 használok körében mielőtt lecserélném a szeretett mi band 3-t :)

Másik kérdésem az lenne, hogy sok értesítés esetén, a legújabb FW frissítés után is lassú az óra? Ha igen ez mennyire zavaró lassulást jelent? Van egy Nokia 8 telefonom és értesítési LED hiányában jól jönne ha működnének a HB4-en normálisan az értesítések.

Esetleg van valakinek tapasztalata a Nokia és a HB4 használatát illetően? Mennyire kompatibilisek egymással?

Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák