- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
boda.adam967
csendes tag
Igen a 3G verzió van nekem, ezt elfelejtettem mondani nem gondoltam h ez a baja... És ez amit küldtél az micsoda? H kell feltenni? Ez nem rom? És ha bekapcsolom a repülögép üzemodot és újrainditom erre gondoltál? Vagy ezt mindig meg kellen játszni? Ha van időd majd megírod pontosan privátba és igen a 2012 veriós a gépem...
-
boda.adam967
csendes tag
értem, de ezt igazából csak azóta csinálja hogy fent van az android l, a kitkat amivel vettem az volt rajta alapból anno azzal nem igazán merült úgy hogy csak áll és nincs használva, de mi okozhatja ezt, mert pll a mobilom is egy nexus 5 az nem merül le így max 1%-lékot... nem értem, majd ma feltöltöm és megírom hogy mennyit merült reggel 9-re de elég sok le szokott menni, ráadásul néha azt írja ki hogy ébren tartás ahol az akkumulátort meg lehet nézni hogy mi meríti és ott ott szokott lenni x óra...
vagy a másik is hogy a tatbálagép tétlen... ez valami hiba? mert engem csak ez zavar mert maga a rendszer gyors és nem fagy be csak ha használni akarom valamelyik nap akkor a töltőt kell keresnem.... -
kőbaltás
tag
Szia Bozek!
Lehet, hogy dőreség Tőlem, de visszafelé inkább nem megyek. Ma töröltem minden applikációt, a tabról, (mármint ami nem gyári) majd mindent újra visszatöltöttem. Ma még egyszer sem fagyott le! Meglátjuk.
További tapasztalataimról, majd írok. Amúgy Én, innen olvastam sokat a Nexus 7-ről. http://legoptimalisabb.blog.hu/2012/10/17/nexus_7_tippek_es_trukkok -
kőbaltás
tag
Üdv Bozek!
Köszönöm szépen, hogy segíteni próbálsz, de a tabot '14 őszén vettem. Ergo még garanciális! Másfelől pedig, nem is hiszem, hogy egyedül neki mernék állni, root-olni. A tudásom jóval elmarad az ilyen fajta beavatkozások teljesítéséhez!
Mások azt írják (most már olvasom a topic-ot) türelmesebbnek kell lennem. Lassabban tölt be...... etc...... etc!!!
Meglátjuk, jeleztem a fejlesztőknek (Google) és az eladónak is a problémát , így ha a gép végleg beadja a kulcsot, megy szervízbe vagy csere!
Remélem nem kerül rá sor, hisz gondolom a fejlesztőknek sem jó ha nem működik a ,,találmányuk"!!! -
Csezi
tag
Töltsd le a nexus toolkitet vagy a nexus root toolkitet....én az utóbbit ajánlom...
a tabon az usb hibakeresést engedélyezed...összedugod...
root toolkit indít...flash stock and unroot...itt kiválasztod h hova akarsz visszaállni....a nexus toolkit kicsit más,de ugyanaz a történet....
Kőbaltásnak szól.... -
törölt tag
Gitárhúr félével szoktak vagy körömmel, pl itt egy kellemesebb megoldás.
Csupán az első videót tettem be, illetve azért, mert ha valaki mégis így kezdene neki, sérülhet a keret a csavarhúzóval
Szóval azért mondtam, hogy aki még nem csinálta, aztán hirtelen határozza el, nehogy az legyen, hogy hát nem volt otthon más, és ágyuval verébre
-
törölt tag
Ja
Egyébként csak egeret rendeltem végül, mert amikor dokkolón van - számos kép tanúsága szerint a Nexus 7 a számítógépház, a monitor, és a G15-ös billentyűzet triumvirátusának ölelésében van -, szóval nincs rajta írva semmi, csak akkor amikor le van róla véve, vagyis nem vagyok itthon. Minden olyan tevékenység, TV GO, Mindig TV, Youtube Stream, értesítések kezelése, tehát azon dolgok, amiket a dokkolóra helyezett Nexus 7-en végzek, egeret kívánnak meg csupán, azzal 100%-ban elvégezhetőek. Ha vettem volna akkor a
Rapoo E6100 vagy a Rapoo E6300 modellek közül választottam volna vagy fehéret vagy feketét.
Viszont itthon mint mondottam volt, értelme nem nagyon lenne, úton meg nem nagyon vinném szerintem. Ígyis elég sok cumó van már, tábla, tok, OTG, Pendrive, fülhallgató, MiFi, még egy billentyűzet meg egy egér, aztán akárhol telepedek le pár óra erejéig, mint egy mobiliroda
-
alacka
tag
Nem próbáltam a rootolást, elrettentett a sok agyon rootolt probléma, de valószínúleg a határok feszegetései meg kernel csereberék miatt szaporiak az ilyen hibák.
A fájdalommentes rootolás érdekelne függetlenül az Ethernetproblémától is, ha megnyugtató és valóban egyszeru módon menne. Kéretlen reklámjaim sem lesznek többé? (Megígéred, hogy fogod a kezem?
)
lafaty80, Pompi - köszi nektek is, nem hogy a Nexusom 2013 evi és ez az alapveto gond? Nem königgel própáltam es nem volt köztes OTG sem, de a bótos Xperia Z2 C-je simán vette, értesítosávban megjelent az ikon, s utána már böngészett is, hu de irigylem (hetvégén csak vezetékes hozzáfárásm lenne
)
arnoka
-
lafaty80
addikt
Nem dobálózok, de nem 1 hozzászólásból kell megérteni a lényeget, szerintem. Ahhoz hogy valaki neki merjen állni, jóval több utána olvasás kell, ami majd feltételezi, hogy tudni fogja mi az NRT;hsz; OTA; OTG; stb... Sajnos a mostanában sok helyen nézelődöm, és látom hogy az "utánaolvasás" nagyon ódivatú lett...
-
törölt tag
Te nem értetted, a Smiley-t a mondandóm végén:
Ami arra irányult, magasról teszek rá, hogy a HD Widgets begyűjti a névjegyzékem adatait...
Még senki nem rinyált, hogy megkeresték volna tőlük, meg mástól sem. Mondjuk nem is tudnák meg, hogy kinek a Google fiókjából szedték az infókat
-
törölt tag
Nem az a baj, ha ilyen jellegű adatok hozzáféréséhez engedélyt kér egy megbízható alkalmazás, mert az meg is kapja. A baj az, ha nem megbízható alkalmazás kér és az még nagyobb ha meg is kapja.
Tessék, ezek is olyan engedélyeket kértek, amit ha nem megbízható cégekről lenne szó és / vagy nélkülözhetőek lennének, akkor nem adtam volna meg:
A Google is begyűjti az adatok, és a Facebook, az MS, a Twitter is, de a két különbség a korábbi hozzászólásomban vázolt negatív példához képest, hogy egyrészt előre szólnak (aki Google terméket vásárol és használ tudja, vagy tudnia kellene, hogy van egy ilyen vonulata is a dolognak, miszerint bizonyos adatokat begyűjtenek), másrészt ők nem adják el bűnszervezeteknek.
-
törölt tag
Volt nálam egy ilyen elég sokáig, előnye volt, hogy két akkumulátora van, egy a billentyűzetben, hátránya, hogy messze nem volt FHD (1366 x 768), és az ára. Egyébként már nem igen lehet kapni, de ahol még igen, ott 156 ezer Ft.
Szerk, és a dokkoló maga a billentyűzet, az ár ezt tartalmazza. Ez a cikk például jelentős részében, a TF810C-n készült.
-
törölt tag
Igen látom, köszi
Még nem olvastam teljesen végig a cikket róla, de úgy látom, ahogyan a Nexus 7 2012, 2013-nál, úgy az N9-nél sem cserélhető, hivatalosan, garanciavesztés nélkül az akkumulátor, csak szervizben. Tudom, hogy az Almánál is így van, meg lehet vásárolni amúgy akkumulátort azoknak akik túl vannak a garanciaidőn. Azonban az plusz költség - mármint berakni, annak aki nem akar kísérletezgetni, és nem jártas az ilyesmiben. Bár a Huawei E5776 MiFi-nél sem cserélhető, de annak a felépítése és a mérete is olyan, hogy érthető.
Telefonnál például nálam alapkikötés, hogy cserélhető legyen az akkumulátor, mert ott jobban használva is van az akkumulátor, sűrűbben van levéve, és több a töltés / merülés ciklus is.
Az elmúlt két majdnem két év egyébként egyértelműen bebizonyította nekem, hogy a folyamatos dokkolón pihenés egyáltalán nem árt a Nexus 7 2012 akkumulátorának / mert azért voltak akik kétségbe vonták a dolgát /, de azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy az elektronika teszi a dolgát.
-
Stauffenberg
nagyúr
Amióta megvettem nekem ilyen. Volt is itt a topikban egyszer egy össznépi méricskélés a kezdeményezésemre, hogy kinek mennyit tud és mekkora kamu a mindenhol hangoztatott 10 órás üzemidő. Volt aki legalacsonyabb fényerőn rakott be egy alacsony felbontású videót folyamatos újrajátszással és neki is csak 6 órára jött ki. Valószínűleg nekem is ezt hozná, mert folyamatos használattal több képernyőidő érhető el, mint átlagos életszerű használattal.
A statisztikából semmi érdemleges nem derül ki, tegnap is néztem mikor 16%-ra merülve mi volt az állás:
4ó 12p képernyőidő (csutkára merítve még megközelítené az 5 órát, de olyat sosem teszek)
41% Kijelző
9% Chrome
4% Twitter
2% Snapseed
És még sok 1%-os egymás utánAz ébrenlét és az aktivitás is igencsak fedi egymást, szóval a háttérben sem húzza semmi.
Ez ennyit tud. Anno sok más usernek is ugyan ennyi jött ki belőle.
-
l.skywalker
titán
Íme:
-
front3r
őstag
Visszaállítottam gyári állapotba, majd csak frissülni hagytam a Google appokat. Ezek után is úgy belassul az egész, hogy a beállítások panel is laggol, sőt, a gépelés is. Ez inkább valami kemény bug lehet...egyelőre nem tudom mi az, de kizártnak tartom, hogy ez a végleges állapot, és erre a Google rábólintott.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jó, nincs értelme. Ne hasonlítsuk össze az Androidos csúcsgépeket se vele, ne hasonlítsunk össze semmit, semmivel, mert semminek nincs értelme. Mindenki vegyen amit akar, gondoljon róla amit akar és érveljünk "mi lenne ha" alapján, aztán kész.
Én kérek elnézést.
Egyébként ha egy 30-40 ezres telefont nem lehet összehasonlítani (mert nem lehet, vagy mert tilos, vagy mert ostobaság, vagy mert értelmetlen) egy 200 ezressel, akkor honnan tudjuk, hogy melyik a jobb? Ha pedig tudjuk, hogy melyik a jobb, akkor azt összehasonlítás nélkül hogyan jelenthetjük ki?
Meg azért is az én k. anyámat, mert valaki más idehozta az olcsó dzsunka telefonokat és visszatérően az orrom alá van dörgölve. Az senkinek nem tűnik fel, hogy én nem erről beszéltem? Nem... utalás szinten sem, sőt még csak érintőlegesen sem!
Most akkor azt mondom, hogy te azt állítottad citromsárga az ég színe. Vitatkozzatok el ezen...
-
törölt tag
Szerencsére nekem az van - nemcsak ezért szerencsére, hanem a 4G-s Mobile Hotspotom megléte miatt is.
Szerk: Egyébként az eddigi gyakorlatból kiindulva, úgyis napok kérdése valószínűleg mire megkapom
Majd előtte csinálok képet, hogy a 16 GB-os verziónál mennyi tárhely volt, és a telepítés után is, hogy mennyi lett. Meg eleve az is érdekel, mekkora lesz a frissítés mérete.
-
törölt tag
Dokkolón keresztül ez megszokott a (POGO), mUSB-n keresztül gyorsabb, mert stabilabb maga a csatlakozás is. Dokolón is annak kellene lennie, de néha igazgatnom kell rajta, közben nézem GSam Battery Monitor PRO-n, hogy 500 mA vagy a feletti legyen lehetőleg kiírva töltés közben, mert ha csak ennyi:
Akkor elhúzodik. Érdekessége még a dokkolónak, hogy a hang rendszerint akkor is átmegy a külső hangfalakra a csatlakozón, ha egyenes merül...
A dokolón nagyon óvatosan kell érintgetni a kijelzőt - ezt jobban is megoldhatták volna - mert egy apró fuvallat is elég ahhoz, hogy az éjjelre otthagyott teljesen feltöltött eszköz reggelre 94%-os töltöttséget mutasson.
-
SoldierL
senior tag
Működik a tabom tökèletesen nem tégláztam. Az első oldalon leirtak szerint csináltam mindent, viszont már a 4.1.2 rendszer rakása nem sikerült adb-s modszerrel. Elolvastam mindent, letöltöttem mindent szoval nem ész nélkül álltam neki. Akkor a toolkit(legujabb)-el fel tudom rakni a jb-t? Valaki ha leírná nagyon megköszönném.
-
tomee007007
addikt
A készenlétnél, köszönöm a megjegyzésed, de én sem ma kezdtem.
Kipróbáltam nem egyszer, átlag 6-10 % volt a készenléti merülés /nap. Úgy hogy a készülék teljesen gyári állapotban volt még az emailt sem állítottam be. Az egyszeri ránézés pedig csalóka a nexus 7-nél.nekem is volt (100%-nál) hogy úgy volt 1 napig, aztán hirtelen leesett 85%-ra. De olyat is tapasztaltam, hogy 25-ről felemelkedett 30%-ra.Tapasztalat ismerősöktől, illetve a ph-s fórumokban is ezeket az adatokat támasztják alá, ha utána nézel.
Konkrétan kijelzőidőt írtam.
A tesztekben ritkán térnek ki rá, illetve akkor is max a gyári adatokat adják meg. PL a Note 10.1-emnél annó 7-8 órát írtak netezéssel. Na már most ez a készülék nálam már 1,5 éves, és eddig soha nem sikerült 8 óra alatti kijelzőidőt produkálni (még csak játékkal sem): átlag 7 napot megy egy feltöltéssel, 9 óra kijelzőhasználat (vegysen net, játék, film, munka).
Csak netezéssel és filmnézéssel kihoztam már belőle 13,5 óra kijelzőidőt! Készenlétben 1-2 % merül 24 óra alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged