- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogyo74
tag
válasz
Polllen #23939 üzenetére
Én még nem találtam meg. Próbáltam, de lehet, hogy rosszul. Pedig emiatt vártam az 5-öst.
Aztán rátaláltam az USB Audio Player-re, és azóta minden eszközöm, minden DAC-omon lejátszik zenét probléma mentesen (persze youtube, és egyéb nyalánkságok nem mennek, csak a zene, de nekem az volt az elsődleges szempont).
-
-
törölt tag
válasz
Polllen #23789 üzenetére
Hát ja, de nekem már akkor sem lesz egy szavam sem, ha az 5.0.2 miatt beidegződött (kényszer)szokásomról (meg kell várni ameddig a Chrome-ban betölt teljesen az adott lap, hogy ne legyen nem válaszol ablak), végre leszokhatok, és visszatérthetek a "normális" kerékvágásba.
(#23790) bigsee: Nyáron lesz három, hogy megjelent, én 2013 márciusában kaptam a T-home-tól, szóval a napokban járt le a garancia. Ezért éri meg Nexus-t venni, még akkor is, ha az újabb modellek már egy kategóriával többe kerülnek (elvégre az Androidot használjuk évek óta, és a Google Playből vásároltunk rengeteg applikációt).
-
dbocskai
tag
válasz
Polllen #23759 üzenetére
Nekem 5.0.2 alatt használhatatlan volt. egy puszta kijelző elforgatás alatt meg tudtam vacsorázni, az appok összeomlottak, egy nap alatt lemerült a tablet (hiába zárogattam be az appokat manuálisan), 30%-ról instant kikapcsolt.
Most visszadobtam rá a 4.4.4-et, 3napig megy akksiról, döccenésmentesen, ha az 5.1 nem hozza ezt vissza nekem felejtős lesz. -
Helmoras
őstag
válasz
Polllen #23623 üzenetére
Engedjük el.
Nincs már annyi időm/energiám böngészni a fórumot mint régebben amikor több ezer hozzászólást elolvastam egy-egy témában. Gondoltam megkérdezem hazafelé a buszon hátha van valami egyszerű pár szavas megoldás, hát nincs sajnos. Majd ha lesz időm foglalkozom vele.
-
törölt tag
válasz
Polllen #23555 üzenetére
Arra nálam is volt példa, hogy tokban amikor kinyitottam, nem kapcsolt be a kijelző - ez néha 4.4.4-nél is előfordult. Megoldások amiket én alkalmazni szoktam:
- újból rácsukom a fedőt, majd kis idő múlva kinyitom - ez működni szokott
- power gomb rövid ideig való megnyomása - vagy bejön vagy nem, ha nem akkor a következő
- power gomb hosszasan lenyomva és újraindítás.
+1
- ha itthon vagyok, rátszem a dokkolóra és az is felszokta ébreszteni.Böngészés: 5.0.2 óta saját tapasztalatom, hogy "allergiás" arra, ha egy időben 1-nél több lapot nyitunk meg. Van mód a többlapos böngészésre, de ha nem akarunk lefagyott, bezárandó Chrome-ot, akkor mindig várjuk meg, hogy a megnyitott lap teljesen betöltődjön a lapfülün a töltés jelzőcirkuláció megszűnjön, és a favicon megjelenjen, ezután lehet másik lapot is nyitni.
-
törölt tag
válasz
Polllen #23286 üzenetére
Mondjuk ennyiért keveslném ha olyan minőségű lenne mint a G15 anyaga.
Az a gond, hogy az egérhez és a billentyűzethez is OTG kábel kell, hiába bluetooth, mert a párosítás ami biztonsági szempontból elengedhetetlen, csak így váltható ki, ha saját vevője van. Innentől kezdve meg gáz, mert pont arra kellett volna mind a kettő, hogy a dokkolón használhassam, úgy a táblagépet, hogy vezetéknélküli Bluetooth technológiás egér + billentyűzet, így nem mozdulgatna el, viszont ha OTG-t kell közbe iktatni, akkor nem fog tölteni a dokkolón.
-
MammoUTh
csendes tag
válasz
Polllen #23153 üzenetére
Köszönöm! Erre nem gondoltam. Találkoztál már ilyen problémával és cserélted az alsó panelt, vagy csak tipp? Aksi biztosan nem mert most cseréltem benne zsir ujra, a régivel is ezt produkálja és az ujjal is. a battery bechmark program 13H használatot mért, tényleg ment is annyit, szoval az akkut kizárnám.
A töltő is tuti hogy jó mert mindkettő amivel probáltam egy iPadet gond nélkül normálisan feltölt.@(#23149) seraggi:
eBayde meg kell nézni hogy milyen van a készülékedben, mert legalább 2 tipus létezik tipusszám alapján angyon könnyen be lehet azonosítani.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Polllen #22651 üzenetére
Jó, gyorsabb lett az 5.0-hoz képest. Reszponzív. A korábbi verziókal sajnos nem tudom összehasonlítani, mert nálam kicsomagolás után 10 orával már a lollipop volt fent. Viszont ez a gyorsaság valószínüleg jobban is meríti az aksit
1óra 11 perc netezés, telepítgetés, folyamatos kijelzőhasználattal 25%-ot esett az aksi és érezhetően melegedett is a készülék - ilyet előtte nem láttam. Most még csinálok egy visszaállítást, aztán meglátom hogy továbbra is zabálja-e az aksit.
-
|AP|
veterán
válasz
Polllen #22569 üzenetére
naszóval. A TV biztosan tudja. Asszony Alcatel telefonja támogatja a Miracastot és gyönyörűen küldi a képét a TV-re.
A Nexus 7 gyári "képernyőtartalom átküldése" nem működik (nem áll rendelkezésre eszköz). Root és MirrorEnabler után sem lát semmit, pedig ettől vártam a megoldást.Pedig ha Miracast cuccossal felokosított TV-re ki tudja küldeni, akkor erre a TV-re is ki kellene, ha egyszer az Alcatel képét képes fogadni
-
|AP|
veterán
válasz
Polllen #22566 üzenetére
nem tisztult a kép a fejemben, sőt bonyolódott
Most külön app, vagy külön eszköz kell hozzá?
Tegyük fel, az okostévém képes fogadni a megosztott képernyőt. A 2012-es Nexus 7-ben egy ideje már van "cast screen" opció, Lollipopnál már a legördülő kapcsolók között is ott van.
Csak azt nem tudom, hogy maga a hardver képes-e küldeni a képernyőt a TV-re, akár gyárilag, akár valami szoftveres (esetleg root jogot igényló beavatkozással) buherával, vagy tök mindegy mit tud a TV-m, a 2012-es Nexus 7 erre képtelen? -
alacka
tag
válasz
Polllen #22308 üzenetére
Ezek szerin Chromecastot használtál?
Most értem végére a cikknek, köszi!
Próbálok benne eligazodni.
A tükrözéssel valóban lehet játszeni, böngészni is úgy, hogy a TV-n lássam?
S bizonyára akkor bármely appot futtathatom... ahol nem annyira számit a millisecundumos lag?Pedig már-már ilyesmire adtam a fejem. CS918 Quad Core Android Smart TV Box
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Polllen #22292 üzenetére
Nekem az nVidia Shield is tetszik, de nem játékos oldalról, hanem egy elég jó stylus is jár hozzá. A bemutatók alatt eléggé meggyőző volt amit mutattak grafikai appok terén. De ilyen szempontból a Microsoft Surface Pro is eléggé erős, amit meg újabban az Adobe kezdett erősen támogatni, szóval Photoshop, InDesign, Illustrator, stb támogatás szinte garantált.
Hát nem tudom... még mindig nincs olyan tablet amire azt mondanám, hogy "na ez szerelem első látásra".
A Nexus 9 nagyon tetszene ha adnának ahhoz is egy jó stylust, legalább olyat, mint az újabb Samsungokhoz (Wacom gyártmány).
Tudja bánat, egyelőre elvagyok a kis Nexus 7-esen, aztán az is lehet, hogy tabletet sem nagyon akarok a jövőben, egy nagyobb telefon kiszolgálna.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Polllen #22280 üzenetére
Tudom off, de ilyen lejátszók léteznek régebbi TV készülékekhez is, melyeken sem USB, sem pedig HDMI bemenet nincs? Szüleimhez jól jönne, van egy katódsugaras régebbi tévéjük és már uncsi a családi videókat kiírni DVD-re, hogy meg tudják nézni.
Oké, hogy manapság már sokaknál modern HDTV van otthon, de például a szüleim biztos nem cserélnék le emiatt a meglévőt. S-Video, Scart, AV bemenetek vannak (nem tudom melyik foglalt a T-Home set-top-box által).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Polllen #22227 üzenetére
Önmagában a Chrome nálam is, viszont ha kettőnél több fül van megnyitva, akkor már prüszköl az egész rendszer.
Most csak egy példa: Görgetem a szokásos hírportálokat és új fülön nyitogatom az elolvasni kívánt híreket. Ez eddig nem okozott gondot, de most már teljesen lefekteti az egész rendszert.
Kipróbálom majd másik böngészővel is, de szerintem itt a rendszerrel van gond.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Polllen #22022 üzenetére
Hát akkor nem én vagyok fordítva bekötve. Ráadásul ki tudja ez hogyan hat a fogyasztásra is.
Egyébként a Mobilarénás Lollipop bemutatóban említett hiba nálam is megvan. Nevezetesen az, hogy a rendszer alapvetően gyors, de néha egyszerűen teljesen befagy kb egy percre, olyankor semmire nem reagál, majd ha abbahagyta, akkor megy tovább minden, mintha mi sem történt volna. Anno KitKat-en ha ezt csinálta, akkor tudtam, hogy most akar megjönni egyszerre több értesítés, de ezúttal erről szó sincs. Minden előjel nélkül csinálja.
Ezzel más is találkozott?
-
front3r
őstag
válasz
Polllen #21941 üzenetére
Csak az a baj, hogy utána is akad, ha egy appból kilépek pl. a settingsbe. Tehát itt valami gáz van... A chrome is lassú, ha oldalakat nyitok meg. Azért ennyire nem volt gáz ez sosem. A JB meg olyan mint a vaj?
Polllen: Ha mondjuk bezárom az appokat, és csak a beállításokba megyek be, akkor jó a sebesség, meg ha ott görgetek, beállítok 1-2 dolgot, az úgy OK, akkor nem laggol.
De ha indítok egy böngészőt, akkor már szörnyű. -
front3r
őstag
válasz
Polllen #21931 üzenetére
Komolyan irigykedem... nálam nem tudom mi okozza a lassulást. Megfigyeltem, mikor nincs wifi kommunikáció, akkor elég gyors. Viszont amikor a playről frissíti az alkalmazásokat, akkor mást nem is igen lehet rajta csinálni, és látható, hogy lassabban frissíti be az alkalmazásokat, mint a 4.4.4.
Elvileg nincs különbség ugye a 2012-es Wifi modellen belül?
XDA-n is egyre több embertől olvasom ezt a lagos problémát.Próbáltam már Nexus Toolkit-el is felrakni, hátha az "máshogy csinálja", de persze hogy nem.
Integra: Még a módszered nem próbáltam.
Ahogy látom kiszivárgott az OTA URL, megpróbálom azt a módszert is.
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
Polllen #21748 üzenetére
Tény és való FullHD sok lenne az atom CPU-nak. Én egy Asus transformer book T100 -ast használok a Nexus 7 mellett. Laptopnak és táblagépnek is jó (tabbal flash-elek tabot muahaha).
Más:
kipróbáltam az AOSP-ból épített Android 5.0-át a tabon.
Első benyomás:Jó lesz ez, csak jelenne meg végre.
Linkek:
[Android 5.0] Straight from source ROM
GAPPS -
törölt tag
válasz
Polllen #21605 üzenetére
Akkor pontosítok: az olyanoknak - milyen amilyen szerény személyem is -, akiknek a készüléke havonta nem napokban, hanem sokkal inkább órákban mérhető időszakot tölt csak a készülék dokkolóról levéve, azoknál a játék nem igen opció, pláne ha kiegészítjük azzal, hogy ezen ritka alkalmak esetében is egyéb területen használja, és csak idegesíti hogy milyen gyorsan apadna a rendelkezési idő. Battlefield Commandert néha olyankor elindítom, de ritkán. Ettől függetlenül elfogadom, hogy vannak akik játszanak rajta, de a magam fajtának a játék sokadlagos szempont, elég nehéz lenne kivitelezni dokkolón, Bluetooth-os gamepad vásárlásán meg nem gondolkoztam még - egyáltalán van ilyen ?
-
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Polllen #21504 üzenetére
Ha valami gond lesz vele az kijon nalam 1-2 het alatt es akkor visszahajitom - szo nelkul!
Ennyi...
Almaeknal a ref. termekek nem csak javitodnak, hanem utana eleg komolyan at vannak nezve - mindenhogyan.
Asuseknal nem tudom a menetet,,,Hetfon vagy holnap rendelek, ha valaki gondolja beszallhat!?.
En kifizetem elore, de ha nem jon erte aki kerte - azt lekokizom!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Polllen #21457 üzenetére
Én csak írtam, hogy 90 nap a garancia, ami fontos tulajdonság. Na meg ez se elhanyagolható tény: "There are no accessories included with the tablet, except from the Travel Cover". Meg számold még hozzá a minimum 4000 Ft-os szállítási költséget is és mindjárt nem olyan olcsó.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Polllen #20541 üzenetére
Enyém rootolt (volt) és simán lement a frissítés. Épp most mentek, hogy rootolni tudjam. A töltés viszont megmurdelt rendesen. Dokkolóban reggelig felszaladt 40%-ra 4%-ról. Kikapcsolt képpel egy árnyalattal jobb. Azelőtt 4 óra elég volt a teljes töltésig. Most mit tegyek, menjen vissza a 4.4.2 ? Semmi változást nem tapasztaltam. BT-s fejhallgatón keresztül szaggatott a kép, ha netről ment a film, most mintha ritkábban csinálná, de előtte is volt olyan, hogy végig lement minden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged