- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
A macskák szarenergia-gyűjtők, minden ránk káros izét imádnak, ők ezt szervezetükben és energetikailag (ez a spiri-vudu rész most) tudják a javukra hasznosítani. Ezért is jó macskát tartani, ahova ő fekszik szívesen, oda érdemes inkább nem feküdni, kivéve mikor az ember lábára, hasára, mellkasára telepedik tv nézés közben, mert azt akkor szeretetből teszi, nem azon paraméter mentén, hogy "ott van egy kis káros sugárzás, megyek oda akkor"
(Bár amikor az ember beteg, vagy csak a lelke szarul van, akkor is hihetetlen, mit megéreznek - mondjuk majd' 2x annyi agysejtjük van, mint a kutyáknak, csak k*ra máshogy vannak drótozva)
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Miért nem nézed meg a logfájlokat? Miért nem próbálod meg másik SD kártyával?
Amúgy meg leszeded, és a csomagtárólóból telepíted a neked tetsző verziót.
--
Elméletileg a
sudo apt install kodi=2:17.6+dfsg1-4+b1
telepíti a a régebbi verziót, de függőségekre panaszkodik:
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
kodi : Függ ettől: kodi-bin (< 2:17.6+dfsg1-4.1~) de csak 2:18.7-1~buster telepíthető
Ajánlja: kodi-repository-kodi de az nincs telepítésre megjelölve vagy
kodi-repository
Ajánlja: kodi-visualization-spectrum de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.Elképzelhető, hogy a kodi-repository-kodi telepítése után már menni fog, nem próbáltam.
Plusz a sudo apt-mark hold kodi paranccsal megakadályozod, hogy frissítse a Kodi-t. -
azbest
félisten
Szerintem nem értetted meg amit írtam.
16.7-est friss raspbianra valószínűleg sehogy sem teszel fel működőképes állapotban. Előbb néztem, hogy még a csomagként elvileg elérhető 17.6 sem megy fel, mert hiányoznak függőségei. Négy éves verzió nem passzol az aktuális rendszerhez.
Ellenben ha fullos grafikus felület mellett fut, akkor valószínűleg sok erőforrást elfogyaszt a feleslegesen futó ablakkezelő. Konzolos standalon idnítást kéne próbálnod a mostani verzióval.
Vagy fogj egy másik sd kártyát és tedd fel a régi libreelece-t amit megszoktál. Aztán cserélgesd. Lehet az új python is lassabban fut a régi vason. Talán azért lassú a friss libreelec-kel is a feldolgozás. Vagy egyszerűen a mai scriptek lassúak. De a régiek meg lehet nem működnek már. Ebben az esetben a régi kodi / libreelec sem segít.
Egyébként rákeresve a trakt addonra, rengeteg találat van arra, hogy bűn lassan működik. Nem csak a pi-n. Nézd meg friss-e [link]
-
azbest
félisten
A 17.6 és 18.7 verziók tűnnek elérhetőek az apt-cache policy kodi parancs alapján. Ezek az alapítvány által kezelt verziók tudtommal, szóval raspi specifikus módosítások is rajta vannak. A libreelec is kifejezetten pi-hez módosított és felparaméterezett kodi-t tartalmazott. Sima, általános kodival valószínűleg nem tud rendesen működni.
Amúgy meg mi a lassú? A kezelőfelület? Régebben libreelec alatt is volt opció, hogy erőforrás takarékoskodás miatt a felületet kevesebb fps-sel renderelje (pl szaggatott az egér úgy). Lehet az most is aktív és ha nem tetszik, akkor ki kell kapcsolni.
Hogy használod a kodit? A grafikus felület alól indítva? Libreelecen önállóan indítja a kodit abakkezelő nélkül. Elvileg raspbian alól is elindítható konzolból úgy. Gondolom ez jót tesz az erőforrásoknak.
-
-
Keem1
veterán
Nem hiszed el, de közben már magam is megcsináltam
Két metódus volt, aminek a paramétersorrendje nem egyezett meg, pont a fordítottja volt, azokat még kézzel átírtam, és voilá, php 7 kompatibilissé tettem a 2009-es kódot
Egyedül azt nem vágom, hogy vajon a get_magic_quotes_gpc() kell-e, még ezt találtam inkompatibilisnek, ezt a részt kikommenteltem, az input = output a metódus nélkül. Majd ráguglizok, hogy ez pontosan micsoda, és kell-e nekem ehhez. Ez már nincs php7-ben.Én meg szinte minden php-s projekthez (ami nem 2 fájlos) a Codeigniter keretrendszert használom, amiben többféle DB driver is használható.
-
Keem1
veterán
Végső soron minden update kiírja már, bár nem tudom, ezek tényleg mehetnek-e a levesbe..
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
libgnutls-dane0 libunbound8 rpi-eeprom-images
Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített. -
BalanceR
addikt
Le fogom írni, ha 100%-os lesz, hibás scriptet nem szeretnék posztolni....
Azt meg tudja valaki mondan, hogy hogy tudok egy .py scriptet bootolás után automatikusan futtatni, DE Thonny-val?
Azért kellene így, mert ha konzolból (bashrc) futtatnám, (sudo python3 scriptem.py) egy rakat hibát dob, hogy adott könyvtárban nics ezt, meg az, meg kakterkódolás.... Thonnyból futtatva gond nélkül megy... -
Viszont a dmesg-el kiíratott napló tele lesz ilyen bejegyzésekkel:
[1040160.650894] Voltage normalised (0x00000000)
[1040185.611343] Under-voltage detected! (0x00050005)
[1040193.931256] Voltage normalised (0x00000000)
[1040233.451697] Under-voltage detected! (0x00050005)
[1040252.171904] Voltage normalised (0x00000000) -
_q
addikt
Lite verziót használ, ott nem tudom mi jelezne be. Egyébként úgy tudom, hogy 1 db HDD van rákötve az USB-re direktben, 2-t viszont 2 slotos HDD dokkolóban használ, ott pedig van külső táp. Egy 250GB-os HDD-t pedig a PI ki kell tudjon szolgálni, ezért szerintem nem táp limit lehet.
-
Årpi
őstag
Ez is jogos
, megpróbálom összeszedni akkor amit eddig próbáltam/be van állítva:
- CEC kikapcsolva tévén és PI-on is
- Hotplug-ot is próbáltam, jelenleg is szerepel a configban, ha esetleg TV (kábel kihúzva) nélkül kellene operálnia + fix felbontást is állítottam ha VNC-re lenne szükség
- Próbáltam a kapásból GUI-ba bootolást és a console-ba bootolást is, de mindkettőnél ez a jelenség van -
-
V.Stryker
nagyúr
Ennek így nem látom sok értelmét. Mintha az autóm indulna be magától és azt kérnétek, vegyem le a kerekeket. Nem téged kritizállak, csak a használhatóságot nem kéne csorbítani. Állandó jelleggel a billentyűzetet és egeret kéne reggel este ki be dugdosni?
Lehet hülyén hangzik... sorry...rosszul alszom mostanság. -
vtechun
veterán
az a durva, hogy ahogy nézem, benne van
jó lenne valahogy kideríteni, hogy mi okozhatja, mert ez eléggé nehezíti az ügymenetet
más kérdés:
x elindulása után hogyan lehet megoldani, hogy egy alkalmazás automatikusan elinduljon?
/etc/xdg/autostart/start_irexec.desktop
Ez nem működött.Manuálisan indítva jó
volt -
Shade45
senior tag
Telepíteném Libreelec - Docker-be a Pihole-t, azonban ezzel a parancssorral a következő hibát kapom:
docker pull diginc/pi-hole-multiarch:debian_armhf
docker run -d \
--name pihole \
-p 53:53/tcp \
-p 53:53/udp \
-p 80:80 \
-v /storage/pihole/:/etc/pihole \
-v /storage/pihole/dnsmasq.d/:/etc/dnsmasq.d \
-v /storage/html/:/var/www/html/html/ \
-h $(cat /etc/hostname) \
-e ServerIP=$(ip route get 8.8.8.8 | awk '{ print $NF; exit }') \
-e WEBPASSWORD=123456 \
--restart=always \
diginc/pi-hole-multiarch:debian_armhf"Unable to find image 'name:latest' locally
docker: Error response from daemon: pull access denied for name, repository does not exist or may require 'docker login'."Próbáltam a következőt is:
docker pull pihole/pihole:latest
És értelem szerűen ez az elérési útvonal ment a végére a parancssornak
Szerintetek mi lehet a gond?
-
-
Nyilván csak demócélból csinálták. Tömeges GPIO-ra, ami a Pi sajátossága, már évtizedek óta vannak ipari rendszerek - még az se biztos, hogy egy nem-legújabb ipari rendszer ára több lenne a valagnyi Pi-nél, SD-karinál és extra kanócnál, nem beszélve a munkaórákról.
Ha meg csak a TFLOPS-ok/SETI a lényeg, akkor toljanak be egyetlen bányaszökevény Radeon karit oszt csókolom.
SzVSz kár a Pi-kért, tolhatnák a piacra és lehetne pl a 4gigás példány 35$...
-
Keem1
veterán
Ezért lenne jó egy scriptekkel teletolt client-side-app helyett inkább egy PHP+MySQL+Apache webszerverről (akár távoli tárhelyen, akár helyben, LAN-on egy külön szerveren) megjelenített kész "pure" HTML, amit a webszerveren PHP állít elő és küld a kliensnek (Pi).
Ha előttem állna ez a harci feladat, én kb. ilyesmiben gondolkodnék.
"Tudtommal HDMI + USB kapcsolattal. Elég sok touch-os HDMI kijelzőt lehet kapni Pi-hez."
Igen, ezt kb. sejtettem, de nem nagyon találkoztam még ilyennel (ami nem egyenlő azzal, hogy nem is létezik). -
Keem1
veterán
Igen, elképzelhető hogy a router volt a ludas.
Egyik kliens se működött. Egy olyan napi rendszervisszaállítás se oldotta meg a problémát, amely napon a logok szerint bizonyítottan használtam a VPN-t, hibamentesen.
Így nem maradt más, mint gyanakodni a routerre.
Mindegy, megy, köszi srácok, a segítséget és a türelmet is hozzá(m). -
ztsoft
őstag
Nekem (még) nincs Pi-m, de követem a topikot, így valamelyest tisztába vagyok a korlátaival. Mikor elolvastam a cikket, nekem is pont ez ugrott be. Ezért is tettem be ide, hátha hiányosak az infóim és simán használható (persze, nem tervezek ilyen készüléket venni).
Inkább a média center irányába mennék, leváltva a jelenlegi Amlogic-os box-ot. Jobban szeretem a szabadságot, testreszabhatóságot ezen a téren (mind szoftveresen, mind hardveresen). -
BalanceR
addikt
Nyilván nem arra van tervezve, hogy 2.1re húzott pi 0-24ben stresstestet futtasson, de
Mondjuk ilyen rendszerinfós displaynek ( cpu, ram, gpu load), OMV lemezállapot visszajelzőnek, vagy forgalom, package figyelőnek simán jó lehet, ahogy nézem, összerakva a kijelző háta, és a borda között még van egy fél centi, a levegő meg jól szigetel... Telókban sem gond, hogy a display a procin van szinte, és ott azért nagyobb a közvetlen hőterhelés, töltés+ játék közben azok is felmennek 50+ fokra... Itt ha a maghő mondjuk 60, akkor a borda max 50 a display sem nagyon mehet 40-45 fölé szerintem, de jogos...
Ennyi pénzért nem szabad sokat várni, de ha Jumperkábelekkel elviszed onnan a kijelzőt, máris letudva a probléma -
-
vtechun
veterán
köszi szépen, de ettől függetlenül be fog tölteni a desktop? Nem fog rinyálni, hogy nincs kijelző?
Most helyi hálózaton VNC-vel érem el, meg ssh, aztán néha elszáll az elérés, ping megy, viszont se vnc, se ssh nem csatlakozik. Aztán volt, hogy 1-2 óra múlva magától helyreállt. Ezt mi okozhatja jellemzően? 8 gigás SD-n van egyelőre a rendszer. Lehet az SD kártya gyenge? Libreelec másik kártyán(az márkás) volt, ott sosem volt probléma, eredeti Raspberry tápegység
-
Keem1
veterán
Szerintem a tápegységet nem kell félteni. Egy modern, kapcsolóüzemű táp eléggé hosszú élettartamú (nyilván nem évtizedek, de 5 körüli évben mérhető élettartam azért eléggé valószínűsíthető). Én a hivatalos gyári tápot használom, ebben a komponensben nem spóroltam.
A többire érdemben nem tudok válaszolni, de szerintem a többi fogyasztóhoz képest, ami a világban szintén nagy számban üzemel, ugyancsak elenyésző a fogyasztása, mint ahogy egy háztartáson belül is. De ez tényleg nem általam tudományosan alátámasztott tény
Amúgy a példámban én is szándékosan szélsőséges számokkal kalkuláltam, biztos vagyok benne, hogy én se 450 forint körül fizetek egy hónapban, hanem jóval kevesebbet. -
Keem1
veterán
Hogy őszinte legyek, én leszarom, hogy nálam éjjel-nappal megy a Pi
Aszongya, hogy 15 W-os tápra van kötve az enyém, tehát ez a max, amit felvehet.
Durva példa: tegyük fel, hogy a nap minden órájában felveszi a 15 wattot (nem fogja, de most ez a számtanpélda). Ebben az esetben egíy hónapban 10 kilowattot fogyaszt el, tehát 450 forint. 450 Ft abban az esetben, ha éjjel-nappal a tápegység maximumát veszi fel (amit az én konfigom valójában egyetlen másodpercig se). 450 forint... A havi keresetemhez képest kimutathatatlansági határ alatt van (kb. 1 ezrelék). Továbbra is abban az esetben, ha a tápegység maximumát venné fel egy hónap minden napján és annak minden órájában5 hónapja van meg a Pi, és eddig egyik villanyszámlán se vettem észre a fogyasztását. Évek óta 1000 forinton belüli az ingadozás minden hónapban, ami azelőtt is megvolt, és azután is megvan, hogy a Pi-t beüzemeltem.
-
duffbeer
őstag
Kábel rövid, eddig nem volt vele gond. Szigorúan USB2.
Viszont tegnap kapott egy másik tápot, szerintem az okozta. Eddig egy minőségibb gyári LG 1.8 amperes töltővel és egy 5 amperes gyári huawei USB-C kábellel üzemelt hibátlanul, most kapott egy (elvileg) 2 amperes, de nagyon kínait, kábellel együtt. Ezt követő első nyomtatást rontotta el... Szerintem ez lesz a hiba, nem marad más, mint eddig, építek a Pi4nek egy saját tápot.A másik dolog ami csípi a szemem, menet közben vettem észre, miután kikapcsolom a nyomtatót, a CPU és az LCD él tovább, kommunikál, beszélget a Pi-vel, magyarul a Pi 5V-ja össze van kötve a nyomtató 5V-al... Ez nagyon nem egészséges, így, hogy a pi és a nyomtató külön tápról üzemel. Vagy szétbontok egy kábelt és elvágom az 5V-ot, megsértve az árnyékolást, amire amúgy is érzékeny a rendszer, vagy a nyomtató tápjából választok le 5V-ot és akkor nincs gond...
-
_q
addikt
Most meg valahogy még is jó köszi. Viszont most 1024x768-ra állt be a TV felbontás. Akkor keresnem kell egy parancsot amivel belehet állítani, hogy 1080p legyen a felbontás és ezt is betenni a configba?
Mondjuk nem tudom van-e ilyen parancs, de a legjobb az lenne, ha a pi alapból felismerné a rákötött monitor/TV legnagyobb felbontását és arra állna be.
-
duffbeer
őstag
Igen, tudom. Ezeken én is túl vagyok. Ezért írtam amit írtam. Van otthon egy hegy kontroller. Snes klón usb-s, DS3 klón vezeték nélküli usb-s vevővel stb. Most 2db DS4-el használom bluetoothon. Párosítás után keymap is jó volt, nem kellett külön cli-n párosítani, majd vissza guira felkonfigurálni.... Alapból fel van készítve különböző power managementre, GPIO power gomb, atxraspi stb. Csak a konfig fájlban kell uncommentelni, amit webui-on keresztül is megtehetsz. Romok feltöltése alapértelmezetten sambàn, vagy webui, ahol mindjárt az emulationstationt is újra tudod indítani, hogy lásson mindent stb stb. Sok pici apróság, ami miatt szerintem jobb. Én is szeretek bibelődni, de ugyanígy voltam. Ha valami működik, pláne amit intenzíven személyre kell szabni, rettegsz, nehogy összeonoljon. Amúgy meg sok a kütyü. A TV alatt van(volt) 3db pi. Egy mozi, egy retropie, egy zene... Már csak kettő van, amint veszek végre egy hifiberry digit, a volumio is megszűnik.
-
duffbeer
őstag
Nem próbáltam. Eddig sokkal jobban tetszik. Egyértelműbb, stabilabb, simábban fut egy két emulátor, ami Retropiet megfogta. Dreamcast pl. Nem kell agyonkonfigurálgatnom, jobban managelhető, több beállítás, nagyon jó leírás minden rom mappában, webui... Nem gyűjtöttem össze a különbségeket, de pár nap teszt úgy zajlott, hogy "deqrvajó ezzel sem kellett szívni... Meg ezzel sem, meg ez is csak úgy simán működik, dosboxon belüli hozzáadás is egyszerű mint egy faék".
Mindenesetre mindez szubjektív. Persze meg van az öröme annak is, ha mindent magad szögelsz meg, de aki csak egy "out of the box" jól működő retro rendszert akar kodival, annak csak ajánlani tudom. -
Mert az esetek döntő többségében az ember a gyenge láncszem. Jön egy levél/WEBoldal amiben cukságot lehet nézni, vagy infó jön a koronavírusról, és már kattint is rá. Hiába a tűzfal, ha kedvenc böngésződön keresztül jön be az "áldás". De jöhet a szomszéd/rokon a laptopjával, hogy játszanak egy jót. N+1 módon be lehet juttatni a kártékony kódot, és gyakran te magad nyomod meg hozzá az ENTER gombot.
Arról sem szabad elfeledkezni, hogy gyakran a router/tűzfal is tartalmaz hibásan működő kódot. Ott vannak a UPC box-ai simán le lehet DOS-olni őket, évek óta ismert probléma, mégsem javítják (igaz HW cserére lenne szükség hozzá), de rengeteg routerről derült már ki hogy kicselezhetőek, és gyakran maga a gyártó sem ad ki javítást, mondván vegyél egy újat.
Természetesen nem elvárható, hogy mindenki a biztonsági incidensekkel foglalkozó portálok böngészésével töltse minden napját.
Mint említettem ne magatokból induljatok ki, hanem olyanokból, akiknek nincs kirakva a "Word" ikonja az asztalra, akkor nincs telepítve az Office. És biztosan itt is vannak olyanok akik nem értenek hozzá, csak begépelik az ide beírt parancsokat úgy hogy lövésük nincs mit miért csinálnak. -
-
AcCEsS
senior tag
Sajnos leárnyékolja! Én kb. 5-6 méterről próbáltam a teljes felületű alu hűtőborda felszerelése után használni a bluetooth kontrollerem, és ugyan működött, de előfordult, hogy eldobta a kapcsolatot. A hűtőborda felrakása előtt nem tapasztaltam ilyet. Egy 50cm-es usb-s hosszabbító kábel végére tettem egy másik bluetooth adapter, és azóta megint jó. Tudom, azért nem jellemző az 5-6 méter táv. A wifi-ről nem tudok nyilatkozni, LAN-kábelen használom.
-
huliganboy
addikt
-
Pubszon
veterán
SanDisk Edge 16GB-os, ez járt hozzá.
NAS-ról olvassa a médiát SMB megosztással, a NAS gigabit, a RB pedig (még, holnapig) WiFi-n csatlakozik a hálózathoz 150 Mbps-os linksebességgel.wassermann: Tudom melyiket mondod, de egyik ikon sem jelenik meg ilyenkor, sőt sosem.
Korábban a Raspbian használatakor, hosszabb (és rosszabb) USB kábel esetén jelent meg a kis villám, hogy gyenge a táp.
LE alatt is meg kellene jelennie ha indokolt? -
kovyhun
tag
Köszi, akkor nem aggódom túl
Ez van rajta: STM 32F030F4P6 -
kovyhun
tag
Köszönöm.
i2c-tools-t használom.
A relék státuszát mindenképp lekérdezem, csak nem akartam bonyolítani a programot ha nem muszáj, gondoltam hátha csak ram-ban tárol annak nem árt az írogatás.
(Előtte gpio panel volt, ott csak akkor küldtem ha kellett)
Majd keresgetek tovább, hátha találok mintaprogramot, hogy szokták megoldani.
A hibakezeléssel kicsit élőbbre jutottam, még jön még egy "Error: Read failed" de a többit átugorja. Ugyanez a szkript végzi az adatgyűjtést és nem szeretném ha relépanelhiba vagy csak valamiért (egyik) relépanel ki lesz véve, megállna az adatgyűjtés is.
Úgy néz ki, most megy rendesen. -
duffbeer
őstag
-
-
-
-
PistiSan
addikt
A legtöbb leírásban nem írják le, hogy az egyes áramköri elemeknek milyen célt szolgálnak egy áramkörben, igazából célzottan érdekelne is a dolog, szeretem megérteni minek mi a szerepe, meg a működéséről is egy kis minimális tudást fel szedni.
A Pi GPIO lábairól, működéséről sajnos nem sok infót találtam, angolul meg nem tudok olyan szinten, hogy onnan tudást szerezzek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Synology NAS
- Motoros topic
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Adobe Lightroom topic
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest