- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Dißnäëß #39878 üzenetére
A sata hat is külső usb átkötést használ. A gpio valószínűleg csak arra van használva, hogy stabilabban üljön a helyén és hogy a hat-be kell dugni az áramot és gpio-n adja tovább a pi-nek az áramot.
A cm4 -esnél megoldható a pcie portjával hogy sata vezérlő kártya legyen hozzájötve usb3 helyett. Sebességben valószínűleg nem adna nagy különbséget. Esetleg hardveres raid támogatást tudó kártya esetén lehet előny szerintem.
-
Keem1
veterán
válasz
Dißnäëß #39862 üzenetére
Én is azt tudom ajánlani. Idén vettem okostévét (életem első okostévéje, a nem okos 8 éves készüléket váltotta), de az okosfunkciók mellékesek, ugyanis a több, mint 2 éves Miboxom köröket ver rá tudásban.
Biztos megoldható ez más módon is (Pi-vel, számítógép+HDMI, nem Android TV alapú egyéb célhardver), de az őszinte igazság az, hogy a legbiztosabb, legkényelmesebb és legjobban bevált megoldás erre egy céleszköz (médialejátszó), ami ráadásul lehetőleg Android TV alapú legyen. Egyszerűen nem ellenfél más ezeknek, internetes tartalomfogyasztáshoz legalábbis biztosan nem (régen a lokál média lejátszásáról más volt a véleményem, de amióta eléggé fejlődött a DLNA, meg kipróbáltam a Plexet is, azóta azt mondom, lokális tartalomhoz is tökéletes). Az ilyen jellegű eszközök közül pedig ár/érték aránya a Miboxnak van. Ráadásul 20 ezer forintért tényleg ajándék. -
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Dißnäëß #39619 üzenetére
Köszi, akkor majd ez lesz a befutó. Közben találtam "ócókínai" kiadásban is: [link]
A ventis változat semmiképp se játszik, mert abban a szobában van, ahol alszom.
Pi3-hoz is próbáltam ilyet, de iszonyú hangos, igazából most, hogy itthon ülök home officeban, nappal is zavaró (lenne).
Fúrni-faragni nem akarok/tudok, kész megoldást kerestem. Sajnos egy polcra besuvasztva fér csak el és a szoba elég meleg, de ha ha sikerül 40-50 fok között tartani lejátszás közben az már jó. Ha nagyon melegszik akkor ideiglenesen ráfújatok kis ventivel kívülről.
-
zsolt_64
senior tag
-
cigam
titán
válasz
Dißnäëß #35856 üzenetére
Ez tuti arra való? Most rákerestem, de csak a hang késletetését lehet beállítani. Pedig bt átvitel esetén a képet kellene késleltetni, hogy egyszerre "késsenek". Biztos erre való a tv ezen funkciója?
De még ha működne is ez a bt-s megoldás, miért nem vesz célhardvert a pi árának feléért?
-
válasz
Dißnäëß #35791 üzenetére
Én is rendeltem egyet, igaz még a pi vásárlása nem történt meg. Korábban volt szó róla, hogy amit adnak hozzá szilárd ragasztó paszta nem az igazi talán (lehet nem jól emlékszek)? Ezért kérdeztem, hogy te mit használsz, illetve vajon utána ha szétszeded nem ragad-e nagyon össze és viszi magával amihez hozzá ér.
-
torik
senior tag
-
zenwalk
senior tag
válasz
Dißnäëß #35509 üzenetére
be tudnátok linkelni ezt a passzív házat? Vagy ezt rendelted?
-
Joshi
titán
válasz
Dißnäëß #35510 üzenetére
Én azt megértem hogy magadnak, de azt írtad hogy apádnak lesz. Neki pont az egyszerű könnyen kezelhető lejátszó lenne a megoldás, ráadásul ott már eleve van egy távirányító is. Ha meg olyan tévéje van ami le tud játszani hálózatról, akkor a háttérbe kell egy "NAS" és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest