- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Garmin topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Dißnäëß #39878 üzenetére
A sata hat is külső usb átkötést használ. A gpio valószínűleg csak arra van használva, hogy stabilabban üljön a helyén és hogy a hat-be kell dugni az áramot és gpio-n adja tovább a pi-nek az áramot.
A cm4 -esnél megoldható a pcie portjával hogy sata vezérlő kártya legyen hozzájötve usb3 helyett. Sebességben valószínűleg nem adna nagy különbséget. Esetleg hardveres raid támogatást tudó kártya esetén lehet előny szerintem.
-
Keem1
veterán
válasz
Dißnäëß #39862 üzenetére
Én is azt tudom ajánlani. Idén vettem okostévét (életem első okostévéje, a nem okos 8 éves készüléket váltotta), de az okosfunkciók mellékesek, ugyanis a több, mint 2 éves Miboxom köröket ver rá tudásban.
Biztos megoldható ez más módon is (Pi-vel, számítógép+HDMI, nem Android TV alapú egyéb célhardver), de az őszinte igazság az, hogy a legbiztosabb, legkényelmesebb és legjobban bevált megoldás erre egy céleszköz (médialejátszó), ami ráadásul lehetőleg Android TV alapú legyen. Egyszerűen nem ellenfél más ezeknek, internetes tartalomfogyasztáshoz legalábbis biztosan nem (régen a lokál média lejátszásáról más volt a véleményem, de amióta eléggé fejlődött a DLNA, meg kipróbáltam a Plexet is, azóta azt mondom, lokális tartalomhoz is tökéletes). Az ilyen jellegű eszközök közül pedig ár/érték aránya a Miboxnak van. Ráadásul 20 ezer forintért tényleg ajándék. -
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Dißnäëß #39619 üzenetére
Köszi, akkor majd ez lesz a befutó. Közben találtam "ócókínai" kiadásban is: [link]
A ventis változat semmiképp se játszik, mert abban a szobában van, ahol alszom.
Pi3-hoz is próbáltam ilyet, de iszonyú hangos, igazából most, hogy itthon ülök home officeban, nappal is zavaró (lenne).
Fúrni-faragni nem akarok/tudok, kész megoldást kerestem. Sajnos egy polcra besuvasztva fér csak el és a szoba elég meleg, de ha ha sikerül 40-50 fok között tartani lejátszás közben az már jó. Ha nagyon melegszik akkor ideiglenesen ráfújatok kis ventivel kívülről.
-
zsolt_64
senior tag
-
-
válasz
Dißnäëß #35856 üzenetére
Ez tuti arra való? Most rákerestem, de csak a hang késletetését lehet beállítani. Pedig bt átvitel esetén a képet kellene késleltetni, hogy egyszerre "késsenek". Biztos erre való a tv ezen funkciója?
De még ha működne is ez a bt-s megoldás, miért nem vesz célhardvert a pi árának feléért?
-
_q
addikt
válasz
Dißnäëß #35791 üzenetére
Én is rendeltem egyet, igaz még a pi vásárlása nem történt meg. Korábban volt szó róla, hogy amit adnak hozzá szilárd ragasztó paszta nem az igazi talán (lehet nem jól emlékszek)? Ezért kérdeztem, hogy te mit használsz, illetve vajon utána ha szétszeded nem ragad-e nagyon össze és viszi magával amihez hozzá ér.
-
torik
senior tag
-
zenwalk
senior tag
válasz
Dißnäëß #35509 üzenetére
be tudnátok linkelni ezt a passzív házat? Vagy ezt rendelted?
-
Joshi
titán
válasz
Dißnäëß #35510 üzenetére
Én azt megértem hogy magadnak, de azt írtad hogy apádnak lesz. Neki pont az egyszerű könnyen kezelhető lejátszó lenne a megoldás, ráadásul ott már eleve van egy távirányító is. Ha meg olyan tévéje van ami le tud játszani hálózatról, akkor a háttérbe kell egy "NAS" és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest