Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zhiend
csendes újonc
válasz
cog777 #38644 üzenetére
Ezt mikor először próbáltam, nem működött, de gondoltam újra ránézek és most perfektűl megy a gépezet
Végül annyit csináltam, hogy teljesen le töröltem mindent az SSD-ről, majd az útmutatót követve megkerestem az idVendort és az idProductot, amit a rendszer adott neki a csatlakozást követően, majd hozzáadtam a cmdline.txt-hez az usb-storage.quirk sort és az egész OP-t át másoltam reboot után SD Copierrel az SSD-re. Mostmár egyből be bootol a rendszer.Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
Zhiend
csendes újonc
Hát nem igazán van másik házam, meg ez egy készen vett külső SSD (external) és nem tudom hogy ezek bonthatóak egyáltalán? (Soha nem voltak ilyen ketyeréim.) Esetleg még azt tudom megpróbálni, hogy kerítek egy 3.0-ás vagy nagyobb Pendriveot, aztán megpróbálom azzal, jelenleg nem igen jut más az eszembe.
-
Zhiend
csendes újonc
Sziasztok!
Még új vagyok a Raspberry Pi felhasználóinak világábán és épp ezért a segítségeteket kérem.
Van egy Raspberry Pi 4 Model B gépem, amelyről szeretném ha az operációs rendszer SSD-n futna. (NAS lesz belőle elsősorban)
Van egy ADATA S600Q külső SSD-m melyre rá is tettem a rendszert, valamint megoldottam a bootolást is. Egyetlen egy problémám van: USB 3.0-ról szinte be se bootol a raspberry, viszont USB 2.0-ról azonnal betölt a rendszer és hibamentesen fut minden.Esetleg van-e valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest