- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
segítség kellene, a Transmission+Flexget már nem olvassa az RSS feed-ből a könyvjelzőzött tartalmakat, szeretném kitörölni a case-t, már volt ilyen, de nem emlékszem a parancssorra és nem is találom.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
wassermann #38900 üzenetére
rendben, köszönöm szépen!
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
SD kártya kimúlása miatt, frissen telepített raspbianra (GUI nélkül) Kodit szeretnék telepíteni, +automatikusan indulást beállítani.
Tudnátok lőni egy egyszerű leírást a telepítéséhez?thx
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Pi4 szoftverezése jelenleg így fest.
Raspbian --> telepített Kodi + Transmission fut a háttérben.A rendszer nem a legstabilabb, illetve rájöttem, hogy semmi szükségem a Raspbianra.
Elég lenne egy standalone Kodi + Transmission a háttérben.Mivel a jelenlegi setupot nem én raktam össze, nincs gyakorlatom benne, tudnátok segíteni, hogy hol kezdjem el az újrarakást?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rosejbli #35186 üzenetére
thx
(#35192) wassermann: ok köszi, egyik se jelent meg eddig
(#35188) Latitude: így hogy nem jelzi - hogy kevés lenne neki a kraft - is javaslod hosszú távon a 3 amperes tápot és ha igen, miért?
(#35195) PistiSan: azzal amit én vettem az a baj, hogy a borda és a kupak / memória lapka túl messze van a paszta használatához. Én is azt terveztem, hogy Arctic MX-4-et kap alá, de kb. csak szétfolyna, így marad a hozzá kapott hőpad, bár ez nem "ragasztós"
.
De amit a kolléga linkelt egy Pi 3B+ ha jól látom. 4-esnél nincs a lap "hátulján" kontakt a bordával. -
AXisBOLD
addikt
válasz
PistiSan #35183 üzenetére
Nem gondolom, hogy direkt így akarták. Szerintem csak apró tervezési hiba, pár tized milliméterrel lehet valami nagyobb vagy kisebb, de ezt most csak így ránézésről...
Egyébként csak elsőre volt ijesztő, annyira nem vészes, íme:(#35184) Fecogame: én is agyaltam, hogy melyik legyen. Végül az döntött, hogy az egész Pi koncepciót a passzív hűtés miatt - is - kezdtem, így lett csak borda, de a 62 fok is bőven jó! Teljes terhelés alatt szerintem ez is hasonlókat produkálna.
Más.
Közvéleményt kutatnék, mivel nem igazán értek a villamossághoz.
Gyári, illetve dedikált Pi tápegységet nem vettem, két Huawei töltővel használtam eddig a Pi-ket (Pi B+ / Pi 4B), hiba nélkül ment minden kombináció.
A kérdés, hogy melyik a jobb hosszabb távon a Pi 4-nek? -
AXisBOLD
addikt
válasz
PistiSan #35138 üzenetére
Szia,
pár nap használat után:
- könnyű volt felrakni
- a hőpadok kicsit vastagabbak, emiatt középen felül a felső borda, összecsavarozva kicsit meghajlította a lapot, de egyelőre nem szedtem szét, jó a kontakt, tökéletesen átveszi a proci+ram hőjét
- alapon 50 fok, terhelve (Raspbian grafikus felület + Kodi film + Transmission a háttérben) ~54 fok volt eddig a max
Egyébként meg sokkal pofásabb így a Pi(#35176) LLKobe
Én egy sima 2.000 forintos noname kábelt vettem hozzá. 4K 30fps átmegy rajta, sajnos összehasonlítási alapom nincs.
A 60fps-t parancssorból állítanád be? Milyen felülethez használnád? -
AXisBOLD
addikt
válasz
zsolt_64 #35143 üzenetére
hi,
Kodi 18.4
(#35145) akos86: köszi, ma pont meg is jött, felpattintottam, szépen hajlítja a lapot... remélem nem lesz gond belőle.
Illetve Te is csak 2 db hőpadot kaptál hozzá? CPU és RAM kapott, de az Ethernet és USB chip nem. Mondjuk ezek csupaszon tapintásra kevésbé melegedtek, de remélem nem sütik meg magukat, ha így szépen be vannak zárva ebbe a házba, de közvetlen nem érintkeznek a bordával.(#35145) akos86: köszi, eddig nekem sincs vele problémám.
(#35147) zsolt_64: thx, akkor az előző tesztben ezt túlreagálták, nincs jelentős jelerősség csökkenés, ha jól értelmeztem.
Más: az hogy se a Kodi, se a Raspbian nem fut tökéletesen simán lehet a gyenge optimalizáció miatt? Raspbian grafikus felülete most ki van kapcsolva. Illetve Transmission fut még a háttérben. 4GB-os a Pi.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rosejbli #34565 üzenetére
& (#34564) icemad
sziasztok,
köszi.
most egy Raspberry Pi model b+ v1.2 + rákötve egy 2,5-es 500GB-os HDD megy erről az Ikea usb töltőről. Lekopogom eddig még nem volt gondom vele.Tervben van Pi 4-re lépés és olvastam, hogy Pi3-ig elég volt a 2,5A, de a négynek már 3A szerepel az adatlapjában.
Tudom ezért is hülye kérdés, akkor 3A kell és kész, csak ha nem muszáj nem veszek még egy tápot és foglalom az egyébként is kevés aljzat helyet.
(#34566) syler123: nálad ugyan az a felállás és ha elviszi a Pi4-et is, akkor nem kell vennem tápot. Nem a 3k a sok, hanem az aljzat helyhiány a szűk keresztmetszet
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
ha Pi 4 csak 2,4 ampert kapna a 3 helyett akkor még eldöcögne? Illetve ez nem tenné tönkre?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rosejbli #34527 üzenetére
köszi ez jónak tűnik, de idő közben más vonalon indultam el, mégse a TV-re teszem (ha majd meglesz, egyelőre egy 1-e Pi-vel nyomom
).
Ezt néztem ki, a passzív hűtés és ház is egy csapásra meg van oldva.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
létezik olyan vesa case ami a Pi 4-et és egy 2,5-es HDD-t is tart a TV (Samsung Q6F 55) mögött?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
Pi 4 B-nél állítólag az USB táp pár töltő esetében nem juttat áramforrást a boardhoz és lesz valami HW verziófrissítés.
Igaz ez, tétezik a probléma?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
wassermann #33689 üzenetére
thx
még mindig úgy fest, hogy leginkább Raspbian lesz
-
AXisBOLD
addikt
válasz
dugesz77 #33685 üzenetére
a szoftver vagy a gyenge hardver - 2GB ram - miatt akad a 4K?
(#33686) jerry311: igen többek között az időtállóság végett venném a 4GB-osat. Árban meg nincs nagy különbség. Nincs kőbe vésve, hogy Raspbia lesz, lehet Kodi is. Őszintén még nem néztem utána alaposabban, hogy nekem mi lenne a legcélszerűbb. De jó lenne, ha médialejátszáson kívül a PC-t is helyettesítené valamennyire.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
4GB-os Pi 4-et + házat szeretnék venni.
Melyik Mo.-i forrás megbízható?Illetve 2 kérdés:
- Huawei supercharge töltő jó lehet hozzá?
- TV mellé lesz, ha felteszem rá a Raspbian-t a médialejátszó kezeli az összes hangformátumot vagy van amit nem szeret?köszi
-
AXisBOLD
addikt
válasz
toth_janika #28212 üzenetére
&(#28213) ZCoyote
köszi mindkettőt!
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
létezik olyan RPi fórum/oldal, ahol azt osztják meg az felhasználók, hogy mit sikerült kihozni a gépből, mire használják fel azt, leírásokkal?
Kezdőknek szóló ötletbörze szerűségre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest