- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Bár nem RPi, de sbc, talán tud valaki segíteni:
Adott egy Orange Pi pc.
2-3 éve gond nélkül ment 24/7-ben ( Media server / SyncThing server)
Ma egyszercsak eltűnt a hálózatról.
Kihúz, bedug nem bootol sem kártyával, sem nélküle, az ethernet csatinál a két LED folyamatosan világít ha tápot kap.
Ami még fura, hogy ha tápot kap, furcsa, halk, nagy frekvenciájú "zsizsegő", ciripelő hang jön a lapból, [nem a tápból] ( bár lehet hogy mindig ilyen volt , csak mivel félreeső helyen volt, nem vettem észre.) Kuka? Vagy csak a táp? A lapon nem látok elváltozást. Ötletek az életre keltésére? -
BalanceR
addikt
Igen az egyik, 2GB-os Pi4ement náluk vettem kb másfél éve valami akcióban, szállítással volt 11K...
És én még azt hittem, hogy jön az aranykor, és valóban 20-30 dollárért lehet majd kapni, erre felment mindnek az ára nem is kicsit.
Bár nem csak a Raspi ára szállt el, Orange Pi / Banana pi ugyan ez... -
BalanceR
addikt
Meyik eeprom verziótól van pi4en natív usb boot?
-
BalanceR
addikt
Valaki, aki PI4-et használ a legutolsó raspbiannal (RaspberryOS) meg tudná velem osztani az alap pi user .bashrc file-ját?
/home/pi/.bashrc -
BalanceR
addikt
válasz
namilegyen #39382 üzenetére
Én ilyen kontrollert használok RetroPiehoz, teljesen bevált kb Xbox controller kiosztású, az akku egész jól bírja, viszont a rezgést sajnos nem tudtam linuxon aktiválni.
Viszont néha bebugol, olyan, mintha beragadna egy analóg kar, de ezt másik kontrollerel is csinálja, valószínűleg a RetroPie, vagy az usb vezérlő hibája. -
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz
BalanceR #39342 üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből...
ha fstabban beállítom hogy csatolja, reboot után ez fogad:
~# lsblk -f
NAME FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
sda
└─sda1 ntfs NAS 98F49CDEF49CC044 /media/sandisk
sdb
└─sdb1 vfat PEN EE6B-A663 /home/Pen
mmcblk0
└─mmcblk0p1 ext4 50cc7f6d-7671-4277-b8a4-a93850d9885c /
zram0 /var/log
zram1 [SWAP]
# cd ..
# cd media
# cd sandisk
-bash: cd: sandisk: Transport endpoint is not connected
Szóval elvileg mountolva van, de gyakorlatilag nem érem el.
# mount | grep sda1
/dev/sda1 on /media/sandisk type fuseblk (rw,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096) -
BalanceR
addikt
Hol a hiba?
Adott egy OrangePI, hozzá egy USB kártyaolvasóban egy nagy kapacitású MicroSD, és egy kisebb pendrive csatlakoztatva.
A lényeg hogy a pendrive mountolva, és fstabban is beállítva, hogy UUID szerint mountolja (reboot után is)
Viszont ha a másikat az istenért sem akarja.
ha manuálisan mountolom, csatolja, minden fasza, reboot után megint manuában kell, mert az fstabban valami nem tetszik neki.
Ezt csatolja:
UUID=EE6B-A663 /home/Pen vfat nofail,defaults 0 2
Ezt meg nem:
UUID=98F49CDEF49CC044 /media/san ntfs nofail,defaults 0 2Ez az a meghajtó az, amit manuálban bevesz, de az fstab nem:
sda1 ntfs NAS 98F49CDEF49CC044 /media/san
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 65536 769277951 769212416 366.8G 7 HPFS/NTFS/exFATÖtletek?
-
BalanceR
addikt
(#39325) Shade45
Kipróbálom majd úgy isMás
Kodi leia alatt nem találok SFTP kapcsolatra lehetőséget a forrás hozzáadásnál...
Ftp, meg ftps van, de sftp nincs
Valaki tudna dobni valami addon zipet, vagy linket?
-
BalanceR
addikt
válasz
Shade45 #39311 üzenetére
Nálam PC böngészőben működik,
annyi szépséghibával, hogy mindenhol, ahol reklámmal kezdene, pár másodpercig a
"Hiba történt. Próbálkozz újra később.
(Lejátszásazonosító: V2N_sjWVlInwW39c)"
Hibaüzenet jelenik meg, utána indul a videó.
Egyéb eszközről (telefon / kodi) nézve kevesebb a reklám, de ott valóban van egy-kettő. -
BalanceR
addikt
Nem is rossz ötlet...
Egyelőre maradt a teljes IP tartomány, a VPN úgyis megfogja, ráadásul zártam minden egyéb portot...
MÁS:
Tudna valaki javasolni valami teljes értékü AD blacklistet Pi-hole-ra, ami a magyar reklámokat is blokkolja? Youtubera már találtam, már csak a böngészőből kellene kiganézni a szemetet...
-
BalanceR
addikt
Transmissionben tudna valaki tippet adni?
Fent van egy orange PIn, megy hibátlanul, a whitelistben beállítottam, hogy minden belső IPről elérjem a WEB GUI-t ( Android alkalmazással) , azzal nincs is gond, viszont szeretném néha távolról is elérni.
Ha OpenVPN-el kapcsolódok az otthoni hálózatra, akkor ugye az IPm nem lesz benne a belső range-ben ezért nem enged be a Web GUI...Lehet valahogy MAC addresst megadni Whitelistre, hogy azt bármilyen IPről engedje csatlakozni?
-
BalanceR
addikt
válasz
BalanceR #39277 üzenetére
Megoldva...
Szóval. Ha valaki szintén elakad i2C SSD1306- os Oled kejelzővel:
A python sciptben használt fontokat telepíteni kell ( Nem elég a .py mellé rakni)
Az Adafruitos driverek jók, csak ne Python 3.7 hanem 3.0 könyvtárakat használjon
Végül sctipteléskor figyeljen a fontok paraméterezésénél, hogy UTF legyen. -
BalanceR
addikt
Le fogom írni, ha 100%-os lesz, hibás scriptet nem szeretnék posztolni....
Azt meg tudja valaki mondan, hogy hogy tudok egy .py scriptet bootolás után automatikusan futtatni, DE Thonny-val?
Azért kellene így, mert ha konzolból (bashrc) futtatnám, (sudo python3 scriptem.py) egy rakat hibát dob, hogy adott könyvtárban nics ezt, meg az, meg kakterkódolás.... Thonnyból futtatva gond nélkül megy... -
BalanceR
addikt
Esetleg használ valaki I2C kijelzőt?
Vettem kínából egy filléres mini kijelzőt, de mivel semmilyen pontos adat, típusjelzés nincs, egy általános Adafruithoz kiadott i2c python scripttel hajtom meg.
Működik, de a sortörés, betűvastagság tagek nem mennek, stringként jelennek meg...
A képeket meg sem jeleníti, valahol a scriptben egy változó integer string helyett...
Ötletek?
Ez lenne a kütyü:
Jó, mert elfér a Neo ház burkolata alatt, szóval csak akkor látszik, ha akarom nem foglal helyet csak 1 colos, de sok infó ráfér.. -
BalanceR
addikt
Erről van valakinek bővebb infója? sd bus speed patch
-
BalanceR
addikt
Az egyik Pi4emen váltottam LibeElec+Kodiról Raspbian+Retropie+Kodira, hogy Dreamcast játékokat is tolhassak ( A legfrissebb Reincast rohadt jó szinte minden nagy cím 40-60fps
)
Viszont a Kodinál a YouTube kliens az istenért sem akar belogolni.
Ötletek, hogy hol csúszhat el? Libre alatt ment, most ugyaúgy csináltam mindent, új API key és mégsem megy...
Ötletek? -
BalanceR
addikt
Csak egy tipp:
Ne vegyetek aliról filléres, kapcsolható USB kábelt...
- Gondoltam, ha már nincs a PI-ken kapcsoló, és néha azért lelőné az ember, jó megoldás lesz egy ilyen: [Kábel]
Hát sajnos nemy nyert, akkora ellenálása van a kapcsolónak, hogy a 60W-os töltő is csak 4.8V max 0,7A -tud átpréselni rajta, szóval hiába van fasza töldőd, kábeled, emiatt már villám ikont dobál a Pi.
Ugyanitt kapcsolós USB kábel eladó -
BalanceR
addikt
Alapvetően nagyon nem erre szolgálna..
Ez egy ilyen filléres, LED Name Badge, ami digitális névtáblaként funkcionálna, vagy termékinfó, ártáblaként lenne használatos... De hamár van, és USBn (és Bluetoothon)
lehet programozni miért ne használjam erre?
Van hozzá nem hivatalos driver PIre, és Githubon találtam egy pyton scriptet, ami lefordítja a karakteres adatot az ő bitmap nyelvére, így lényegében bármilyen szöveget, pixelgrafikát rá lehet küldeni... Rss, árfolyam, sysinfó, időjárás van tervben.
Szépséghiba, hogy adat áttöltés után egyszer megjeleníti az adatot, majd rebootol.
Emiatt egy .SH percenként lefut cronban, hogy uptodate legyen az infó, hosszútávon biztos kinyírja a memóriáját, mert minden perc egy erease, majd fill, de nem kár érte...
Az lenne az igazi, ha Bluetoothon is kommunikációra tudnám bírni, mert akkor wireless infopanel lehetne. -
BalanceR
addikt
Tudna valaki mondani egy cli parancsot, ami egyetlen sorban csak annyit ad vissza, hogy mennyi a szabad RAM?
Pl:
4096/2568
-
BalanceR
addikt
Használ valaki Kodit RetroPie alatt?
Jelenleg LibreElec+ Kodi a médialejátszóm, de néha jó lenne egy két Dreamcast, vagy Amiga játékot tolni, a LibreElecen pedig az IGAL bővítmény eléggé korlátozott...
Gondoltam, átlállok RetroPiera, és az alól futtatom a Kodit, de nem tudom, hogy így veszít-e teljesítményt a lejátszó, Libre nagyon jól optimalizált, vajon RetroPie alatt is ugyanúgy fog működni? Korábban próbáltam Raspbiannal a kodit, de érezhetően lassabb volt, bizonyos videók szaggattak, vagy el sem indultak...
Tapasztalatok? Vélemények?
-
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #38570 üzenetére
Igazából az érdekelne, hogy olcsó, de biztosan kompatibilis tunert tud-e valaki ajánlani?
Sok a kamu a neten, alin a top 10 termék értékelésénél írják, hogy nem az a chipset, mint ami a leírásban... -
BalanceR
addikt
Ilyet csinált már valaki? Bármilyen tapasztalat?
https://www.flightradar24.com/build-your-own -
BalanceR
addikt
válasz
cog777 #38535 üzenetére
Nálam Armor is, és Neo is szolgál egy egy PI4esen, a Neos 2GHzre van húzva, ilde 52 terhelve max 68 fok, akkor is, ha performance módban van. Az armoroson csak Libre megy Kodival, ilde 49 terhelve 58, de az nincs húzva...
Van még egy Orange PIm is, az zárt műanyag vacakban van egy heatsinkel, az sem megy 55 fok fölé, bár azon csak vpn szerver fut, meg syncthing..., Szerintem, ha nincs a cucc húzva, bőven elég lehet egy nagyobb borda is.. a PI 4 85 fokon kapcsol ki, 80nál figyelmeztetést küd, és nálam 70 fokon throttol. -
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz
atesss #38471 üzenetére
Normál desktop használat mellet soha nem éri el a throtting szintet nálam, persze, ha ráeresztenék egy stressz tesztet, ahol minden mag maxon pörög, biztosan throttolna, de nem életszerű, ha szerverként fut, vpn, syncthing + ftp, ilyen 51 fok körül volt most a 30 fokos panelban...
Ha leveszed a fedlapot, nem nagyon változik a hőmérséklet, mivel az is alu, valamennyire az is vezet el hőt..
A GPIO, Display, Camera SDI hozzáférhető, de egy HAT nem menne rá szerintem, mert az ethernet felőli oldalról beljebb lóg picit a burkolat, de jumper kábelekkel gond nélkül használtam .
Az alján nincs lyuk, de mivel az alsó panel műanyag, simán megfúrható, ha az kell.
Pi 3al sehogy nem kompatibilis.Ali normál shippinggel jött, a postás hozta fel, pedig a ládába is befért volna... Mégis itt volt bő két hét alatt...
-
BalanceR
addikt
Egy kis beszámoló:
Aliexpresses mértékben rekordidő alatt (2 hét) megjött az Argon Neo Case
PI4-hez.
Árához képest meglepően jó minőség: pontos illesztések, jó anyaghasználat, nincs sorja, vagy egyéb gyártási hiba. Eloxált alu, polikarbonát műanyag (az alja), és gumi lábak.
Hatékonysága közel Armor Case szintű annak ellenére, hogy jóval kisebb az hűtőfelülete.
Azonos terhelés mellet 3-5 fokkal melegebb csak az Armornál, pedig ez egy teljesen zárt doboz. Kb. 12-15 fokot vesz le a CPU hőmérsékletéből (terheléstől függően) Nem porosodik benne a lap, minden csatlakozó passzentos, a mágneses fedlap pedig szépen elrejti a GPIO / SDI csatikat, de ha kell egy mozdulattal elérhetőek.
A fedlap alatt kb 1cm magas hely van, szóval, ha nagyon akarnám, szerintem még egy pici ventit, vagy plusz bordákat is tehetnék a proci fölötti alu lapra. -
BalanceR
addikt
OpenVPNben tudna valaki tippet adni, hogy mi lehet a baj?
Feldobtam OrangePi-n Armbianra, működik is gond nélkül, de rohadt lassú (300- 500kb/s)
néztem procit, hogy nem-e a kódolás terheli, és amiatt lenne, de nem, ilde közeli értéken futnak a magok...
Hol lehet a hiba?
1194-en megy
auto TPC/UDP
google dns -
BalanceR
addikt
Valaki tudna abban tippet adni, hogy Armbian buster bionic alatt(ubunu alapú kernel)
Működjön az auto usb mount?
Nincs ablakkezelő fent, csak cli, az usbmount csomag fennt van, de hiába dugok rá fat32 pent, nem mountolja, pedig a vfatot automatikusan fel kellene csatolnia. -
BalanceR
addikt
Nyilván nem arra van tervezve, hogy 2.1re húzott pi 0-24ben stresstestet futtasson, de
Mondjuk ilyen rendszerinfós displaynek ( cpu, ram, gpu load), OMV lemezállapot visszajelzőnek, vagy forgalom, package figyelőnek simán jó lehet, ahogy nézem, összerakva a kijelző háta, és a borda között még van egy fél centi, a levegő meg jól szigetel... Telókban sem gond, hogy a display a procin van szinte, és ott azért nagyobb a közvetlen hőterhelés, töltés+ játék közben azok is felmennek 50+ fokra... Itt ha a maghő mondjuk 60, akkor a borda max 50 a display sem nagyon mehet 40-45 fölé szerintem, de jogos...
Ennyi pénzért nem szabad sokat várni, de ha Jumperkábelekkel elviszed onnan a kijelzőt, máris letudva a probléma -
BalanceR
addikt
Ha valakit érdekel valamilyen home projecthez...
AliExpress summer sale:Akril ház Pi4 hez + hűtőbordák + 3,5" rezisztív érintő kijelző ~3800 forint
[link] -
BalanceR
addikt
válasz
Marcsello31 #38281 üzenetére
Szerintem jobban jársz bármi mással (tv box, intel comute Stick, htpc...) mint a PIvel...
A PI-t nem PC ként kel felfogni, hanem inkább fejlesztő és célhardverként.
-Kodival mediaplayernek jó, max full hdig.
-Játékra alkalmatlan, max retro 8-16 max egy-két 32 bites régi játék élvezhető rajta.
Szervernek ( mail, ftp, média, vpn, apache, sql...)szintén jó.
-Irodai desktopnak még éppen elmegy.
-Fejleszteni, tesztelni, sandboxban debugolni, programozni dockerral kiváló.
De ezek mind külön, olyan rendszert nem hozol össze, hogy ezeket mind egyszerre a megfelelő teljesítménnyel hozza.
Ha programozó vagy , vagy saját eszközöket építesz, jó választás a Pi, de "átlag user" feladatokra kb alkalmatlan.
A 8 gigás verzió kizárólag célhardverként ,valamilyen nagy memóriaigényű script vagy célprogram futtatása esetén használható ki, a hétköznapi feladatok esetén nem a memória a legszűkebb keresztmetszet, ahogy írták a legtöbb esetben elég lenne az 512MB is, pl én a 4 Gigát sem tudtam soha teljesen kihasználni, mert elöbb laggol be egy chromium a proci miatt, minthogy a lapok megennék a teljes memóriát.
Vannak x86 alapú lapok is (latte panda akár cherry trail-el, N-es, sőt akár Y vagy U-s procival) ha nagyon windowsban gondolkodsz, esetleg ezeket javasolnám, de jóval drágábbak, mint a pi. -
BalanceR
addikt
Megoldható valahogy, hogy a Win (10) fájlkezelőből támogassa az SFTP-t?
Most TC+pluginnal elérem, de kényelmesebb lenne sima fájlkezelőben látni a távoli tartalmat. -
BalanceR
addikt
válasz
atesss #38267 üzenetére
Szia,
Nekem még bőven úton van a Neo-case, ha ideér, beszámokok róla...
ahogy nézem a zártsága jobb, mint az armornak, de szerintem az sem pormentes, viszont legalább valamennyire kint tartja a retket, és esztétikus.
Nem tudom, hogy egy HAT elfér-e felette, szerintem nem, viszont minden port hozzáférhető marad, és külön pacsi a GPIO kiosztás tábláért, ami benne van.
BTW... Még ezt a [házat] néztem alin, ez még szebb, és egy helyre van kivezetve minden, aktív hűtésnek is van hely, csak drága, és ez sem stackelhető... -
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #38255 üzenetére
Jogos, pont ezért vetem, Armort...
Amit az Armor Casehez kaptam szilikon hűtőpadot nem a procira, ramra ragasztottam, hanem a bordára, a megfelelő helyen. A kontakt így is tökéletes, viszint nem hagy nyomot a PI-n... mondjuk különálló bordánál ez nehezen megvalósÍtható... -
BalanceR
addikt
válasz
vtechun #38254 üzenetére
Parancsolj:
[lMagyar bolt - Armor Case] 4K
[Aliexpress Armor Csae] - kb 3K
[Aliexpress Neo Case] - kb 4K -
BalanceR
addikt
válasz
vtechun #38248 üzenetére
Szerintem egy Neo Case a legjobb megoldás, jól néz ki, praktikus, és hatékony.
Az etalonnak számító FlircCase olcsóbb változata... Ha viszont sürgős, akkor a Fecogame által említett ArmorCase, mert a Neo Aliról két hónap, mire megjön...
Nekem egyetlen bajom az Armorral, hogy porosodik a bordák közt, nehéz takarítani, és a nyák is be tud benne koszolódni.
Érdemes ezt a tesztet megnézni: [Passive Case Test]
Még 2.1GHz-re húzva is helytáll a Neo, és alin akcióban 4Kból megvan. -
BalanceR
addikt
Én is eg kicsit túlhypeoltnak tarom ezt az "FTP nem biztonságos" dolgot, de az ördög soha nem alszik, sok robot scanneli a nyitott portokat, szóval a sima Port forwarding az állandóan nyitott portjaival önmagában necces lehet, nameg nem kevés wannabe hacker, meg script kiddie szórakozik gyakorlásként a nem védett kommunikáció buzerálásával...
Illetve ha normál titkosítatlan FTP-n valaki kiszúrja a ddnsed, és akár poénból elkezdi brute force-al a loginodat próbálgatni, észre sem veszed, hogy b@sztatják ,ha már bent van, nem az a kérdés, hogy mit visz el, hanem, hogy mit rak be, amire nem is gyanakszol...
Anno a WannaCry, ami erőműveket, kórházakat bénított meg, is SMB10en, meg FTPn terjedt...Céges környezetben biztos nem használnák sima FTP-t de családi képek, filmek , saját fileok megsztására szerintem bőven jó.
Én sem azért akarok egy biztonságosabb megoldás kialakítani, mert rettegek az adataim miatt, hanem addig is tanulok új dolgokat, megoldásokat, összefüggéseket...
Itt meg rohadt jó a csapat, külön köszi ezért a hozzászólás ért:
#38208) Keem1 "Ha valahol elakadnál, akkor meg itt vagyunk, bedobod az elakadásod paramétereit, és vagyunk itt páran, segítünk " -
-
BalanceR
addikt
OpenMediaVaultban valaki otthon van?
A problémám a következő:
Be szeretnék állítani egy Pi-t OMV-vel NASnak, semmi komoly, otthon több géptő elérni, távolról másolni rá, esetleg torrent...
Ahol megakadtam:
A routeremben van beépített FTP szerver és azt is szeretném megtartani.
A Pi-t belülről elérem, de ha a nertől szeretném, ugye kellene a Port forwarding a 21-es porton, de akkor a router FTP-je bukó..
Próbáltam átpöccinteni az OMV-t másik (8021-es, 2121-es 14147-es) portra, és ennek megfegfelelően a Forwardingot is erre, de nem megy... Addig jó, hogy bekéri a usert, meg a jelszót, aztán connection error... Ötletek? megoldás?
Ezen kívül a sima FTP-port forwarding nem tűnik valami biztonságos megoldásnak, van valami nagyon egyszerű más megoldás?
Bónusz kérdés: addig oké, hogy folyamatosan csatolt lemezek EXT4re lesznek formázva, de szeretnék néha pendriveot is a PI-re dugni, és megosztani a tartalmát , ezeket a driveokat alapból Windowson használom, van olyan filerendszer, amit a Win, és az OMV is megfelelően kezel?.
-
BalanceR
addikt
Overclock tapasztalatok Pi4 esetében?
Passzív hűtéssel (pl fanless armor case) meddig lehet húzni, hogy ne menjen terhelve sem throtting küszöb fölé?
Egyáltalán van értelme húzni, érezhető a gyorsulás mondjul 1,8-2GHz-en? -
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #38071 üzenetére
Az említett progi csak 8GB-os PI-re van optimalizálva, vagy univerzális, és RAM-kapacitástól függően skálázza magát?
BTW váratlan leállás ( áramszünet / táphiba) esetén gondolom, minden nem mentett file bukik, vagy be lehet állítani, hogy gova, milyen időközönként mentsen? -
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz
atesss #38057 üzenetére
Keresgettem a témában, anno probléma volt a korábbi PI modellek esetében is, bizonyos kodekek nem voltak támogatottak, vagy meg kellett venni a liszenszet...
Jelenleg a PI 4 hardveres dekórolása H265 esetében 1080ig sima liba, de a nagyobb felbontás, illetve h264 HEVEC fileokkal gondban van, proci.
Ezt a filet Neked esetleg sikerül bármivel lejátszanod: [4K 30FPS demo] -
BalanceR
addikt
Valakinek sikerült esetleg a Horizon GO / Horizon TV- t működésre bírni PI-n?
Mindegy hogy, csak menjen... ( Kodi addon/ Böngésző / akármi...)
Próbáltam több distrón böngészőből ( FF /Chromium) de a "böngésző nem támogatott" hibáig jutottam csak. -
BalanceR
addikt
Tudtok ajánlani valami GUIval rendelkező videó lejátszót, pi4 re ami használja a hardveres videó dekódolást? Raspbianra kellene 4k lejátszáshoz...
-
BalanceR
addikt
Gondoltam megnézem a Manjarot,
Leszedtem az iso image-t, aztán etcherrel feldobtam egy SDre az be a píbe de nem bootol be
Ötletek? -
BalanceR
addikt
válasz
krysn95 #37949 üzenetére
Mi lenne a cél?
Mármint mi az ami miatt Windowst szeretnél használni a PI-n?
Ha ilyen szaladgálós zsebPC lenne a cél, vagy mobil iroda, szerintem jobban járnál egy ilyennel: [Compute Stick]
Hasonló atom alapú stickek más , olcsóbb márkákból is vannak, (pl. Modecom).
Fogyasztásuk kicsit magasabb, mint a PI-é, de x86, sőt X64 redszeren teljes értékű winnel simán használhatóak... Oké, ethernet, GPIO, SDI nincs rajta, de usb, hdmi, bt,wifi igen. -
BalanceR
addikt
Aki vált 8GB-ra, szóljon, mert jó áron megszabadítanám a 4GB-os régi, használt , divatjamúlt vacakjától
Pestiek előnyben. -
BalanceR
addikt
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a WOWLan (Wake On Wlan) megoldható Raspberryn?
-
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #37818 üzenetére
Ezt nem értem...
Két táp van rádugva a Pi-re (2x 5V)? -
BalanceR
addikt
Azt nem tudjátok, hogy Kodi Youtube addon haszálata mellet mennyi időnként kell megújitani az API Key-t?
-
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #37752 üzenetére
Van olyanom, több is, de a Kodi UI alapvetően remekül kezeli a normál Multimédia tévvezérlőket.(D-pad, OK, vissza, Home, hangerő,kikapcs)
Ágyban fetrengve sokkal kényelmesebb egy sima távost nyomkodni, mint egy olyan "minden egyben" eszközt... ( egyszerűbb kitapogatni ránézés nélkül a gomokat) -
BalanceR
addikt
Tudtok javasolni valami kényelmes, egszerű távirányítót Kodihoz? BT alapú lenne a legjobb (hogy ne foglaljon USB-t) de lehet 2,4GHz RF is, ha nagyon nincs más (IR semmiképp) nem kell 1000 gomb, csak az alapok..
Próbáltam egy MiBox távosát, de sajnos az OK gomb nem aktív, és remap-elni sem tudtam... -
BalanceR
addikt
Libre+ Kodi hanghibába futottam...
Ötletek?
Konkrétan nincs hang, pedig a HDMI van kiválasztva...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest