- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovyhun
tag
Köszi, akkor nem aggódom túl
Ez van rajta: STM 32F030F4P6 -
kovyhun
tag
Köszönöm.
i2c-tools-t használom.
A relék státuszát mindenképp lekérdezem, csak nem akartam bonyolítani a programot ha nem muszáj, gondoltam hátha csak ram-ban tárol annak nem árt az írogatás.
(Előtte gpio panel volt, ott csak akkor küldtem ha kellett)
Majd keresgetek tovább, hátha találok mintaprogramot, hogy szokták megoldani.
A hibakezeléssel kicsit élőbbre jutottam, még jön még egy "Error: Read failed" de a többit átugorja. Ugyanez a szkript végzi az adatgyűjtést és nem szeretném ha relépanelhiba vagy csak valamiért (egyik) relépanel ki lesz véve, megállna az adatgyűjtés is.
Úgy néz ki, most megy rendesen. -
kovyhun
tag
Sziasztok!
Most üzemelek be egy i2c relépanelt egy adatgyűjtőhöz ami 10 másodpercenként kér le adatokat, azok alapján kapcsolja a reléket.
Működik, de két kérdésem lenne:
1. Kell figyelnem a relé aktuális állapotát és csak akkor küldjek neki parancsot ha nem úgy áll a relé ahogy éppen kell vagy simán 10mp-enként küldhetem rá a be- vagy kikapcsolt állapotot? Gondolok itt arra hogy tárolja-e valamiben az állapotot és a sok írás rövidítené az élettartamát?
2. Valahogy le tudom úgy kérdezni hogy elérhető-e a panel hogy egyszerű választ kapjak vissza? A cél az lenne hogy a relépanel nélkül se fusson hibára a program.
PHP szkript használja de sima konzolos parancsokkal. -
kovyhun
tag
válasz
UberMutant #33515 üzenetére
Köszi, utánuk nézek. (Nagyon kezdő vagyok, nem ismertem ezeket.)
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Nem sikerült találnom működő megoldást rá, hogy a "socat"-et háttérben futtassam.
Megoldható hogy a socat szervizként fusson vagy egy másik hasonló program létezik a feladatra amivel egy ser2net proxyt elérek?
(socat pty,link=/home/pi/dev/ttyVUSB1 tcp:12.0.10.211:8008)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest