- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az ötleteket. Végül a noobs full verzíót leszedve tudtam rasbiant telepíteni. Se noobs lite se a raspbian verziók egyike sem indult el egyik kártyával sem... Most működni látszik a dolog!
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
Win32 Disk Imagerel és a raspbian oldalán ajánlott programmal is írtam az sd-t..
Egyébként amit linkeltem korábban raspbian az megfelelő?
-
huliganboy
addikt
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy pi2-m amire raspbian-t szeretnék telepíteni... Valamiért sem a raspbian sem a noobs nem indul el. Libreelec, ubuntu Server simán fut.
Ugyan az az sd kártya, több sd író programmal próbáltam...
Mi lehet a gond? Vagy az új raspbian verziók nem támogatják már az eszközt? Bár az oldalukon all devices jelölés van..
Köszi
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
A napokban frissítettem a LibreELECet pi2 vason. Azóta másként csatolja fel a külső hdd-t. Eddig sda volt most sda illetve sdc...minden tartalom az sda csatolási ponthoz van igazítva... Mi lenne a megoldás? Ezg az egyetlen usb eszköz.
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
RPI2 LibreELEC 7.90.008 felett már nem elérhető repo-bol a transmission. Ezt kézzel fel lehet valahogy fabrikálni?
Köszi!
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #22938 üzenetére
Mivel nem volt időm, így a "gyári" kártyát leformáztam, és feldobtam rá egy OSMC-t, ezzel meg megy... én már ezt nem értem, de most megint megy
Ez e lényeg
-
huliganboy
addikt
Noh srácok. Gyorsan készítettem egy OSMC Microsd kártyát, de ezzel már semmi életjelet nem ad a PI... Most még szedek egy live cd-t és az Alex által írt parancsot lefuttatom, majd meglesem mi történik, ha újrarakom a kártyát.... de sok reményt nem fűzök hozzá így már!
Köszi mindent!
-
huliganboy
addikt
(#22922) csipuka Nincs másik DHCP, nem jelentkezik fel a hálózatra...
(#22924) Pulsar Lehet ez lesz a megoldás..
(#22925) vargalex Köszi Alex. Este bedugom a szerverembe és ssh-n megpróbálom ellenőrizni! Kell hozzá valami kapcsoló? -y -f stb?
(#22926) csipuka Köszi, ha a kártya bűnös megy gariba vissza!
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy RPI2 gépem. OSMC-t használok ami egy Sandisk ultra 8GB-os kártyáról fut. Ma reggel, kifagyott a rendszer. Azóta Ha áram alá helyezem, akkor csak az első színes kis kép jelenik meg, majd utána elmegy a kép és semmi életjelet sem ad. Se WEB, se SSH, se FTP szóval elérhetetlen.
A kártyát kivéve a Windows a recovery partíciót olvassa, a lemezkezelő látja a többi partíciót is.
Valakinek van valami ötlete, mi lehet a gond?
Köszönöm!
-
huliganboy
addikt
válasz
JackFeryll #16070 üzenetére
Szia!
Az 5.1-hez nincs lejátszód? Azon szokott lenni digitális bemenet.. onnantól meg mehet az "analóg" 5.1-be a hang... érdemes szétnézni lejátszók terén is, olcsóbban kijössz!
-
huliganboy
addikt
válasz
crissprivat #15784 üzenetére
LG LED esetén nekem nincs ilyen bár inkább a yatse a nyerő nálam!
-
huliganboy
addikt
válasz
bandika753 #15684 üzenetére
Szia!
Nekem saját beltéri van LG tv-vel. Ebben ki lehet kapcsolni a CEC-et. Pontosabban még sose kapcsoltam be rajta, így tökéletesen vezérli a PI-t.
A szolgáltatós beltériben nincs erre lehetőség?
Illetve nekem van NEM CEC vezérelt HDMI bemenet ha jól emlékszem!
-
huliganboy
addikt
Köszönöm srácok!!
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Pi2+OSMC esetén valahogy megoldható, hogy a yatse ki-be kapcsolja a pi-t?
Köszi
-
huliganboy
addikt
-
huliganboy
addikt
válasz
azbest #14908 üzenetére
Üdv!
Jó kérdés mivel noobsal telepítettem, igazán nem is néztem melyiket rakja fel, aztán toltam neki ssh-n egy updatet.... Szóval lehet nem jessie volt a kiinduló alaprendszer. Noobs mit szed le vajon?
apt-get update természetesen futtatva volt.
Raktam be más repot is de onnan sem tudja telepíteni!
-
huliganboy
addikt
válasz
KillahHornet #14569 üzenetére
90% hogy a memóriakártya lassú. Class 10 azzal semmi gond, illetve ha az van benne, megér egy formázást.
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #14243 üzenetére
Úgy néz ki a 8-as verzió nincs osmc alá... felrakom a 7-es verziót!
-
huliganboy
addikt
válasz
layerke #14242 üzenetére
Szia!
Köszönöm ez hasznos infó volt, nézek egy olyan hőmérőt!
Az IR modul esetén mire érted hogy jópofa? Ha van tapasztalatod, kérlek oszd meg!Telepíteném az általad ajánlott home szervert de ezt kapom:
E: Unable to locate package oracle-java8-jdk
Mennyire fontos az alap rendszer? Jelenleg OSMC-t használok!
-
huliganboy
addikt
válasz
layerke #14240 üzenetére
Szia!
Láttam, de egyelőre nem tudtam eligazodni rajta, de jobban belenézek!
Szenzorokat, egyelőre random módon rendeltem:
-
huliganboy
addikt
A szenzorokat megrendeltem, viszont egy jó opensource program kellene ami kicsit azért látványos felületü!
Van valakinek javaslata?
Köszönöm!
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ezek a hőmérséklet, pára, infra érzékelők hány méter kábelt bírnak el vajon?
Köszönöm!
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Szerintetek PI2 esetén OSMC-re hogy tudok egy zd1211b chipsesttel ellátott wifi adaptert életre kelteni?
Köszönöm!
-
huliganboy
addikt
Üdv
Van egy fajta távirányító amit nagyon szeretek. Mit kell vennem pi2 esetén, hogy tudjam használni? Illetve hol tudok tájékozódni , hogy kell beprogramozni?
Köszi
-
huliganboy
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Egyelőre nem haverkodik a két eszköz, de hétvégén neki esek!
-
huliganboy
addikt
Srácok!
Valaki használja a PI2 KODI párost LG WEBOS tv-vel?
Kezd az agyamra menni. Semmi CEC beállítást nem eszközöltem rajta de a tv távja írányítja a KODI-t. Ezzel nem is elnne baj, de ha visszaváltok más HDMI portra akkor hazsnálhatatlanúl lassu a tv menüje, váltás stb. Csak ha leválasztom a PI2-t akkor javúl meg!Valaki adjon már ötletet mert hozzávágom a falhoz
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Noh felraktam az OSMC-t, így már nagyon baba a kodi végre.
Aki használ enigma2 streamet, az melyik kiegészítőt használja? Enigma-tv kiegészítőt nem bírom életre kelteni sehogyan sem....?
Továbbá valahol beállítható, hogy az alap nézet lista mondjuk poszter legyen?
Kábel: ha ellátogatok az ebayes kütyük topicjába mindenki a nilkin nevezetű kábelt és töltőt ajánlja....
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
válasz
Arolotifar #12885 üzenetére
Nekem Rasbian rendszer van alatta..... ott a rendszer/asztal jelenik meg elsőnek aztán indithatom az adott programot...
Sajnos más miatt rasbianra van szükségem!
-
huliganboy
addikt
válasz
Arolotifar #12883 üzenetére
Akkor az én picikémmal mi lehet a gond.... hmmm... hazamegyek neki esek
Egyébként ti hogy inditjátok autómatikusan a kodit?
-
huliganboy
addikt
Valaki használja a movieshark kiegészítőt?
Windows PC-n kodi+movieshark tökéletes...
Pi2-rasbian+kodi+movieshark nem játszik le semmit csak fekete képernyő de a számláló megy...
Illetve néha elfelejtettem a nyelvbeállítást is a kodi(skin/felület) esetén.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm -
huliganboy
addikt
válasz
macilaci78 #12815 üzenetére
Nem akarom kikapcsolni
-
huliganboy
addikt
Rick4
Jelenleg 1.5A töltőn használom, de az a telómé, ami van itt az meg max 0,8A töltő. A legtöbb helyen azt olvasom, hogy ez kevés főleg ha rakok az USB portra is akasztok egy két dolgot (HDD nem lesz rákötve).macilaci78
Lehet kapni/készíteni GPIO tápot is ott hogy kacsolják be? Nem tudom csak azért kérdezem....... -
huliganboy
addikt
válasz
azbest #12796 üzenetére
Azbest
CeltisNem tudom, lehet belevágok, amúgy is régi vágyam ilyen "épitkezés". DVB-S/S2 rendszerhez kellene, de valahogy ezektöl az USB tunrektől tartok kicsit.
Enigma 2 nagyon bejön, de kicsit korlátoltnak, memóriában szegénynek tartom, miközben a kodi olyanokat tud, hogy a szemem ketté áll.....MÁS:
Szerintetek egy ilyennel meg lehet oldani a PI2 táplálását? Van egy elfekvőben és hát ez biztos adna elég kraftot neki..... -
huliganboy
addikt
Srácok ajánljatok már valami grafikus terhelés figyelőt ami log-ot készít, pi2 és raspbian alapra!!!!
Továbbá: Rick4, Celtis
Hogy értitek, hogy a PI mogott van egy backand beltéri? Ez azt jelent, hogy tuner nélkül tudsz vele tvt nézni, mivel a box tunerjétől kapja a jelet?
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
PI 2-re a gyárilag előkszített RS232 porton kívül szerintetek rá lehet akasztani valahogy egy "PC" portot? Vagy ez kizárólag csak a linkelt adapterrel lehet megoldani?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest