- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tressy #28660 üzenetére
Csak hogy meglegyen az infó, most minden működik egy újratelepített és frissített Windows 10-es géppel, egy másik ami régóta upgrade-elgetve van, még IP-t megadva sem hajlandó csatlakozni.
A gyári OSMC smb.conf-ot használom, a következő kiegészítésekkel a global szekcióban:
netbios name = TV
server string =
workgroup = WORKGROUP
max protocol = NT1és van egy fixen csatolt HDD megosztásom:
[HDD]
browsable = yes
read only = no
valid users = osmc
path = /home/osmc/HDD
comment = HDD
hide files = /$RECYCLE.BIN/System Volume Information/desktop.ini/thumbs.db/Most már csak a másik gépet kell újratelepíteni, hátha az megoldja, a megosztási beállítások ugyanazok, egy munkacsoportban, egy tartományban vannak a gépek, egyelőre ez van.
-
törölt tag
válasz
Tressy #28660 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom ezt a konfigot is.
Közben visszaolvastam és látom, hogy creators update után nem fog menni a netbios névfeloldás sambával megvalósított megosztásokon. Android VLC látja az avahi által meghirdetett megosztásokat, csak PC-ken kell IP-t megadnom (vagy hosts fájlt szerkesztenem hozzá).
A másik oldalról nincs gond, látom Kodiban a windows-os megosztásokat ha a max protokollt NT1-re rakom.
-
-
helltp
aktív tag
válasz
Tressy #26876 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik, legalábbis ennyi pénzért egy próbát tuti megér. Ellenállást nem biztos hogy nekiállok cserélni, nem vagyok egy nagy smd mágus.
(#26883) aryes: Ezek se túl drágák, nekem is hasonló van itthon, csak van rajta egy usb csati is, és csak 0.5A-t írtak rá a kínaiak.
A projekt az Pi zero + retropie gameboy házban 3.5" tft-vel. Teljes rendszer fogyasztása elozetes mérések alapján nem hiszem, hogy valaha is meghaladja a 0.6 A-t. 66%-os átlagos átalakítási hatékonysággal és 3Ah-s cellával számolva ez legrosszabb esetben is 3,5 óra játékidőt eredményez, az szerintem alapból nem kevés, és ezen még sok helyen lehet faragni.
Ha megkerülöd a belső feszültség stabilizátort, akkor lehet állítólag 3V körüli feszültségekről is járatni a PI-t, csak olyankor pl nem megy az usb. Lehet kipróbálom, mert a kijelzőmön is van 3.3V mód, csak akkor se külső usbs gamepad a második játékosnak, se wifi adapter, se usbs hangkártya.Szerk.: Pi tapfesz usb sztenderd, azaz 5V +/- 5%, szóval 4.8V már eléggé a határon van, majd ha lesz labor táp kipróbálom honnan bootol még biztonságosan.
-
-
helltp
aktív tag
válasz
Tressy #26871 üzenetére
Igen, dc-dc step-up converterre gondoltam, bocs a pongyola fogalmazásért. Köszönöm a tippet, ránézek.
(#26871) Tressy:Kifejezetten érdekel, tudnád linkelni kérlek? A hatékonyság meg az a teljesítmény amit a cellából kiveszel osztva azzal a teljesítménnyel amit a dc-dc converterből kiveszel. Kb. hogy mennyit "fűt" el. De ez nekem most másodlagos, mert max teszek bele nagyobb kapacitású cellát, csak azért az 50-60%-nak a látványa is rémisztő volt.
(#26872) apezka: Sajnos korlátozott a hely, így csak egy cella fér el, az is beépítve.
-
cekkk
veterán
válasz
Tressy #26725 üzenetére
Próbáltam, de nem működik azzal sem.
http://www.raspberrypi.com/
Az itt lévő lincense-k megvásárlása szükséges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged