- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Tényleg jó monitort csak drágán kapsz - carpc témakörben érdemes keresgélni, ott akár 2din beépítő kerettel együtt is akad ilyesmi, és ha van HDMI bemenete akkor zajos sem lesz és meg tudja hajtani bármi
Viszont droidra sokkal több autós frontend van, illetve nem is feltétlenül szükséges bármiféle ilyen frontend, mert a legtöbb droidos app is úgy van belővel hogy pár elnagyolt gombbal lehessen vezérelni, méretes listákból lehet választani. Max a home felületnek kell olyat telepíteni ami jobban testreszabható (ikonok mérete, elhelyezkedése stb) pl apex launch. Találsz ingyenes és fizetős DVR app-okat is - lehet akár menetrögzítést is csinálni, és ha Te hekkeled össze a hátterét akkor droidról is meg lehet azt csinálni - én ezt tervezem, csak a megvalósításig még nem jutottam el - hogy az otthoni wifire csatlakozva ftp-vel automatikusan áttölti nas-ra a mentett videókat, a nas meg majd idő alapon selejtez, addig meg van ideje az embernek kivenni közüle azt amit valamiért megőrzésre méltónak tart...
BPi-m nekem is van, és én is tapasztaltam hogy akármilyen gyors SD kártyával, sőt akár SATA-s SSD-vel is elég lassúcska rajta a droid, nem érdemes küzdeni vele. Az Odroid C2 a youtube tanúsága szerint elég fürge, de akkor a kijelző még nincsen megoldva.
Bónusz probléma az FM rádió vétel: autóban a vétel elég problémás saját kütyükkel, ezt már megtapasztaltam a carpc-s korszakomban... Akár USB-s FM stick, akár mikrokontrollerrel vezérelt mindenféle FM vevők...
Leginkább járható útnak vagy egy tablet beépítése (vagy teljesen fixre, vagy stabil de könnyen oldható dokkoló készítésével) vagy egy 2DIN droidos fejegység tűnik. Utóbbiakból egész jó választék van az angol ebay-en eu-s raktárból is. Egy 2GB-os, 4 magos procis, legalább 6 de inkább 7-es droidot futtató platform szerintem autóba már teljesen jó lehet, és akkor készen adott a GPS, FM rádió, esetleg DVR funkció is... Ha viszont amoled-et szeretnél akkor valamilyen samsung tablet beépítésén/dokkolásán lehet érdemes elgondolkodni...
Az OBD vonalat szerintem felesleges túlgondolni - hacsak nem vagy akkora guruja hogy magad programozd, akkor egy ELM327 vagy klónja csak játékra elég, valós diagnosztikára nem. Utóbbihoz céleszköz kell, mint a VAG családnál a VCDS/VAGCOM, de ez meg csak windowsra támogatott. Apropó, még lehet kapni win+droid kínai tableteket is
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged