Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz dzz #30148 üzenetére

Ha úgysincs igazán helye egy kijelzőnek, akkor lehet a háttér vasnak nem is olyan fontos az! Nálam a következőképpen áll most össze a kocsiban a rendszer: egy openwrt-t futtató Carambola2 modulra építettem egy dobozt amiben egy ES9023 adja a hangot az I2S buszon ISO7240-es digit izolátoron illetve izolált dc-dc tápon keresztül. Ennek a hangja keresztülmegy egy KRC-86B kékfog modulon és úgy megy a rádió aux-ba. A kékfog opcionális, hogy külső eszköz is szólhasson bármikor. A owrt modulon többek között fut egy mpd szerver ami az USB-n rádugott modulról játsza a zenéket, amit az MPD Control app-on keresztül lehet vezérelni... Kizárásos alapon ha nem droidozol akkor talán almázol - gondolom arra is lehet bőven találni hasonló app-okat mpd-hez...

Szépséghibája a rendszernek, hogy ahhoz hogy elérjem az mpd szervert IP kapcsolat kell: vagy az owrt modulnak kell AP-nek lennie - ekkor ugye a telefonról elmegy a net - vagy a telefont kell hotspot módba tenni, rácsatlakozik a modul és úgy megy a kommunikáció - ennek a szépséghibája meg hogy kapcsolgatni kell ahhoz hogy ne szívja az akkut mindig... Utóbbin talán lehetne segíteni automatizálással - droid alatt ott van pl a hazai fejlesztésű E-Robot amivel pl adott kékfog eszköz közelségére aktiválni lehetne a hotspot módot - nem tudom hogy almacsutkára milyen hasonló megoldások vannak, de biztosan akad ez az... Illetve még a kékfogas IP kapcsolaton gondolkodtam el, az is lehet egy megoldás ha sikerül owrt alatt összehoznom...

FM rádió téma: feladtam... próbáltam Si4703-as USB stick-el, TEA5767 I2C modullal, RTL2832 USB adapterrel RTL SDR-el is (talán volt még valami 4dik ami nem jut eszembe), de egyik sem adott igazán értékelhető vételi minőséget az autóban. Városon belül még csak-csak, de ahol a nem túl nagy durranás autórádióm még tökéletesen veszi a bp-i adókat, ott ezek már mind elvéreztek akár különböző helyekre rakott drótantennákkal, akár az autó saját hátsó ablakba integrált antennájával. Ezért maradt a normál rádió is a kocsiban...

Egyébként még volt egy oldalszál: vettem egy droidot futtató visszapillantó tükröt - a kijelzője gyengécske volt, de mivel naptól jól védetten volt ezért tulképp lehetett volna használni, de mire belaktam addigra gondolt egyet és megdöglött. Néha sikerült bekapcsolnom ha szétbontom, baxtatom, úgyhogy valami szalagkábel vagy forrasztási kontakthiba lehet, de feladtam. Pedig az MPD Control-al egészen kényelmes megoldás volt + navi...

• vadkörte

addikt

válasz dzz #30148 üzenetére

Dupla DIN méretben komplett Androidos rendszerek vannak, ahogy a kolléga is ajánlotta.
    Megoldott benne a navigálás, zene és médialjeátszás, rádió, tolatókamerát integrálhatsz bele (a legtöbbhöz van is)
    Pl1
    Pl2
    Ha mindenáron szívni akarsz egy olyan rendszer összelegózásával, aminek a kezelése sem biztos, hogy - nem lebecsülve a lányod - az egységsugarú user-nek - fekszik, hát hajrá. Én nem erőlködnék vele, ha már kész rendszerek vannak.

Új hozzászólás Aktív témák