- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz
Biga123 #9000 üzenetére
Szálak és sebesség nincsen. Milyen értékre érdemes őket korlátozni? Plexnel lehet tudni mik azok a fájlok amik transzkidolast fognak igényelni? Ami megolte a nast az egy véletlenül remuxban letoltott mkv film volt, ugyanúgy mkv blueray változatot már simán lejatszotta.
-
TeebyKay
őstag
válasz
Biga123 #8991 üzenetére
Egyetlen egy darab torrent is megöli teljesen, 100% proci használatot csinál.
Hasonlóan, ha a plex media szervernek transcode-olnia kell egy videót az is nézhetetlen, 5 másodpercenként elakad, miközben a nas 100% proci használaton pörög.Más ötlet esetleg ami nem a torrentek darabszámával függ össze?
-
BaziJoe00
tag
válasz
Biga123 #8815 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, tegnap mérgemben rendeltem egy TP link routert, most arra várok. Ez az izoláció csak a Wireless beállításokban van jelen, a két ethernet portra nem találtam ilyen megoldást. Nem baj majd berakom bridge-be "jó van az úgy"
A többieknek is köszönöm az ötleteket!
-
Vesa
veterán
válasz
Biga123 #8701 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, de sajnos nem ez volt. Végül az MS fórumán találtam meg a hiba okát.
A windows hálózati kártyái úgy vannak kialakítva, hogy csak akkor ismerik fel a hálózatot, ha elérhető egy Windows DHCP server ami osztogatja az IP-ket, DNS-eket és hálózati konfigurációkat. Ha nem áll rendelkezésre DHCP server vagy Domain Controller, akkor automatikusan Public hálózatba teszi a kapcsolatot (Unidentified network) és ezt át sem lehet állítani sehol Private-ra.
Namost nálam a Public csoportban le van tiltva a Network Discovery, csak a Private csoportban engedélyezem. Innentől egyértelmű, miért nem látja a közvetlen kapcsolaton, és miért látja a routeren keresztül. A gond az, hogy a windows által automatikusan "Unidentified network"-nek azonosított hálózatot át se lehet állítani Private-ra. Illetve egyetlen módon lehet, mégpedig Power Shell-en keresztül, parancssorból.
Ez működik ugyan, viszont az a gond vele, hogy valamiért nem jegyzi meg a beállítást és restart után ismét Public lesz.
Azt mondjuk így sem értem, hogy akkor a Qfinder miért látja...
-
Vesa
veterán
válasz
Biga123 #8656 üzenetére
0.58-nál látszik, hogy 2x2db Seagate IronWolf 4TB HDD van benne, 2db Raid 0-ban, 2db pedig Raid 1-ben.
Multibit
Még alig van rajta valami, most kezdtem feltölteni. 10% sincs a kihasználtsága.
Alapvetően arra kell a NAS, hogy zenei alkalmazáshoz streameljek róla fájlokat, de mivel munkáim lesznek rajta, nem szeretném a netre kötni. A switch alkalmas arra, hogy az említett feladaton túl, mondjuk egy megosztott folderből filmeket tudjak nézni TV-n is? Mert akkor lehet, hogy tényleg beszerzek egyet. -
Syl
nagyúr
válasz
Biga123 #8377 üzenetére
Régi, vérszegény NAS-ról van szó, amit ez a sorozatos bepróbálkozások rendesen megfognak, visszaesik a sebesség. Az este felvittem pár tucat ip-rage-et Kekmen linkjéről és azóta nyugodtság van.
#8379 sanyijedi
Jó gondolat (az én itthoni NAS-omat "kívülről" csak VPN-nel lehet elérni, nincs más nyitott port), csakhogy a gépre pár egybites user is rendszeresen kapcsolódik, akinek ezt elmagyarázni... Nem vállalom
-
válasz
Biga123 #8270 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek hogy írtatok.
3 . elvileg mikor csináltam az új admint azt írta hogy letiltja így automatikusan a régit .
Most nem vagyok otthon holnap folytatom . Linket felraktam elvileg most így látom telefonról is .
Nekem a fő cél hogy folyamatosan mentse a telefont tartalmát ( többször törtem össze telefont és vesztettem adatot )
Emellett shield róla játsza le a filmeket sorozatokat. Plex felment egy próba filmet raktam fel ott volt egy kis akadás . -
cigam
titán
-
PyCos
tag
válasz
Biga123 #8260 üzenetére
Szia. Sajnos igen.
Én is így jártam, TS-253A alany: 5.0.1 -re frissítettem az 5.0.0.1986-ról, azóta a jól beállított és megszokott Transmission 3.0.0.2 halott.
lassan 10 éve ment már, Androidon a Torrnado magyar fejlesztésű appal szépen tudtam követni, Windows-on TransmissionGUI-t használtam, remekül tették a dolgukat.
Elvileg a Perl-t vonták vissza, vagyis ennek a támogatottságát az új firmware-ben, és valószínűleg emiatt van gondja a Transmissionnak.
Linken megtalálod : [link]
Lényege:
"Removed support for the following apps or tools: Mono, Perl, and AlarmClock. We recommend running these apps or tools using Container Station if needed."(Egyébként rengeteg más dolgot is megváltoztattak, ami nekem nem szimpi...
)
Én még várom a közös felháborodást és a megoldást rá a nemzetközi fórumokon.
A Firmware donwgrade-en is elgondolkodtam, bár sok biztonsági rést is javítottak a 5.0.1-ben, ami fontos volna.
Hát most ez van ...
-
Addel
senior tag
válasz
Biga123 #8201 üzenetére
Az csak annyit csinál, hogy időnként meg pingeli a ncsi.qnap.com-ot(vagy a download.qnap.com-ot, ebben nem vagyok biztos), ezer oka lehet, hogy nem éri el (lehet az elérési útján valamelyik útválasztó packet loss-os, vagy nagy válaszidejű), ezért is dobhat hibát, ha rendesen eléri net felől a nas-t vpn-en, nyugodtan kikapcsolhatja, ah zavarja a hibajelzés, vagy lehet rajta görcsölni, hogy mi az oka, de felesleges szerintem.
-
Haart
addikt
válasz
Biga123 #8146 üzenetére
Na ez jó hír ki fogom probálni. Már le is szedtem. meglátjuk ezzel hogy megy.
Többiekenek: minden LAN_on van kötve. cat6. Informatikus vagyok nem hülye
És lanon a letöltés mindig maxon megy, azzal nincs gond, nyilván ha a küldő oldal is bírja vagy nincs korlátozva.
Gyanitom hogy a transmission lesz a ludas mert elég outdated már, nagyon keveset fejltesztettek rajta manapság. -
cigam
titán
válasz
Biga123 #8122 üzenetére
mért van az h a 2 képen nem egyeznek a z ipk?
Mert ezek a publikus címek, ahonnan bejelentkezne.Vince1
Valóban külső helyszínről próbálsz belépni, vagy csak ugyanarról a hálózatról teszteled a külső címet beírva?
Online portteszt nyitottnak mutatja?
Muti azt a portforward-ot a routeren. -
richardbill
csendes tag
válasz
Biga123 #7981 üzenetére
Köszönöm!
Erre még válaszolok, de akkor a továbbiakban megyek át a plex topikba.
Természetesen fenn van a TV-n az app.
Közben frissítettem a meta adatokat és minden szuperül betöltődött.
Még egy probléma és tényleg befejeztem itt:
2-3 esetben most a filmek helyett a mappában lévő sample fájlt állította be alapértelmezettnek. Azon kívül hogy törlöm a film mappájából a sample fájlt, van megoldás, hogy a plex ne ezt vegye alapértelmezettnek? -
Addel
senior tag
válasz
Biga123 #7916 üzenetére
Van hozzá, én qbittorrent remote -ot használok, de a transdrone is jó, az is kezeli.
-
TRob1
veterán
válasz
Biga123 #7904 üzenetére
Winre én ez az Electorrentet használom hozzá (több-kevesebb sikerrel
) Mondjuk mást nem is találtam.
-
gamer0101
aktív tag
válasz
Biga123 #7853 üzenetére
Igen...khhmm....szóval:
A gond talán fentebb olvasható, sokkal részletesebben nem igazán tudom kifejteni...nem értem el csak néhány alap mappát a kötetben...
Megoldás:
Vezérlőpult a "kúnapon" ---> Megosztott mappák ---> bal felül: "Létrehozás" gomb --->lenyíló menüben: "Megosztott mappa" ---> megnyíló ablakban:
Mappanév: opcionális...
Megjegyzés: opcionális
Lemezkötet: HDD/kötet kiválasztása
Elérési út: Elérési út manuális megadása --> alatta lenyíló menüben ott a teljes root
Tovább
Következő lapon engedélyek megadása következik (írás/olvasás, stb...)
Tovább
Következő ablakban még van néhány beállítás a mappát illetően...(itt én pölö kiszedtem a Hálózati lomtár lehetőségét)
Befejezés...ezt követően kis karikázás következik (TS128A azé' kicsit idegesítően sokáig karikázik...)
Fin.
-
Gaben92
őstag
válasz
Biga123 #7846 üzenetére
Amiről én beszélek az nincs a képen. Saját admin jogú userral ment az ssh (telnet mindig is tiltva volt nálam) FileZillával sftp-n ha beléptem a NAS-ba akkor láttam is szépen mindent, le tudtam menni a Plex telepítésig, egyedül az írás nem ment. Mikor fel akartam másolni a Plex plugins mappájába a HamaTV-t és az ASS-t mindig hibára futott. Kíváncsiságból engedélyeztem az admin usert addig és azzal simán ment.
-
Gaben92
őstag
-
schulzz
tag
válasz
Biga123 #7789 üzenetére
Nekem csak qvideo val sikerül a letöltés. Most 2,5 gb os fájlokat töltök le. Azok lejönnek. De van olyan amit már 4x elindítottam mert folyamatosan megáll. De egyre jobban élek a gyanúperrel, hogy a mycloud nem szereti az ilyen letöltések. Ez érdekes, mert azért 2022 ben az emberek simán akarnak mozgatni több gigás fájlokat oda vissza.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Biga123 #7661 üzenetére
Nekem az előző builddel volt ugyan ez. Egy 251+ van használatban 4GB RAM-al és mindig 60% fölött volt a memóriahasználat, már pár nap után, pedig semmi nem futott. Volt egy process, sajnos már a nevét nem tudom, az evett majd 2GB-ot. Az általad említett firmware javította, most 22 nap uptime után is 30% körül van a memóriahasználat. Szerintem keress rá a QNAP download centerben, az enyémhez is van frissebb, de egyelőre nem bántom mert jól fut. Egyébként a 4-et én is jobban szerettem.
-
Gaben92
őstag
válasz
Biga123 #7621 üzenetére
Nem akartam a részletekbe belemenni amiatt egyszerűsítettem DDNS-nek. Az, hogy a QNAP szerverein keresztül megy a dolog nagyon nem ad megnyugvást.
Én mindenesetre beállítottam egy VPN-t, aztán ha kell akkor elérem a NAS-t bármikor és nem fáj a fejem.
Mr Bond 007: Nem frissítésről beszéltem hanem szűz telepítésről/inicializálásról. Ha csak frissítesz akkor nyilván nem csinál semmit de ha 0-ról húzod újra a rendszert akkor elvileg rögtön felhasználót kér és tiltja az admint. Béta alatt legalábbis így működött még.
-
bela85
aktív tag
válasz
Biga123 #7502 üzenetére
Nézem..de a kérdésem, hogy ha NAT-olva is van az IP címe.. és amit a Kodi (plex) kiír az ip visszakereséssel USA-t ír.. én engedélyezem a Hungary-n kívül az USA-t, stb.. és az interfész:All, Protokoll:Any Szolgáltatási port: Bármelyik .. ott kéne menjen azon kívül, hogy külön beállítom csak ezt a portot nem?
-
bela85
aktív tag
-
Gaben92
őstag
válasz
Biga123 #7328 üzenetére
Én már feladtam... Most épp file system check megy amúgy.
Most úgy vagyok, hogy egy ideig még marad, de jövőre majd költözés után jön a helyére valami más csak nem tudom még mi.... A Synology a max 6GB RAM miatt rohadjon meg, Asustor-tól meg egy kicsit fázom. Még azon is elgondolkodtam, hogy valami Xeon alapú ESXi lesz a vége inkább.
-
Gaben92
őstag
válasz
Biga123 #7324 üzenetére
Irigyellek.
Legutóbbi 4 alkalom nálam így nézett ki. Ez és a File System not clean kéz a kézben jár (áramszünet esetén is ez van), csak nálunk és sok más usernél áramszünet nélkül is összehozza.
Az igazán vicces része az, hogy nem csak a TS-xy felhasználóknál jön elő, még a Hero OS-es rack NAS-oknál is előfordul. QNAP meg pingvinezik.
-
Attesz
aktív tag
válasz
Biga123 #7268 üzenetére
Nekem csalódás eddig a Qnap mint márka. Az 1000 éves Netgear NAS-omat szeretném erre lecserélni, és azon legalább elérhető a Transmission.
Ott processzor típus szerint vannak válogatva a programok.
Itt nekem kellene kitalálni, hogy melyik program, melyik processzorhoz használható.
-
Gabi92067
lelkes újonc
válasz
Biga123 #7213 üzenetére
Egyébként egy manuálisan elindított teljes újraindexelés megoldotta a dolgot, de nem szeretném ezt eljátszani 1-2 naponta egy-egy új letöltés után....
Letöltéskor a TM eleve az incomplete mappába teszi a cuccot és, ha kész akkor mozgatja át a főmappába, amit néz az indexelés (legalábbis nálam), viszont a .part dolgot kikapcsoltam eleve, de hátha segít - visszakapcsolom, köszönöm! -
Gabi92067
lelkes újonc
válasz
Biga123 #7193 üzenetére
Aha, koszi! Gondolkodtam, hogy 8 vagy 16GB-ra bovitsek, de akkor azert valoszinu, hogy a 8GB is eleg lesz. A folyamatos torrent mellett max 1 FullHD vagy 4K DLNA lejatszas megy a TV-re, nem tervezek nagyobb hasznalattal a jovoben sem.
Beallitani pedig kerlek a CPU es RAM engedett hasznalatat a Transmissionnek a container stationben lehet, mikor letrehozod a Transmissiont talan kb a legelso kepernyon kerdez ra erre. Utolag nem tudom most megnezni, de a CS-ben a containers alatt a TM beallitasait ha megnyitod, talan lehet utolag is.
Meg egy kerdes. Es egyebkent a 251+-od normal használat mondjuk alapallapot vagy egy film lejatszasa kozben milyen ossz-RAM hasznalatot mond a 8GB-bol? -
gahor72
aktív tag
válasz
Biga123 #7137 üzenetére
A tanúsítvány megújításnál magának töltötte ki a cloudos nevem. Ha újból megújítom, át tudom írni ip címre? Ez így használhatatlan. Se vpn, se https,se távoli elérés. A routeren fut vpn server, a router webes felületét elérem local ip-vel,de a nast nem, hiába a local ip.
-
gahor72
aktív tag
válasz
Biga123 #7131 üzenetére
Az a gond, h ipre is ez a válasz. Most nem qnapos cert van, mert azt írja, h nincs, ha kell vegyek, vagy a töröljem a készülék regisztrációt, és akkor lesz másik. A cloudos linken nincs is regisztrált készülékem. Most lets encrypt cert van, amit nem fogadnak el a böngészők sem az opevpn android kliens.
Üdv -
copass
veterán
válasz
Biga123 #7118 üzenetére
ezt hol írták?
a hotlink biztonságosabb, legalábbis synologynál az. qnap is biztosan hasonló elven működik.
egy bot végigtúrja a netet és rápróbálnak a default portokra.
ha van reakció akkor megy utána brute force. pl.: admin,supervisor,anonymous,guest szokásos jelszavakkal: 1234,god,stb.
quickconnectnél azért jó mert nincs benne semmilyen infó arról hogy milyen néven fogsz bejelentkezni és melyik porton. ha meg is találják a portot, akkor ki kell találni hogy milyen néven jelentekezel be.
én magyar szavakat használok amik kizárt hogy bármilyen bruteforce dictionaryban benne lenne. pl: bokanfossa, csipjemegakanya,stb.
jah és 2FA vmilyen hitelesítővel. pl: Authy, google -
tvamos
nagyúr
válasz
Biga123 #7118 üzenetére
"a myqnapcloud link en keresztül kapták"
Ez nagyon rosszul hangzik! Ezen keresztul mennek a frissitesek is? Es a ceg tervez valami szimbolikus "karteritest" a porul jart felhasznaloknak? Nem csodalom igy, hogy a kollegam szabadulni akar tole. Igy egeszen kellemetlen lehet tovabb hasznalni. (Meg akkori is, ha mostmar tutira nem lesz ilyen sosem.)Amugy ezt kinalja nekem: QNAP TS-251+ 8GB
-
válasz
Biga123 #7085 üzenetére
ha megbízol a routeredben, meg annak a tűzfalában vagy úgy egyáltalán a hálózati beállításaidban, akkor nem kell.
de ezzel ha szeretnél valamit hogy kívülről elérhető legyen, de csak magyarországról, pl sok file linket osztasz meg ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal akkor ezzel csökkenthető a kockázat
-
válasz
Biga123 #7011 üzenetére
Úgy is ugyanaz a hibakód.
Engedélyezve van mindkettő.
Az az érdekes, hogy az előző Windowsal évekig jó volt. Csak alaplapot kellett cserélnem és ssd-t. Ezért gondoltam, hogy akkor már újratelepítem. Hivatalos Windows 10, gyári lemezkép. Nem állítottam rajta semmit. Van még több gép a családban, a többin egy kivétellel jó. A Macbookomon is ugyanez a hiba Windows alatt. MacOS alatt jó -
GBR1988
csendes tag
válasz
Biga123 #6977 üzenetére
Próbáltam a TM-et korlátozni, ahogy írtad, de a kíváncsiság kedvéért a peer számot 5-re állítottam, a jelenség ugyan az maradt. 30-45 perc és totál kiakad, igaz max 70-80 Mbps tudott produkálni.
Qbittorrentnél próbáltam régebbi verziókat, de továbbra sem nyitja meg.
Telefon app Connection faild vagy Connection error üzivel befejezettnek tekinti a dolgokat.Próbálkozok még máshol keresni a hibát, hátha, bár sok esélyt ezek után már nem adok neki.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Biga123 #6941 üzenetére
Ó! Engem Rostelecom felől már évek óta kóstolgat 1-2 havonta valami jómadár.
Van admin fiók, de 2 faktoros is be van állítva. Sok szerencsét nekik! Ha meg valami sérülékenységen át be tudnak jönni, akkor teljesen mind1 hogy le van-e tiltva az admin vagy nincs. Szerencsére ilyen még csak 1x volt és azt is igen hamar be foltozta a qnap. Ezért kell offline és/vagy felhős mentés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest