- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celithrandi
addikt
főleg, hogy a logika azt diktálja, hogy az ellenőrzést be kell pipálni ahhoz hogy inkrementálist tudjon készíteni. Most teszteltem, az biztos, hogy nem mentett újra csak ellenőrzött. Majd holnap megnézem hogy hozzáadok filet, meg módosítok filet, hogy rendben csinálja e a dolgokat.
Más: Azt nem tudod esetleg, hogy hol állítom be, hogy hány perc tétlenség után kapcsolja le a winyókat? Napi 5 perc használat miatt nem akarnék járatni két winyót folyamatosan.
-
Biga123
addikt
Jogos.
Most nézem, már nekem is az van hozzáadva.kalolaci: Install the REPO
-
Multibit
nagyúr
Nem volt nálad titkosítás beállítva? AES-NI támogatást nélkülöző Intel CPU-kat (J1800, J1900) ez megizzasztja. Esetleg más megterhelő számításigényes alkalmazás (VPN) nem futott a NAS-on? Ahogy írtam, az ARM-os NAS-om is tudott 20-30MB/s-sel letölteni Transmissionnel. A jelenlegi töltögetős NAS-om J4105 CPU-ja teljes mértékben megfelel az igényeimnek.
-
Beni2360
félisten
-
Nem ír semmit, hogy cserélni kéne, próbáltam már letölteni + telepíteni is.
#10747 cigam
Eddig jó volt, ma próbából csináltam új .ovpn fájlt, de ugyanaz. Próbáltam még egy gépen, arra se megy fel.Viszont most eszembe jutott egy korábbi hiba, még a Zyxel NAS-nál volt ilyen, néztem a router ip címét, illetve myip.com-ot, és az alapján natolt megint a hálózat. Esélyes, hogy megint ez okoz ilyen hibát, hogy nem érem el?
Akkor ugyanez volt a gond, semmilyen módon nem értem el kívülről, és a publikus ip volt a megoldás. -
Shokkolo
addikt
Holnap tudok menni ellenállást venni, és mindenképp kiprobalom.
Nekem is az a tervem hogy ilyen jumperes megoldást fogok próbálni, igaz már nincs ilyen csatlakozóm (januári koltozesnel a lomtalanítás áldozata lett minden ilyen)
De hobbi elektronika boltban csak lesz megoldás.
Addigis nézegetem az utódot...
Ez meg ha beindult akkor örülök, mentek és megy apróra hátha valakinek kell, nyilván javitottkent.
Láttam neten kommentet, hogy 2 éve megy így tovább a 451es -
Shokkolo
addikt
Ne is mond, ha upgrade akkor 4 lemezes, 280e a qnap.
Synokat nem ismerem, és még nem is néztem, mert a "lemezeim tartalma'...
Senkit nem tudok a kornyekemen akinek lenne qnapja.
Esetleg valaki nem debreceni?Az adat mentes idejére kiberelnem a teknikat, vinnék egy másik hdd-t menteni, cserébe kifizetem az idejét
-
Shokkolo
addikt
Közben keresgéltem a neten, az 1-es és 8-as pin között kell mérni (ha jól olvastam).
Elvileg 1,7V lenne a megfelelő fesz (?)
- Nekem 1,012 - 1,007 V (tehát mérési pontatlansággal [gagyi multimeter] ~1V)Néhány helyen a 9-es pint említik, ott is mértem (1-2):
- Nekem ~2,3VTudna esetleg valaki segíteni hogy:
Akkor ez under vagy over, és hova tegyem az ellenállást 1-8 vagy 1-9 közé?
Illetve ha már így jártam, van-e mód hogy legalább az adataimat leszedjem róla?
2db HDD volt benne RAID0 -ban ha jól emlékszem.
2 lemezes HDD dokkoló akad itthon... -
aleister
veterán
OpenVPN-t használsz és én vagyok amatőr?Itt egyedül te személyeskedsz és kötekszel. Olyan nyilvánvaló dolgokba kötöttél bele, mint hogy a Wireguard gyorsabb-e, mint az őskövület OpenVPN, ahol leragadtál 20 éve.
Innét kezdve folyamatosan kiragadsz dolgokat, és belekötsz. A linkelt tesztet láthatóan el sem olvastad, csak osztod az észt a levegőbe (régi vas/új vas, SMB megosztás, stb-stb); szövegértelemzés nulla, a hirtelen felhozott x példából egyet kiragadsz, majd abból bárminemű következtetést vonsz le, a kérdéseket figyelmen kívül hagyod.
Gratulálok!Radarr ...teljesen életszerű. Megy a duma meló közben a munkatársakkal, és valamelyikük említ egy szerinte jó filmet. Te ahelyett, hogy leszednéd just in time távolról pár kattintással, inkább már megérezted előre ezt a beszélgetést, és "előre el szoktam dönteni, hogy az érkező filmek/sorozatok közül mik érdekelnek és otthon beállítom a monitorozásukat.".
Hát a prekogok hozzád képest kispályások öcsém.Ne fáradj a válasszal! Inkább beszélgetek Zuzu Petals-szal.
-
aleister
veterán
Az ugye megvan, hogy ezek példák voltak. De mondjuk az ad-hoc filmeknél, új sorozatoknál, RSS első felvételénél mi van?
De gratulálok, hogy mindössze ennyit tudtál felhozni. Kb ennyire is számítottam. Legalább bizonyítást nyert, hogy csak egy unatkozó, kötekedő user vagy. -
aleister
veterán
"Ki az a hülye aki százezrekért vesz egy nast, amit el akar érni távolról, és arra használja, hogy "kattintson kettőt a nason" és ezért nem számít neki, milyen gyors az elérés ?
Ilyen csak a mesében van "
Mondjuk munkaidőben ellenőrzi az illető, hogy kijött-e az aktuálisan nézett sorozat, és ha igen, akkor letölti a NAS-sal?
Esetleg bármit állítani szeretne, mert otthonról szól az asszony, hogy nem ér el valamit?
Talált valamit az APP centerben, amit ki akar próbálni?
Egyszerűen csak állítani szeretne valamit mondjuk QVR-ben?
Millió és egy oka lehet.Magát az értetlenkedésed nem tudom hova tenni, már amennyiben több puszta kötekedésnél , de szerintem szimplán ez utóbbi.
Leírtam, hogy érdemesebb Wireguardot használni, mert az gyorsabb, mint a Tailscale, de egyben felhívtam a figyelmet, hogy ez a két kattintásos műveleteknél úgyis másodlagos, tekintve, hogy ilyenkor tök mindegy mit használ a user. Ebből mindenki ki tudja választani, hogy számára melyik elégséges, s melyik nem. Egyedül te pörögsz itt a semmin.Ott a linkelt teszt. A NAS-nál nem erősebb vason, ugyanúgy Linuxon készült. De rogyásig van a net VPN sebességtesztekkel. Ha már annyira oda vagy a Syno-ért, itt egy konkrét Syno NAS-os SMB-n, ahol csak kb 7-8x gyorsabb a Wireguard az OpenVPN-nél. 116/113.4 vs 14.5/17.5 MB/s
De használd nyugodtan az elavult OpenVPN-t. A te dolgod. -
aleister
veterán
"Nem utolsó sorban mindkettő processzor érzékeny, egy mai pc-n szépen hasít, de a gyengébb nas hardvereken botladozik."
Butaság.
Másodjára bizonyítottad be, hogy nem olvastad el a cikket. Világosan leírták benne a tesztkörnyezetet, ami egyáltalán nem a "mai PC" kategória."Amúgy meg te hoztad fel, hogy a wireguard milyen gyors... aztán meg "nem kardinális ez a sebesség kérdés" ?
"
Értelemezed is, amit a másik ír, vagy csak az általad beleképzeld dolgokat látod bele? Kiragadtál egy részt a szövegkörnyezetből. Világosan leírtam, hogy "egy sima távolról-kattintok-kettőt-a-NAS-on tekintetében" nem lényeges. Gondolom ezt helyén tudod kezelni, hogy mit jelent.
A túlhype-olt Syno NAS-ok problémáit meg kezeljék csak ők. Itt QTS-ben alapból integrált a Wireguard, és működik is szépen.
-
aleister
veterán
Az idézett cikkben van "How did we run the tests"? fejezett. Abban benne van minden.
Ha elolvastad a cikket, akkor látható, hogy annyira nem szupergyors a Tailscale, sőt.
Az első teszt a lényeges jelen esetben.
Egyébként egy sima "távolról kattintok kettőt a NAS-on" tekintetében nem kardinális ez a sebesség kérdés. -
morfondőr
addikt
-
Qtya123
őstag
Nekem még ennyire sem ismeri fel a TS-133 a most üzembe helyezett FSP szünetmentest. Az én esetemben az akku kapacitást sem írja ki.
Ennyi látható:De szerencsére annak ellenére, hogy nem jelez ki a szünetmentesről adatokat, végrehajtja a beállításokat és lekapcsolja a NAS-t, majd mikor visszaáll az áram, akkor automatikusan el is indítja.
Ami viszont fura, hogy én azt hittem, hogy ez a auto protection, amelynek a magyarázata is látható a fenti képen, az azt csinálja, hogy teljesen kikapcsolja a NAS-t. De nem ez történik, a HDD pörög tovább.
Elveszem az áramot, letelik a 2 perc, elkezdi leállítani a NAS-t, de amíg van az akkuban kraft, addig nem az van, hogy teljesen kikapcsolt állapotban tartja a NAS-t, hanem pörgeti a HDD-t.
Ez úgy néz ki, hogy megtörténik a shutdown, egy pillanatra abba is hagyja a HDD a pörgést (ekkor a NAS kijelzőjén az "i" jelű led elalszik), majd újra felpörög, de nincs SEEK hang, nem olvas be adatokat. Olyan, mintha a szünetmentes valamilyen készenléti állapotban tartaná a NAS-t és pörgetné a HDD-t, de nem olvasna róla. Aztán mikor kap áramot, akkor elkezd bootolni a NAS, indulnak a programok, olvas a HDD.A NAS eseménynaplóban nincs semmi rendellenes, naplózza, hogy mikor állította le és kész:
Nem tudom, hogy ez-e a normális működése ennek az auto protection módnak, vagy teljesen le kellene, hogy lője a HDD-t is, miután leállította a programokat és lecsatolta a kötetet?
-
Sziasztok
Én is beköszönök, egy Synology ds215j-ről váltottam tegnap Qnap ts-233-ra, most délelőtt estem neki a beüzemelésnek isa topicot olvasva és ismerős ajánlására is a qbit-et tettem fel és jelenleg ennél akadtam el én is, hogy hova kerülnek a dolgok a nason
Megcsináltam a storage pool1-et, azon létrehoztam egy thin volume-t wdred4tb néven, azon belül filestation-nel csináltam mappákat (temp, series, movies, stb. ) amik bekerültek a public fül alá.
a qbit-ben ezeket állítottam be, gondolom rosszul mert nem akar megjelenni a mappában (series) amit letöltöka torrentkezelési módot először autora raktam, úgy töltöttem le.
Mit rontottam el?
Köszönöm a segítséget -
-
Jockero
csendes tag
Szia. Felraktam entware-t, majd opkg-n keresztül. Hibátlan.
Mivel az első qnap-om, fura meglepetés, hogy torrent letöltéskor rámászik a cpu 40%-ra. Van egy syno DS116-om, az kétmagos marvell cpu-s, ott nincs ilyen gond, alig terheli.
Vagy lehet, hogy kicsit túlspilázom? Ennyit számítana az architektúra? -
DJGABI
addikt
Mértem már többet is, a honlapon csak átlagot írnak
jó, hát ha így nézzük havi ezres persze nem a világ vége. pont ezt a ki/bekapcsolgatást szerettem volna elkerülni, 25 wattot az épített gépem is tudott (az mondjuk üresjáratban).(#9252) Csorbi asszonynak a képeket backupolni, meg amolyan média centernek (filmeket/sorikat akár távolról letölteni, aztán tv boxról a nason át lejátszani) szeretném.
(#9255) qnadam akkor ez így ennyi? megszoksz vagy megszöksz? tudtam én hogy syno-t kellett volna venni
-
cigam
titán
Ez így van, viszont a PC-ben részletesebb pl. felület tesztet is futtathat.
Viszont erre rá is nézhetne a kolléga, hogy neki be van-e kapcsolva.bomizo
Az lemaradt a listáról, hogy a fájlrendszer javítását ellenőrzését mindenképpen végezd el. Hiszen egy sérült fájlrendszer Damoklész kardjaként lóg az adataid felett. Bármikor összeomolhat, és adatvesztéssel járhat. Adott esetben az operációs rendszer fájlrendszere is sérülhet, így az is előfordulhat, hogy nulláról újra kell húznod a rendszert. -
Scale
őstag
Nem ezt vártam, amikor 100ra volt állítva se ment amíg tudtam nézni 20-30 szál felé, illetve letöltési sebesség is csak 10-30mbs között ingadozott.
Ahogy kolléga is írta azért az említett zyxelnél jobbnak kell lennie papíron is, illetve szoftverügyülileg is sokkal jobb helyzet a qnapnál. Illetve a másik hogy "azt vártam", nem vártam azt, amint említettem kezdő vagyok és nem nagyon próbálkoztam idáig a zyxellel sem. -
cigam
titán
Azért ezt át kellene gondolni. Az, hogy egyfiókos, vagy belépő modell attól még rengeteg difi van köztük.
- 2 mag kontra 4 mag
- 512MB RAM kontra 1GB
Nem is beszélve az operációs rendszerbeli különbségekről. Szóval nem "semmivel se jobb", hanem nagyon sokkmindenben jobb a TS-130 a NAS326-hoz képest. -
TeebyKay
őstag
Pont a manuális törlést akarom automatizálni. Ha beállítok neki seed időt, akkor miután végzett törli a listáról vagy csak nem seedel tovább?
Synology DS-el jártam úgy hogy amikor már 20-30 elem volt az RSS listán, akkor egyszerűen nem frissült be többet amíg ki nem ürítettem a letöltési listáját. -
TeebyKay
őstag
Még egy kérdés az RSS-hez:
Arra van esetleg mód, hogy amikor a könyvjelzők közül kiveszek egy torrentet, azt a kliens kivegye az aktív feltöltések közül? Mert ha berakok egyet, akkor qbittorrent szépen automatikusan letölti, de így csak telik-telik az aktív torrent feltöltésekkel a memória. -
TeebyKay
őstag
Köszi ezeket akkor kipróbálom DS helyett.
A másik probléma közben megoldódott, létrehoztam megosztott mappaként a könyvtárat majd töröltem és most működik, tudok módosítani benne, most viszont valamiért a tárhelyet nem látja.
Miért lehet az, hogy bármit próbálok rá másolni SMB-vel, azt írja, hogy nincs elég hely a lemezen, mikor a tárhely és pillanatképek applikáció látja a vastag kötetet 3.49 TB szabad hellyel? -
Vesa
veterán
Vegyes méretűeket másoltam, de a nagyobbaknál sem megy 80-90MB/s fölé, de inkább alatta marad, és néha bezuhan akár 20MB/s-re is. Ebben a tesztben sokkal gyorsabb a cucc (még RAID 1-ben is).
Biga123
Na az lehet, hogy akkor ott a gond. Nem hinném, hogy a router tudja...Eleve direkt szeretném összekötni a NAS-t a PC-vel, csak gondoltam ha már a setup lement a routeren keresztül, akkor végigtolom a másolást is így. De akkor ezt droppolom, és előbb összekötöm direkt őket, utána pedig nézek egy ismét egy tesztet. -
mgergo76
tag
Én most futom itt a köröket ezzel kapcsolatban néhány fórumtárssal.
T. gigás csomag, le ~110MiB/s, fel 100MiB/s (általam feltöltött torrent esetén az első 1-2 letöltőig). Ncore-ról letöltött fájl esetén lefelé süvít, viszont a visszaosztás már csak néhány 10-100k.
Transmission bár sokkal lassabb volt, de az utólagos seed MiB/s nagyságrendű volt és rendre 10 torrent ment egyszerre, QB-nél 1-2.
Router-ben a szükséges port nyitva (ellenőrizve). -
nemethsza
tag
Sziasztok,
TS-228A
5.0.0.1986
Transmission 2.94.0 (a későbbi nem akart felmenni vmi miatt)A Transmissionnél digitális aláírás hibát ír. Elindul, működik, de vmi miatt leáll, így nem az igazi. (QBittorrent nekem nem jött be.)
Van ötletetek, hogy miként lehetne folyamatos működésre (így visszaosztásra) bírni a Transmissiont?
Thx! -
ravensky13
tag
-
-
-
bandigyerek
senior tag
"külső vinyós backup" +1 Az én fotóim is a NAS-on vannak. De alkalmanként egy külsőre csinálok mentést, aztán vissza a fiókba. (Ez a RAID 1+)
Dorian: Axel91 nagyjából össze is írta a dolgokat, én láttam egy 3 fiókos bővíthetős memóriásat nem aranyáron, az is opció lehet. Ennél is kell egy külső videónéző/dekódoló (pl.TV) mert nem tudom, hogy ha NAS-nak kellene csinálni, akkor mennyire bírná. Amit Axel91 másodiknak linkelt, abban van HDMI csati is, az biztos komolyabb ilyen téren.Távelérésben nem tudok segíteni, mert nem használok. Torrentre a QNAP saját letöltőjét nyúzom, teljesen jó.
-
Mátésum
aktív tag
-
alex73
tag
Nem értek angolul.(máshogy sem 5x hezbközel időm se nagyon van rá családban sok a gond ) / Arról nem beszélve hogy egy q...a leírás sem találni a NAS-ról magyarul a QTS-ről nem is beszélve. Magyar támogatás 0. A hivatalos forgalmazóval felvett kapcsolat is csak addig jutott hogy nincs magyarnyelvű leírás támogatás és segíteni se tudnak ez ügyben. A QTS tud magyarul meg próbálja a fórumot. Fordítóval elkezdtem az angolt olvasni de hónapok óta kínlódok vele. Így aztán nekem nincs rajta semmi. Egy sz....s az egész QNAP. Mind ez úgy hogy 20 évesen Linux szervert építettem otthon pc-ből. Nem azért vettem NAS-t hogy fúrni faragni keljen ! Olcsóbb lett volna egy pc-ből. De nincs rá időm. /
De hiába propagálja a QNAP hogy vírus meg mit tegyél ha nem magyar!
Persze a syno nak van magyar támogatása csá az drágább
senkinek nem ajánlom a QNAP-ot a magyar támogatás miatt csak ha szívni akar. Most már meg tartom talán egyszer sikerül beállítani. Vagy kitudja... -
Gaben92
őstag
Nem feltétlenül jön elő mindenkinél és nem minden NAS-sal, illetve amennyire nekem lejött függ attól is a dolog, hogy különböző appok hogyan használják a RAM-ot.
Nekem se gyári QNAP RAM van benne és időnként előjön a dolog. Kingmax DDR3L van benne talán, specifikációkkal megegyezik. Annó írtam ticket-et a QNAP-nak (nem említve a memóriát) és az első kérdésük az volt, hogy hozzá lett-e nyúlva a RAM-hoz, és ha igen akkor gyári QNAP RAM van-e benne. Szóval tuti van vele valami mert gyanúsan tisztában voltak a dologgal.
Feltúrtam a fél internetet miatta, volt akinek RMA-ztak a NAS-t konkrétan és megmaradt a probléma, visszarakta a gyári RAM-ot / vett bele QNAP félét és azóta semmi. Szóval akinek ilyen gondjai vannak kb mindenkinek a gyári RAM a megoldás, de hogy mi okozza ezeket az összeomlásokat... mindenki pingvinezik...
-
gahor72
aktív tag
Kicsit össze mostam a dolgokat.A https-re való átállást most próbáltam,de nem csatlakozik a chrome.A lakat helyén nem biztonságos felirat van,rákattintva azt írja: nem érvényes tanúsítvány.
Gondoltam megszüntetem a cloudos regisztrációt,majd a vpn.
Asus routeren 3 kattintás és megy.
Telepítettem a qvpnt,beállítottam,portot nyitottam,letöltöttem,a konfigurációs filet,de az androidos openvpn kliens NEM fogadja el azt mondja érvénytelen.
A kör bezárult.
ssl tanúsítványt frissítetem,az sem jó neki.
Qnapos tanúsítványt nem kapok,csak ha veszek magamnak.
Most itt tartok,de nem adom fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest