- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Csorbi #10081 üzenetére
Mert nem láttad azt a baseball-os filmet (talán Mr baseball Tom Selleck-el?) amiben állandóan azt mondta, hogy manuel szerint így meg úgy, mire rákérdezett, hogy ki az a Manuel? Aztán kiderül hogy a kézikönyv...
(A filmben viccesebb volt, mint ahogy leírtam) Azóta nekem is manuel -
HGTimber
tag
Igazából csak annyi, hogy valahol olvastam, hogy bizonyos zsarolóvírus támadás "csak" a Volume1-et érintette, ezért arra gondoltam, hogy a nem fontos dolgokat tartalmazó 1TB-os lemez legyen a Volume1 az 1. helyen, ill. ez a lemez tekerjen álandóan (pl. torrent miatt), a fontos képeket, családi videókat, dokumentumokat tartalmazó jelenlegi 4TB-os lemez legyen a Volume 2 a 2. helyen.
-
-mugen-
tag
-
Julot
aktív tag
Nem, köszönöm, azok akik az életben nem találkoztak ezzel - vagy hasonló - típussal inkább ne segítsenek. Kiguglizni, fotelszakértősködni én is tudok!
Én olyanok véleményére lennék kíváncsi akiknek van olyan NAS-a mint az enyém vagy az enyémhez hasonló típusú, vagy találkoztak már ilyennel, TAPASZTALATI tudása van, esetleg már maga is cserélt benne ventilátort(okat), és valóban ért hozzá, nem a googleból szedi az észt! (bocs, ha kissé arrogáns vagyok, de egyrészt már megszívtam ilyenek miatt, másrészt mint tudjuk a számtech olyan mint a foci - mindenki "ért hozzá") Én pedig nem szeretném, ha egy rossz tanács miatti rossz döntés tönkrevágná a NAS.-omat vagy a HDD.-ket, vagy bármit...Amúgy ADDA AD1212UB-A7BGL típusú ventilátorok vannak benne gyárilag.
Jelenleg egyenlőre két verzió van:
Noctua NF-P12 redux-1700 PWM 120mm - Szürke
Be quiet! Pure Wings 2 120mm PWM BL039...de annyira nem értek hozzá, hogy kérdés nélkül be merjem vállalni - mert egyrészt ezeket én is jó fotelszakértő módjára gugliztam ki - és abban mint kiderült - nem bízok.
Másrészt hátha van egy valóban hozzáértőnek jobb javaslata, esetleg tapasztalata, egy bevált cserét követően.
Köszönöm!
-
szabzoltan1
tag
nekem nem megy a feltöltés.ha menne akkor nem keresném a megoldást.
sajnos tényleg leellenőriztem a mindent ami töllem telt.
akkor is a transmission szerint nincs nyitva a port
probáltam itde képet csatolni de nem tudom hogy kell
a TR azt irja ki ,hogy: portTested:http error 0: No Response
rákerestem de semmit nem találtam ami nekem segitene.
letöröltem a TR-t
ujratelepitettem,de semmi változás -
cigam
titán
Na de nála a port ellenőrző sem mutatja nyitottnak, nem csak a program véli úgy , zárva van.
bogabi
Ha csak a routerben van tűzfal. Viszont a NAS-ra is telepíthető, és ekkor azon is ki kell nyitni a megfelelő pontokat, hogy a külvilág is elérje.
Ugyanakkor szabzoltan1 azt írta, hogy a helyi hálózaton futtatott portteszter sem látja a torrent partját a NAS-on.
Ez lehet user error (nem a NAS IP-jét, vagy a torrent megfelelő partját teszteli), és lehet más hiba is. Ezért is kérdeztem rá a QuFirevall-ra, mert az egy logikus magyarázat lehet arra, hogy miért nem látni, még a belső otthoni hálózatáról sem a nyitott pontot. És amíg nem látja azt nyitottnak, felesleges a routeren keresni a portforward hibáját.Szóval a tisztán látás érdekében megkérném a kollégát, hogy mutasson fotót a transmission port beállításairól, és a tesztprogram eredményéről is, és írja meg hogy milyen IP címen éri el a NAS-t a belső hálózaton..
-
aleister
veterán
Szépen össze volt csomagolva. A doboz kívülről nem volt ilyen feszülős celofánszerű cumóval légmentesen lezárva, csak a nikecell tartókban lévő NAS volt egy neylonban. Ez utóbbi gyárinak tűnt, ráncolásmentes volt. Celluxszerű szalagokkal volt leragasztva. Ezt nem lehetett úgy kibontani, hogy ne maradjon nyoma.
-
rostiron
őstag
-
racskobalazs
senior tag
Úgy értem, hogy legalább van róluk másolat, ha kiesik egy lemez nem buktam az egészet, nem kell letölteni /átmásolni rögtön midnent hogy tudjam használni tovább. Hanem csak berakok egy tartalék lemezt és megoldja magának. Rosszul fogalmaztam.
Cold backup van itthon a polcon, meg még egy sima külső vinyón a legfontosabb dolgok, ezen kívül a nagyon fontos adatok fent vannak felhőben. Meg tervezek rá backblaze backupot is majd. S akkor így van helyileg 2-3 másolat és 2 felhő. -
Vicë
tag
Nyilvánvalóan bugos az app, csak reménykedtem, hogy már előfordult valakivel.
Kétlem, hogy az egész világon csak velem történik ez, két gyökeresen különböző gépen, de semmilyen hivatalos fórumon nem találtam még csak megemlítve sem hasonló problémát.
Nem szeretek korábbi verziókat felrakni, de ez a probléma már annyira idegesítő, hogy muszáj leszek. -
paulo92
tag
Ajjaj, akkor itt kezdődnek a gondok. A sagemcom-ra van rákötve az ipTV, így ezt nem állítgattam, csak a Wifit kapcsoltam ki rajta. Esetleg van valamerre leírás, hogy miket kéne beállítani? Korábban Vodafone koax internet volt, ott a vodás routert bridge módban használtam, sajnos ahogy keresgéltem eddig csak annyit találtam, hogy telekomos routerban a PPPOE-t kapcsoljam be és utána minden menni fog, mivel itt nincs bridge mód. Az asuson keresztül lényegében eddig tényleg úgy ment mint korábban, kivétel a port forwarding
Megnéztem most az asus beállításait is. Jelenleg a WAN connection type Automaticra van állítva. Ha PPPOE-ra rakom, akkor különböző felhasználónév, jelszó adatokat kér. Gondolom akkor nem ezt kell állítgatni...
-
Sztaff
csendes tag
Köszi, ezt olvasgatom majd! Valószínű nálam is alaplaphiba lesz. Meg kell néznem van-e rá garancia, mert ezen a fórumon mindenki 2 évet ír, de céges a gép és csak jövő héten tudom az irodában előszedetni, hogy ez erre is érvényes vagy csak standard egy év.
Ha a vinyók jók, azokól össze lehet szedni az adatokat vajon?
Amúgy HDMI kábellel monitorra kötve sem jelez semmit :/ -
HGTimber
tag
Köszi!
Esetemben egy TS-251D-ről van szó (most már 8GB RAM-mal), alap, otthoni felhasználás, pl. napi 2-3 torrent, filmek, képek, zenék, dokumentumok tárolása, elérése PC-ről, mobilokról, filmek lejátszása DLNA-n. Még csak 30 napja megy folyamatosan mióta 2-ről 8 GB-ra bővítettem, de nem érzem, hogy újrakéne indítni. A bővítés előtt a fájlok indexelésekor volt, hogy napokig elérhetetlen volt, de most gyors és stabil. -
Gondolom, hogy a 12TB minden bitjéről nincs.
Az életbevágó dolgokról szerintem van.
A fő gond, hogy nem használható az eszköz jelen állapotában.szerk.: Én Miskolcról nem sokat tudok segíteni, bár ő sem fogalmatlan, de ez elég ingoványos terület, ahhoz, hogy szakértőt vegyen igénybe - nyilván értelmes határok között, nem ingyen.
-
Vince1
tag
Őszinte leszek erre nem is gondoltam, a Digis routeren semmit sem állítottam. Kb. fél éve cseréltem le a régi routert erre az ASUS-re (az egy nagyon régi NETGEAR volt). Abban a rendszerben működött a távoli elérés. Ezért nem is feltételeztem, hogy a Digis routeren állítani kell valamit, de megnézem.
Köszönöm a tanácsot! -
cigam
titán
Az árlisták legtöbbször csak azokat listázzák ki, amik éppen kaphatóak,
Én ezt másképpen tapasztalom látom. Volt hogy az árlistán szereplő termékre több mint 3 hetet vártam, mert nem volt raktáron. Pl. a mysoft boltjában külön jelzik mi az ami a polcon van és elérhető, és mi az ami csak az árlistán, és majd valamikor lesz ha megrendelem tőlük.
De most igazából mit szeretnél megtudni?Na vajon mit?
Segítek, ez volt a kérdés: Ekkora chip hiány van, vagy valami (szériahiba) miatt kivonták a gyártásból?Arra voltam kíváncsi, hogy én sikottam el valami qnappal (konkrétan a TS233-al) kapcsolatos hír felet (valami SW/HW hiba miatt visszahívták), vagy a szokásos nyenyergés az alkatrészhiányról.
-
Gsx-rr
veterán
Orulok,hogy net van, Itt nem europai minosegu szolgaltatas van, az altalanos ugyintezok az alap problemakat se ertik. (Dominika Koztarsasag)
Otthon bridge nelkul is jol megy minden.Azert nem ertem, mert nem azt irja a port zarva hanem nincs valasz.
Nas-on nincs valami allitasi lehetoseg?
Lehet kene egy hard reset?Megprobalom, mar 2 napja szivok ezzel, ennyire nem vagyok hulye hozza, de sehogy se all ossze a dolog.
Mar probaltam acces pointnak is beallitani.
Lehet megprobalok egy ruter seret ezt meg a 10-es nethez adtak allotolag van mar masik. -
schulzz
tag
Szia.
Pár hete még a zyxel nasról simán tudtam ftp n távolról leszedni még 4 gb nál nagyobb fájlokat is androiddal.
Szerintem az lesz a megoldás, hogy a qnap alkalmazást elengedem, es5 megpróbálom egy sima file kezelővel ftpn. Esetleg valaki meg tudná próbálni hogy qfile alkalmazással távolról 4 gb nál nagyobb fájlt le tud e szedni? -
schulzz
tag
Persze
Szóval. Qfile androidos alkalmazással akarok letölteni egy nagyobb fájlt a nasról távolról. Korábban voltak port továbbítási szabályaim a routeren, de azokat töröltem mivel ennek a nasnak nem kell a mycloud szolgáltatás miatt. Két eszközzel próbáltam letöltést. Az egyik egy tronsmart vega s96 tv box. Ennél a letöltési útvonalat módosítottam a micro sd re mivel a belső tárhelye kicsi. Nem működött. Hibára futott.
Majd megpróbáltam telefonnal. Annál nem módosítottam a letöltési útvonalat, de ott is hibára futott. Se 4 gb nál nagyobbat, se annál kisebb fájlt nem tudtam letölteni. Kisebb fájlokat mint pl fotókat, le tudok tolteni. Próbáltam mobilneten, de Vodás otthoni neten keresztül is.
Belső hálóról nem próbáltam mivel távol vagyok a nastól most hetekig
Röviden ennyi.
Köszi -
nandris
aktív tag
A webadmin, vagy webui felület nem töltődik be teljesen. Háttér bejön az ikonok nélkül, de a nyelvet sem lehet megváltoztatni. Mintha csak egy fénykép lenne. ( Lementett képernyőkép) Szerintem mintha sérült volna a felület. Azt nem értem, hogy firmware csere után miért nem javítja az oldalt.
-
Addel
senior tag
-
Mátésum
aktív tag
Szia,
Megpróbáltam ezeket a beállításokat is, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Gyakorlatilag elindítok egy filmet, széteseett pixeleket látok, elindítok egy másikat és annyira összefossa magát az egész rendszer, hogy kiírja, hogy nem lehet elérni a szervert. Most ki akartam próbálni a számítógépről, ami ugyanarról a routerről kapja a netet, és a következő fogad: a szerver nem elég erős a videók konvertálásához. Ez a NAS tényleg nem elég egy nyomorult PLEX futtatáshoz, vagy én bénáztam el valamit, de nagyon (netes teszten egyszerre több eszközön kiszolgál full HD és egy 4k lejátszást)? Köszönöm előre is a további segítséget. -
KerryVTR
tag
A nagyon fontos dolgokról van és volt is back up, több helyen is. Persze volt rajta olyan amit sajnálok, ha elveszne, de nincs olyan ami nem megismételhetetlen. Jobban zavar, hogy az elejétől megint mindent be kell majd állítgatni, amit ráadásul 2-3 éve csináltam utoljára.
Nincs sok emlékem ezekről már... -
shtirley
tag
15 giga? Én pont erre használom. Képeket osztok meg a szülők felé családi eseményekről és a lányomról már több mint tíz éve, és félig sincs. Túl sok képet nem érdemes felpakolni egy eseményről mert úgysem nézik végig. Ráadásul az egyszerűségéhez kétség sem férhet, nem kell pilótavizsga a szülők részéről a megnézéséhez. Nem kell mindenféle jogosultsággal meg védelemmel bajlódni és azonnal nézhető gépen, tableten, mobilon.
-
Gabi92067
lelkes újonc
Köszi!
Bár az gáz, mert nem rendelkezem mentéshez elég hellyel bárhol is.... 2x4TB van benne, 4TB foglalt hellyel és sikerült vennem még 2x4TB-ot a jövőre gondolva....
RAID0. Nálam az az értelme, hogy ez a 4TB 99%ban film, fullos 1080P vagy 4K, a maradék pár letöltött játék max. mind seedelve van folyamatosan.
Ezekről egyszerűen nem kell mentés, MIND pótolható lenne vészforgatókönyv esetén, plusz a 2x4TB új egy hónaposak, plusz szintén újonnan vettem a most érkezett 2x4-et is, szóval kell még beléjük pár óra mire bajuk lehet.
RAID5, amin esetleg még sokat gondolkodtam, de nem tudom mennyire érné meg bukni egy HDD helyet, azért a kicsi esélyért, hogy az egyik 0perces filmes HDD-m elszáll.... :/
Akkor nincs más opció, csakis mentés és újra létrehozni a köteteket mindeneket? -
daninet
veterán
a daninet felhasználó admin csoportban vannem csinál semmit a 3 másodperces resetrecsippannia kellene gondolom, de azt nem csinálja. Kb 5 másodpercig nyomom érezhetően a gombot, elkezd kerregni a vinyó benne azonnal, gondolom újraindul az eszköz, de nincs csippanás és az admin nem lesz aktiv
kitaláltam hogyan válaszoltam meg a kérdést időközben amit megadtam belépett végre az adminba
-
Buckey
őstag
A 40°C körüli HDD hőmérsékletet elfogadom egy 7200-at forgó HDD-nél (a TS-230 +/- 1-2°C különbséggel tartja alapjáraton és 100%-os terhelésen is a ST10000VE0008-t ). Tudnám lejjebb vinni kézi beállítással, de most automatikus ventilátor szabályozással hűtöm. A rendszer hőmérséklete az alap, ami alapján szabályoz. 35°C-nál (ez a minimum) emeli meg a ventilátor fordulatát 900 RPM-ről.
Mondjuk egy 5400-astól (WD81PURZ) a 48+°C nekem már magas volt, nem is engedtem feljebb (persze 100%-os terhelésnél). Alapjáraton 43-44°C.
A WD40PURZ hűtés nélkül, 110-112 MB/s írással 40°C-os (24,9°C van a szobában).
-
Buckey
őstag
Igen, ezt láttam. Csak mikor megvettem a WD81PURZ-t, ezt nem néztem.
A WD40PURZ és WD30PURZ volt az alap, mert azok hűvösek. Gondoltam, hogy a WD81PURZ is az lesz.
Hát nem lett.
Most, hogy csak másolok róla 110-112 MB/s-el a ST10000VE0008-ról, így felment a hőmérséklete 40/41°C-ra, a külső hőmérséklet 25°C. Nekem ez azért még sem hűvös, de sokkal jobb, mint WD80PURZ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged