- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mátésum
aktív tag
-
Mátésum
aktív tag
Köszönöm a segítséget. Még egy kérdésem lenne. QTS 5-nél nem találom azt az opciót, ahol az alkalmazásokat lehet időzíteni, letiltani, stb. Korábban úgy jött elő, hogy volt a kis integető figura, és arra kattintottam, és megjelent egy ilyen ablak. Most ez nincs. Elő lehet valahogy csalni?
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok, egyszerűen nem tudom, mit állítsak be, hogy külső hálózatról, a Qphotoval, vagy Qsync-el elérjem a NAS-t, így nem tudom a fényképeket pl megnézni, csak az otthoni hálón.
Ha lefuttatok egy diagnózist a myqnapcloud-ban, akkor a következő fogad:
Most akkor hogy tudom úgy beállítani a NAS-t, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen (mondjuk nem vagyok paranoiás), elérjem külső hálóról, akár a fotókból tudjak is megosztani. Nincs VPN-em, szeretném a Qnapon belül megoldani, a mobilos appokat és a webes felületet használva. A routerem (elvileg) jól van beállítva.
TS-230, QTS 5.Köszi a segítséget!
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Az ssd cache ts-230 esetén is működik? Illetve, mekkora méret ajánlott? Köszi
-
Mátésum
aktív tag
válasz
sanyijedi #7641 üzenetére
DDNS volt beállítva, ami a myqnapcloud-hoz készített egy elérési nevet a NAS nevéből. Ez nem tudom, hogy mennyire kevésbé biztonságos. Ha ezt kikapcsolom, akkor hol kell ezt megadni? A DDNS szerkesztési felületen tudok egyéni nevet megadni, vagy az ugyanígy nem jó? Hol tudom ezt ellenőrizni/konfigurálni? Otthoni hálózaton belül, ahol a NAS is csatlakozik, ott fel tudok jelentkezni.
Köszi! -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Teljesen újra telepített, frissített nason (TS-230, qts 5) szeretném ismét a használni a fényképek online elérését. A my qnapcloud törlésre került, viszont most a qphoto alkalmazásban nem tudok belépni a nasba külső hálózatról. Eddig működött rendesen, de korábban a qnapcloud-ot használtam. Tudtok megoldást javasolni? Köszi
-
-
Mátésum
aktív tag
válasz
Gaben92 #7541 üzenetére
Szia,
Köszönöm a részletes leírást. Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Eddig egy belépő kategóriás LG tv-m volt, a QNAP előtt a WD Mycloud Home-al akadás nélkül mentek a filmek. Viszont utána cseréltem a QNAP-ra, semmi nem működik azóta. Most a tv is le lett cserélve (Hisense 50U7QF), a probléma viszont nem változott, szóval azt gondolom, hogy nem a tv-vel van a gond. Ráadásul a WD jóval gyengébb cucc, mint ez a NAS. A transzkódolást próbálom még akkor állítani, bár én úgy látom, hogy mindkét oldalról mindent letiltottam. Azért még egyszer átmegyek a beállításokon - sajnos egyelőre nem jöttem rá mi lehet a gond.
Egyébként a NAS a Downloadstation esetén is olyan szintű lassulást tud produkálni, hogy nem is értem. Próbálok hozzáadni mondjuk 5 torrentet, és nem csinál semmit, sőt akár használhatatlan is tud lenni. Újraindítom, és vagy bekerült a feladat, vagy ugyanőgy megy minden, mint azelőtt, hogy próbáltam volna bármi újat hozzáadni. Ezért gondolom, hogy esetleg nem biztos, hogy a Plex beállítások nem stimmelnek, lehet, hogy én rontottam el valamit már akár a kezdet kezdetén. Érdemes lehet esetleg az egészet újra húzni, mindent előlről kezdeni? -
Mátésum
aktív tag
Szia,
Megpróbáltam ezeket a beállításokat is, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Gyakorlatilag elindítok egy filmet, széteseett pixeleket látok, elindítok egy másikat és annyira összefossa magát az egész rendszer, hogy kiírja, hogy nem lehet elérni a szervert. Most ki akartam próbálni a számítógépről, ami ugyanarról a routerről kapja a netet, és a következő fogad: a szerver nem elég erős a videók konvertálásához. Ez a NAS tényleg nem elég egy nyomorult PLEX futtatáshoz, vagy én bénáztam el valamit, de nagyon (netes teszten egyszerre több eszközön kiszolgál full HD és egy 4k lejátszást)? Köszönöm előre is a további segítséget. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, mert ma már majdnem kivágtam az ablakon a cuccot. Ts-230 nas, és a plex nem akar működni. Korábban kaptam tippet, hogy nézzem meg, milyen filmekkel, de egyelőre nem találtam összefüggést. 4k film egy elindul, nagyjából rendben megy, a másik el sem indul, fullhd film nézhetetlenül szaggat, egy sima fullhd sorozat 20 másodpercenként megáll, tölt.
Lehet, hogy valami félre van, vagy ez ennyit tud? Mert nekem a film, lehetőleg 4k lenne a legfontosabb, amire vettem. A tv wifi kapcsolódik, másik routerre, ami vezetékesen van összekapcsolva a szolgáltatói routerrel, amin nas van.
Első nasom, a telepítés is kicsit találgatós volt, viszont ugyanezek a filmek korábban egy wd my cloud homeal, plex-en simán mentek.
Előre is köszönöm, hogy segítetek elkerülni egy agyvérzést -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Egy TS-230 típusú NAS-t használok egy ideje. Plex videó lejátszás tv-n szaggat (a TV WIFI-vel kapcsolódik egy routerre, ami ugyanazon a hálózaton van, mint a QNAP NAS). Ezelőtt gond nélkül ment a tv-n a PLex (WD Mycloud Home-al). Van estleg ajánlott beállítás, hogy szaggatás nélkül menjen a videó? Egyébként egy x264, 1080p, BluRay természetfilmet próbálok lejátszani.
Esetleg van olyan opció, hogy plex használata közben minden mást letiltson, és csak az menjen? Egyébként a rendszer szerint 30% memóriűt használ épp a NAS, 10% szabad, a PLEX 19% CPU-t.Köszi!
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A Qumagie appot telefonon használva a fotók minősége meglehetősen gyatra. Ezen lehet valahogy változtatni? Állítottam a Thumbnails beállításokon is, hogy nagy felbontású legyen, de ugyanaz a helyzet. Köszi előre is.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Egy TS 230 típusú NAS-t sikerült beszserezni. Ez az első NAS-om, a beüzemelés hétvégén lesz. Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható, hogy a Google Photos-ból a képeket lementsem/szinkronizáljam a NAS-al, és esetleg az asztali gépről szinkronizált fotókkal azt összevesse a gép és ugyanazokat a képeket ne is töltse le?
Előre is köszi. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. NAS vásárlás előtt állok, és az eddig két kiszemelt mellé bejött a képbe a QNAP TS-230. Synology ds220j illetve Asustor as1102t mellé. Kicsit nehéz a döntés, mert árban igen hasonlók, de a Qnap vasa ígéretesebb.
Plex és jól használható fotó alkalmazás leginkább, ami kell. Tehát a fotók külön kezelhetőek legyenek, esetleg néhány (valóban jól is működő) plusz szolgáltatással (arcfelismerés, csoportosítás, idővonal, stb.)
Van esetleg ezekkel összevetve tapasztalat? Mivel időm kevés van, annyira mélyre nem ásnám bele magam a dolgokba, inkább egy bekapcsolom, beállítom és működik megoldásra van szükségem.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest