- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz
rostiron #12224 üzenetére
En pl - a problémadtol függetlenül - kiszedném azt a beallitast, ami szerint MINDEN porton beengedsz mindent Mo-rol. Ertam én, hogy utana egy sorral meg mindent tiltasz mindenhonnan, de tényleg megbizol annyira mindenkiben Mo-n belül, hogy barmi bejöhet, ha akar barmelyik porton?
(ok, nyilvan a router még el¨tte van, na de kérem...)
A VPN-en milyen ip tartomanyon kereszül lépsz be? Mert add hozza azt is a tüzfalhoz (bar elvileg ha a QNAP VPN-jét hasznalod, azt illene automatikusan hozzaadnia, szerintem. Nem vagyok biztos benne, én nem azt hasznalom VPN kapcsolathoz) -
cigam
titán
válasz
rostiron #12142 üzenetére
Elméletileg a tárállomány riasztás azért szól, hogy lassan eléri (fizikai) lehetőségeinek korlátját. Vagyis megpróbál előre szólni, hogy itt az idő kapacitást bővíteni, új fizikai lemezeket hozzáadni.
Természetesen megteheted, hogy kikapcsolod a figyelést, ekkor a teljes kapacitást kihasználhatod, az utolsó ~1TB sem marad parlagon.
Ekkor a Kötetet kimakszolhatod a tárállomány méretére. Még egy dedikált gomb is van hozzá:
Viszont a Kötet telitettségére figyelmeztető jelzést már illik figyelembe venni, mert maga a fájlrendszer sem kedveli azt, ha csurig feltöltik. Ilyenkor már tényleg ki kell nyitni a pénztárcát, és egy új lemezt kell hozzáadni, vagy lecserélni 1-2 számmal nagyobbra a jelenlegi lemezt.
Majd a hozzáértők jobban elmagyarázzák. -
cigam
titán
válasz
rostiron #12140 üzenetére
Nem egy malomban örülünk.
Vannak a fizikai lemezek, amit különféle módon összefoghatsz (simple, raid0,raid1,...). Ezekből lesz 1 tárállomány.
A képeden is látszik, hogy ennek a kapacitását csak új (fizikai) lemez hozzáadásával tudod növelni.
A tárállományon (esetedben 5.45TB) tudsz létrehozni köteteket, amik valamilyen logika mentén elkülönülnek. Esetedben egyetlen kötet van (4.91TB). Ez azt jelenti, hogy a tárálomány kapacitásának (kicsivel) több mint 90%-át elfoglalja a rajta létrehozott kötet(Volume2).
Vagyis vagy a tárállomány riasztás küszöbét emeled meg(tárállomány 1 kijelölése -» kezelés), vagy a rajta létrehozott kötet méretét csökkented (DataVol2 kijelölése -» kezelés), hogy beleférj a limitbe. -
cigam
titán
válasz
rostiron #12138 üzenetére
A műveletekben van egy olyan opció, hogy hely felszabadítása. Itt tudsz helyet szerezni különféle opciókkal, pl. pillanatképek törlésével.
Ha jól látom a garantált pillanatkép tárhely 0, vagyis nincs hely biztosítva neki, mégis van 1 egy pillanatképed.
A nem használt területet is hozzácsaphatod, hogy legyen még egy kis hely, pl. a pillanatképeknek. -
cigam
titán
válasz
rostiron #12136 üzenetére
Valami nem kerek, a popup nélkül mutasd meg, vagy méginkább kattints a problémás tárállományon a "kezelés" gombra, ami részletes infót ad róla.
---
HBS3 mentést újracsatoltam, és elindítottam a visszaállítást. Meg se kérdi mikori dátumra álljon vissza, vagy hogy melyik mappára, fájlra van szükségem. Kicsomagolja (átmásolja) az egész mentést minden egyes mentési időponttal együtt. Plusz azt írja 3 napig fog tartani.
-
-
Biga123
addikt
válasz
rostiron #12064 üzenetére
Akkor Plex
És a transcode elkerülése. (megfelelő kliensek és beállítások használatával)
A hálózati szűk keresztmetszettel úgysem tudsz mit kezdeni, de a vpn korlátozhat valóban.
"ezt hol kell beállítani ?" a plex kliensben lejátszás közben változtatható a minőség
Gyere át a plex topicba, segítünk összekalapálni.morfondőr: esetében nem sok konkurens lejátszásról beszélünk, nála 1 db 4k stream se megy akadásmentesen, és csak kifele, szal azért a HDD t kizárnám, a vpn jó tippnek tűnik
-
morfondőr
addikt
válasz
rostiron #12058 üzenetére
Szerintem a VPN lesz a szűk keresztmetszet, próbáld meg direktben elérni a NAS-t. Nekem Plex-en keresztül simán megy mobilnettel!
Biga124: egy HDD maximálisan kiszolgál egy filmlejátszást, akkor lehet baj, ha egyszerre megy sok minden. Mondjuk ha rengeteg torrent le/fel töltöget egyszerre, az elég rendesen haza tudja vágni. Esetleg ezt is érdemes megnézni!
-
Biga123
addikt
válasz
Megoldás: SD esetleg 720p.
Azt valaki végre elárulhatná hogy az emberek mért akarnak 6-7" os telefon kijelzőn 4K tartalmat nézni, nem fogod észrevenni a különbséget.
Nekem sokáig volt mindenből SD verzió is tartva a feltöltési sebességem miatt (az SD verziók helyigénye minimális) a transcode ot minden esetben érdemes elkerülni, egy 4K anyag transcode-olása bődületes számítási kapacitást igényel, amivel a nas nem fog tudni megbirkózni.szerk: egy frankón összerakott rss feed és pár kattintás múlva már le is szedted az sd tartalmat, és nézheted telefonon.
-
szjoci
őstag
válasz
rostiron #12060 üzenetére
Azon én már csak fhd-val próbálkoznék, az átkódolás már nagy falat lenne.
Mondjuk egyszer sem néztem így filmet, de mivel a hátterünk aránylag egyforma (1000/1000 net, 253D nas), így kipróbáltam: fhd akadásmentesen megy plex klienssel mobilneten. Az egyik 4k filmnél beállítottam hogy fhd felbontásba kódolja át a szerver, de úgyis akadozik...
Szóval passz, de hátha kapsz tapasztalattal rendelkező fórumtárstól érdemlegesebb választ. -
szjoci
őstag
válasz
Szia!
Egy.4k film min. 15mbps sávszélességet igényel, speedtestel most megnéztem, nekem 15-20mbps a letöltésem 4g hálózaton. Szóval a mobilsávszél lesz a gond több mint valószínű, hacsak nem 5g hálózatot használsz.
Több megoldás is van: pl használj valamilyen médiaszervert a nason (nálam plex van telepítve), ami ha a sávszélesség igényli alacsonyabb felbontásra transzkódolja a filmet, vagy eleve fhd felbontással töltsd le. -
Faby
senior tag
válasz
rostiron #11521 üzenetére
Igazából ez csak kozmetika, mert attól még az OpenVPN váltott az erősebb algoritmusra, csak ez a régebbi kliens még megeszi, de a logban ott van:
TLS: received certificate signed with SHA1.
Please inform your admin to upgrade to a stronger algorithm.
Support for SHA1 signatures will be dropped in the futureArra figyelj, hogy tiltsd le a kliens auto frissítését, mert ha a play frissíti, megint így jársz.
Ha tudod, és ad/adott ki a Qnap frisebb Openvpn szervert, akkor frissítsd.
-
Faby
senior tag
válasz
rostiron #11519 üzenetére
A VPN szervered csak SHA1-gyel tud tanusítványt aláírni, viszont ma már ez kevés,
SHA256 kell minimum.
Hasonlóan jártam, ASUS routeren.
Ha tudod a szerveren az OpenVPN-t frissíteni, az esetleg segíthet.
Sajnos nálam erre nem volt lehetőség, így hagytam, és visszatértem egy korábbi verzióra a kliensnél. 3.3.4 még engedi a csatlakozást az SHA1-gyel aláírt tanusítvánnyal.
Bár a logban írja, hogy a jövőben nem lesz támogatott. -
Multibit
nagyúr
válasz
rostiron #11074 üzenetére
Új az ONT, bár saját routert használok.
1. Az ONT modem módban van, vagy router módban? PPPoE passthrough? Ugye nincs nálad dupla NAT?
2. A Let’s Encrypt tanúsítvány kérésekor van lehetőség challenge type megadására? Ha igen, állítsd át azt HTTP-01-ről DNS-01-re! Ebben az esetben nincs szükség nyitott 80-as portra. Ehhez persze az kell, hogy a DDNS szolgáltató is támogassa ezt a challenge type-ot. -
cigam
titán
válasz
rostiron #11079 üzenetére
Milyen router? A kimenő forgalmat is szabályozza? Ha azon le van tiltva a 80-as kimenő port egy WEB oldalt sem tudnál megnyitni az Interneten.
Én ránéznék a NAS tűzfalára, biztos nincs bekapcsolva?Nem lehet, hogy csak ARM-ra fordított programok vannak csak rajta? Az oldal szerintt van Discord csatornájuk. Ott rá lehetne kérdezni.
-
cigam
titán
válasz
rostiron #11063 üzenetére
Kb sehogy. Eddig még senkinek nem sikerült a lemezképet átmásolni úgy, hogy az új lemezről pöcc röff beinduljon. Csak azt tudod tenni, hogy
- Minden fontos fájlt és mappát átmásolsz a 4TB-os másik lemezre, vagy egy USB meghajtóra.
- A Vezérlőpolt -» Biztonsági mentésben lemented a NAS beállításait.
- Beteszed az új lemezt, telepíted, és visszatöltöd a lementett beállításokat.
- Visszamásolod az új lemezre a régi adatait. -
bela85
aktív tag
-
gamer0101
aktív tag
válasz
rostiron #7848 üzenetére
Szia/sziasztok!
Igen, bocsánat nem reagáltam, de megoldódott a dolog. Másként ugyan, de sikerült más mappákat is előhalászni a "kúnapon". rostiron-nak pm-ben írtam is, hogy oldottam meg.
Biga123: igen, megtalálom...tam
Mondjuk reggelre kib@sztak pár napra seedkötelezettség megszegés miatt ncoreról, de mindegy...
Most qBittorrent-re találtam rá. Ismerkedünk, dörgölőzünk...majd látom beválik-e...
Áve Urak!
-
gamer0101
aktív tag
válasz
rostiron #7833 üzenetére
Hát ez érdekes...
WinSCP--> mappa kiválaszt-->jobbklikk-->Útvonal másolása vágólapra--->
Ezt kaptam: /Multimedia/Ncore downloads..
Most már biztos hülye vagyok, de ezt a verziót 5 torrenttel próbáltam, látszólag letöltődik a fájl, de abba a mappába nem. A NAS-on máshol sincs...de legalább seedel -
peti85
senior tag
válasz
rostiron #7692 üzenetére
Nekem is TS-228 van. Soha nem próbáltam eddig a NAS-ról a PC-re csatlakozni, de most megnéztem, nekem sem megy. Van több Windows PC a hálózaton, Win10 és Win11, de egyiket sem látja. SMBv1 nincs külön bekapcsolva egyiken sem. Legutolsó fw van fent, nem tudom hog korábbival működött-e.
-
válasz
rostiron #7682 üzenetére
A tárolt adatoktól függ. Ha főleg médialejátszás, videók, zene akkor minél nagyobb clusterméret a nagyméretű fileok miatt. Ha sok apró file, mentés, dokumentumok akkor inkább kisebb clusterméret, hogy ne legyen nagy slack veszteség+több filet lehessen tárolni.
Otthoni nasoknál meg mindegy, a 16TB is ritkán szokott kevés lenni átlagembernek
-
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
rostiron #5830 üzenetére
Ha van fent plex akkor abból ki lehet puskázni (könyvtár felvételénél a tallózásnál látja a teljes könyvtárszerkezetet)
Vagy Midnight Commandert kell feltenni qnapclub repóból. (de nem tudom ez megy-e az armos gépeken is)
Nekem így kezdődik: /share/CE_CACHEDEV1_DATA/ (de csak 1 kötetem van)
Nem tudom viszont hogy ezeket melyik könyvtárba csatolja fel. Nekem nincs hálózati megosztás felcsatolva. -
Buckey
őstag
válasz
rostiron #4296 üzenetére
Én mint hozzá nem értő, csak villanyszerelő, a kábel színbekötésének sorrendje nem mindegy az interferencia miatt! Kitaláltak egy vezetéksorrendet az adattovábbítás/csatlakozóbekötés miatt, ami kiküszöböli a külső- és belső interferenciákat. Ez egyértelmű legyen, színekkel jelölték meg, és hogy még egyszerűbb legyen, az összetartozó érpárokat egyszínű és fehér-színes jelöléssel látták el. Vagyis csíkos-egyszínűnek kell egy "adatsort" szállítani, de itt a leírás. [link]
A " csavarás nélküli " meg szerintem a hagyományos kábelt jelenti, nem a crosslink kábelt, amit kb. 10 éve nem használnak, ugyanis a modern ethernet vezérlők felismerik a hálózatot és úgy kommunikálnak, ahogy kell.
"1. Egyenes kábel
A számítógép és egy aktív eszköz között használjuk (Hub, Switch, Router, Acces Point)
Az egyenes (patch) kábelnek mindkét végénél megegyezik a színsorrend, ami a következő:
Narancs-fehér, Narancs, Zöld-fehér, Kék, Kék-fehér, Zöld, Barna-fehér, Barna2. Kereszt kábel (Router/switch
Két számítógép, vagy 2 aktív eszköz között használjuk.
Kereszt (cross-over) kábelnél a vezeték egyik felét úgy kell bekötni, mint az egyenes kábelnél, azonban a másik felénél módosul, fel kell cserélni az egyest a hármassal, a kettest a hatossal:
Zöld-fehér, Zöld, Naracs-fehér, Kék, Kék-fehér, Narancs, Barna-fehér, Barna" -
Geth
veterán
válasz
rostiron #4294 üzenetére
Így van. A színkódtól függetlenül (amire van a 2 szabvány és tényleg nem szép dolog nem betartani) valójában az a fontos, hogy egyformán legyen (straight through) vagy az egyik oldala a megfelelő cserékkel (crossover).
A színek nekünk fontosak, az eszközöknek aztán tökmindegy
Ebből következik, hogy ha el is cseszték a színeket, egy egyszerű megfeleltetést kell csinálni az aktuális és a szabvány között és nem gond a bekötése sehova. Vagy újrakrimpeled szabványosanTovábbra se tudom, hogy jött a színekhez a kábel csavart volta, vagy a hossza...
-
Geth
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged