- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgergo76
tag
-
Speeedfire
félisten
válasz
Biga123 #11756 üzenetére
Nincsenek.
Annyi, hogy a régi bad sectorost read onlyra tette a napokban. De azt a mai napon cseréltem a friss hdd-re. Ettől még lehet, hogy valami a háttérben dolgozni akar. Lehúztam most a külsőt, és egyesével állítom le a szolgáltatásokat.
De fura, hogy nem látni sehol se, hogy mi az ami miatt ekkora a load. -
morfondőr
addikt
válasz
Biga123 #11734 üzenetére
Nálam is a pincében van a NAS, ami abból a szempontból áldás, hogy akkora zajt csap, amekkorát akar meg hűvösebb van mindig, mint a lakásban. Télen 50-60% között volt a páratartalom és nem tudom miért kerültünk hirtelen a trópusokra, de most 70-75% alá nem tudom vinni természetes szellőzéssel! Éjjelente kint szinte fullasztó a levegő! Már kezdek aggódni az elektromos cuccaim, szerszámaim miatt én is!
Viszont a manual ezt írja: -
cigam
titán
válasz
Biga123 #11719 üzenetére
Azért sem ajánlottam a raid-et, mert onnan nincs visszaút. Csak felfele tudsz lépni (single-»raid1, raid1-»raid5). Raid1-ből nem tudsz alap lemezt készíteni.
szabzoltan1
Én nem nyomnék rá igent. Nagyon rossz felé kattintgatsz! -
Impair1980
aktív tag
válasz
Biga123 #11602 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem lett jó!
Ezt írta hibanaplóba!
Hiba 2024-05-30 11:52:35 admin 192.168.1.120 Web Desktop Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (K App Center App Installation [App Center] Nem sikerült a(z) TransmissionBT 3 (MUSL) 3.0.0.2205 telepítése. Először el kell végeznie a(z) MUSL_CROSS telepítését és elindítását.
-
aleister
veterán
válasz
Biga123 #11481 üzenetére
Egyedül DDNS-en keresztül van engedélyezve az SSL-es webadmin, ráadásul custom porton. Visszaállok a VPN+local ip-s elérésre, és akkor nem lesz gond.
Az elmúlt 2 évben egyszer sem találtak be, most a tegnapi napon 550+ próbálkozás történt. Hála égnek mind az admin user-t próbálgatta.
-
PHenis
senior tag
válasz
Biga123 #11287 üzenetére
Most lelőttem a torrentet, így nagy file másolásánál 22 és 12 között ingadozik a "feltöltés" windows alatt (szgépről a NAS-ra). CPU kb folyamatosan 100%-on van az igaz.
A gyári letöltős programot használom, download station 5 a neve. Az alkalmazások között nem láttam mást. A BT max kapcsolatok számánál 100 van beállítva.
Nem használok semmilyen ecryptiont (tudtommal).
Gigabiten van, a ledek és a vezérlőpult szerint is.
-
Addel
senior tag
válasz
Biga123 #11043 üzenetére
Azt nem kéne eröltetni, mert nem frissítik már, inkább https://www.myqnap.org/
-
szeva000
addikt
válasz
Biga123 #10971 üzenetére
Na, lefutott nagynehezen ez is. értelmezhetetlen számomra, hogy elméletben van egy bad sector.... win alatt meg nincs
. Maradt pirosban, semmit nem tudok vele kezdeni.
Majd veszek egy új toshibát bele, kameráknak kellene majd csak, így nem is kell nagy tárhely, ez a 2-3 vagy 4TB bőven elég lesz a 12TB mellé. -
szeva000
addikt
válasz
Biga123 #10971 üzenetére
Köszi, ezt még megpróbálom, de akkor is nagyon fura, hogy a windows alatt semmi baja a hdd-nek. Itt meg totál halott.
Ha zöldre is teszi, meddig....Amúgy most egy 640-es volt benne helyette, semmi akadás nem jelentkezett, hasított 2 lemezzel is. A wd-al már az első nap szívtam.
-
-
cigam
titán
válasz
Biga123 #10910 üzenetére
Ezt neked kell tudni. pl. az ISP, és a "nagy testvér" is belelát a forgalmadba, nem csak a torrent gyűjtő portál üzemeltetői tudják, hogy melyik torrentre lett szükséged.
A másik talán érdekesebb kérdés az aktív-passzívhoz hasonló kérdés. Aki titkosítottan seedel, arról nem fogsz letölteni, ha nálad ki van kapcsolva, és fordítva. Ha titkosítottan seedelsz, akkor tőled nem fogja vinni az, aki nem titkosít. -
stefi1969
tag
válasz
Biga123 #10906 üzenetére
Nálam most csak 63 torrent van és 4 aktív feltöltés.A processzor használat 6-20 százalék közötti. Amikor 200 körüli torrentem volt, vagy a processzor volt 90 százalék felett vagy a RAM fogyott el és lefagyott a rendszer. Egyszer már én is kértem ezzel kapcsolatosan tanácsot és az volt a vélemény, hogy a QBottorrent a felelős. Most újra volt telepítve a rendszeren és csak azokat a beállításokat változtattam a QBittorrenten amit a nCore oldalon javasolnak. Szerintem ez a 20-30 százalék 100 torrent esetén teljesen elfogadható de biztos vannak tapasztaltabbak akik pontosabb információkkal rendelkeznek.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Biga123 #10828 üzenetére
a régi max olyan 18 körül de akkor már szinte elérhetetlen volt a webgui és a tr remote is
Ez milyen NAS-on? OMV6-on (J4105 + 8GB) simán megvan 70MB/s TM 3.0-val úgy, hogy a NAS GUI-ja és a Transmission Remote GUI is kellően reszponzív, valamint a háttérfolyamatok (pl. másolások) is gyorsak. Nekem emiatt nem éri meg qbitre migrálni. Nem lesznek álmatlan éjszakáim a sebességkülönbség miatt. -
-
-
cigam
titán
válasz
Biga123 #10654 üzenetére
Hát az már necces, bár ki tudja...
Esetleg az is járható út, hogy lemented a fontos adatokat, a raid0-ból kiveszed a 2. lemezt, és hozzáadod az új nagyobbat. Így nem kel a rendszert újrahúzni.
Vagy ha mindkettőt cserélnéd a bentmaradt lemezt tükrözöd, és az új lemezről röffented be a rendszert, majd hozzá adod az új 2. lemezt. -
cigam
titán
válasz
Biga123 #10555 üzenetére
A "kötetpillanatkép visszaállítása" ezt sugalja. Plusz ugye elméletileg a nulláról, egy üres kötetről indulsz. Amit az első napon rámásoltál, az éjszaka 01:00-kor lementésre kerül, mint változás. Attól a pillanattól fogva bármelyik napra visszatekerhetem az időt.
Természetesen vannak korlátai, hiszen van kapacitás limit (20%) ezért ha régóta használod, és sok változás történik, akkor előbb utóbb törlődnek a régebbi pillanatképek. Ekkor már elképzelhető adatvesztés, hogy a régóta nem változott mappák fájlok Pl. a 10 évvel ezelötti nyaralás képeit már bukod, mert "kirotálódott", de akkor sem teljes az adatvesztés, hiszen az újjabb fájlokat mappákat (Amikről esetleg nem készítettél biztonsági másolatot) még visszaállíthatod. Szóval ha van mentésed, nem lehet adatveszésed
Viszont arra is van lehetőség, hogy egy másik (távoli)NAS-on tárold, ezeket a pillanatképeket,és akkor már valóban mint egy biztonsági mentés visszatölthetsz bármit ha megfelelően nagy kapacitást biztosítasz a másik NAS-on. -
Pribi
senior tag
válasz
Biga123 #10249 üzenetére
Szia!
Eddig én 228-ast használtam, most cseréltem le 233-ra. Az a gondom, hogy a 233-ra nem ad a Qnapclub repo-ban nincs erre ajánlott MC. Esetleg tudod, honnan szerezni? Kipróbáltam a WINSCP-t, de valahogy nem volt jó, nem engedte szerkeszteni. Egy esetben sikerült, ha engedélyeztem az admin felhasználót és ott szerkesztgettem.
Tehát, ha esetleg létezik erre a típusra mc lehet, hogy azzal sikerülne.
PZs
-
-
cigam
titán
válasz
Biga123 #10029 üzenetére
Az LVM ismeri a raid-et, vagyis már a logika kötet létrehozásakor megadható, hogy milyen raid szinttel hozza azt létre.
Az is járható út, hogy 2 egyforma LV-t hozol létre, és mdadm-el hozol létre raid0-t belőlük. Nem tudom, hogy a NAS-ok melyik megoldást használják, de logikus lenne az lvm-re bízni. -
cigam
titán
válasz
Biga123 #10027 üzenetére
Ha fizikai lemezkből hozod össze, akkor igazad lehet, de a NAS-ok LVM-et használnak. Így tudják egyzerűen biztosítani a rugalmas lemez/kötetkezelést, ezért a két lemez méretének különbözőségét elfedi az LVM.
Minden egyes fizikai lemezt(PD) egyetlen hatalmas kötetben gyűjt össze (VG) amiből logikai köteteket(LV) lehet létrehozni, amit formáz, és a felhasználó rendelkezésére bocsájt a fájlok tárolásának érdekében.
A Snyology szerint is simán összeadódik a lemezek mérete, ha Raid0-át választod. [link] -
szeva000
addikt
válasz
Biga123 #9928 üzenetére
Köszi a választ nektek!
Még az lenne a kérdésem, hogy én kinéztem a TS-233-at, nekem itthonra szerintem jó lenne. Inkább most már az lenne a fő kérdés akkor, hogy 2kamera bizta, de lehet 4-re bővítetten, ennek mennyire fogja meg? Igazából hova pozicionálható egy synohoz nagyjából.
Most itthon ennyi megy, meg még 3db tv-t kellene nagyjából kiszolgálni, de egyszerre ezek soha nem mennek szinte.
Úgy érzem, nem tudom jól e, hogy mégis olcsóbban kijönnék, mint a synologyval.... -
Qtya123
őstag
válasz
Biga123 #9643 üzenetére
Rendben, köszi a tanácsot. Akkor kap egy portot és viszlát upnp.
Ennek a gyári szoftverek közül telepíthető tűzfalnak van egyébként értelme? Megadtam neki a magyar régiót, de hiába magyar a torrent site, nyilván van egy csomó ip ami nem ez a régió és tiltja le ezerrel azokat.
Hagyjam így, vagy ez a tűzfal nem ad sok pluszt a biztonsághoz és kapcsoljam ki inkább? -
válasz
Biga123 #9643 üzenetére
En egyebkent ugy csinalom ezt a portforward dolgot az otthoni kornyezetben, hogy:
- fut egy Caddy kontener
- van egy extra belso halozat a kontenerizalt appoknak (pl. torrent/Transmission, git szerver, etc.)
- a 80-as es a 443-as port van forwardolva a Caddy-hez
- a Caddy proxyzza a kereseket az appokhozDinamikus DNS-t Cloudflare-el csinalok (felraktam egy par soros Worker szkriptet), az Unifi gateway hivogatja.
Ennelfogva HTTPS-en keresztul, valid SSL tanusitvanyokkal tudom elerni tavolrol a torrent szervert, stb., a kritikusabb appok le vannak korlatozva az otthoni VLAN-ra, de jo az, hogy nem kell IP cimekre emlekeznem, plusz minden HTTPS-en megy.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Biga123 #9484 üzenetére
Megcsináltam még tegnapelőtt, az eredmény "felemás":
[~] # curl -i -4 http://portcheck.transmissionbt.com/52355
HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/1.10.3 (Ubuntu)
Date: Mon, 23 Jan 2023 10:37:16 GMT
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
1[~] # curl -i -6 http://portcheck.transmissionbt.com/52355
curl: (7) Couldn't connect to server
Illetve ami számomra furcsa, hogy elvben "bad request" -et kellene visszakapjak, ehelyett couldn't connect to server,
illet GUI-n is no responset kapok szintén bad request helyett.
Ezért gyanús -
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Biga123 #9476 üzenetére
És a Serviio jól fut egy arm-es 231-es NAS-on?
A beépített megoldással az a probléma, hogy videó lejátszás előtt kb. egy percig homokórázik. Csak a NAS-al lehet gond, mert a hálózat ok, a tv okosító új és a jobbak közül való, a szoftver pedig függetlenül attól, hogy Kodi vagy VLC, ugyan azt produkálja. -
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #9473 üzenetére
Vagy ott a minidla utódja : Readymedia , aminek az utódja a QnapClub UPNP/DLNA Server
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest