- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
bela85 #12809 üzenetére
"Dear József,
Thank you for contacting QNAP Support.
Appreciate the provided details.
Please ensure that the NAS firmware and applications are all updated to the latest version.
Can you confirm the application version currently installed in the NAS?Try to uninstall the app and manually re-install it.
See this link for the procedure: https://www.qnap.com/en/how-to/faq/article/how-to-install-qnap-applications-qpkg-files-manually
Refer to this link for the application download: https://download.qnap.com/QPKG/SecurityCounselor-3.0.3.3481.20241129-x86_64.zipIf the issue persists please provide screenshots and NAS dump logs (zip file)
- Open the updated version of Helpdesk App
- Select Diagnostic Tool then in the drop-down menu select Download Logs.
- Press the “Download” button.
- The log files will be downloaded as a ZIP file.
- Attached the ZIP file in this ticket.Have a great day ahead and keep safe.
Thank you for your time and support."
Gyakorlatilag ugyanazt mint amit te csináltál...
De a support reakcióideje a toppon van, reggel már jött is ez a válasz
Most újraraktam én is, működik! -
cigam
titán
válasz
bela85 #12201 üzenetére
Ne keverjük az admin fiókkal való belépést a WEB-es felületre, a felhasználói szintű hozzáféréssel. De még az is kérdéses lehet, hiszen ott a myqnap cloud, vagy bármelyik másik felhőszolgáltatás.
A pendrive/mobil is általában kéznél van.
Persze mindenki úgy használja, ahogy neki tetszik. -
biga
őstag
válasz
bela85 #12085 üzenetére
Varj, lehet, hogy rosszul értem. Tehat volt egy blacklisted azokbol az ip-kböl, amik - valoszinüleg automatikusa - blokkolva lettek, mondjuk mert elérték azt a limitet, ami triggerelte a blokkolast (pl x sikertelen bejelntkezési kisérlet), és ezt te törölted? Es ez utan az az öröm targya, hogy ezek az ip - még - nem növelik a visszautasitott kérések szamat?
Mert ha igy van, akkor:
- egyrészt ez nem jelenti azt, hogy ezek az ip-nem tamadnak, csak a tüzfalad nem blokkolja még automatikusan öket, hiszen blacklist hijan nem ismeri öket (szoval nyugodtan büvészkednek valamit)
- masrészt lényegében adtal nekik rögtön még egy esélyt
Ha javasolhatok valamit: blacklistet soha nem törlünk, esetleg egy-egy egyedi ip-t rola, ha muszaj (pl ha téged blokkolt, met mondjuk elfelejtetted a jelszavadat, és ez x-edszerre sem hiszed el bejelentkezéskor), hiszen egy jo blacklist érték, hiszen mar eleve megkönnyiti a fw dolgat, nem kell azon meloznia, hogy viselkedés stb alapjan szürjön, ott van a listan, tehat visszadobom.
Ha szerencséd van, akkor - ha valodi attack megy - akkor hamarosan ujra létrejön egy uj lista, lehetöleg hamarabb, mint ahogy egy bejut.
De ha rosszul értelmeztem, akkor bocsA No-ip ingyenes ddns domainjai (hopto.org stb) régota ismertek kb minden bot altal (a többi szolgaltatoiéi is). Ezek az elsök között vannak a tamadasi listan! En semmiképpen nem hasznalnam éles ddns eléréshez. Inkabb regisztralj egy sajat domain-t, ha mindenképpen kell, aktivald a ddns szolgaltatast ra és hajra. Vagy 10-15€/per év.
A NAS-ok sajat ddns szolgaltatas is jobb valasztas, bar az sem életbiztositas. -
morfondőr
addikt
válasz
bela85 #12078 üzenetére
Be lehet állítani, hogy X esemény után küldjön értesítést, nekem azt hiszem 100 után küldi. Érdekes, hogy a korábbi xiaomi telefonjainkat helyi hálón folyamatosan utasította el a NAS tűzfala, nem tudom mit akartak tőle, de volt hogy napi 40-50 eventet is össze hoztak. Ilyen extém még sosem volt.
Azt nem próbáltad, hogy a szolgáltatói ont-ot vagy modemet újra indítod? Ha nincs fix IP beállítva, akkor elvileg kapsz egy új külső IP-t, amit újra meg kell találniuk. -
bela85
aktív tag
válasz
bela85 #12078 üzenetére
Érdekes azonban, hogy ha kikapcsolom az összes tűzfal beállítást, kivéve a gyárilag benne levőket, hogy PSIRT - deny, TOR - deny, Denied Ip addresses, Auto-Lan discovery - Allow,
Adapter 1 és Adapter 2.... és akkor is növekszik a blokkolt események száma.... Akkor mi lehet a hiba??Ha a fentieket is kilövöm, akkor megáll
De nyilván akkor semmi értelme a tűzfalnak... ami nem jó.
-
Qtya123
őstag
Firmware frissítés nem volt, de több programhoz is volt frissítés, több alkalommal is. Ezeknek a frissítése után nem indítottam újra a NAS-t, de szerintem nem is kell.
stefi1969: Igen, ha nagy az adatforgalom és sok szál meg a kliensben, akkor némileg megnő a processzor és a ram használat valamennyire, de ahogy írtad, utána normalizálódik.
Igazából nem értem, hogy hol "szökik el" a ram, mert az alkalmazásoknál nem jelez irreálisan sok memória használatot. A korábbi képemen is normális mennyiség volt:
Mikor 86%-ra ment a ram használat és belassult az egész, akkor kb ugyanilyen kevés ramot ettek a programok.
-
cigam
titán
- Fájlrendszer ellenőrzés/javítás mind a forrás mind a cél lemezen.
- Biztos hogy a te home mappádról van szó? Hány user van beállítva? (Ugye nem aminként használod mindenre is?!)
- Jelentsd be a hibára a Qnap rendszerében (Helpdesk app). Ők ránéznek távolról és megoldják a problémát.Egyáltalán a NAS-on fut a szinkronizációs program, vagy a PC-n?
-
bela85
aktív tag
Erre esetleg valakinek ötlete?
Sziasztok!
Ma a TS_231P2 NAS_on frissült a belső fw. Azóta a QSync azt írja, hogy "a Fájlszinkronizálás leállt. Nem érhető el a home mappa. Ellenőrizze a home mappát a következő helyen: Tárhely és pillanatképek".
Eddig minden működött, telefonon Qfile alól látom a home mappát.
Tapasztalt valaki hasonlót? Vagy tudna rá valaki megoldást?
Korábban szjoci bejegyzése alapján megoldódott a probléma, de most ez sem segít, hogy leállítom és újraindítom a programot, vagy akár magát a NAS-t!
Köszönöm előre is a segítséget.
Jó lenne, ha nem minden FW frissítésnél játszaná el ezt! -
bela85
aktív tag
Fogtam betettem az új winyót, és inicializáltam. viszont most már hiába teszem vissza a régi winyót, az is inicializálást kér.. nem indul el.
Ha az új hdd elindul és beteszem mellé a régit, File Stationba próbálom átmásolni az adatokat, de kiírja hogy a file/mappa nem található. (pedig ott van.. látszik.) Rendszergazdaként vagyok belépve.. próbáltam a mappán írási/olvasási jogot adni és hogy az almappákra is akkor is azt írja hogy a file/mappa nem található!én ezt nem értem... szeretem a Qnap NAS-t, de hogy ennyire bonyolult legyen egy HDD cseréje és az adatok átvitele ha csak 1 lemezt használ az ember.. nem gondoltam.
-
bonat
senior tag
szia
ezt úgy lehetne megcsinálni szerintem, hogy:
1. Windowsban csinálsz a régi HDD-ről egy lemezképet, amit egy másik HDD-re mentesz el
2. LINUX-ban ezt a lemezképet be tudod mount-olni, és SMB-vel csatlakozva tudsz onnan másolni egy szintén másik HDD-re, ami már a NAS-ban van
Persze ehhez 2 másik HDD-re lenne szükséged, a rosszon kívül.
LINUX-ot meg lehet felrakni a Windows-ban virtuálisan. -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Eddig Synology firmwares NAS-t használtam, most szereztem be egy QNAP TS-233-at. Letöltöttem a DS-t és azt tapasztaltam, hogy az RSS beállításoknál 12 óra a legkisebb frissítési érték. A Synology firmwarevel ez 10 perc volt, és ezt a funkciót használtam a torrentek letöltéséhez. Meg lehet ezt az időt machinálni valahogy vagy létezik hozzá más szoftver ami max 10 perces időközönként ránéz az RSS csatornára?
Üdv,
Tibi -
PyCos
tag
Szia. Igen, inteles NAS , 253A típusom van.
Erre létezik és sikerült is telepíteni a Teamviewer (először bugos volt, majd kb 1 hónapja megjavult - azóta már mentett meg).@bela85 kérdésedre :
QnapClub repo-n érdemes körülnézni még, az enyémhez találtam ilyet:
Midnight commander WebUI-n : [link]
Sajna TS-231 -re asszem ez nem elérhető, legalábbis nincs rá WEBUI, de próbát megérne.Talán más tud jobbat javasolni , de én maradnék a SSH-n az alap és biztos.
-
hol van a párod? párod külső IP-jét kell megadni, hogy azt ne blokkolja
QuFirewall a kívülről jövő IP-ket blokkolja, nem a plex belső/külső címét hanem ahonnan azt el szeretnéd érni.
fontos a sorrend, azaz felülről lefelé olvassa fel a szabályokat, ezért a "Deny" okat alulra kell tenni, kivétel az "IP access protection"-t, ebbe a pool-ba kerülnek a rendszer által tiltott IP-k (sokszor próbálkozó IP-k), érdemes esetleg megnézni nem került e ebbe bele a párod IP-jeha Magyarországon van, akkor add hozzá a QuFirewall-hoz a plex külső portját TCP-n, ami általában 32400
további plex portok: itt -
Shokkolo
addikt
-
Biga123
addikt
ha ua tipus és ua fw lvl akkor működhet.
Nekem is sikerült 231 ről 251+ ra menni adavesztés nélkül.
Bár én szívtam vele mert a nas alacsonyabb fwn volt .szal tegyél bele egy akálmilyen lemezt hozd ua fw lvl re a cuccot, utána beteszed a régi disket és simán be kell bootoljon.
-
Geth
veterán
Sajnos se forrásom, se időm, se tudásom nincs meg, hogy linux, ssh, entware topikokban nulláról tanácsot adjak
Az entware-nek onnantól van értelme, hogy be tudsz lépni ssh-val a NAS-ra.
opkg-vel lehet csomagokat feltenni, néhány alap parancs:
opkg update : frissíti a csomaglistát.
opkg list : kilistáz minden csomagot.
opkg list '*kiskutya*' : listázzta a csomagokat, amiknek a neve tartalmazza a kiskutya szót.
opkg install csomag-neve : felrakja a választott csomagot függőségekkel együtt.Én Deluge-t használok, ott a deluge-ui-web csomagot érdemes feltenni, abban van WebUI is.
Telepítés után az /opt alatt (Entware-nél ez a szokásos hely) kell keresned az adott program beállításait, de ez csomagonként változó. Mint ahogy az is, milyen scriptekkel lehet elindítani/leállítani egy szolgáltatást, ha olyan csomagról van szó.
A beállíások átírása sokszor egy adott formátumú konfigurációs fájl szerkesztését jelenti, ehhez nem árt valamilyen linuxos konzolos szerkesztőnek az ismerete. Én a vim-et használom, de van egy csomó más is, pl. nano, joe, vagy akár mc-hez járó mcedit is. Elképzelhető, hogy ezt is fel kell rakni opkg-vel, mert alapból nincs a rendszeren.
Megához én nem tudok Entware-s csomagról, más forrást meg nem használok, ahogy megát sem. -
Addel
senior tag
A trans gui portable is használható, nem kell telepíteni.
[link]"Q: Is it possible to run transgui directly from a USB stick?
A: Yes. Just create a folder on your USB stick and copy there the transgui executable file (and, optionally, the lang folder). Then create empty transgui.ini file in that folder. Now you can run the transgui executable directly from the USB stick. All settings will be stored at the stick as well."
-
Próbáld variálni, ugyanazzal a kábellel direktben kösd a gépedre/laptopodra, vagy bármire amin van ethernet port. Aztán másik kábellel a routerbe, stb... Pár perc után ki tudod sakkozni hogy a kábel, a router, vagy a NAS a ludas.
Egyébként a link led nagyon low level visszajelezés, kb. feszültségmérésen alapul. Viszont ettől még simán lehet, hogy azért nem világít, mert nincs betöltve a driver hozzá (ez erősen hw függő, fogalmam sincs, hogy a TS-221-ben milyen típusú NIC van, és hogy kéne viselkednie, csak tippelek). Magyarul: ha kijön hogy a NAS a hunyó, akkor még nem biztos hogy temetni kell, lehet hogy csak bekrepált rajta az OS, és be sem bootol. Ekkor persze kaptál egy másik problémát, amit vagy meg lehet oldani, vagy nem. Ha fut az OS, és úgy nem világít a link led, az viszont hw hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AliExpress tapasztalatok
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest