- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Fix (statikus) WAN IP-t kell beállítani rajta, ne a szolgáltatóitól kapja.
Az UPnP rád van bízva, érdemes lehet kikapcsolni.
Ha nincs IPTV, akkor arra nincs mód, hogy a szolgáltató bridge módba tegye a saját cuccát, és akkor nem kell ezzel maszatolni, kvázi mint egy modem működjön csak? Rá kell kérdezni náluk, ha nincs akadálya, megcsinálják! -
peti85
senior tag
Én is használok több saját routert is az otthoni hálózatban. Mindegyik switchként üzemel. Beállítottam egy-egy olyan IP-t nekik a szolgáltatói saját tartományából amit az nem oszt ki. (192.168.0.2, 192.168.0.3) Alapértelmezett átjáró a szolgáltatói IP-je (192.168.0.1). A sajátok WAN portját ilyenkor nem szabad használni, a switch portokat kell összekötni. A DHCP szolgáltatás mindegyik sajáton kikapcsolva. Így csak szolgáltatói felületén kell állítgatni amit szeretnék (port forwarding, DHCP Address Reservation, ...) Ráadásul nincs még egy felesleges címfordítás. Kevesebb adminisztráció, kevesebb hiba lehetőség.
-
Csorbi
addikt
Szolgáltatóin tedd DMZ-be a másik router WAN IP-jét (amit kézzel állítasz be, a szolgáltatóitól eltérő IP tartományra - ha pl a szolgáltatói 192.168.0.1/24, akkor a második legyen 192.168.1.1/24 tartomány). DHCP-t kapcsold ki a szolgáltatóin, ha esetleg van rákötve valami (pl set-top-box), akkor azokat érdemes fix IP-re tenni a szolgáltatió IP tartományára. Wifit is kapcsold ki rajta.
-
Gaben92
őstag
Ha hozzáadod a qnapclub repo-t akkor elvileg csak a kompatibilis csomagokat kellene látnod. ARM oldalon mindig elveszek kicsit de a TS-130 ARMv8 szóval manuális telepítéssel az x32u verziót próbálnám ha a repoból gond lenne.
Én mondjuk egy Cortex A53-at nem kínoznék torrenttel.
-
Gaben92
őstag
Ha az i betűre kattintasz megmondja. Gyárilag van engedélyezve pár policy felhasználónévre és jelszóra de nem tudom fejből mik. Tippre azt mondanám jelszó baja lesz. Minimum 8 karakter kell, hogy legyen és talán kis betű, nagy betű és szám kötelező de ezek nem biztos, hogy be vannak állítva gyárilag. A 8 karakter biztosan. Van még policy arra is, hogy a jelszó nem lehet ugyanaz mint a felhasználónév vagy a felhasználónév hátrafelé (pl: asdfg, jelszó: gfdsa) illetve a felhasználónév/jelszó nem állhat ismétlődő karakterekből mint sssssss bár gondolom/remélem az csak placeholder.
-
Csorbi
addikt
Hogyne. Hybrid Backup Sync.
-
cp007
csendes tag
Próbáld meg a "model" alatt a Generic-et - vagy ONVIF-et kiválsztani ha ONVIF képes a kamerád. Az ONVIF-nál van pár USB kamera opció is. (nem irtad, hogy milyen kameráról van szó)
Megpróbálhatsz irni a webes felületen a Qnap-nak, hogy lenne egy kamera tipus amit le kéne tesztelni (QNAP IP kamera kompatibilitási lista oldalán találod meg ezt a lehetőséget)
Nekem sikerült egy olyan kültéri Hikvision kamerába belenyulnom ami nem volt a listán, csak egy hasonló kisebb felbontású de támogatott kamera paramétereit használva alacsonyabb felbontásban mükoödött mint amit a kamerám tudott Irtam a QNAP-nak és jó pár hónap után egyszercsak már be tudtam állitani a max felbontásra is. -
Addel
senior tag
Én például 2gb-os ts251-et vettem, és utólag vettem bele ebayről 2x4gb használt hynix ddr3l ramot 12ezerért amit memtest-el kiteszteltem(ha kötsz tá hdmi-n monitort, meg usbre billentyűt, akkor lehet pendriveról boot-olni). Használattól függően elég lehet a 4gb is, nálam csak transmission,plex és sonarr fut meg az alapdolgok(vpn, qsync,cloud drive sync,gmail backup, stb) és így 40-50% között foglal memóriából, ha futtatnál virtuális gépet, vagy linux stationt akkor kellhet a 8 is.
update: Megnéztem ebayn, 1,5 éve vettem a ramot innen [link] .
Romániából jött asszem 4 nap alatt megkaptam. -
HTomee
tag
251A 4G-t vettem 104k -ért mert most futtatták ki. Még elkaptam az utolsókból akciósan egyet. A 251B az kb az utód. Nagyon komoly különbségeket én sem láttam, hogy megért volna plusz 15k-t.
A TS-228-hoz ez is ég és föld. Nem bántam meg. Gigás netet torrentnél röhögve kihajtja -
gahor72
aktív tag
Megmondom a frankót,én végig próbálgattam az összes klienst amit lehetett,de csak azért mert szerettem volna valamilyen szintű RSS-torrent letöltést összehozni.
Nem sikerült,pedig kaptam itt a fórumon segítséget gazdagon,de a különböző parancssori matatások,ilyen-olyan file szerkesztések nem az én világom.
Sajnos webes felületen egy kliens támogatja az RSS letöltést az pedig az Rtorrent,bár ott meg ez a regex-na hagyjuk,öreg vagyok tanulni....
Az Rtorrentet is futtattam,figyeltem napokig,ment a feltöltés rendesen,de a tracker nem számolta,Úgyhogy hagytam.Vissza TM-hez.
A QTM-es verzóban már nincs Watch folder,stb....
A letöltés gyorsaságával meg úgy vagyok,hogy nem mindegy,hogy 10perc alatt jön le,vagy 15?
Talán ebben a játékban a visszaosztás ami lényegesebb.Már kiöregedtem belőle,hogy remegő szájszéllel várjam a gép előtt a 100%-ot.De nem vagyunk egyformák.
üdv
Hogy vmi okosat is mondjak
másik böngészővel próbáltad? Esetleg felugró ablak blokkoló app nincs a firefoxban aktiválva?
Nekem a qbittrorrent-el többször kellett frissíteni a böngésző ablakát mire beugrott.
-
tibi970307
tag
Rosszul szerkesztettem meg a mondatot.
Az otthoni hálózat gigabites, és a másolásnál a korlátot a külső HDD adta.Viszont az 500-as internetet messze nem lehet kihasználni egy ilyen NAS-sal. Torrenttel legalábbis biztos, hogy nem, nem Arn-hoz készült.
Alex91: Ahogy letölti az anyagot, akkor áthelyezi az általam megadott helyre, de az elérési helyet nem változtatja meg magának, így kiírja, hogy nem található a tartalom.
-
Geth
veterán
Én nem tudok nyilatkozni a 228-asról, de
(#2686) sony309: 300Mbps (speedtest)
vs
(#2687) tibi970307: 100Mbps (?)Eddig alma vs körte, mert nem tudjuk, hogy a 2. micsoda.
Nekem 251 van, de nem tudok például torrentet mondani, mert csak 100/50Mbps a net, azt 100% kihajtja.
251-nél nálam sima másolás (ami talán a speedtesthez hasonlít) az 1Gbps.
Ez tényleges művelet (tehát nem RAM-ba), és azért csak ennyi, mert a két bottleneck (HDD és hálózat) egybeesik
A torrentnél azért nem mindegy, mert a sok párhuzamos kapcsolatot nem ugyanúgy szolgálja ki a két különböző architektúra (x86 vs arm).
Én is kiváncsi lennék egy olyan 251 mérésre (pl. torrent), aminél nem a hálózat és nem a háttértár limitál, hanem a cpu. Vagy legalább nem a hálózat mint nálam.Szerk: a 100Mpbs az ráadásul azért zavaró, mert lehet másik bottleneck a hálózatban, túl kerek
-
Geth
veterán
Ajánlom figyelmedbe (és másnak is, ha érdekel miért nem jelenik meg a hálózaton az explorerben a NAS) ezt a cikket.
A lényeg, hogy a Computer Browser SMBv1-en alapul (ez kicsit független attól, hogy konkrétan a kapcsolat milyen verziójú protokollon történik).
Ez egy ősrégi, lyukaktól hemzsegő verziója az SMB-nek. Mostanában elkezdték kivezetni. Ha nincs bekapcsolva legalább a kliens, nem fog megjelenni a NAS a hálózaton.
Tippem szerint Neked azért tűnik úgy, hogy most működik, mert a másik topikban írtad, hogy újrahúztad a rendszert, idézem:
Windows 10 Home and Windows 10 Professional still contain the SMBv1 client by default after a clean installation. If the SMBv1 client is not used for 15 days in total (excluding the computer being turned off), it automatically uninstalls itself.
Tehát most be van kapcsolva. Pontosan nem tudom mit érzékel használatnak a Windows, de lehet, hogy mivel a NAS-sal amúgy v3-al kapcsolódsz, a felderítés pedig nem számít használatnak, szép lassan lepörög (bekapcsolt állapotban) a 15 nap, majd kilövi magát a v1, és nem fog menni a felderítésNem jó megoldás, ha bekapcsolod permanensen a v1-et, mert tiszta lyuk, veszélyes, lásd WannaCry, Petya.
Ahogy a cikk is javasolja, használj mappelt meghajtókat
Egyébként ha belépsz kézzel (\\NAS-NEVE), megjelenik (vagy most amíg látszódik az ikonja), tudsz csinálni rá shortcut-ot (egyébként is).A Windows (10?) gépek pedig azért jelennek meg továbbra is, mert ők használják a WS-Discovery protokollt, amihez 2 service tartozik, nálam ezek futnak is, megmagyarázza amit tapasztaltam.
A QNAP QTS rendszerében futó smbd ezek szerint nem tartalmaz WSD támogatástAmit korábban írtam, DNS, NetBIOS, WINS az csak a névfeloldás (és nem a keresés, tehát baromság, szorri), de ha az működik (nem kell az IP-t használnod, elég a NAS neve is), akkor ne piszkáld.
A DNS a menő szerintema WINS alapból tiltva van (régi), én most letiltottam a NetBIOS-t is (DHCP-vel, amúgy az is régi).
-
Mr Bond 007
őstag
Attól függ milyen windows-ról akarod elérni.
SMB 1.0 (or SMB1) – The version used in Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 and Windows Server 2003 R2
SMB 2.0 (or SMB2) – The version used in Windows Vista (SP1 or later) and Windows Server 2008
SMB 2.1 (or SMB2.1) – The version used in Windows 7 and Windows Server 2008 R2
SMB 3.0 (or SMB3) – The version used in Windows 8 and Windows Server 2012 -
-
Mr Bond 007
őstag
Van mindegyikre, de sokan már az új 4.3-as (jelenleg még bétás) firmware-t használjuk ami már 64 bites és arra még nincs átírva a Transmission. Viszont annyival gyorsabb vele a nas, főleg az intelesek hogy megéri váltani ha nem éles rendszerről és fontos adatok tárolásáról van szó.
Lehet hogy mire kijön a végleges stabil 4.3 már ott lesz ahhoz is a transmission, de jelenleg még nem elérhető.citkar Sajnos nem lehet upgradelni, mert a tiédben a ramok forrasztva vannak.
-
fogtunder
nagyúr
a hiba szokás szerint a DLNA-ban van. olyan nincs, hogy a Kodi rendes megosztásból nem rakja mellé a feliratot, csak be kell neki tallózni a megosztott mappát.
(#1131) Pori91: ott a NAS-on a média mappa (érdemes külön mappá rakni a filmeket és sorozatokat), csinálsz egy tetszőleges felhasználót, akinek csak ehhez a két mappához van hozzáférése, érdemes read/write jogot adni a Kodi miatt és az asszem a WD TV is szokott írni, hogy megjegyezze pl hol tartasz a filmben. utána Kodiaban videos, add videos, add network location, megadod IP cím, vagy nas név alapján a megosztott mappa elérési útját, a korábban létrehozott felhasználó név jelszó párost, beállítod a dolgokat, amiket még kér, utána indexel kicsit és kész is vagy. mivel tematikusan kezeli a file-okat, ezért kell két külön mappa, kétszer kell megcsinálni, egyszer filmekre, egyszer sorozatokra. WD TV-nél nem média szervers menüpontra kell menni, hanem network shares-re, szintén megadni neki a felhasználónév jelszó párost, aztán már turkálhatsz is a mappában, szintén kezelni fogja biztosan a feliratokat.
(#1134) Mr Bond 007: ha DLNA lejátszásra használja a Kodit, akkor sokat nem fog érni a feliratos pluginnel, ami egyébként nyilván egy nagyon hasznos dolog.
-
fogtunder
nagyúr
ahogy nézem videó alapján az egyik rácsúszik az alaplapra forrasztott csatira, a másikhoz van egy rövid SATA kábel és tápkábel, gondolom azt hiányolja. a tápkábel ráadásul nem is túl szabványos, szóval jogosan. hozzáteszem rohadtul gány megoldás ez így, ennél a két pálcikás Netgear Stora is igényesebb volt.
-
blakey
titán
Igen, amikor belépsz a felhasználóneveddel akkor beírod a kódot és utána társítva lesz, ezt a szerver felületén a beállítások alatt látni is fogod, utána bárhol vagy és elindítod a Plexet akkor működni fog, legalábbis 1,5 évvel ezelőtt így volt, azóta csak ritkán nézek rá a Samsung lejátszón lévő Plex-re, mert néha fordítok és nem árt ha ellenőrzöm.
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest