- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Bond 007 #7727 üzenetére
egyrészt többször elhangzott itt, hogy az UPnP-t érdemes kikapcsolni, ahogy default portokat sem szabad használni:
pl 8080, 443, 22, 9091, 1194, stb.. -
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #7727 üzenetére
Nem érint, nálam alapból tiltva van az upnp és csak a szükséges portok vannak nyitva a routeren.
-
szjoci
őstag
válasz
Mr Bond 007 #7610 üzenetére
-
naja
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #7431 üzenetére
Nem szokott RAM gond lenni. Most épp fut minden (Stationök, AI core, qBittorrent, Qfiling) és 600 MB-ba beleférek, pedig még a Dockerrel is elkezdtem játszani.
Korábban amíg használtam HBS-t, az volt a legnagyobb memória fogyasztó a maga 200–300 MB igényével. Minden más jóval kevesebbet eszik. -
naja
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #7429 üzenetére
Jó tipp, de a nyamvadt kis 1GB-omon az nem fut. Illetve 2-3 éve amikor vettem, akkor még ilyenek nem is voltak mint KjúZseni, -Medzsik, SzekuKancellár is a többi üveggyöngy. Juteszembe ez a Security Counsellor aktív, bár ez is később jött jóval. Az első telepítésnél még nem voltak ilyen "okosságok", pedig a bajok már az eleje óta megvannak. Továbbá antivírus és tűzfal sincs, a Control panel/Security van csak beállítva.
Arra gondoltam, hogy a telepítésnél tekergethettem el valamit. Akkor még teljesen fogalmam sem volt semmiről. Hátha ész nélkül beállítottam mindent a legmagasabbra, mint Marty McFly a »Vissza a jövőbe« első részében a doki erősítőjét bütykölve.
Ui: Volt idő amikor az összes Stationt (Photo, Video, Music) uninstalltam. A NAS csak LAN-on át volt elérhető. Mindezek ellenére nem bírta a tekerést abba hagyni.
-
iceQ!
addikt
válasz
Mr Bond 007 #7188 üzenetére
Ja, nekem is.
-
iceQ!
addikt
válasz
Mr Bond 007 #7186 üzenetére
Lefőtt az egész, twitteren más is írta... Biztos nagy a baj.
-
Gyurike
tag
válasz
Mr Bond 007 #7019 üzenetére
Köszi!
Kell ehhez valahol valamilyen beállítást végezni? -
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6937 üzenetére
Engem mindíg , mindenből kihagynak
-
Gaben92
őstag
válasz
Mr Bond 007 #6909 üzenetére
Nem mindenkinél okoz problémát, tök random és senki se tudja az okát.
Nálam tutira az okozta mert elég jól utánamentem. Első körben csak kitöröltem crontab-ból az auto update script-et és manuálisan frissítettem, de nem segített. Utána plex töröl, újrarak QPKG-ból, semmi változás. Plex töröl, install App Centerből, azóta nincs file system not clean-em.
Tényleg ne kérdezd miért van, hogy van akinél problémás, van akinél nem, ötletem sincs...
-
cigam
titán
válasz
Mr Bond 007 #6897 üzenetére
Hanem mennyi? Kérlek linkeld be 60k-ért azt a HPmicroservert. Nem az a kérdés mennyit ér, hanem mennyiért kapod meg a boltban.
Gaben92
2 lemezzel már tud raid-et is? -
Gaben92
őstag
válasz
Mr Bond 007 #6893 üzenetére
Csak SMB-re gyakorlatilag elég egy normálisabb router és külső HDD. Ha nem valami dzsunkát vesz az ember simán megy a 4k stream is...
Kompaktabb mint egy NAS, gyakorlatilag hangtalan, kevesebbet fogyaszt mint egy NAS, és fele vagy akár negyed annyiba kerül mint egy NAS. Legtöbbjükben még OVPN szerver is van, hogy távolról elérd biztonságosan. És még egy jó routered is van...
-
cigam
titán
válasz
Mr Bond 007 #6895 üzenetére
200+k-ból veszek egy mezei NAS-t, és két akkora winyót, hogy ihaj. Érdemes megnézni az árgörbét! Volt idő amikor 64k-ért megkaptad, de az jó rég volt.
-
cigam
titán
válasz
Mr Bond 007 #6893 üzenetére
Azért nem jellemző, hogy ilyen kis fogyasztással, ilyen kompakt méretben, ilyen halk megoldást találsz. Pláne gombokért.
-
cigam
titán
válasz
Mr Bond 007 #6891 üzenetére
Pedig nagyon sokan nem használjuk mindenre is, nem is beszélve a torrentbubusokról. Nekünk bőven elég a 2GB RAM.
-
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #6851 üzenetére
És olyat lehet, hogy a 4TB-os lemez mellé teszek még egy 4-est, és raid-be fűzni utólag adatvesztés nélkül ?
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6743 üzenetére
Akkor én étettem félre valami?
Tehát adott 2 lemez ami tükrözve van, két "kötettel" és a snapshot ugyanerre a tükörpárra ment , tehát ha elpusztul a raid kötet akkor velepusztul a biztonsági mentés is .
Én úgy tudtam eddig h a raid-et lemezre hozzuk létre .
Ez kb szerintem annyit ér így mintha 1 lemezen duplikálnám az adatot.
Törlés ellen véd a recycle bin
Ha kell a verziózás akkor értem . Zsarolóvírusnál nem tudom h nem titkosítaná le a mentést is -
dew28
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #6727 üzenetére
Koszi!
Nagyjabol sikeres volt, viszont migracio ota az uj nas halozati adapterei 100mbps sebesseggel hajlandoak csak kapcsolodni, probaltam fixen 1000mpbs-t adni neki, de se abban, sem auto modban nem akarja, viszont lemezek nelkul megy normalisan. Erre van valakinek hasznos otlete? -
Veron
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6696 üzenetére
nem tudom leformázni, mert nem tudom mibe betenni a 3.5"-os HDD-t. és így más HDD-vel sem tudom kipróbálni.
egyébként mire kellene formázni?@gahor72: azon a porton sem OK.
mindjárt felrúgom ezt a szemét NASt!
-
Veron
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6690 üzenetére
minden infomorzsa jól jön, semmi gond. igen van benne.
-
Veron
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6688 üzenetére
nem, iPonból vettem, teljesen új. én inicializáltam tegnap, ez biztos.
-
daninet
veterán
válasz
Mr Bond 007 #6654 üzenetére
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6435 üzenetére
Nekem raid0 ban van
A fontos cuccok syncelve vannak az asztali gépre , és pár havonta lementve külső lemezre. -
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #6415 üzenetére
Igen, ezekben az esetekben érthető, de én a pár hozzászólással visszább látható diskurzusra és a linkelt videóra gondoltam, ahol valószínűleg nem két gigabiten etették a NAS-t.
Igazából azért bátorkodtam beleszólni, hogy nehogy csalódás legyen a bővítés vége. -
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6297 üzenetére
-
válasz
Mr Bond 007 #6292 üzenetére
nincsen már hd station támogatás, így nem tudja a weboldalról szedni.
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #6292 üzenetére
Viszont a playert kénytelen onnan szedni, mivel HD station on keresztül menne.
De a szervert mindenképp énis a plex oldaláról szedném. -
_ap_
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #6270 üzenetére
Igen, ezt (mminthogy felesleges számomra egy nas) felvetettem a "Milyen NAS-t vegyek?" topikban, de hát ott eléggé Qnap/Synology/Asus trió az amit ajánlanak, és hát semmi kedvem szervert építeni, telepíteni, linuxozni.
A 100 giga már akkor eltűnt, amikor még a lemezzel semmit nem csináltam. Ha tárállományt akartam létrehozni, kiírta, hogy a végén a 960-ból 796-t fogok megkapni, úgy hogy kikapcsoltam/letiltottam előtte MINDEN funkciót az eszközön, nem kértem semmilyen plusz szolgáltatást, védelmet stb. Egyedül a szimpla RAID-et nem tudtam megkerülni (amit igazán nem is értek mi akar lenni??) azt mindenképp ki kellett választanom.
Ha statikus kötetet hoztam csak létre, akkor a 960-ból 867 lett az enyém. Ha figyelembe veszem a bináris/decimális értékmegadást, 30 giga akkor is kvázi kuka, mert az eszköz magára a lemezre 895 gigát ír, de a létrehozott kötet már csak 867 giga tud lenni max. Ha vastag vagy vékony kötetet, illetve tárállományt hozok létre, akkor még ennyi se.
Gondolkozom rajta, hogy kiszerelem az ssd-t és ránézek gépen, mi van rajta, de pont ezt a szerelgetést, szüttyögést akartam elkerülni. Ezzel az erővel tényleg építhettem volna szervert.
A public és a web mappákkal csak az a problémám, hogy web egyáltalán nincs beüzemelve, se sql, se webszerver, se semmi. Akkor miért kell lennie egy ilyen könyvtárnak? Ugyanígy a public is. Nem kívánom úgy használni az eszközt, hogy vannak benne publikus adatok. (Igen, persze, tudom, ne másoljak bele semmit, na de na.)
Azon gondolkozom, hogy le tudom-e csapni netről valahogy a NAS-t? Vagy ő a háttérben mindenféleképpen felmegy, ha a hálózaton van net? (Egyébként ez is milyen már, én belső hálózatra szeretnék adattárolót, nem pedig egy neten lógó bármikor megtörhető publikus drive-ot.) Nem tudom mi az ami az eszközre van "égetve" de élek a gyanúperrel, hogy az alkalmazásokat meg egy csomó szart a netről ránt le önhatalmúlag.
-
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #6265 üzenetére
Na látod, tudod te!
Csak akkor azt nem értem miért szálltál bele páros lábbal a hozzászólásomba. -
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #6258 üzenetére
Látom nálad nem Digi van otthon.
Szerinted a tuner sticken optikai bemenet van?
Az UPC-re - állításoddal ellentétben - kevésbé jellemző a túl erős jel, inkább a gyenge a jellemző.Konkrétan arra gondoltam, hogy az ONT és a végpont között történhetett kábel, esetleg koax csatlakozó csere, amitől jobb lett a jelminőség és magasabb a jelerősség. Ez néha okoz gondot a Diginél, csillapítani kell a jelerősséget. De mint olvashatjuk alább, megoldódott.
-
arn
félisten
válasz
Mr Bond 007 #6210 üzenetére
koszi ennek utana nezek
az neztem, hogy sokkal jobban testre szabhato az ssd cache resze, synologynal kicsit dummy.
a ts-453d csak kartya + m2 ssd komboval tud cachelni, vagy ugyis, ha 2 fiokba vinyot teszek, a masik kettobe meg sata ssdt? az a kartya kicsit draga, illetve az a mini ventillator se szimpatikus rajta, jobb lenne csak egy olcsobb passziv 10gbe kartya.
igazabol maradnek synologyn szivem szerint, mert bevalt, azt kell eldonteni, hogy most megelegszem azzal, amit tud es cserelek majd a kov modellnel (amit most vettem, ezert eszem a kefet, mert nem neztem utana, hogy mit hogyan lehet kihasznalni), vagy azonnal oldjam meg savszelesseg problemat. jelenleg meg 4x4 wifin logok, igy az 1g kabeles net is hozna egy ugrast bizonyos szempontbol, de ha mar furni faragni kell, akkor hajlom a 10g net fele, meg ha eleg draga es razos ut is meg jelenleg (esetleg 2.5g - macera nelkul).
(#6211) donat_sz: az tamogat 10gbe bovitokartyat, gondolom alapbol nem tudja
-
donat_sz
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #6210 üzenetére
de az asustor is!
sőt a legújabban bejelentett nas család a lemezek mellett tudja a két ssd-t cachre.. (Dual M.2 NVMe SSD ports for fast caching) -
trafipax
tag
válasz
Mr Bond 007 #6161 üzenetére
Jött PH-s hír erről, hogy egyértelműsítették a RED családot ezen a téren. Kérdés, hogy ezek mikor kerülnek a polcokra.
-
andras707
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #6149 üzenetére
Srácok ne vesszetek össze ! :)
A ts-351 úton van. A nagy ventilátor csábító volt, elvileg a vezérlés a mért hőmérséklet alapján tudja majd szabályozni a fordulatszámát-
A hifi tud dlna-t kezelni és a médialejátszó (BD player) is tud mappaszerekezetet dlna-n keresztül keresni.
A hdmi csábítása a szebb netflix szerű élmény miatt volt a saját tartalom esetén, ehhez kodi /plexre gondoltam. (utóbbi ugye plex szerver és klienst/playert igényel). Kodi és netflix párosítást emiatt gondoltam megvalósíthatónak. Reméltem, hogy az öregecske bd player amin elkezdett a netflix menüje szaggatni szépen kikophatna a mindennapokból.Eddig egylemezes dlink 320 nas volt, ezt nőttük ki.
Abban egy seagate régi 1TB-s vinyó adta az alapot.
A családi használat a wifin keresztüli mobil telók képek közös mappába töltése volt, amiről időnként csináltam egy szinkronizációt egy másik gép másik vinyójára.
Sajnos a vinyó nagyon zajos volt és a zenehallgatás elég rossz élmény volt vele számomra, s a 8megabyteos írási sebesség elég nyomasztó volt.Visszatérve a tartalom feltöltésre, JBOD volt az első gondolat, hogy m.2 ssd-re zene és mellé egy nagy vinyó képekre és bármi egyébre.
A raid1 gondolata csábító, csak félek a zajtól. Vinyók kapcsán ezt a forumot igyekeztem átnézni. A wd40frx és a seagate ironwolf 4tb nem pro között ingáztam. Az előbbi kvázi nincs sehol raktáron, utóbbiról meg azt olvastam a forum bejegyzései alapján, hogy tud ám kerregni a drága, csak ugye ezt csak vásárlás után tudna kiderülni.(4TB WD Red WD40EFRX 64MB, 3év gari, AF
4TB Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB, 3év gari)Igen a raid nem backup, értem is, hogy nem az, ezért van itthon még nagy vinyó és bd-író
. Az idealizált nas tervem az lenne, hogy létrehozok felhasználókat (2 telefon+1laptop), akik közösen tudnak elérni mappát a nas vinyón, amit feltöltenek adatokkal. Ez a mappa kép tartalma pedig szinkronizálódna az egy másik gép backup mappájával. Azt gondolom, hogy erre való az úgy nevezett R-sync, de ennek még utána kell olvasnom miként lehetséges.
Lehet fogok még kérdezni ezzel kapcsolatban, csak előbb még olvasnám a fórumot, hogy ismételt dolgokkal ne terheljelek benneteket.A raid5 kapcsán felemás kép alakult ki bennem, tetszik a raid1hez képest idealizált gyorsabb működés és hibatűrő képesség. Amit olvastam több helyen, hogy nagy lemezekkel, 4tb és fölött egy arrey rebuild az bizony idő, s mivel ezen a nasok sem ecc ramot sem valódi vezérlőkártyát nem tartalmaznak van itt hibaforrás bőven, ezért raid 10et vagy 6ot olvastam sok helyen mint javaslat, erre a 3 fiók azért alkalmatlan, hiszen nincs elég lemeze ami a raid6-10-hez kellene. A két ssd foglalat meg vinyókkal összezárva arrayben fura lenne, hacsak nem paritás vinyónak használva őket, de utóbbi felhasználásra még nem láttam precedenst és a ts-351 nem ír raid5nél magasabb támogatott szintet.
Szóval nálam a kiválasztott nas hálózati adattároló lesz, remélhetőleg egy jól felépített szinkronizációs beállítással, dlna funkciókkal, álomvilágban kis mediacenter funkcióval, távoli eléréssel.
Hosszútávon idealizált világban még a nas infra vevővel való felvértezésével és logitech harmonyval való összehozása lenne meg, még esetleg egy távolról is elérhető mappa biztosított izolált tartalommal, amitől eléggé félek, mert nem tudom miként érdemes megoldani az az internetes láthatóságot.Nem szeretnék ransom vírusokkal találkozni, nem tudom, hogy az asztali gépen található vírusírtó ami windowsra optimalizált (nod32), tud-e sétálni a nas vinyóján és ott kutatni kártevőkért, s milyen hatásfokkal. Gondolatom volt egyedi port megnyitása a nas számára, de akkor gyanítom meg a beépített kliens amivel látható lenne a qnap címkiosztója felé válna használhatatlanná.
Bocs a hosszú írásért srácok :S
-
Lenszio
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #6141 üzenetére
Köszönöm. De ez az egy verzió vann fent, szerintem. Bár azt írják jó mindkét procihoz.
-
trafipax
tag
válasz
Mr Bond 007 #6146 üzenetére
Köszönöm a kóstolgatást, de köszi kihagyom... se türelmem, se energiám ezt folytatni.
-
trafipax
tag
válasz
Mr Bond 007 #6144 üzenetére
egyre gondolunk, csak lehet bénán fogalmaztam.
Van a source ahol megvan az adat valamint a NAS-on tárolt adat RAID ben jelent 1 backupot. Erre írtam, hogy 1 backup az nem backup.
"A raid az nem backup! Tanuljuk már meg!!" - mondtam én ilyent hogy a RAID az backup??? -
E2E4
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #6011 üzenetére
Gyári beállítások visszállításának elkezdése utánn pár perccel visszakaptam az irányítást a NAS felett.
Futó folyamatok: Médiakönyvtár indexelés folyamatban.
Arra klikk:
Beolvasási beállítások: A könyvtárhoz adott új fájlok beolvasása valós időben
Állítsa a médiakeresés prioritását maga szintre: itt volt a pipa.
Emiatt terhelte túl magát és emiatt nem lehetett napokig elérni.Kivettem a pipát, és máris 26%-ra esett a CPU leterheltség és a NAS is elérhetővé vált.
Tehát a QNAP olyan NAS-okat gyárt, ami a saját alkalmazásaival, a saját opcionális beállításaival elérhetetlenné teheti magát, s esetemben ezt meg is tette a CPU 100%-ra húzásával!
Miért? Mert azonos a szoftveres felület a belépő és a csúcs NAS-ukhoz is!A QNAP NAS két üres, 4 TB-s WD40EFRX winchesterek hardveres RAID1 tükrözési előkészítését 24 óráig csinálta!
A QNAP képtelen pl. egy 2 és egy 4 TB-s winchestert úgy RAID1-be tükrözni, hogy a 4 TB-s hdd 2 TB-s része RAID1-ben tükrözve, a maradék 2TB meg single disk módban, azaz nem tükrözve legyen. Miért? Mert a QNAP kivette szoftveresen ezt a lehetőséget. Miért? Mert a tájékozatlan amerikai felhasználók panaszkodtak a QNAP-nak, hogy adatvesztésük volt. Persze, ha a nem tükrözött részre írt, és az a HDD meghibásodott, akkor adatvesztés volt. Ez természetes. De ez user error. A QNAP meg erre átírta a szoftvert és elérhetetlenné tette ezt a lehetőséget. Így pl. egy 4 TB-s és egy 2 TB-s HDD RAID1-be rakása után elérhető 2 TB tükrözve, és kész. A maradék 2 TB-t soha nem lehet elérni a NAS-ban. Valahogy ezt sem reklámozza a QNAP. Pedig ez egy tök alap funkció, amit kevésbé „márkás” NAS-oknál simán meg lehet csinálni.
Költői kérdés: Biztos, hogy jó márka a QNAP, mint kiderült, műszakilag a NAS is hibátlan, de a fentiek tényleg a normális kategóriába tartoznak?...
Most pedig lemez formázás után szépen kezdem előről a NAS beállításait és az adatok felmásolását egy külső, 3. HDD-ről. Csuda jó szórakozás ez a QNAP NAS...
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #6010 üzenetére
Közben kicsit értelmetlen, mert meló közben írtam, de azért remélem érthető amit akartam. És nem csak a hdd miatt mondom, ezzel a nast is le tudod tesztelni hogy jó-e.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #6001 üzenetére
Kipróbáltam azt, hogy leállítottam a NAS-t és kivettem belőle mindkét winchestert, kihúztam belőle az adapter vezetékét is, majd vártam pár percet, és visszakapcsoltam.
Az eredmény: zölden villog a power LED. A QNAP Finder még így sem találja. PING-elésre meg az IP-cím „Destination host unrecahable”-t (A célállomás elérhetetlen) üzenetet ad. Pontosan úgy, mint ha nem létezne a hálózaton.
Na most akkor mi van??? -
dodoka81
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5986 üzenetére
köszi megpróbálom
-
dodoka81
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5984 üzenetére
nem találom sehol be tudnád linkelni ha megkérlek?
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5979 üzenetére
Droidon használom. Macera a kapcsolódás ott is de utána stabil.
-
válasz
Mr Bond 007 #5966 üzenetére
vagy a lomtár
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5937 üzenetére
Tudnál segíteni akkor hogyan kell csinálni, mert nem találom a beállítási lehetőséget.
Vagy esetleg más megoldás is érdekel ha valaki tudna segíteni. Lényeg, hogy asztali gépen 1 mappában található fájlokból mindig csak a legfrissebbet másolja a nas megfelelő mappájába. Ha törlésre kerül a nason a fájl akkor nem kell a pc-n törölni.
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5937 üzenetére
Nem default mappát használok, és nem lehet állítani
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5935 üzenetére
kb ugyanazok a hevenyészett beállítások vannak a nas felületén mint a qsync kliensben..
Ezt már én is túrtam.
De semmi siker. -
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5933 üzenetére
Légyszíves segíts egy közelebbivel. Ott még a kétirányú szinkront sem látom, találom.
Vannak:
Áttekintés
Felügyeleti beállítások
Felhasználók
Eszközök
Eseménynaplók
Team-mappa
Megosztott mappák
Fájl megosztása
Verzió-vezérlés -
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5930 üzenetére
Biztos én vagyok a bamba, de ez nekem csak kétirányú szinkronnal megy. A kliens programban nem találok erre vonatkozó beállítást. Azt mutatja a forrás és cél között 2 nyillal, hogy kétirányú a szikron, de ezt nem tudom módosítani. Ennek a beállítását hol kellene keresnem? A kliens programban nem sok beállítás van a forrás és cél mappa.
Ja nem írtam Qsync-el próbálkozom.
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5930 üzenetére
Ok, köszi akkor így el tudok indulni.
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5918 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Ez csak másik gépen kliens programmal működik vagy megy kliens program nélkül is? Egy kis segítséget nem tudna valaki adni a beállításhoz?
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5918 üzenetére
Rendben köszönöm.
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5900 üzenetére
Rendben köszönöm.
-
bozsozso
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5898 üzenetére
Bár lehet kicsit rosszul fogalmaztam, mert a 2 lan porton külön hálózat és internet van. Bár lehet így sem egyszerűbb a helyzet viszont így jobban van értelme.
Bocs ha amatőr kérdést teszek fel de az is vagyok ebben a témában.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5880 üzenetére
Hmmm, akkor lehet seagate irányba fogok nézelődni.
Hibátlanok az enterprise-ok, csak a 2*1 TB már lassan kevés lesz -
Shokkolo
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5874 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ez tényleg elég durva, mert a NAS hdd alkalmatlan NAS-ra.
Ebből botrány lesz...Csak akkor adódik a kérdés, hogy milyen HDD legyen?!
Lassan kinövöm a 2*1 terrámat, és emberi áron garantáltan nem kapok a helyükre megint WD enterprise -t.
(anno 10k -ért hozzájutottam 2 darab 100 napot ment enterprise hdd-hez. ezek elpusztíthatatlanok)
-
válasz
Mr Bond 007 #5871 üzenetére
főleg ha raid-be akarja az ember.. de ez, hogy nem tájékoztatnak, hogy amit megveszel milyen az elég kellemetlen..
-
Syl
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #5856 üzenetére
Pár hetente rájön a bolondóra és a könyvjelzőzött hálózati megosztást (függetlenül hogy smb vagy afp) nem hajlandó megnyitni.
Ha pl. az smb-t dobja el, ilyenkor törölnöm kell a könyvjelzőt, "kapcsolódás szerverre" és az afp-t kell választani. Ha az smb-t dobja, akkor itt nem tudom ismét felvenni az smb-t.
Amikor pedig legközelebb az afp-t dobja, akkor csak új smb-t kell nyitom. Szóval vice-versa.Persze lehet, hogy ez egyedi eset. (rendszeresen frissített QTS és macOS)
-
Shokkolo
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5853 üzenetére
Hmmm, ha tényleg univerzális lesz... lehet épülni fog a letöltőgépem nekem is
-
rostiron
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5831 üzenetére
Sajnos egyik sincs fent. Nem találom az útvonalat.
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5827 üzenetére
Az a baj nem találok sehol infot hogy a ts-473-ba amibe gyárilag 8Gb memóriát tesznek h az milyen sebességű ram vajon?!
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5825 üzenetére
Idehaza van még ddr4 sodimm ramom 2x4Gb csak lehet h ezek csak 2133mhzesek! Nem tudom mi történik ha a Nasba mondjuk 2666 mhzesek lesznek és bepattintanám.melléjük az itthoni lassabb memóriáimat?!!Szted elindul majd 16Gb rammal mert ugye az lenne a cél!
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5823 üzenetére
Kár h amit te néztél az a TS-873 de nekem a TS-473 van kinézőbe...
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5819 üzenetére
Amúgy néztem én is transcode teszteket ugy hogy benne volt a nasba egy videokari ill ha nem.Nos ezeknél a nasoknál amikben már ilyen erősségű proci volt alig számított vmit.Ez kb olyan mint a cache kihelyezése m2sata ssd-re az is szinte alig jelent vmit kivétel a virtualizáció de ott is inkább a min 16giga ram.A cache kihelyezése inkább a rendszer csendességét adja meg mivel a jelentős műveletek a csendes ssd-ken történnek igy a többi 3.5"-ös vincsi szinte alig mozog és ad ki hangot .
Elég combos proci ez az amd ami a TS 473-ban van itt egy kis mérés róla :
[link] -
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5819 üzenetére
Nem plexen keresztül lesz a vidik kódolása hanem valószínűleg sima qnap allshare vagy átkódoltatom vele a vidiket a beépített kódolóval ugye ha kiválasztok egy mappát és abba belehuzom a saját házi vidiket akkor egy transcode mappába beleteszi az átkódoltakat ugyanazon a mappán belül! Allshare-en keresztül meg látom a tvken is és le tudom játszani! Későbbiekben ha így van beállítva a rendszer ebbe a mappába ha új video kerül automatikusan átkódolja a vidiket
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5817 üzenetére
Szia!
Köszi olvastam de én kimondottan nast keresek szóval bedobok ide két alternatívát ki melyiket ajánlaná és miért??
Synology DS 1618+
QNAP TS-473-8G
Valamint ki milyen m2 sata ssdket tenne beléjük cache áthelyezésre?!Előre is köszi a válaszokat?
-
dime27
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5807 üzenetére
Lehet hogy openmediavault5 lesz ebből az egészből...
-
1turosbatyu
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5794 üzenetére
Nálam is letérdelt.
-
to.ca
tag
válasz
Mr Bond 007 #5562 üzenetére
Kösz, rálesek.
Bár félek, hogy bukó a dolog, mert közben rákötöttem külső usb meghajtóként az új HS-453DX-re, és az is csak a két ext3-as partíciót látja. -
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #5464 üzenetére
Értem. Akkor a sebesség ellenére is a J3455 a jobb a magok száma miatt. Köszönöm!
-
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #5462 üzenetére
Akkor nem lenne jobb, ha mégis a 251B csak 4GB rammal? Amennyire nézem a CPU-kat, nem sokkal erősebb a 4 mag ellenére sem a J3455. Az egyik 1,5 a másik 2 GHz.
-
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5455 üzenetére
Bezzeg ha még egy Zyxelt venne
-
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #5455 üzenetére
Ejj, lassabban gépelek!
-
martonx
veterán
válasz
Mr Bond 007 #5389 üzenetére
-
martonx
veterán
válasz
Mr Bond 007 #5386 üzenetére
Nem én ülök a lovon fordítva, mondtam bárhol is, hogy szeretnék linux vasat NAS-ként összerakni? Pont ez az, hogy NEM szeretnék linux vasat összerakni, ha azt szerettem volna, akkor Raspberry PI-t vettem volna, nem egy home nas-ként hirdetett szarkupacot.
-
martonx
veterán
válasz
Mr Bond 007 #5386 üzenetére
Te vagy itt a legaktívabb, és látványosan nagyon megy neked a Qnap nas beállítása, meg szereted is ezt csinálni.
Légyszi segíts abban a szuper egyszerű problémában, hogy mióta beraktam a második lemezt, nem tudom megoldani, hogy a Transmission azt használja.
Így néz ki File Station-ben a mappa struktúra:
Transmission-ben pedig csak sima inputjaim vannak:
Mit kell megadni Transmissionben, hogy a Data2 / Utils / Torrent mappát használja? Próbáltam share/Utils/Torrent-et, nem volt jó. Plex-ben sikerült találnom egy file browsert, abból ilyen útvonalat puskáztam ki: /share/CACHEDEV2_DATA/Transmission/Torrent ahol Transmission volt a mappa régi neve mielőtt átneveztem, fura, hogy storage szinten még mindig azon fut. Ez az elérés se működik.
Neked annyira triviális ezeket állítgatni, légyszi segíts, hogy mi lenne a jó útvonal? -
martonx
veterán
válasz
Mr Bond 007 #5374 üzenetére
Jogos, valóban hiba volt megvenni.
-
martonx
veterán
válasz
Mr Bond 007 #5362 üzenetére
Vagy legközelebb nem QNAP-ot veszek
Ez most tanulópénz volt. Mondjuk így 2 napnyi szopás után, kezd összeállni, de ez így bőven nem ért meg 60K-t.
Az előző Zyxel NAS-omat jóval olcsóbban vettem, kivettem a dobozból, beleraktam a vinyókat, végiglépkedtem a pár pontos setupon, és működött, azóta is működik.
Ez meg... eh... egy rakás fos, de remélhetőleg még pár nap, és befejezem a setupját, és évekig nem kell ránéznem. -
Julot
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #5312 üzenetére
Na látod, ezt nem tudom... Így lenne?
-
Udiaki
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5304 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat !
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5289 üzenetére
Arra esetleg nincs vmi tool / app a Qnapban, hogy egy külső címet (gépben lévő HDD)-t megjelölve egy az egyben backupoljon mindent?
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5289 üzenetére
Lehet akkor az újakat már nem kötöm raid-be, mert mondjuk a sebesség sem fontos (sima multimedia tárként üzemel), hanem egyszerűen kötet lesz.
Nem tudom simán kivenni a két lemezt a nasból és berakni a gépbe? -
MCGaiwer
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5287 üzenetére
nem fontos, pótolható, csak rohadt sok idő. Mivel csak 2 lemezes a NAS így akkor csak a gépre tudok átmásolni ~6TB adatot az új lemezekre, kivenni a kettőt a nasból, berakni azt a gépbe, visszamásolni rá ismét 6tb adatot, a két újat berakni a nasba, formázni, felébíteni a raidet és ismét rámásolni a 6tb-ot?
Abban reménykedtem, hogy van vmi opció simán klónozni a tömböket. (ugye nem ment tönkre a lemez, csak cserélném). Tehát pl kiveszem a 2-es lemezt, berakom az újat, arra leklónozza az egyest. Kiveszem az 1-es lemezt, berakom a régi kettest, kicserélem az újakat is, arra leklónozza a régi kettest, aztán visszarakom az újat. Így elméletileg meg is van az adat mindkét fele. -
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5274 üzenetére
Ez nincs fent.
-
antistati
tag
válasz
Mr Bond 007 #5264 üzenetére
Hali,
Igen a csend lenne a cél, mivel hifizek és ha nagyon halkan, csendben hallgatok zenét este, akkor ha éppen csend van a zenében kiszúrom a NAS apro morajlását valszeg a HDD ket. Ezért gondoltam SSDzni:-)
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5262 üzenetére
Mármint az intelt vettem annyiért nem a samsung pro-t.
-
Laybee
őstag
válasz
Mr Bond 007 #5253 üzenetére
Hotswapot honnan tudhatom meg? TS-253Pro-ról van szó.
-
KerryVTR
tag
válasz
Mr Bond 007 #5226 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ugyan azt nem írtam (bocsi!), de ezeken már túl vagyok a saját telefonomon. Be van állítva és már egy ideje így is használom, csak arra gondoltam, hogy ugyanezt a többiek telefonján is meg lehetne tenni.
Tehát az enyém aktív, szinkronizál is tökéletesen, de amikor belépek a másik (vendég) fiókba, amit egy másik telefonnak szánnék, akkor ott a photo stationben látom azokat a képeket, amiket az én telefonomról tölt fel a qfile automatikusan. Gondolom akkor ez fordítva is így lenne, ha csinálnék még fiókot a többieknek is.
Igazából azt nem tudom, hogy lehet elkerülni azt, - ha már aktív mind a 4 fiók és mind a 4 telefonon tölt fel automatikusan, akkor ha az egyiken (bármelyiken) megnyitom a qphoto-t vagy NAS-ra neten belépve a photo station - hogy ne lássa mindenki az összes képet, hanem mindenki CSAK a sajátját, mintha mindenkinek saját felhője lenne... -
HG_hagor
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5199 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért a felhővel kapcsolatban nincs fogalom zavarom én úgy ertettem hogy egy biztonsági háttértár a nas- mellett valami másik szerveren amivel szinkronizálni tudja magát a nas. Az is világos volt hogy a nas- ba rakott hdd adja a az én tárhelyemet.
Gmail-os dolognak utánna járok.
A nasra tölthető programokra még keresem a választ: Ezekből mi jár ingyenesen? Melyiket kell megvenni, netán évente licensz díjat fizetni?
Köszönettel Gábor -
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4765 üzenetére
Az újakon mi a helyzet a fej parkolgatásával? A Purple nálam jobban teljesít, csendesebb és nincs parkolgatás. 1 éve hibátlanul működnek.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4576 üzenetére
Elsősorban torrentre illetve arra kéne hogy a médialejátszót tudjam etetni filmekkel.
Van médialejátszója, ezt írta, tehát neki a NAS-nak semmi mást nem kell csinálnia csak megosztania, semmilyen gyorsításra nincs szükség a NAS részéről. -
Suuu26
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #4329 üzenetére
Helló!
Tegyük fel, hogy NAT-olva vagyok. Ha a DIGI kikapcsolja akkor a router beállításaiban is ki kell kapcsoljam?
Eza két lehetőség van erre: képMost jelenleg ha átváltok NAT-ról Dinamyc Routingra akkor nem tudok netezni.
Meglátom majd ha válaszol a DIGI.
Vélemény ezzel kapcsolatban?
Milyen torrent programok használjak amit messziről is előrek telefonnal?
Köszi!
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4513 üzenetére
Nem szabad olyan 4k tv-t venni amiben nincs gigabites lan és/vagy ac-s wifi. - TV-k esetében maximum az AC-s wifi teljesül, nincs gigás LAN-al szerelt TV és ez szándékos, nem a torrentre építenek.
-
Andrew801
tag
válasz
Mr Bond 007 #4508 üzenetére
Nem jó hír, de én is így gondoltam. Köszönöm!
-
Suuu26
csendes tag
válasz
Helló!
Én sem szívesen használom, de nincs más. Korábban rajta volt a Transmission, de azt most nem találom. Nem tudom letölteni, és feltelepíteni sehogyan.
-
arnoldx17
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #4490 üzenetére
Mennyire használható ez az SSD cache torrent mellett? Sokan írták egyéb fórumokon, hogy voltak akiknek torrentezésnél inkább csak rontott a teljesítményen, mintsem javított volna.
Gondolkodtam én is, hogy kihasználnám ezt a funkcióját a NAS nak, de elbizonytalanítottak az egyéb vélemények. -
cp007
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #4431 üzenetére
En anno a TVS-682-est Crucial RAM-mal bővitettem. A Crucialnak van egy oldala ahol a QNAP-pal kompatibilis RAM-okra is rá lehet(ett) keresni (remélem nem csak volt mert amikor ezt irom a crucial honlap egy system maintenance üzenettel jön vissza). Amit ott irt az nekem müködött és árban kedvezőbb volt 3 éve mint a többi kompatibilis RAM.
De nézd meg ezt a linket is
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=135154 .
Itt a TS-251 Kingston vs Crucial-ról irnak. -
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4427 üzenetére
Eddig Kingston RAM-okat vettem, mert azzal nem volt gondom, Crucial-ról nem tudok nyilatkozni.
-
allein
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4366 üzenetére
Köszönöm szépen
-
trafipax
tag
válasz
ha a Diginél NAT olva van, akkor egyáltalán nem lehet kintről elérni a NASt DDNS el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged