- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
sanyijedi #10116 üzenetére
Én is itt akadtam meg, amikor volt rá 10 percem, hogy kipróbáljam. Asus routeren bekapcsoltam, notira klienst felraktam, de a router mögötti IP tartományhoz nem fértem hozzá, illetve pontosabb a NAS megosztását nem értem el. Magát a NAS webes felületét igen. NAS-on a setupot ellenőriztem, új VPN pool IP is meg volt adva, hogy a megosztás elérését onnan engedélyezze, de semmi.
-
morfondőr
addikt
válasz
sanyijedi #10090 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a dolog, tegnap este óta működik! Egy másik szabály kavarhatott be, azóta, hogy töröltem, megy a Plex. Lehet a többi bajomra is ez lesz a gyógyír, de azokat még tesztelnem kell.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Nem kizárt hogy kelleni fog még! -
magyar895
csendes tag
válasz
sanyijedi #9922 üzenetére
nekem szétcseszte a DLNA beállításokat
és folyamatosan ventillátor hibát jelez, mert szerinte olyan 4 milliós fordulattal megy....
megnéztem még a helyén volt a NAS és nem tartott a hold felé így szerintem nem jól gondolta
visszaraktam azt ami szintén 03. 29 jött ki rendes verzió , azzal minden OK
TS 453 D -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
sanyijedi #8037 üzenetére
Jó, tegyük fel hivatalosan 2 hete gyártják/kapható. Az nem magyarázat arra, hogy miért van egyre kevesebb bolt árlistáján.
Qnap oldalán ott mysoft is mint online bolt, mégsincs a webshopban, pedig pár hete még ott volt, és "raktáron" státusszal. Érdeklődésemre csak annyit írtak, hogy nincs információjuk a termék elérhetőségéről.
A TS-133 nincs is fent a magyar nyelvű qnap oldalon, aztán mégis kapható szinte mindenhol ... -
szabzoltan1
tag
válasz
sanyijedi #7897 üzenetére
Most azt vettem észre, hogy amikor a NAS-on lévő transmission, megnyitás gombjára klikkelek akkor a megnyini kivánt oldalon a belső hállzat ip cime stimmel, de a port szám megváltozott. 😪 Sehol nem találtam meg azt, hogy hogy tudnám visszaállitani a régi port számát.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
sanyijedi #7641 üzenetére
DDNS volt beállítva, ami a myqnapcloud-hoz készített egy elérési nevet a NAS nevéből. Ez nem tudom, hogy mennyire kevésbé biztonságos. Ha ezt kikapcsolom, akkor hol kell ezt megadni? A DDNS szerkesztési felületen tudok egyéni nevet megadni, vagy az ugyanígy nem jó? Hol tudom ezt ellenőrizni/konfigurálni? Otthoni hálózaton belül, ahol a NAS is csatlakozik, ott fel tudok jelentkezni.
Köszi! -
bela85
aktív tag
válasz
sanyijedi #7498 üzenetére
Szia!
Szintén Magyarországon van.. és az érdekes, hogy a külső IP címe az más, mint amit a Kodi (plex pluginnal) kiír, mikor Firewall nélkül rá tud csatlakozni és nézni filmet. De próbáltam már azt amit ott kiír IP-t is engedélyezni külön, bár igaz a sorrenden nem változtattam.. lehet az a gond... ahogy utolérem kipróbáljuk! Köszönöm addig is az ötletet és a tippet! -
magyar895
csendes tag
válasz
sanyijedi #7294 üzenetére
Alapvetően háromféle dologra használom:
1. Biztonsági mentésként valamennyi számítógépről ide szinkronizálom az adatainkat
2. Filmeket közvetlenül innen nézzük, TV rá van kötve a hálózatra, meg néha zenét is de az csak néha néha
3.
Ha nem vagyunk otthon akkor két biztonsági kamera van még rákötve de az nem megy állandóanAmi nekem fura hogy A 328-m DDR4, a 431 pedig DDR3
-
bandigyerek
senior tag
-
alex73
tag
válasz
sanyijedi #7217 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tényleg rendesek vagytok meg minden, nem is veletek van a bajom!!!
Hanem magával a QNAP hozzá állásával. Mo-n tudtommal magyar nyelvű tájékoztató stb nélkül nem lehetne forgalmazni.
Az a durva hogy maga a magyar országi forgalmazó küld olyan levelet hogy nincs leírás nem is lesz és a fórumon kérjek segítséget a beüzemeléshez stb.. -
-
válasz
sanyijedi #7060 üzenetére
Hali!
Felraktam ezt a QuFirewall-t, de egyelőre még ismerkedem vele. Ha jól értelmezem, akkor ebben bejövő rule-okat lehet beállítani, kimenőket nem? Tehát, ha pl. nekem a routeren be van forwardolva a 12345 TCP port, akkor a tűzfalban a Type: IPv4, Port: any, Protocol: any, Source: Hungary beenged minden forwardolt csomagot ami magyar IP-ről jön a NAS-ra? qBittorent működést ez esetleg befolyásolhatja? Szükséges még valami rule a fentin kívül?
Előre is köszi!
-
Dareiosss
senior tag
válasz
sanyijedi #7062 üzenetére
A Nas és a Routert is vagy 5 ször újra indítottam már. A szoftver frissítés óta minden egy fos. Előtte semmi gondom nem volt semmivel.
Na visszafrissítem a régebbi fvre, nem érdekel ha valami gond lesz, mert jelenleg így is használhatatlan az egész Nas.
Ezentúl biztos nem fogom lefrissíteni rögtön. -
delig
tag
válasz
sanyijedi #7044 üzenetére
Legfrissebb firm.
Két faktor nem volt. Firewall sem. Ahogy antivirus sem
Admin se volt tiltva, de rohadt hosszú jelszót állítottam be.
Illetve tiltó listára tettem az IP-ket ha többször sikertelenül lépnek be.
De belépésnek nyoma sincs kívülről.Előbb néztem a NAS-t, mint a fenti cikket, így volt 1 reboot, mert a Malware azt írta tegyem meg.
Remélem az országban én vagyok az egyetlen aki így járt.
Qnap-nak ticketet feladtam, de vszín széttárják a kezüket.Istenem
Infós vagyok, odafigyelek dolgokra. A Nas se volt tárva teljesen. De úgy néz ki így is bejutottak.
Vhogy vissza kellene kapnom az adataim. Ha fizetek a betolakódóknak akkor az zsebbe nyúlós...
Nem tudom. Új fájlokat nem tömöríti ahogy nézem. -
Encian
tag
-
melan
senior tag
válasz
sanyijedi #6915 üzenetére
Megértem
Jelenleg térképezem a lehetőségeket... Kipróbáltam a telefonon a foldersync-et a fotók "kimentésére", azonban az csak növekményesen ment - ha törlök valamit a telefonról, azt meghagyja a NAS-on.
Az owncloud jó lenne, de ott pedig a tárolt fájlokhoz direktbe (pl. otthon a NASt tallózva) nem lehet hozzáférni. Nameg a 320-asra nem frissítettek 5 éve.
A VPN pontosan miért is kell?
-
donat_sz
senior tag
-
szabferi
tag
-
szabferi
tag
válasz
sanyijedi #6633 üzenetére
Köszi.
Úgy tűnik transmissionból nincs olyan verzió amit megenne a ts-230.... qbittorentból találtam arm-64 verziót amit sikerült felimádkozni, transmissionból nincs ilyen, az arm-x19 nem jóLétezik hogy annyira entry level az enyém hogy nincs rá Transmission?
(mindegy jó nekem a qbittorrent is, PCn azt használtam, scak fura mert a transmission olyan de facto standardnak tűnik...) -
Laca0
addikt
válasz
sanyijedi #6545 üzenetére
LAN-on belül próbálom, nem kellene portforward.
Sima http-n.
Most, hogy force-oltam a https-t, bejön a speedtest, de írja pirossal, hogy nem biztonságos. Tehát valami csak nem jó azzal a tanúsítvánnyal.
.
Viszont a speedtest most megmutatta a másik problémát, amihez kellett: valamiért nagyon lassú a hálózat. 50-60 megabitet tud le és fel is gigabites hálókártyáról (Korábban 920-960-at mértem szinte mindig.) Ennek sem tudom az okát. Van ötletetek? -
Laca0
addikt
válasz
sanyijedi #6537 üzenetére
Kicsit fura a helyzet... Ott nekem 8081-es port van.
De az admin felület a 8080-ason jön be, a 8081-es portra nem is válaszol. Viszont most vettem észre, hogy előtte ott van a felkiáltójel, hogy nem biztonságos. Valami gond lehet az SSL-el.
De érvényes és aktív a Let's Encrypt SSL... automata megújítással...
Hol lehet akkor a hiba? -
kvcs_zltn
csendes újonc
válasz
sanyijedi #6386 üzenetére
Koszi a választ.
van benne egy PCIe bovitohely. Abba bele tudok tenni PCIe csatlakozos SSD-t?
Ha igen, akkor a leiras alapjan ket modon konfiguralhato, cache ként vagy auto-tiering modon
https://www.qnap.com/solution/ssd-tech/hu-hu/Ebben nem vagyok biztos emiatt kerdezem
-
Alex91
félisten
-
andras707
csendes tag
válasz
sanyijedi #6170 üzenetére
Szia, igyekszem rövid lenni
2,3,4,5,6,7: értem és köszönömp.s.: azért 1,35v kapcsán menejenek melegebb éghajltra, nem elég hogy 1,5voltot írnak az alaplapra, de 1,35V közül sem eszik meg bármit a ts-351 csak az általad linkelt modulokat.
1. van bármi publikus hely ahol ezek a nasok megjelnnek listázva, ahol őket el lehet rejtetni? Qnap nas cloudra nem regisztráltam be az eszközt, de bármi másik hely van?
-
donat_sz
senior tag
válasz
sanyijedi #6172 üzenetére
A két hely közt közel 200km távolság van, de mindkettőn vagyunk rendszeresen és vannak médiák amiket nem szinkronizálnék le rsynckel a tárhely igénye okán (amúgy ez mindenképpen szükséges lesz a fontos dolgok bizonsági mentése okán, de még a digi kinattolás folyamatban) viszont a gigabites netnek hála reményeim szerint így is elérhető lenne sok minden (pl akár filmek is).
-
gahor72
aktív tag
válasz
sanyijedi #6125 üzenetére
"shtirley""Mr Bond 007""sanyijedi" köszönöm a válaszokat!
Én úgy gondoltam ha a rendszer sérül akkor van gond a nassal,nem elérhető...stb.
Számomra az volt a logikus,hogy a rendszerről csinálok mentést,és ha gond van akkor abból lehet javítani/vissza állítani,mint a windowsban.Az sem változtat más partíción(D,E stb..)lévő adatokon csak a "C"rendszer partíción.Ha újra működik akkor elérhető a többi is,a rajta lévő adatokkal együtt.
Ezek szerint ti vagy mindenről csináltok mentést,vagy csak a fontosnak vélt adatokról(pl fotók).
A logikámban ott lehet a probléma,ha baj van a rendszerrel,és mondjuk vmi mentésbő sikerülne visszatenni/megmenteni akkor az egész winyót törölné a folyamat során a nas,fotóstul,mindenestül.Mondjuk eddig CSAK egyszer volt gondom,de akkor lenulláztam mindent.
Egy elázott légkondi beltérije be lett dugva egy közös aljaztba a TV-vel.
A zárlat végig szaladt a TV-n,majd a hdmi kábelen keresztül megsütötte a nas alaplapját.Ha nem látom, nem hiszem el.A tv garis volt,cserélték.A nas kuka,szakszerviz egy fél vagyont mondott a 2TB adatmentésre,hagytam.Tanulság: kellett egy új klíma,egy szünetmentes táp,a védelem miatt,a fotókat azóta mentem.....Ja,és egy új nas is természetesen
üdv
-
E2E4
aktív tag
válasz
sanyijedi #5999 üzenetére
Most lettek beletéve a HDD-k "0 km-esen" (WD40EFRX) Kizárt, hogy bármelyik meghalt volna, hallom is, hogy mennek, komoly írás/olvasást csinál rájuk a NAS, csak azt nem tudom, hogy mit.
Amúgy kötöttem rá D-SUB-on egy monitort, meg egeret, de nem jön ki a NAS-ból monitor jel sem. Tehát tényleg nem tudni, hogy mit csinál.
Amikor Video Station alkalmazásnál az mp3 mappák hozzáadásánál behalt, akkor is dolgoztatta a NAS a winchestereket 12+ óráig. Most a resetnél is ezt csinálja. Valószínűleg most visszállít valamit mindkét lemezen, így nem lenne szerencsés az egyiket ez idő alatt kivenni.
A RAID1 hardveres tükrözés bekapcsolásánál a 4 TB-s üres lemezeken is kb. 24 óráig járatta a wichestereket. Addig másolta a 0 biteket...
Igaz, akkor simán elérhető volt.
-
E2E4
aktív tag
válasz
sanyijedi #5997 üzenetére
RAID1-ban van a két HDD.
QNAP Finder sem találja meg. Azóta is csak „kerepelnek” a merevlemezek...
Emlékszem valamilyen felugró üzenetre a Music Station alkalmazásnál, amikor az mp3 mappákat hozzáadtam. Ez az üzenet az mp3-al kapcsolatban írt valamit, de gyorsan eltűnt.
Nem lehet, hogy a tömérdek mp3-at átkonvertálja valamire, és ebbe gebed bele?
Most meg a resetre ezeket törli, és most meg azért nem elérhető?
Persze akkor sem hiszem, hogy ez normális egy NAS-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Eredeti játékok OFF topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged