- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kekmen
senior tag
Vagy feltelepíted a QuFirewallt (ha kompatibilis ezzel a modellel) és korlátozod Magyarországra az elérést, vagy ezt megteheted manuálisan a vezérlőpult-->biztonság menüpont alatt az IP tartományok kézzel való beírásával. Én utóbbit csináltam meg már fél éve, azóta megszűntek ezek a próbálkozások. A tartományokat itt találod. [link] (nem 100% pontos a lista, azóta bővült, de még nem volt elérési gondom)
-
Kekmen
senior tag
válasz
matyi1988 #7940 üzenetére
Nem, a kétfaktoros hitelesítés nem garancia semmire. A Qlocker nálunk úgy titkosított mindent, hogy nem volt admin fiók, kétlépcsős hitelesítés volt. Az egyetlen hiba volt, hogy nem volt azonnal frissítve a firmware és a régiben volt egy biztonsági rés, azt használták ki.
Szerencsére volt backup a dolgok nagy részéről, pótolhatatlan dolog nem veszett el. Azóta napjában 5X a fontosabb mappákat szinkronizálom felhővel, valamint a teljes magyar IP tartományt hozzáadtam a kizárólagos listához, így külföldről nem lehet elérni a NAS-t. Azóta "csend" van. Az IP tiltást elméletileg meglehet oldani a qnap tűzfalával is, bár én az előbbiben jobban bízom. A NAS-odat egyébként állítsd vissza gyári beállításra egy ilyen titkosítás után, szerintem az kevés, hogy törlöd a 7z fájlokat. -
Kekmen
senior tag
válasz
gahor72 #7814 üzenetére
Nálam a magyar tartományok vannak beírva az engedélyezett címekhez, a tűzfalat nem tettem föl, közben fut egy qbittorrent is, amivel tudok külföldről is tölteni. Szerintem az IP blokkolás csak azokra a protokollokra vonatkozik, ahol adminisztrálni tudsz. HTTP-re és HTTPS-re biztosan, a többit nem próbáltam.
-
Kekmen
senior tag
Hetek óta jönnek a próbálkozások az admin fiók feltörésével, már nem győztem tiltani az IP-ket. Mondjuk egyrészt az admin fiók már eleve nincs engedélyezve, másrészt pedig meguntam és beállítottam, hogy csak magyar IP tartományból lehessen elérni a NAS-t. Nem tudom ez mennyire jelent megfelelő védelmet, de azóta megszűnt az összes próbálkozás (mivel nyilván mind külföldi cím volt).
-
Kekmen
senior tag
válasz
saxoolondon2 #7735 üzenetére
Jól gondolod, bár én az upnp-t nem használnám, hanem egy fix 60000 feletti portra állítanám be a klienst és arra csinálnék egy porttovábbítást. Azt még próbáld meg, hogy az összes torrentet leállítod, majd pár perc múlva elindítod (ezt már csak akkor ha kész a porttovábbítás és működik is). Nekem firmware frissítés után már csinálta a NAS-on lévő Qbittorrent, hogy hiába volt minden rendben látszólag, passzív voltam (Bithumen-en ellenőriztem) a peer listában. Ezt a fenti dolog oldotta meg. Azóta firmware frissítés előtt mindig leállítom az összes futó torrentet és csak akkor indítom el, ha minden kész. Ez lehet az egyik ok. A másik, hogy túlseedeltek a torrentek amiket futtatsz, vagy csak egyszerűen nincs letöltő. 10 mega az nagyon kevés/ nap.
-
Kekmen
senior tag
válasz
saxoolondon2 #7733 üzenetére
Nem lehet, hogy passzív vagy, azért nem megy a feltöltés rendesen?
-
Kekmen
senior tag
válasz
Christian79 #7728 üzenetére
WebUI-ban, beállítások, letöltés, alapértelmezett mentési útvonal. Ha pl Download a mappa neve, akkor: /share/Download/
-
Kekmen
senior tag
válasz
Biga123 #7661 üzenetére
Nekem az előző builddel volt ugyan ez. Egy 251+ van használatban 4GB RAM-al és mindig 60% fölött volt a memóriahasználat, már pár nap után, pedig semmi nem futott. Volt egy process, sajnos már a nevét nem tudom, az evett majd 2GB-ot. Az általad említett firmware javította, most 22 nap uptime után is 30% körül van a memóriahasználat. Szerintem keress rá a QNAP download centerben, az enyémhez is van frissebb, de egyelőre nem bántom mert jól fut. Egyébként a 4-et én is jobban szerettem.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Gaben92 #7622 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy TS 251+. Sok szinkronizációs feladat van a HBS3-ban. Az egyik OneDrive tárhelynek, ahová megy a backup, megváltozott a jelszó házirendje és cserélve lett (már mint a jelszó). Van lehetőség ezt lekövetni a NAS-on belül? Nem találtam ilyen opciót és így most persze hibára fut a sync.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Kerékpársportok
- Interactive Brokers társalgó
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest