- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
daninet #6949 üzenetére
Gyakorlatilag igen. Mondjuk alapból a ddns miatt mindenképp látszódni fog de egy "jó hosszú random név" segíthet. Én pont amiatt használok VPN-t, mert kifelé nem látszódik, viszont én bármikor haza tudok jönni vele. Azzal nem nagyon tudnak a botok mit csinálni. Telefonon is fent vannak az appok, laptopon is megy az SMB megosztás, ha kell valami akkor 1 kattintással vagy switch átbillentéssel rögtön local IP-vel megy minden mint ha otthon ülnék a kanapén WiFi-re csatlakozva.
-
-
daninet
veterán
válasz
daninet #6854 üzenetére
elfelejtettem leírni végül:
1. letiltod az admin és guest felhasználót
2. erős jelszavak mindenkinek
3. 2FA login
4. csak a legszükségesebb dolgok fussonak a NAS-on és azok se 3. féltől származzonak
5. Használj titkosítást!
Igazából ha a titkosítást beállítod onnantól "mindegy" ki és mit lop el (persze nem mindegy, de remélem érted) .
-
Gaben92
őstag
válasz
daninet #6828 üzenetére
Arra céloztam csak, hogy gyakorlatilag a “nasneve.myqnapcloud.com”-on gyakorlatilag kint van a világ felé mindened. Nekem is próbálták többször is az admint, nobody-t, stb, aztán tele lett a t.köm és átmentem VPN-re inkább. Router futtat egy OpenVPN szervert, oda meg csak én meg az asszony tudunk csatlakozni. Két kattintás és “otthon vagyunk” bármilyen eszközről.
-
szabferi
tag
válasz
daninet #6644 üzenetére
Igen, ncoreról
Időközben megoldódott ahogy irtam is fentebb.
Mostmár csak egy hasfájásom van Plexxel... SRT feliratfájlok kezelése... (mondjuk pont emiatt kezdtem el cseszkődni is vele).
Valahogy rá kéne vennem hogy ne foglalkozzon az MKVban embedded feliratokkal, csak azzal amit én external mellérakok. Valamilyen oknál fogva a TVn csak azokat a feliratokat választhatom azmik az MKVban vannak, a mellette lévőket nem mutatja meg.
Biztos hogy NEM a TV hibája, mert a jó öreg serviioval nem volt ilyen gond, ott látszottak a külső és belső feliratok is és váltogathattam kedvemre...
(csak sajnos serviót arm64 architektúrára nem találtam. a TS-230 meg az..., nem is értem, mi ez a sok armx19, armx31, armx41, és hogy miért nincs arm64)
A vicc az, hogy a plex saját lejátszója a böngészőben meg látja, sőt mivel beállítottam hogy legyen magyar a default (és ennek megfelelően átneveztem az SRT fájlt is), azzal is játssza le. a TVn meg váltogathatok a dán/holland/svéd ... nyelvek közül (mert ezek benne vannak az mkvban), a magyar meg sehol... -
joebacsi
csendes tag
válasz
daninet #6472 üzenetére
annyit spoilerezz a leírásról pls, hogy sonarr-radarr-jacket-transmission-plex/kodi ökoszisztémát qpkg-ekkel pakolod össze vagy container station (docker) image-ekből?
nálam qpkg-k vannak jelenleg, de fontolgatom h áttérek virtualizációra, linuxserver.io image-ek pl egész szimpinek tűnnek...csak nem tudom megéri-e (hamarabb frissülnek, az biztos, de lehet a fentartás/kezdeti konfig nehezebb lesz)
-
donat_sz
senior tag
válasz
daninet #6523 üzenetére
Igen, a kodi helyben kódol de a mai mobilok még az alsó kategóriás vagy pár éves készülékek is olyan HW-rel vannak ellátva, hogy minden gond nélkül elbírják a full hd tartalmakat.
Az igény eredetileg média fogyasztásról szólt szerintem, nem medi streaming szolgáltatásról. Előbbi ügyében pedig mindkét megoldás bír előnyökkel hátrányokkal, de szerintem a plex hw igénye jelentősen nagyobb és így az ára is az. Ez pedig sokaknak gond. Az én hozzászólásom csupán egy alternatíva felvázolása akart lennei.
-
donat_sz
senior tag
válasz
daninet #6516 üzenetére
Én nem javaslom ezt a plex erődemonstrációt. Igaz 4k filmeket nem használok, csak 1080p H264, de erre az alábbi tökéletesen és kényelmesen működik.
Egy gyengébb/közepes NAS SAMBA/NFS-sel elérhetővé teszi a tartalmakat amit Kodi kliens(ekk)el legalább olyan jól mint egy PLEX esetén (szerintem még jobban is) lehet fogyasztani. Kodit minden Androidos TV-re lehet telepíteni. Ha a TV nem támogatja ott van sok Android TV-t támogató kliens. Legismertebb a Xiaomi mi box. Mondjuk ettől jobb és olcsóbb megoldás egy használt Raspberry Pi 3 vagy újabb verzió. EGy Pi3B-t kb 15eFt-ból ki lehet hozni használtan sd kártyával. a Telepítés nincs 20 perc, rengeteg videó van hozzá. végtelenül egyszerű feladat. Minden tv-hez, akár régebbi nem okos TV-khez is könnyen csatolható pici és csendes. Nálam egy Android TV mellett van egy mi box és egy Pi is amit akár simán kiszolgál egy NAS.
Ha a közepes NAS-t választjuk, akkor a torrent is elfut rajta és a frissen letöltött tartalmakat lehet a megfelelő mappákba menteni, amiket a Kodi fog új tartalom miatt keresni. Én pl tartok 1-1 mappát a filmeknek a sorozatoknak és a gyerek filmeknek (, így náluk pl könnyen kikerülhető hogy akár egy Alien film is szembejöjjön a mesék közt).
Közbe látom Biga is behozta az android boxokat -
daninet
veterán
válasz
daninet #6519 üzenetére
Most kipróbáltam mobilneten csak QFILE->VLC androidon és az 1.7gb méretű 1080p sorozat szaggat miközben 1Mb/s-al nyomja a mobilnetem
*onreal1-nek, hogy értse: A QFILE egy fájlböngésző app androidra amivel távolról eléred a fájlokat, tudsz le és feltölteni vele. Nem kell hozzá VPN mert átmegy a QNAP saját cludján így passzív hálózatból is megy (ha nincs nyitott port, vagy nincs egyedi IP-d)
-
Addel
senior tag
válasz
daninet #6490 üzenetére
Nálam úgy van beállítva a plex, hogy mindent eredetiben adjon ki (nincs átkódolás) és mi box s (android tv) plex kliensen játszom le, gyakorlatilag sd meg fullhd x264 -el etetve visz mindent szépen és gyakorlatilag szinte semmi terhelés nincs a nas-on, mert csak az adatokat tolja a hálón át.
-
still2
tag
válasz
daninet #6490 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat. Ahogy látom mélyebben bele kell ásni magam a témába. Első lépésként megveszem az említett használt NAS-t. Azért kérdeztem mert nem mai darab, de úgy gondoltam a kezdeti lépésekhez megteszi. ha ez sikerül és beüzemelem jövök a kérdéseimmel. Lehet a neten találni valamilyen beüzemelési útmutatót?
-
peti85
senior tag
válasz
daninet #6467 üzenetére
Ez az Electorrent arra jó, hogy ha hozzá akarsz adni egy új torrentet. De nem lehet változtatni hogy hova szedje le (Filmek, Sorozatok külön mappába mennek a Kodi médiatár miatt), illetve nem lehet szelektálni, hogy egy torrentben mit töltsön le és mit ne. Pl. ha van egy évadpack, nem biztos hogy mindegyik részre szükségem van.
-
citkar
addikt
válasz
daninet #6467 üzenetére
Ezt használtam, többféle klienshez tud csatlakozni, jól működik. A Transmissionnél nekem az tetszett a legjobban, hogy ha több NAS-on futtatom, könnyedén váltok, akár Windowsos, akár Androidos appnál. Inkább benyeltem a lassabb működést, nekem a kényelem fontosabb volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged