Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gaben92
őstag
Mákod van mert RAID 1-el nem bonyolult a dolog. Storage and Snapshots \ Storage and Snapshot (igen, tényleg majdnem ugyanaz a neve.
), kiválasztod a Pool-t Volume-ot, bármid amid van. Manage-re katt, RAID group kiválaszt, és "Replace disks one by one". Egyesével kell kicserélned majd a lemezeket és mindegyik után újraépíti a RAID-et ekkor még csak 2TB-al. Ha az összes ki van cserélve akkor pedig ott az Expand gomb amivel fel tudod húzni a rendes 6TB-ra. Szóval egész egyszerű a dolog.
Angol leírás itt: [link]
-
kalolaci
senior tag
Port nyitva van, a routeren. Qfile csatlakozik, hálózaton kívülről is, qnapcloud bejelentkezéssel. Megadja a jelenlegi ip. címet, ezt beírva a telefonon lévő transmission appba, már elérem a nas-on seed-elt file-okat. De sajnos, qnapcloud-dal hiába próbálok, ugyanitt belépni.
-
Vicë
tag
Ismét WebDav.
Eljutottam odáig, hogy mappelem a megosztott mappát és kéri a felhasználónevet/jelszót.
Ide ugyebár a NAS felhasználóneve és jelszava kell, de nem fogadja el, harmadjára kib*sz.
http://<doménnév>:80/<osztottmappa>
Ötletek, hogy miért nem fogadja el?
(A NAS kezelőfelülete eddig is és most is megy kívülről.) -
Addel
senior tag
[Qapache_2437.7212_arm_64.qpkg] [Qapache_2437.7212_arm-x41.qpkg]
Ezek közül valamelyik ? -
-
Geth
veterán
Én kikapcsolnám, ha kell port, kinyitom manuálisan.
Nem nagy dolog és legalább egy helyen fel van sorolva. Amellett sok UPnP implementáció tiszta bug.
Szóval menni fog anélkül is, bár fogalmam sincs miről van szótrafipax: nekem nyitva van a 80, ugyanezt írja mint a kollégának a képen.
-
shtirley
tag
Szerintem nem egy router brandet kellene itt tolni, amellett, hogy a Mikrotik elég jó cucc, hanem eljutni a biztonság megfelelő szintjének elérésére. Ha valaki nincs tisztában a megfelelő biztonsági beállításokkal, azon a Mikrotik sem segít, mert nem fog tudni tűzfalat sem konfigurálni.
-
Geth
veterán
Majd arra azért térjetek ki (kiváncsi vagyok), hogy a router csere miben fogja megakadályozni, hogy a NAS-t törjék fel (pl. gyenge jelszó miatt, esetleg valamilyen nyitott porton elavult, gyengén konfigurált szolgáltatás, stb).
Inkább arra kellene koncentrálni, hogy csak a legszükségesebb dolgok legyenek kiengedve/elindítva, azok is frissen tartva, biztonságosra konfigurálva stb. Ez a NAS management felülete esetén pl. https + erős jelszó, esetleg 2FA.
Sokszor már az segít, hogy kikerülj a célkeresztből, ha a szolgáltatásokat nem az alap portszámukon futtatod, de hangsúlyozom, hogy ez nem védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged