- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Benmartin #3601 üzenetére
Összehasonlító operátorra akkor sincs szükség, mivel maga a változó logikai és a változó vagy a negáltja a szükséges feltétel. A !== -re meg főleg nincs, teljesen felesleges logikai kifejezést kreálni belőle, típus(nem)egyezés vizsgálat meg megint értelmetlennek tűnik, mivel a true egy literál, típusa adott.
Működni persze működik. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Benmartin #3601 üzenetére
így is úgy is működik
ebben az esetben igen. A !== egy szigorúbb feltétel, a típusoknak is meg kell egyezniük, pl a (''1'' !== 1) igazat adna, míg (''1'' != 1) hamis, tehát a két operátor nem ekvivalens (tudom nem is ezt állítottad, csak a félreértések elkerülése végett)
De ha a két érték nem egyezik meg, akkor természetesen mindkettő ugyanazt adja. -
Protezis
őstag
válasz
Benmartin #3591 üzenetére
if ($_SESSION['login' ] !== true) {
1. eszrevetel: a nemegyenlo jele a !=
2. ezt tovabb lehetne fokozni igy:
if (($_SESSION['login' ] != true) == true) {
sot, megtovabb
if ((($_SESSION['login' ] != true) == true) != false) {
meg megtovabb, de eleg annyi is, hogy:
if ($_SESSION['login' ]) {
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
Benmartin #3591 üzenetére
hi!
Köszi a válaszodat!!
ellenőrzöd a felhasználónevet és a jelszót ha ez stimmel hozz létre egy session-t $_SESSION['login'= true és adj neki igaz értéket. Azután nincs más dolgod mint a védett oldalon ellenőrizni hogy a session értéke megfelelő-e pl.:
if ($_SESSION['login'!== true) {
print ''be kell jelentkezned'';
exit();
}
Bocs, de én itt még nem tarok - ezt egyenlőre nem tudom értelmezni.
Warningot meg ezért ad: [link] bekapcsolhatod a kimeneteli pufferelést [link] így vagy a head rész után teszed be a session_start()-ot.
Warning: Unknown(): Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0
Szóval szerintem ez nam az amire te gondoltál! A session_register() fv helyett kell vmi mást használni és ennek fényében átalakítani a forráskódot. Ebben kérdtem a segítségeteket! -
biker
nagyúr
válasz
Benmartin #3427 üzenetére
én sem, de csak egy egyszerű példát kell adni olyannak, aki most kezdi, nem pedig ideírni a php manual-t
Persze, hogy a legkönnyebben törögethető dolog...
valamiért én mindíg ellenőrzöm, hogy átadnak-e GET-el olyat, amit nem kéne, és kiirtom a 3-4. sor magasságában a nem szükséges adatokat, de miért is? -
Hujikolp
őstag
válasz
Benmartin #2685 üzenetére
ez nem a php lefutási idejét mutatja?
másik: (csak h ne 2 hsz legyen)
...
function fugveny() {
...
$tipus = ''12345'';
...
}
if($_GET['valtozo'] == '12345')
{
echo ''számsor'';
}
else {echo '''';}
ugyebár ez most soha nem fog működni
namármost, ugyebár egy fügvényben lévő változót nemtudok elérni, de nekem mégis szükségem lenne rá, akkor mit tegyek? hogyan tudnám elérni azt a $tipus változót?? van erre valami trükk?
(mert a fügvény egyik kimenetele egy változó lenne [itt $tipus], amit majd késöbb felh.nálok) -
gyurman
tag
válasz
Benmartin #2459 üzenetére
Köszi! Meglesem a programot. A php nuke -hez mit szóltok? Mit tapasztaltatok?
Egyesek fikázó hozzászólását is köszönöm. Csak őt arra kérném, hogy keressen nekem megoldást a neten, ha megoldás leírása helyett csak a másik lehordására volt tudománya. Elhiheti nekem, hogy azért írok ide, mert nem találok a problémámra megoldást ''5 perces'' keresés után. Mellesleg úgy gondolom, hogy vagyunk annyira segítőkészek, hogy amit kapásból tudunk, sőt ha látjuk, hogy a kis csökönyösünk mit rontott el, akkor segítünk rajta. Én legalábbis így teszem. -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2461 üzenetére
lehet, csak nekem van olyan perverzióm, hogy inkább turkálok az apache/php konfig filejaiban, mint hogy a wamp beállításait tanulnám meg. előbbi elfoglaltság során talán hasznos dolgokat is megtanulok, hasznosabbakat, mint ha wamp-hoz értenék.
egyébként amiért főleg nem tetszenek ezek a mindent-egybe típusú környezetek, az az alapfilozófiájuk. elhitetik a lusta, hozzá nem értő júzerrel, hogy nem is kell érteni hozzá, mert két klikk és kész van. olyan programnál jó lenne ez az elgondolás, amit mindenki kell tudjon használni. a webszerver szerintem pont nem ilyen program. -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2459 üzenetére
régebben kipróbáltam a wamp-ot, nekem egy otthon összedobált torzszülöttnek tűnt, ami próbál ugyan felhasználóbarát lenni, de nem sikerül neki.
szerintem nem nagy ördöngősség feltelepíteni egy apache+php+mysql környezetet, tele van a net szájbarágós leírásokkal (pl. ezen szoftverek hivatalos oldalain). aki nem képes elolvasni és értelmezni azokat a doksikat, annak nem ajánlanám sem webszerver telepítését, sem a programozást.
(most komolyan, ebben a topikban felmerülő kérdések jó részére igaz, hogy 5 percnyi keresés után meg lehet találni a választ) -
czappa
aktív tag
válasz
Benmartin #2439 üzenetére
Ez asszem ilyen ''minden összegyúrva és az jó'' jellegű dolog. Ezzel nincs is bajom, de ha már minden más megvan, akkor már csak a phpmyadmint kellene feltennem - rendesen.
Szóval egyelőre válok, hátha vki találkozott már a problémámmal.
Azért köszi, lehet ez lesz a vége, de most még reménykedem. -
vakondka
őstag
-
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2062 üzenetére
a str_replace van olyan ügyes, hogy lezárja az idézőjeleket egy \ jellel, mint már említették, strip_slashes függvény megoldja a gondot.
azt meg nem értem, miért baj, ha /#/ formában kell megadni a mintát. a preg_replace az perl-es reguláris kifejezéseket használ, azért van így. attól még ugyanúgy a # karaktereket törli. -
-
-
-
-
nofreenick
aktív tag
válasz
Benmartin #1185 üzenetére
tehát ezt a gbook.php-t szerkesszem át úgy, h az ide megy be a rendes script részre kerüljön az egész file tartalma, és ez elé/mögé írjam be, amit írtál?
a html rész hova kerüljön?
Tyrael: ez a képbe kiíratás, meg véletlenszerű generálás nekem magas, én arra gondoltam, h szerkesztek 1 képet a kóddal, és csak azt kell beírni... gondolom az se olyan könnyen kiolvasható... -
Tyrael
senior tag
válasz
Benmartin #1185 üzenetére
az elso sorban az $kod=$_POST['kod']; akart lenni, ugye?
amugy tenyleg ugy kell, hogy generalsz egy veletlenszamot, ezt eltarolod a $_SESSION tombben, majd kiirod neki valahova (vagy ha ugyes vagy, akkor a gd fuggvenykonyvtar hasznalataval kirajzolod) a kodot, amit egy masik mezoben vissza kell kuldenie a hozzaszolashoz, amit aztan osszehasonlitasz a $_SESSION-ban levovel, es ha egyezik, akkor mehet a post, illetve generalsz egy uj kodot.
amugy azert erdemes rajzolni, mert egy egyszeru progival meg lehet csinalni, hogy ugy kuldi a post-okat, hogy kiolvassa az adott mezobol az ellenorzokodot, es vissza is kuldi.
viszont a kepekben nem olyan konnyen ismeri fel a betuket. :)
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Benmartin #1096 üzenetére
Valószínűleg az sql szerverrel van a gond, szoktak olyat a túlbuzgó GC rutinok, hogy bezárják azt a kapcsolatot is, amit te még használnál. Javaslatom: írj egy adatbázis-illesztőt, azon keresztül kommunikálj. Nálam így van, és mielőtt megpróbálja végrehajtani a mysql_query-t ellenőrzi, él-e a kapcsolat, és ha nem, akkor újra kapcsolódik.
Amúgy tipp: a $kapcs-ot a mysql_query végéről elhagyhatod, hacsak nem kapcsolódsz egyszerre több szerverre -
Tele von Zsinór
őstag
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Benmartin #926 üzenetére
1. PHP-ben az = az értékadás. == az egyenlőség vizsgálat
2. if (for, while...) után nem rakunk pontosvesszőt, mert akkor ott vége is az elágazásnak (azaz csak egy üres utasítás az elágazás belseje
3. bár a PHP-t ez nem zavarja, és ezért nem hiba, de szvsz ne keverd a szöveg formátumú szám és a szám értékeket. Azaz ha egy változónak szám értéket akarsz megadni, akkor ne tedd idézőjelbe.
<?php
function negpovnull()
{
global $x;
if ($x==0)
{
print ''a szám egyenlo nullával'';
}
if ($x<0)
{
print ''a szám negatív'';
}
if ($x>0)
{
print ''a szám pozitív'';
}
}
$x=4;
echo negpovnull();
?>
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Benmartin #890 üzenetére
Az eredeti problémára pedig ez a megoldás:
<?php
function osszead()
{
global $szam1, $szam2;
$osszeadas=$szam1+$szam2;
return $osszeadas;
}
$szam1="6";
$szam2="7";
echo osszead();
?>
Bár én személy szerint a számokat nem tenném idézőjelek közé, mert így $szam1 és $szam2 is string lesz.
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
válasz
Benmartin #567 üzenetére
if($username == $_REQUEST['username'] && $password == $_REQUEST['password'])
{include('könyvtar/oldal.php');}
Más. Sessionokhoz lenne egy kérdésem. Hogy lehet a szerverről törölni egy adott session-t? Most egy külön függvényt használok, ami session_id alapján törli az adott file-t.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Benmartin #567 üzenetére
1. Referer: A védett oldalon így indítasz: if($_SERVER['HTTP_REFERER'
!='átirányító oldal címe') exit;
2. Session: Átirányító oldalon így indítasz: session_start(); majd jelszó ellenőrzés után, ha a jelszó rendben: $_SESSION['belépett'='OK';
Védett oldalon: így indítasz: session_start(); if(!isset($_SESSION['belepett')) exit;
Ezekben az esetekben minden védett oldalt a fenti módon kell indítani. Így ha a referer (1) vagy a session (2) nincs rendben, akkor rögtön exit-tel kilép a script, és nem jön le a védett tartalom.
1 és 2 együtt is alkalmazható.
3. Ebben az esetben nincs átirányítás. Maga a jelszó vizsgáló oldal végzi a megjelenítést.
Jelszó vizsgálat hiba: exit(), vagy hibaüzenet. else include ''eldugott vagy tiltott helyen lévő védett oldal''; vagy valami template-es tartalom összeállítós módszer.
3. módszert a 2.-vel együtt javasolt, ha több védett oldal van, hogy csak egyszer kelljen jelszó, utánna már csak a sessiont vizsgálja. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Benmartin #560 üzenetére
Egy jó módszer, ha a védett oldalak nem elérhetőek közvetlenül, hanem mondjuk a document rooton kívül vannak, és csak a PHP script éri el őket fájl szinten.
A jelszó ellenőrzés után, meg nem átirányítást kell használni, hanem beincludeolni a másként nem elérhető oldalakat. -
-
-
krokk
senior tag
válasz
Benmartin #139 üzenetére
nem tiltott az ilyen átirányítás? vagy ha atwn belül van akkor nem? de ez nem phps amúgy hanem javascript ha nem mondok hülyeséget
mod:
megnéztem és ''más szolgáltató oldalára mutató jump vagy jelszóval védett oldalakért'' szóval ez nem gond viszont van itt olyan hogy : ''Index oldal hiánya'' nemtudom hogy ha az index oldal abból áll hogy átdob egy másik atw oldalra akkor az igy helyes e vagy sem...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest