Aktív témák
-
emitter
őstag
/etc/php5/cli/php.ini
/etc/php5/apache2/php.ini
Melyik php.ini kell nekem? (Memórialimitet akarok állítani)
mod: ez érdekes.. a Drupal azt írja, hogy:
Nem áll rendelkezésre elegendő memória a PHP számára, hogy a smink színsémáját meg tudja változtatni. Legalább 1.46 MB memóriára van szükség.
megnéztem, mindkét php.ini-ben 8M a mem-limit, ez a default. Akkor most mi van??
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
emitter #3832 üzenetére
áhh, --with-mysql=/usr/local/bin/mysql helyett
--with-mysql=/usr/local/bin/
mysql-5.2.0-falcon-alpha-linux-i686-glibc23-t kellett írnom. A mysql csak egy symlink volt a rendes mappára
mod: bár azt nem tudom, hogy a phpinfo() miért 5.1.2-es verziót mutat, mikor én az 5.2-est raktam fel..
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
emitter #3825 üzenetére
mégsincs még teljesen kész a php configja.. most a mysql-ben hiányol valamit
./configure --prefix=/usr/local/php --with-mysql=/usr/local/bin/mysql --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs
[...]
checking for MySQL support... yes
checking for specified location of the MySQL UNIX socket... no
checking for MySQL UNIX socket location... no
configure: error: Cannot find MySQL header files under /usr/local/bin/mysql.
Note that the MySQL client library is not bundled anymore! -
emitter
őstag
sziasztok, php5-öt forgatnék, de már a configure elakad
loading cache ./config.cache
checking for Cygwin environment... no
checking for mingw32 environment... no
checking for egrep... grep -E
checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking target system type... i686-pc-linux-gnu
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler (gcc ) works... yes
checking whether the C compiler (gcc ) is a cross-compiler... no
checking whether we are using GNU C... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking whether gcc and cc understand -c and -o together... yes
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
checking for AIX... no
checking whether ln -s works... yes
checking if compiler supports -R... no
checking if compiler supports -Wl,-rpath,... yes
checking for re2c... no
configure: warning: You will need re2c 0.9.11 or later if you want to regenerate PHP parsers.
checking for gawk... no
checking for nawk... nawk
checking if nawk is broken... no
checking for bison... no
checking for byacc... no
checking for bison version... invalid
configure: warning: bison versions supported for regeneration of the Zend/PHP parsers: 1.28 1.35 1.75 1.875 2.0 2.1 2.2 2.3 (found: none).
checking for flex... lex
checking for yywrap in -ll... no
checking lex output file root... ./configure: line 3276: lex: command not found
configure: error: cannot find output from lex; giving up
Mi lehet a parája?? 5.2.0-s legfrissebb forrás.. -
emitter
őstag
válasz
sanyixXx #2799 üzenetére
a php-t persze hogy nem látod, mert az a szerveren fut csak. amit te látsz a forrásban, az tiszta html (esetleg css, js - ha belerakják, és nem külső fájlból inklúdolják ezeket)
szóval a php lefut a szerveren amikor te megtekinted a weblapot, és a szerver elküldi a php által generált html-t a te gépednek. Ezért nem tudod megnézni, hogyan programoztak egy php-s oldalt..
css meg vagy a html head-részében van deklarálva, vagy külső fájlban, mint pl. a linkelt lapon is..
a sok /div valszeg a sok <div záró része -
emitter
őstag
válasz
paramparya #2677 üzenetére
miért is ne? thx!
legalább ebből is tanulok
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
paramparya #2672 üzenetére
hmm, nálad a linkelt uw-s oldalon egész tűrhető a generálási idő
Aztán lehet, h én is dinamikusan fogom generáltatni a képeket, ezt még átgondolom
végülis miniális forgalmú lesz az oldal.. -
emitter
őstag
igen, még most is irtó lassú
egy 200 kb-os képből 3-5 sec alatt készít bélyeget.. ez egy 15-20 képet tartalmazó indexlapnál kivárhatatlan!
Na, a lényeg viszont, hogy touch-csal műxik!!! THX paramparya
Érdekes, h a 200k-s képből 100%-os jpeg minőséggel csinált egy 270k-s thumbotmég van mit javítani rajta.. sztetek 75% (default) minőség jó lesz neki? Egyébként sehogy sem értem, hogyan lesz nagyobb a fájlmérete a thumbnak, mikor pixelekben kisebb az eredtinél..
-
emitter
őstag
aha, asszem ebből is sql lesz.. csak előbb meg kéne tanulni az alapjait
de most nem a fájlnevekkel van elsősorban a baj (de már előre látom, hogy azzal is lesz sql nélkül - főleg ha kommenteket is akarok rakni az egyes képekhez)
szóval most még csak ott tartok, h a thumbokat nem tudom legenerálni.. ami azért lenne fontos, mert a galériát nem csak én tölteném fel, hanem minden regisztrált juzer magának, s nem várhatom el tőlük, h minden képükhöz külön thumbot is feltöltsenek, és mindezt egy adott thumb-méretben.. meg így az egész galéria-motor hordozható lenne, ami még sokszor jól jöhet.. -
emitter
őstag
válasz
emitter #2660 üzenetére
találtam egy másik tutort is, ez már kicsivel összetettebb, s nem túl meglepő módon ezzel is ugyanazt a hibát adja.. [link]
a max_execution_time 15sec-re van állítva a szerveren, de nem hiszem, h ez a hibás, mert kb 2-3 sec után elhasal a script
lehet, h ki kéne próbálnom vmi más tárhelyen is?? -
emitter
őstag
válasz
emitter #2659 üzenetére
Megnéztem az uw phpinfo()-ját:
gd
GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
a jpg support lehet, h csak olvasást jelentés ezért nem megy az imagejpeg() ??
-
emitter
őstag
válasz
emitter #2655 üzenetére
Egyébként az ultraweben van a cucc, ott elvileg van GD alapból. Meg ha nem lenne, akkor nem is kaphatnék imagejpeg()-hibát, mert ezesetben nem ismerné ezt a fv-t, nem
UW szerint ezek a mdoulok vannak engedélyezve:
PHP információ
PHP modulok: xml tokenizer standard session pcre overload mysql gd dbase ctype calendar bcmath ftp
PHP verzió szám: 4.3.10
Tiltott függvények: highlight_file diskfreespace exec passthru system popen fsockopen pfsockpen show_source getrusage get_current_user set_time_limit getmyuid getmypid dl leak listen chown chmod chgrp realpath ini_set alter_ini tmpfile link shell_exec symlink sleep openlog virtual
Maximális futási idő: 15 másodperc
Operációs rendszer: FreeBSD 5.3 RELEASE -
emitter
őstag
hello!
Mi okozza, hogy az imagejpeg() függvény képtelen tenni a dolgát, mindig ezt kapom:
Warning: imagejpeg(): Unable to access thumb_anya1.jpg in /mnt/ultraweb/e/em/emitter/galery/index.php on line 33
Warning: imagejpeg(): Invalid filename 'thumb_anya1.jpg' in /mnt/ultraweb/e/em/emitter/galery/index.php on line 33
Thumbokat akarok gyártani, de nem akar összejönni
A kódom ez:
function createThumbnail($imageDirectory, $imageName, $thumbDirectory, $thumbWidth, $thumbQuality) {
if( !is_dir($imageDirectory) ) {
echo ''Hiba! Nem létező könyvtár!'';
return 0;
}
if( !file_exists(''$imageDirectory/$imageName'')) {
echo ''Hiba! Nem létező képfájl!'';
return 0;
}
if( !is_dir($thumbDirectory) ) {
mkdir($thumbDirectory, 0700);
}
$srcImg = imagecreatefromjpeg(''$imageDirectory/$imageName'');
$origWidth = imagesx($srcImg);
$origHeight = imagesy($srcImg);
$ratio = $origWidth / $thumbWidth;
$thumbHeight = $origHeight * $ratio;
$thumbImg = imagecreate($thumbWidth, $thumbHeight);
imagecopyresized($thumbImg, $srcImg, 0, 0, 0, 0, $thumbWidth, $thumbHeight, imagesx($thumbImg), imagesy($thumbImg));
imagejpeg($thumbImg, ''thumb_''.$imageName, $thumbQuality);
}
hívás:
createThumbnail(''images'', ''anya1.jpg'', ''images/thumbs'', 128, 100); -
emitter
őstag
válasz
vzsolo2225 #2047 üzenetére
nem teljesen értem: neked mint webmesternek nyissa meg az oldaladat a mail-program? Ezt nem fogod tudni összehozni - lévén, hogy emailt nem tudsz ''programozni''
rosszul értettelek? -
emitter
őstag
válasz
burgatshow #2042 üzenetére
hát ha addig úgyis a hívó oldal van még betöltve, amíg feltöltődik a fájl, akkor csináld azt, h js-sel megjelenítesz egy loading...-ot az oldalon, majd ha már kész a fájl, akkor úgyis betölti az új oldalt, ahol meg már mondjuk kiírhatod, h ''feltöltés ok''
vagy nem ezt akarod? -
emitter
őstag
válasz
paramparya #2023 üzenetére
nekem a /var/www-ben egy 'apache2-default' mappa van, ebben pedig csak html lapok.
a xampp a /opt/lampp/-ba települt, itt ilyenek vannnak:
file:///opt/lampp/backup
file:///opt/lampp/bin
file:///opt/lampp/cgi-bin
file:///opt/lampp/error
file:///opt/lampp/etc
file:///opt/lampp/htdocs
file:///opt/lampp/icons
file:///opt/lampp/lib
file:///opt/lampp/libexec
file:///opt/lampp/licenses
file:///opt/lampp/logs
file:///opt/lampp/modules
file:///opt/lampp/phpmyadmin
file:///opt/lampp/phpsqliteadmin
file:///opt/lampp/sbin
file:///opt/lampp/share
file:///opt/lampp/tmp
file:///opt/lampp/var
file:///opt/lampp/lampp
file:///opt/lampp/RELEASENOTES
utóbbi kettő fájl, a többi KT -
emitter
őstag
válasz
paramparya #2014 üzenetére
xampp-ot raktam fel, ezek vannak benne
XAMPP components
XAMPP combines many different sofware packages into one packet. Here's an overview over all packages.
Many thanks to the developers of these programs.
Apache, MySQL, PHP, Perl, ProFTPD, phpMyAdmin, OpenSSL, Freetype, libjpeg, libpng, gdbm, zlib, expat, ming, Sablotron, libxml2, Webalizer, pdf class, ncurses, mod_perl, FreeTDS, gettext, IMAP C-Client, OpenLDAP (client lib), eAccelerator, mcrypt, mhash, SQLite, cURL, ZZIPlib, libxslt, phpSQLiteAdmin, FPDF
In the directory /opt/lampp/licenses you will find all licenses and README files of these programs.
[link]
emitter@LAPTOP:~$ sudo -s -H /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.5.3a...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: XAMPP-MySQL is already running.
XAMPP: XAMPP-ProFTPD is already running.
XAMPP for Linux started.
vagy van vmi fejlesztőkörnyezet hozz, és nem is FF-ból kell megnyitni a php-t
nagyon nem értek még ehhez -
emitter
őstag
válasz
Felhasznalo9 #2006 üzenetére
ha jól tudom, nem proci kell ide, hanem memó.. irdatlan sok memó.. és persze jó kis upload-bandwidth
-
-
emitter
őstag
mit tegyek azellen, hogy Firefoxom a gépről megnyitott php fájlokat ne lementeni akarja, hanem nyissa meg (futtassa)
FF 1.5.0.4, Linux
köszi!
MOD: régebben normálisan futatta... nem értem, mit állíthattam el
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1977 üzenetére
vagy egy cookie-t eltárol? bár ezt ki lehet kerülni kuki-tiltással
-
emitter
őstag
válasz
paramparya #1956 üzenetére
akkór jól csináltam
(csak azért nem a js-topikba írtam, mert azt senki nem nézipedig vannak páran, akik tudnának segíteni, tudom én azt
)
-
emitter
őstag
válasz
paramparya #1954 üzenetére
hát épp ez a baj, h nem tudom, mert még a javascript-konzol sem jelez semmit, mivel nem hml-lapról fut a script, hanem FF-kiterjesztésből, localhostról
lényeg az, h ''elakad'' a beginsWith() fv hívásánál...
-
emitter
őstag
ezzel mi a gond?
if( onlyRefreshOnPH ) {
var tmpUrl = window.content.document.location.href;
if( !tmpUrl.beginsWith('http://prohardver.hu') ) return false;
}
és
String.prototype.beginsWith = function (s) {
if ( this.length < s.length )
return false;
return this.substr( 0, s.length ) == s;
}
a beginsWith fv tuti jó, csak a felső kódban ha meghívom, elhalálozik... -
emitter
őstag
hogy hívják azokat a kódokat, amikkel ékezetes betűket helyettesítenek pl. a PH cookie-jaiban?
ez a kuki:
154042%09Vall%E1s%09%097185%09Javascript+topic%09%09118769%09Ubuntu+Linux%09%0923902%09K%E9rd%E9sek+html+szerkeszt%E9sr%F5l%09%09310811%09Ker%E9kp%E1rosok%2C+bring%E1sok+ide%21%09%0944270%09Mozilla+Firefox
Itt kéne tudnom h mik a különféle %xx kódok betűmegfelelője.. csak azt sem tudom, hogyan guglizzak rá -
emitter
őstag
akkor kicsit vissztérek a cookikra
ez miért nem jó?
<body>
<script language=''javascript''>
var kuki = readCookie('lastmsgsCookie');
document.write(''ph_kuki='' + kuki);
</script>
</body> -
emitter
őstag
IE-nél is úgy van mint FF-nél, hogy XML-ben megírod a böngészőbe besimuló részt(pl. context-menüben saját opció), majd rákattintva egy JS-script hívódik meg?
Gondolom ha már megírtam FF-re, nem lesz nehéz átrakni IE-re
mod: szóval akkor a saját gépemen futó scripttel tudom olvasni a ph által elhelyezett cookiet? vagy fájlként keressem meg és bogarásszam ki a megfelelő tartalmat?
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
vakondka #1864 üzenetére
így belegondolva tényleg durva lenne
csak abból indultam ki, h csak én módosítanám a saját gépemen levő cookiekat
ráadásul még annyiban sem működött volna a scriptem, h mivel nem weben fut hanem a gépen FF-kiterjesztésként, nem is tudott volna cookie-t olvasnivagy nem?
-
emitter
őstag
válasz
paramparya #1861 üzenetére
a fene a szabványba!
akkor mit csináljak? a helyzet az, hogy akartam volna írni 1 scriptet, ami a PH!-s ''utolsó hozzászólásaim'' listát tárolja hosszabb terjedelemben.. ehhez kellett volna a ph cookie-ja
másvalahogy nem tudnám ''elkapni'' a PH-n történt utolsó hozzászólást? -
emitter
őstag
nem pont php kérdés, inkább csak simán cookie-s
:
-tudok saját scripttel egy idegen weboldal által elhelyezett cookie-t manipulálni? (legalábbis olvasni?)
-nagyon erőforráspazarló lenne, ha a scriptem időnként (pl. percenként) megnézné a kuki tartalmát, és ha változott, akkor csinál valamit?
köszi -
emitter
őstag
hali!
szeretnék elkezdeni egy kicsit mysql-t, meg a hozzá kapcsolódó dolgokat tanulni.
A sulinet honlapján ezt az AppServNetwork-öt ajánlották ([link]), de nem találok 2.0-nál újabb linuxos verziót ([link])..
szerintetek érdemes ezzel a 2.0-sal, meg egyáltalán az Appserv-vel próbálkozni
ti milyen környezetet használtok?
szerk: jó lenne nekem ez az appserv, mert jó kis kezdőknek való leírás van hozzá
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
jaja, az nagyon gázos téma más munkáját bogarászni.. bár egy idő után a sajátodat is
főleg ha kijössz vmi miatt a lendületből, meg kell szakítani a projektet egy időre, az elég rossz dolog
én is tapasztaltam - ilyenkor csomó idő újra átnézni a kódot, helyrerakni az agyadban, hogy hogyan is működik a dolog nagyvonalakban
---
most kezdek el olvasni egy MS-netakademia által kiadott ASP-sulitremélem hasznos lesz
(annyit kellett nyomtatni, h majdnem kifogyott a patron)
-
-
emitter
őstag
ezt nem igazán értem - akkor alapvetően kukiban tárolja, azt frissíti minden hozzászólásnál, és a szerveren csak a manuális lista-frissítéskor? akkor a szerver adatbázisa nem is biztos, hogy naprakész, nem?
amúgy meg egy olyat is integrálni lehetne a motorba, hogy minden bejelentkezéskor frissítse a listátvagy automatikusan minden hozzászóláskor...
-
emitter
őstag
válasz
paramparya #1749 üzenetére
hát olvashatják, láthatják főleg, hogy mások is felvetették már ezt..
bár mégsem csak cookiban tárolja az előzményeket, mert pl. egy vadidegen gépen (ahol még 0 topik van a listában) rányomva a ''lista frissítése''-re, frissíti azt, szóval mégiscsak a szerveren is eltárolja az adatokat.. csak ekkor meg azt nem értem, minek még cookiban is külön tárolnimeg azt sem tudom, hogy kit keressek meg ezzel - Parcit, vagy más is át tudja írni a kódot
-
emitter
őstag
válasz
emitter #1745 üzenetére
egy lefekvés előtti up!
bár valszeg egyszerűbb megoldás lenne, ha megkérnénk vmelyik PH technikust, hogy integrálja ezt a PH-motorba, mondjuk úgy hogy mi választhassuk ki, hány topikot akarunk a listában fenntartaninem hiszem, h akkora munka lenne.. csak gondolom, nagyon elfoglaltak..
-
emitter
őstag
sehogy, azért off
Kérdés: Ha szeretnék egy olyan scriptet csinálni, ami a PH!-s ''Itt szóltam hozzá'' listát nagyobb mélységben jegyzi, az szerintetek megoldható? Nagyon kevés sokszor a 6 előzmény, olyan gyorsan pörögnek a témák
Valami olyasmire gondoltam, hogy nyitok egy külön ablakot (fület FF-ban), amibe betöltöm a scriptemet, és ez mondjuk sessionön keresztül figyeli a PH!-s ablakokat/füleket, s ezalapján frissíti a listáját. Aztán ha a scriptlistámon rányomok egy topikra, akkor a legelső PH-session ablakába nyitja meg azt a linket
Nagyon bonyolult lenne? Nem értek sajna még nagyon php-hez, sessionökkel sem volt dolgom, de a referenciából jól tudok dolgozni
Köszi! -
emitter
őstag
nem értek az oop-php-hez, de saját tapasztalatom szerint mindenképpen érdemes előbb pl. C, majd C++szal megismerkedni, mert enélkül valóban kínai lehet a dolog
ha az ember nem érti meg, mire is jók pontosan az objektumok, osztályok, stb.
de nem is jó egyből oop-vel kezdeni, előbb érdemes egy natúr porgnyelvvel megismerkedni (pascal, c), utána sokkal érthetőbb az oop
szvsz -
emitter
őstag
válasz
VladimirR #1489 üzenetére
és a java hol fut?
van egy java könyvem, jó rég vettem, vagy 5 éve
emlékszem, anno, 14 éves fejjel kukkot nem értettem belőle, most már szerencsére 1 év C/C++ után más a helyzet
ja és nem túl lassú a java? én eddig ahol appletet láttam, mindig arra emlékszem, h tök lassan töltődött be az 512-es adsl ellenére is -
emitter
őstag
Tapasztalt rókákat
kérdezem:
milyen nyelvet érdemes manapság elkezdeni tanulni: php, asp, jsp
php-t kezdtem nézegetni tavasszal, tetszett, csak azért kérdezem, h melyiknek van nagyobb jövője
hobbiból akarok csak egyelőre ilyesmivel foglalkozni, szeretnék vmi adatbázisos dolgot is tanulni (sql?)
thx
ebookz.hu, és tutorial.hu-n kívűl tudtok jó referneciákat? -
emitter
őstag
válasz
Flashback #1300 üzenetére
nemtom miért azt adja, de inkább ezt használd: bcmod [link]
szerk: megvan, mert stringet ad vissza a bcmod/bcdiv
ezért ezzel kell konvertálnod: [link]
lehet, h túlbonyolítjuk?nem nagyon értek hozzá, szal csak a ref alapján mondom ezeket, lehet h van egyszerűbb megoldás
szal sztem if( !intval(bcmod($x,2)) ) //osztható 2-vel
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
raczger #1111 üzenetére
és nem működik rendesen a beléptetőrendszer?
ha az egész site-ot le akarod védeni, tehát h egyik oldalt se jelenítse meg login nélkül, ez is megoldható, csak nemtom, hogyan... kérdezd az öreg rókákat
egyébként nagyon szétesik az oldalad FF (1.5.0.2)-ben, ezt eddig nem tapasztaltam.. neked megy?
és egyik menülink sem érhető el, 404error
amúgy az alján a 75695 db visit-stat hogy keletkezett -
emitter
őstag
nem tudom hogy mi a problémád konkrétan, miért nem megy a script... talán ha adnál egy hibakimenetet...
de sztem megpróbálhatnál regelni egy másik free tárra, pl uw-ra, ott eddig nem találkoztam olyannal, ami nem futott volna - ha lesz időm, a szavzós scriptet is kipróbálom -
emitter
őstag
válasz
whitewolf5 #808 üzenetére
ezt az include_path dolgot te írtad a php-ban? mert akkor talán az a hiba, hogy az útvonalban 'pear:' van, ez a kettőspont tényleg így szerepel a könyvtárnévben? (nem vagyok benne biztos, hogy kettőspontot szabad fájlnevekben használni...)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
totalcmd-vel is próbáltál neki 777 jogot adni ahogy vakondka írta?
ez alapján:
Warning: fopen(usersonline.txt): failed to open stream: Permission denied in /sparebig/userstore/p/h/phpscript1/web/wwwroot/jobboszlop.php on line 95
ezt szűröm le, hogy valami bibi van a fájlnyitással, azaz nem jók még a jogai...
nem tudnád az egész jobboszlop.php-t privibe átnyomni? gondolom ebben a php-ben van a chmod-os script
mod: hülye kérdés volt..
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
tehát ugyanabban a könyvtárban legyen a txt meg a php-fájlod is (ez mondjuk oké, mert elsőnek a php hozza létre a txt-t
)
chmod: [link]
szóval először chmodozol, majd megnyitod hozzáfűzésre:
------------------ A php-scriptet kell szerkesztened: ------------------
<?
$remote = $_SERVER[ ''REMOTE_ADDR'' ];
$file = ''usersonline.txt'';
$timeoutseconds = 60; //how long the user stays on, before classed offline which can be changed
$timestamp = time();
$timeout = ($timestamp-$timeoutseconds);
//ezt hozzáírjuk a kész php-scripthez a chmodolás miatt
if( file_exists($filename) )
{
if( !chmod($file, 0777) )
print(''\nA már létező fájl jogai nem állíthatók!'');
}
else
{
if( !$handle = fopen($file, ''w'') )
print(''\nA fájl nem hozható létre!'');
else
{
if( !chmod($file, 0777) )
print(''\nAz új fájl jogai nem állíthatók!'');
else;
fclose($handle);
}
}
//innentől folytatódik az eredeti php-script
$fp = fopen(''$file'', ''a+'');
...
---------------------- kód vége ----------------
nézd meg, hogy ez mit ír ki, sikeresen változtatja-e a txt jogait, vagy hibázik!
ha hibázik, akkor valszeg a fájl elérési útja nincs jól megadva, akkor tovább debuggolunk
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
a szebb kiíratásra nincs valami másik spéci fv? vagy ennek a timestampnek nincsenek erre vonatkozó argumentumai?
ha neked kell ebből szebb formát varázsolni, akkor szvsz töltsd be egy sztringbe az egészet, majd egy for ciklussal végignézed: a 4. karakter után írsz egy pontot, a 6, ill a 8. után is, majd a 10 és 12 karakter után írsz egy kettőspontot.
én így csinálnám -
emitter
őstag
válasz
hz hefti #617 üzenetére
<?php
$file = 'news.inc';
$m = fopen($file, 'a');
print ''
<form action='$PHP_SELF' method='post' name='news'>
<input name='n' type='text'>
<input name='news' type='submit' value='kuld' />
</form>'';
fwrite ($m, ''<li>$n</li>\n'' );
fclose ($m);
?>
nekem működik, csak az idézőjeleket kellt néhol duplára cserélni -
emitter
őstag
na, szóval most így néz ki a fv-em, de csak bejelöl, meg a gomb feliratát változtatja, a kijelölést nem szünteti meg
function check()
{
chboxes = document.getElementsByTagName(''input'');
butt = document.getElementById(''select_all'');
if(butt.value == ''Mindent kijelöl'')
{
butt.value = ''Kijelölést megszüntet'';
for(x=0;x<chboxes.length;x++)
{
chboxes[x].checked = ''TRUE'';
}
}
else
{
butt.value = ''Mindent kijelöl'';
{
chboxes[x].checked = ''FALSE'';
}
}
}
nem értem, h hol a hiba
ugye ''TRUE'' meg ''FALSE'' így helyes?
mod: a fv
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
köszi!
a te megoldásoddal viszont még nem teljes a győzelem, mert csak elszedi a kijelölést, de vissza nem rakja
kicsit átírtam, most meg csak bejelöli az összeset, de vissza már nem szedi
(megoldottam a gomb-felirat változtatását is)
<SCRIPT LANGUAGE=''JavaScript'' TYPE=''text/javascript''>
<!--
function check()
{
chboxes = document.getElementsByTagName(''input'');
ch = document.getElementById(''select_all'');
if(ch.value == ''Mindent kijelöl'')
ch.value = ''Kijelölést megszüntet'';
else ch.value = ''Mindent kijelöl'';
{
if(ch.value == ''Mindent kijelöl'')
{
chboxes[x].checked = ''TRUE'';
}
else chboxes[x].checked = ''FALSE'';
}
}
-->
</SCRIPT>
miért nem működik a dolog -
emitter
őstag
basszus, akkor pedig nálam (de legalábbis az uw-nél) van a hiba, mert nem megy. Se .php-ként (echo-val, vagy anélkül), se .htm-ként
de vajon mitől
ui: FF 1.5 öm van, de ez talán lényegtelen
mod: na, mára elég volt, holnap du. jövök megint, addig találjatok ki valamitthx!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest