Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
Sütire nem szeretek bízni ilyen lejárós dolgokat, kliensen van tárolva, ebből fakadóan nem biztonságos. Egyszerűbb a sessionben minden oldallekérésnél beírni az aktuális időt, de még ez előtt ellenőrizve, hogy az aktuális session lastaction ideje+x perc az a mostani időhöz hogy viszonyul.
Szóval ha $_SESSION[''lastactiontime''] + 10*60 < time(), azaz a legutolsó aktivitás több, mint 10 perce volt, akkor bizony lejárt a session és vissza a bejelentkezéshez. Meg $_SESSION = array(); -
czappa
aktív tag
Anyám borogass!
session_set_cookie_params(10); -nél ''realtív'' hivatkozással adjuk meg, hogy meddig éljen a süti, míg hagyományos sütinél ''abszolútként'' - time()+x.
Hát igen... lassan megyek aludni, mára ennyi elég volt.
mod.: Tehát az előző két hsz.-em vegyétek semmisnek, nincs kérdésem.
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
Azon gondolkozom, nem jó megoldás-e, hogy a sessionid sütijének létezési idejét hagyom alapértelmezettként (0), ekkor csak a böngésző zárásakor törlődik.
Mert a lényeg, hogy azt akarom megoldani, hogy ha pl. 30 percig nem csinál semmit a user, akkor ''kiléptetődjön''. Persze, amikor bejelentkezik, úgy is elmentem az időt, és ehhez tudom , hasonlítani az aktuális időt, és minden script lefutáskor kitoldani még 30 percre azt az időt, amíg be lehet jelentkezve.
Csak azt akartam, hogy a süti is addig éljen, és azt is mindig az akt. időtől kezdve megtoldjam a létezését 30 perccel, de ez a ''session_set_cookie_params(10);''-vel nem működik.
na ezt jól megbeszéltem magammal... -
Tele von Zsinór
őstag
2. Ha egy script futása véget ér, akkor felszabadul az összes változója, objektuma, megszűnik az adatbázis-kapcsolata (kiv. pconnect), illetve az összes query resultja is.
Ettől függetlenül szép dolog, ha kézzel semmisíted meg az objektumokat, resultokat, zárod a kapcsolatokat. -
cucka
addikt
Az $id paramétert nem értem. - a mysql_query egy resource id-val tér vissza, ami tulajdonképpen egy szám. na ez a resource id kerül az általad említett függvény paraméterébe.
Tehát ha nem osztályt használnál, ''csak struktúráltan'' programoznál, akkor egy query-t sokszor követne egy fetch_array, vagy num_rows aminek a paramétere a ''result'' lenne.
ha strukturáltan programozna, akkor nem lenne osztály, de a mysql query ugyanúgy egy resource id-val térne vissza, amit berakna a mysql_fetch_row paraméterébe és egyenként szedegetné ki a sorokat. -
krokk
senior tag
szia
1, a hírek nyugodtan mehetnek adatbázisba 65e karakter egy text típus.
A 4oldal ennél sokkal kevesebbnemde?
2, hivatalos oldalon:
The TIMESTAMP data type has varying properties, depending on the MySQL version and the SQL mode the server is running in. These properties are described later in this section.
Függ az sql típustól és beállítástól is hogy milyen.
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
<Feleslegessé vált szöveg on>
hmm...
Mindenre ez a visszatérési értéke a hex_md5() függvénynek:
d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
<Feleslegessé vált szöveg off>
ááá közben megvan, mekkora hülye vagyok:
Ugye már mondtam, hogy nincs sok közöm a jc-hez.
Megszoktam, hogy néhány nyelvben ott definiálom a függvényt ahol kedvem tartja, de jc-ben a függvényhívás előtt kell.
mod.: Köszönöm a segítségeket!
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Ellenvetéseim:
1: mit kezd a kedves user, aki mondjuk links-el nyomja? Vagy bármivel, ahol biztonsági okokból tiltotta a JS-t?
2: mivel a JS kódja megtekinthető (le sem tudod védeni), ezért a titkosító algoritmus ismeretében könnyen vissza lehet fejteni.
3: ha a jelszót bárki láthatja küldés közben, akkor a titkosított változatot is, és igen egyszerűen meg tudja hamisítani a POST fejlécet
Szóval egy JS-es kliensoldail titkosítás olyannyira jó, mint halottnak a csók. Arról nem is beszélve, hogy sok embert kizársz az oldalról, lást 1. pont. Ha megbízható titkosítást akarsz, akkor marad a tárhely/szerverbérlés egy olyan helyen, ahol megy a https.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Csináld a következőt: a <?php előtt ne legyen se space, se újsor, rögtön utána az első parancs: ob_start(), a ?> előtt pedig az utolsó parancs az ob_end_flush(). Ez bekapcsolja az output bufferinget, azaz az ob_end_flush() hívásáig nem megy el egy sor sem, szóval bárhol lehet headerrel és cookie-val játszani.
-
paramparya
őstag
pl. elküldöd ennek a scriptnek:
<?php
$connection = mysql_connect(....);
// adatbázis kiválasztása, set names, stb.
// például nézzük a nevet
$nev = mysql_real_escape_string($_POST['nev'], $connection);
$nev = nl2br($nev);
... // egyéb átalakítások
mysql_query(''INSERT INTO...''); // eltárolod
header('location: guestbook.php'); // ezzel visszamegy a vendégkönyvbe
?>
tehát ne küldjön semmi szöveget a böngészőnek a script...
[Szerkesztve] -
-
paramparya
őstag
-
czappa
aktív tag
Egyrész egy up.
Másrészt meg még egy kérdésem lenne.
A vendégkönyvben (ill. az adatbázisban, amiben tárolom) van egy text mezőm, ebbe tárolom a hozzászóló hozzászólását. Hogy csinálom meg, hogy enter ütésre bekerüljön egy sortörés karakter, mert ahogy néztem a kiíratásnál egy sorba kerül a szöveg, az enter ''helyén'' meg csak egy üres karakter jelenik meg.
Talán arra lenne szükségem, hogy enter lenyomására bekerüljön a ''<br>'' string. De nem igazán tudom, hogy hogyan kéne ezt megoldjam.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest