- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
szicsu
őstag
válasz
paramparya #4940 üzenetére
Igen adatbázisból rakom össze a tömböt.Azért nem közvetlenöl sql-el kérdezem le, mert akkor igen sok lekérdezést kellene futatnom egy oldalon belül. Mert két program között kell adatokat átjutatnom, és ez elég macerás, de úgy néz ki sikerül megoldani
-
szicsu
őstag
válasz
paramparya #4935 üzenetére
hát kb olyan 25 s
igen sok adatot kell átnyálaznia -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #4867 üzenetére
Ráadásul ha letöltöd és megnézed, akkor látod, hogy akkor sem a php-t kapod, hanem a kimenetét
-
HXY
addikt
válasz
paramparya #4867 üzenetére
és nincs vmi módszer, vagy trükk?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
paramparya #4856 üzenetére
ühümm, a magyar oldal még fordítás alatt áll, szal se konkrét példa, se rendes magyarázat, hogy tulképp hogyan is építsünk vele egy komplett weboldalt. mindegy...
-
manrick
tag
válasz
paramparya #4690 üzenetére
igazad van, rosszul tettem fel a kérdést.
Tudom hogy 60 mp-re állítottam be, direkt volt.
Tehát azt szeretném tudni, hogy hogyan küszöbölhetem ki ezt a hibát? Tehát miért nem jött létre a süti? -
demars
addikt
válasz
paramparya #4684 üzenetére
Hello!
Még nem foglalkoztam php vel soha sem, viszont egy keveset C++, BorlandC, VisualC++, vel igen.
Ezen kívül egy keveset használtam már az Apache server progit!
Csak kíváncsiságból kezdtem el foglalkozni veleük, felvettem egy fakultatív tárgyat, s php t nem tanítanak, nekünk kell csunálni egy oldalt, dinamikusat, h kérjen egy usernevet, meg egy passwordot! Röviden ennyi lenne!
Köszi a segítséget! -
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4670 üzenetére
Nem írtam rosszul, ellenőrzitem, szépen false volt amikor kellett. Észrevettem, hogy tényleg nem submitolja, de újratölti az oldalt... de minek? Értek hozzá valamennyire, de ekkora hibákkal még nem találkoztam egy programnyelvben sem. Ezt amit elkezdtem most befejezem, de ezután hanyagolom ezeket a scriptnyelveket, mert baromi idegesítőek a hibáik, meg hogy egyik böngészőn így megy, másikon úgy, ugyanez szerveroldalon beállítás, oprendszer függő, pedig nem kéne annak lennie.
-
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4666 üzenetére
Aha, nemjó. Akkor is submittol vagty inkább újratölti az oldalt, ha false az ellenőrzés.
Mostmár kezdem érteni, a php-ban nem csak bugos scriptet lehet írni, hanem már maga a nyelv is bugos.
Tegnap is 3 óráig tartott mire rájöttem, hogy a form tageken belül elhelyezett bármelyik gomb submittol, függetlenül hogy mire van állítva, és ez szerintem elég hülye dolog.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4663 üzenetére
Ezaz, hogy nincs submit gomb, csak egy sima gomb van, ami elindít egy javascript függvényt, ami leellenőrzi a beírt adatok helyességét, és ez a függvény submitteli a formot, ha az rendben van.
-
manrick
tag
válasz
paramparya #4660 üzenetére
Ez most egy jó lecke volt, többet nem ''spórolok''
Köszi mégegyszer mindenkinek a helpet. -
tkazmer
addikt
válasz
paramparya #4658 üzenetére
Akkor csak nekem alapértelmezett, hogy azokat használom?
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
paramparya #4518 üzenetére
Zenéidet adatbázisban tárolod?
-
alitak
senior tag
válasz
paramparya #4516 üzenetére
Lehet csak egy van mindig, akkor jó a Te megoldásod.
A kolléga betévedhetne, hogy megmondja mi a helyzet... -
alitak
senior tag
válasz
paramparya #4514 üzenetére
Ez akkor nem jó, ha több olyan sor van, amiben a level azonos értékkel van. Márha lehetséges ilyen az adott táblában.
-
tkazmer
addikt
válasz
paramparya #4386 üzenetére
Értem, köszönöm. Ugyan már kaptam egy ilyen htaccess kódot, de mostmár nagyjából meg is értettem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #4386 üzenetére
Na igen, ahol van mod_rewrite. De én, free helyen ezt tényleges könyvtárszerkezettel oldom meg
-
busrent
csendes tag
válasz
paramparya #4304 üzenetére
igen, azóta már rájöttem!
és nagyon köszi mindent! -
busrent
csendes tag
válasz
paramparya #4295 üzenetére
köszi! így elküldi a dolgot a mail címemre, csak az a baj, h egy sorba ír mindent, szóval így néz ki a kapot mail: Megrendelő neve: xyzMegrendelő címe: xyzyxzTelefonszáma: 32231Mobiltelefonszáma: 42313
nekem valahogy így kellenne:
Megrendelő neve: xyz
Címe: xzyzy
stb...
próbáltam már berakni < /br> mindenhova de mindig hibát ír ki mikor rámegyek a küldés gombra...ha nincs ott a < /br> akkor minden simán megy, csak egy sorba írja...
ez a php-m:
<?php
$to = ''x@y.hu'';
$subject = ''Megrendelés'';
$msg = '';
$msg .= 'Megrendelő neve: '.$_POST['nev';
$msg .= 'Megrendelő címe: '.$_POST['cim';
$msg .= 'Telefonszáma: '.$_POST['telefon';
$msg .= 'Mobiltelefonszáma: '.$_POST['mobil';
mail($to, $subject, $msg);
?> -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #4299 üzenetére
ot-ban esik neha szo rola, de csak emlites szintjen, hogy majd lesz
-
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #4297 üzenetére
erre akar ez, akar tobb mas (egyszerubb) megoldas is megfelelo lenne
amennyire tudom, ez egy jo regi kodmaradvany, talan majd a rios5-ben, amit 0-rol ir ujra panther nem lesznek ilyenek -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #4295 üzenetére
a '] azert lesz smiley, mert bar nem latod, az vegul atalakul ;] jelle, mivel az aposztrof (') ' formaban van tarolva
-
busrent
csendes tag
válasz
paramparya #4292 üzenetére
az űrlap már kész van (megrendeles.html) és ezen belül: <form name=''urlap'' method=''post'' action=''megrendeles.php''> majd ezután jönnek a mezők, pl. a név mező: <input name=''nev'' type=''text'' class=''input_urlap'' style='' width:300px; height:12px;'' />
majd a végén egy elküld gomb: <input name=''elkuld'' type=''submit'' id=''elkuld'' value=''Elküld'' />
ezzel mondom nincs gondom, csak a megrendeles.php -t szeretném megcsinálni, aminek csak annyi lenne a feladata, h küldjön nekem egy mailt, kb ilyen formában:
Név: valaki
Cím: xyz
stb...stb
és ha nincs kitöltve egy mező, akkor nem kell kiíratni semmi hibát vagy ijesmit, akkor mailben így legyen:
Név:
Cím:
szóval csak a php részét nem értem...annyit tudok, h mail() függvényt kell használni...meghogy meg kell adni az űrlap mezőknek a neveit (pl: nev, cim, email)
Előre is köszi a segítséget! -
D.R.O.
tag
válasz
paramparya #4177 üzenetére
Tettem, csak azt nem akartam már betenni ide. De az sem jelzett hibát.
A kérdésem csak az lenne hogy valakinek sikerült már törölnie tárhelyről?
Ha igen? Akkor milyen módszerrel?
Az a baj hogy már csak ez az akadály áll fenn, mielőtt összeraknám a galériás cuccot.
Nem baj még küzdök vele. Bár szokásom hamar feladni, de most nem fogom -
zeix
senior tag
válasz
paramparya #4174 üzenetére
Köszönöm, müxik, azthiszem van még mit olvasnom
(pedig ez a könyv elején van...) -
vakondka
őstag
válasz
paramparya #4132 üzenetére
úgy látszik, hogy senki sem jár arra....
[link]
-
cucka
addikt
válasz
paramparya #4142 üzenetére
a szögletes zárójelelkbe 0-9 helyett ofkorz [0-9a-fA-F]
egyébként vajon ez így nem működne?
([0-9a-fA-F]{2}:){5}[0-9a-fA-F]!
(nagyon rég kellett bonyolult regexp-eket írjak, de emlékeim szerint ilyesmi jó kéne legyen)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
paramparya #4103 üzenetére
azért talán nem kéne rászoktatni az embereket az ilyen részletes válaszokra
a php manual pedig pont hogy nagyon felhasználóbarát és könnyen kezelhető. a mysql doksija, na az száraz és érthetetlen..
[Szerkesztve] -
meone
tag
válasz
paramparya #4103 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Máskor alaposabban körülnézek mielőt szólok. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #4041 üzenetére
Amit legnehezebb ''véletlen'' elrontani, az valamilyen hiddenbe rakott érték, mondjuk oldalgeneráláskor belerakott random, amit elraksz sessionbe is, összehasonlítási alapnak.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #4018 üzenetére
És mi van, ha a user tűzfala megfogja a Referer http headert?
-
cucka
addikt
válasz
paramparya #4021 üzenetére
például átírod az url-t, vagy a formhoz tartozó hidden mezőket (amiket rendeltetésszerű használat esetén nem lenne szabad piszkálni). mindez potenciális veszélyforrás lehet.
-
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya #4014 üzenetére
áááá, te szeretesz olyan hsz-eket írni, amit én nehezen emésztek meg!!!
mod:őstag lettem
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya #4008 üzenetére
Köszi!
cucka :
Na most megkaptam, de igazad van. Mostanában ezzel a témával kapcsolatban volt egy csomó kis kérdésem, ami utánna járásal megoldható lett volna. Igazából ezt én is tudom, de olyan témában megtalálni a helyes megoldást, amit az ember nem ismert elég nehéz... Könnyebb itt megkérdezni...Hát akkor majd odafigyelek, hogy ne kérdezgessek túl sokat!
Bocs, ha ez téged zavart!
/mondjuk ezt jól beszívtam, elég bizos voltam, hogy mire jó ez a $_SERVER['PHP_SELF', de tévedtem...
/
-
vakondka
őstag
válasz
paramparya #4003 üzenetére
SZUPER !
Köszönöm szépen ! -
Sigee
csendes tag
válasz
paramparya #3999 üzenetére
amennyiben a működéshez elegendő lenne ''csak'' egy teljes kód, akkor igen... Ha komplexebb az egész folyamat és kell hozzá php és MySQL, akkor egy részletesebb leírást, útmutatót és kiindulási tippeket kérnék... köszönöm a gyors reakciót
-
válasz
paramparya #3992 üzenetére
Hupsz, azt elfelejtettem leírni, hogy Flash-ből hívom meg a php-t. A dekódolás azért kell, mert máskülönben az ékezetek nem mennek ár rendesen. Nem értek a PHP-hoz, csak láttam, hogy mások is így oldották meg, és aszerint alakítottam át a sajátomat.
Mi az a post(olás)?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #3960 üzenetére
egyfelol fogalmam nincs, mirol beszelsz, hol volt szo forum szamozasrol (nem nezem 7/24 a topic-ot), masfelol nem ertem, mirol beszelsz: miben vettem en reszt (arrol meg semmi fogalmad nem lehet, hogy csinaltam-e valahol mashol forumot)
ettol meg tartom amit fentebb irtam: ha ennyi hozzafuznivalod van egy kerdeshez, inkabb hallgass
jah es szeretettel varom a forumos kerdesedet -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3943 üzenetére
ennyi erővel minden válasz lehetne ez: google a jó barátod!
csak lehet h csak angolul lesz megtalálható és az illető nem tud angolul stb... -
VladimirR
nagyúr
válasz
a problema a te post-oddal az volt, hogy nem hogy pontos leirast, de megcsak utmutatast sem adtal
persze nem erthetsz te sem mindenhez, de akkor nem kell reagalni
ami cucka irt azon mar el lehet indulni - sot: a megoldast leirta (szines div-ek, vagy a gd konyvtar), innentol csak egy fuggvenyreferencia kell
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
nem írtál pontos kódot
nem is fogok, főleg nem egy ennyire általánosan megfogalmazott kérdésre.
egyébként ebben a topikban rengeteg olyan kérdés van, amelyek megoldásához nem kell más, mint egy kis fantázia és valamennyi utánaolvasás. -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3940 üzenetére
no, így már tuti tudni fogja... szerintem egy kicsit konkrétabb választ várna, megaztán minek ez a topik ha ott a google??> azért h akik már jártasak ebben azok magyarázzák el szépen az illetőnek a dolgot de ha tévedek akkor javítsatok ki
alitak: nézd meg a kataporta.net-et ott fenn van, csak regelni kell magad -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3921 üzenetére
nekem viszont lenne egy kérdésem, lehet h te is ugyanezt kérdezted mert nemtommit jelentenek azok
nah szal a PH!-n a lapozás úgy van megcsinálva a lapozás, h pont 30-at hozzon ki, és az első pl 1 az utsó az oldalon 30, de ha mondjuk mod törli a 2. hsz-t akkor 29 hsz-t listáz ki, de #1-#30-ig
nah ezt h lehet megcsinálni? -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3911 üzenetére
én is épp most csináltam egy ilyesmi fórumot, már csak kisebb simítások kellenek és kész is vagyok vele
ha kell elküldöm a mysql tábláimat ahogy kinéznek -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #3914 üzenetére
Jó, most már értem az eredeti problémát
Ahogy mondták, valószínűleg triggerrel v. stored procedure-al van megoldva, de nem tudom, pontosan hogyan.
Amúgy ami hsz-t törölnek, közel sem biztos, hogy az adatbázisból is törlődik, lehet hogy csak kap egy hidden flaget.
insert <- nekem helyesen megjelenik
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3914 üzenetére
Ph!-n nem tudom hogy van, de ha le van tárolva a sorszám külön akkor egy triggerrel vagy egy megfelelõ i nsert utasítással meg lehet csinálni. Csak ugye figyelni kell a megfelelõ lockolásra.
MOD: mi ez, ph! bug? Kicseréli az i n s e r t szót .|. -ra.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #3911 üzenetére
Én így csinálnám:
table topicok:
-id (auto_inc, pk)
-topicname
-openedby
table hozzaszolasok:
-id (auto_inc, pk)
-topicid (foreign key -> topicok.id)
-author
-date
-text
Így hirtelen ennyi. -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3503 üzenetére
nem kell semmit behatárolni, hülyeséget írtam, a 3502-ben van a jó. Azért lett Q és hasonló mert a chr() 8 bitesre csonkolta a betűket.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3500 üzenetére
az unhtmlentities fv-ben a preg_replace-ekben írd át a chr fv-eket unichr-re, ami a következő:
function unichr($dec) {
if ($dec < 128) {
$utf = chr($dec);
} else if ($dec < 2048) {
$utf = chr(192 + (($dec - ($dec % 64)) / 64));
$utf .= chr(128 + ($dec % 64));
} else {
$utf = chr(224 + (($dec - ($dec % 4096)) / 4096));
$utf .= chr(128 + ((($dec % 4096) - ($dec % 64)) / 64));
$utf .= chr(128 + ($dec % 64));
}
return $utf;
} -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3499 üzenetére
Ha be tudod határolni a problémás betűket akkor egy strtr. Ha nem akkor iconv körül érdemes körülnézni, azzal lehet különböző kódolások között átjárni.
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #3499 üzenetére
Azóta sem tudom az istennek sem megoldani, hogy ha van egy ilyen karaktersorozatom:
Hűtőventilátorok CPU
Akkor abból szépen megkapjam a Hűtőventilátorok CPU szöveget.
Vagy HqtQventilátorok CPU lesz belőle, vagy cserélem a négy kritikus karaktert:
$char=array(''Ő'',''ő'',''Ű'',''ű'');
$code=array(''Ő'',''ő'',''Ű'',''ű'');
$cell = str_replace($code, $char, $cell);
de akkor:
HűtÅventilátorok CPU
a végeredmény
Ezzel mit lehet még csinálni? -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3497 üzenetére
[link], vagy ha ez nem megy, az egyik kommentben írták ezt:
function unhtmlentities($string)
{
// replace numeric entities
$string = preg_replace('~&#x([0-9a-f]+)~ei', 'chr(hexdec(''\\1''))', $string);
$string = preg_replace('~&#([0-9]+)~e', 'chr(\\1)', $string);
// replace literal entities
$trans_tbl = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES);
$trans_tbl = array_flip($trans_tbl);
return strtr($string, $trans_tbl);
}
Itt a konvertálást sztem a böngésződ csinálta. Mikor először mentetted, még entity-k voltak, szerkesztéskor az ablakban a rendes jelentésüket láttad, aztán mikor azt mentetted, már nem entityk lettek.
egyébként, a #3296-nál miért nem elég a $_SERVER['REMOTE_ADDR'] az ip cím megállapításához?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #3495 üzenetére
function get_ip()
{
if (getenv(''HTTP_CLIENT_IP'') && strcasecmp(getenv(''HTTP_CLIENT_IP''), ''unknown''))
$ip = getenv(''HTTP_CLIENT_IP'');
else if (getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR'') && strcasecmp(getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR''), ''unknown''))
$ip = getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR'');
else if (getenv(''REMOTE_ADDR'') && strcasecmp(getenv(''REMOTE_ADDR''), ''unknown''))
$ip = getenv(''REMOTE_ADDR'');
else if (isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) && $_SERVER['REMOTE_ADDR'] && strcasecmp($_SERVER['REMOTE_ADDR'], ''unknown''))
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
else
$ip = ''unknown'';
return($ip);
} // get_ip();
köcsög smiley-k... -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #3465 üzenetére
Erre valaki?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #3479 üzenetére
Az EasyPHP-ben (emlékeim szerint, én már csak másolgatom) pont az a lényeg, hogy felrakod és megy.
-
czappa
aktív tag
válasz
paramparya #3469 üzenetére
LOL.
Bocsi, és köszi.
(tipikus hülyeség a részemről; tudom, hogy mi a két szóösszetétel és mégis...)
szerr.: off
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
paramparya #3439 üzenetére
kiírtani
-
skera
tag
válasz
paramparya #3397 üzenetére
''aki nem attól érzi janinak magát, hogy jegyzettömbben programoz.''
Khmm, célozgatunk?Amúgy lehet én is most ki fogok próbálni egy editort(rapidphp), mert nyüstölnek vele
-
raczger
őstag
válasz
paramparya #3399 üzenetére
Amit legutoljára írtál, az a nyerő
még egy kérdés: ha az sql táblában egy sorhoz üres mezőt hozzáadok, és az a sor INT (vagyis egész szám) akkor számot ír bele növekvő sorrendebe?
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3396 üzenetére
igen
-
raczger
őstag
válasz
paramparya #3393 üzenetére
de én így tudom elképzelni, mert nagyon nem tudom máshogy elmondani, de igen soronként olvassa, és az öszes adatot 1 fájlba tárolja, de nem tudom másképpen elmondani...
-
raczger
őstag
válasz
paramparya #3362 üzenetére
remélem érthető lesz.
Tehát először is van valamilyen adatbázis, txt, vagy sql!
ha txt akkor a karaktereket | -el választom szét (ezt tudom, hogy az explede-vel kell)
és akkor a következő lenne
nekem egy olyan lapon kéne kilistázni egyes értékeket(mindjárt mondom milyenek)
hogy alapból egy ?oldal=leirasok helyen vagyunk, és ez a leirasok php amúgy.
itt kilistázni a főcímet (pl: phpBB telepítése, php-nuke telepítése és így tovább, természetesen ezek az adatbázisban tárolódnak)
mindegyikre van egy-egy hivatkozás pl: ?oldal=leirasok&kategoria=1 (azért írok számot, mert szerintem így könnyebb megcsinálni) és ez a leiirasok.php egyik aloldalára megy, de nem egy másik php fájlba, de ez szerintem értelemszerű
?oldal=leirasok&kategoria=1
itt ki kéne iratni (mondjuk ez legyen a phpbb telepítése) az 1-es sorhoz tartozó 3-4 értéket, például ugye a címet (phpBB telepítése), a dátumot, mikor lett hozzáadva, a leírás, meg a forrás, és így tovább.
a hozzáadó űrlapot azt már biztos magamtól is megtudnám csinálni, szerintem, de abban is segíthetsz, ha akarsz, nem tertelek vissza
szerintem így már érthető! -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3363 üzenetére
??
egy picit bövebben?
[Szerkesztve]
Köszönet!!
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3359 üzenetére
a következőt szeretném
van egy oldal, ami kilistáz egy kifejezést, amelyhez van egy hivatkozás, és a hivatkozásra ha rákattintok ott az ehhez tartozó 2-3 adatot ki tudjam iratni, mindezt természetesen valamilyen vagy txt vagy mysql adatbázisban tárolni -
raczger
őstag
válasz
paramparya #3357 üzenetére
de!
én is rájöttem hogy jobb lenne, mert épp tegnap tartottam a php tanulásában annál a leckénélde azért egy kicsit tudnál segíteni, vagy valami megoldásötletet adni?
-
raczger
őstag
válasz
paramparya #3355 üzenetére
szétdarabolni a $leiras -t de ahogy nézem egy kicsit mintha hülyeség lenne
osztálytársam csináltade már én is tudnék szerintem ilyet, majd inkább megpróbálom egyedül
....
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #3351 üzenetére
Hupsz, telefonálás közben írtam
Tehát csak serveren belül tudsz másolni -
alitak
senior tag
válasz
paramparya #3344 üzenetére
Igen így már működik. Még új vagyok a szakmában, most tanulgatom a php-t.
Ezzel a módszerrel egy másik webtárhelyre is fel lehet tölteni fájlt? Az osztályom weboldalal a free.x3.hu-n van, de ott nem megy a php. Ezért aztán megy a két fájl az én oldalamra (uw), viszont nem lenne jó, ha tételek és egyéb osztálynak szánt cuccok az én tárhelyemre özönlene. Tehát a
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],
''http://asdf.xw.hu/public/{$_FILES['userfile']['name']}'')
or die(''Nem sikerült átmásolni a fájlt'');
függvény működőképes? -
alitak
senior tag
válasz
paramparya #3342 üzenetére
Az itthoni php szerverem még nem ismeri a move_uploaded_file() függvényt, a másik probléma meg hogy pl. uw-ra hja akarok fájlt feltölteni, akkor soká tart, és: A PHP SCRIPT TÚLLÉPTE A FUTÁSI IDŐLIMITET!
Szóval egyelőre marad csak elméleti szinten az egész fajlfeltöltés...
Amúgy ez működne?
<html>
<head>
<title>Fájlfeltöltés</title>
</head>
<body>
move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES[''userfile''[''name''
, public);
echo ''A fájl elérhető a http://asdf.hu/public/ $HTTP_POST_FILES[''userfile''[''name''
.$HTTP_POST_FILES[''userfile''
[''type''
'' címen.
?>
</body>
</html> -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3332 üzenetére
Nem értem mit kavarsz a htaccess-el.
Http autentikációt csinál, ha a szerver ezt kéri. Hogy miért az mindegy. Tehát ha böngészőbe beírod: http://user:pass@nagyker.hu/arlista.html és erre bejön az eredmény, akkor ez is menni fog.
#3333: én is ezt mondom
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3330 üzenetére
Lehet. --user és --password
De phpből lehet, hogy simán megnyithatod mint http streamet szerintem, ha beleírod az urlbe a felhasználót és a jelszót. -
L3zl13
nagyúr
válasz
paramparya #3327 üzenetére
wget-tel nem tudsz esetleg authentikálni valahogy? Mert akkor indíthatnád azt cronból.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
paramparya #3325 üzenetére
Szvsz lehetséges, csak éppen manuálisan kellene lekezelned mindent a HTTP szabványnak megfelelően, ami valószinűleg nem éri meg a fáradtságot...
-
skera
tag
válasz
paramparya #3325 üzenetére
Gondolom előugró ablak nélkül akarod megoldani, hogy esztétikus legyen. Arra nincs tippem, Vagy ha nem, akkor a manualban benne van egy auth script, amit felhasználva autentikálni tudsz. Bár ahogy ismerlek, szerintem már összefutottál vele
-
skera
tag
válasz
paramparya #3323 üzenetére
Szerintem nem. Ha át lehetne játszani fsockopen-el akkor nem csak árlisták kerülnének letöltésre
-
krokk
senior tag
válasz
paramparya #3314 üzenetére
tudom. na megkaptam emilben közben. első baj hogy nincs form nyitó csak form zátó tag
szóval esélye nincs bármit is csinálni a submit gombnak...
vancha2:
azthittem csak javítás kell bele 1-2 helyen de sajnos itt elég sok alap htmles hiányosság van. és egy kicsit többről lenne szó mint amit olvastunk eddig. pl automata jelszógenerálás ha nem ír be jelszót... át kéne írni az egészet újra. erre sajna nincs időm most
ha te vagy vki más vállalja akkor továbbküldöm. sajnálom
hibajavításra számítottam nem a teljes oldal megírására...
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3270 üzenetére
csak akkor kerül eslse ágba ha módósította. és miért pont 100? azt majd még fogom módósítani, azt csak beirtam. lesz majd több letöltés is. akkor átkell írnom 100 felülre. egyenlöre legyen kész jól, utána majd meglesz elvileg ugy csinálva h mindegy h mennyi letöltés van, ugy is helyes lesz. akkor while kell meg minden egyéb... az még egy kicsit arréb van. és
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3265 üzenetére
oks. elöször is megvizsgálja a php az urlt. ha simán kérnénk le a php-t akkor több hibát is dobna. ezért kell mögé a változók. az elsö pár sor ezt vizsgálja van-e ha nincs akkor átirányít.
function limites()
megvizsgálja az urlben kapott $mennyi változót. ha az értéke 0, 10, 20 ... 100 akkor nemcsinál vele semmit. ha viszont nem annyi az értéke, tehát valaki az urlben módósította, akkor azt átirja helyesra és elküldi a helyes lapra. ez azért kell h nelehessen visszaélni. mindehy mit ir be a változónak, korrigálja azt.
function tipus2()
ugyan ez, csak ez egy másik változót vizsgál meg.
a következö néhány sor listázza ki a dolgokat a mysqlböl...
function tipus()
errül annyit kell tudni h a mysql-ben található tipusok közül lehet kiválasztani h melyiket akarjuk kiiratni éppen. emelett mindig selected lesz az az elem amelyiket épp kiválasztjuk.
function lapozo()
na, ez a leghoszzabb az egészbe. az elején van egy mysql parancs ami megszámolja azokt a sorokat amelyekben megtalálható az éppen kiválasztott tipus. utána ennél is ellenörzi h jó-e a szám, ha nem pl valaki módósította akkor korigálja.
utna kilistázza a megfelelö mennyiségü optiont az if-ek segítségével.
function merete($fm)
megnézi a méretét és aszerint adja vissza
include(''fent0.php'');
egyszerü kis html stilusa van csak, semmi php nincsen benne. csak a neve az.késöbb fog tartalmazni php-t
most jön az a kettö fügvény:
lapozo();
tipus();
mind2 jól lefut. de a lapozo() fügi csak 1* hajlandó a másik akármennyiszer lefuttatható
echo $html_letoltesek;
kiirja a mysql által adott adatokat.
majd megint jönne a két fügvény, és még egy inculde ami szintén csak a stilus-t tartalmazza, php abban sincs.
ha egyéb kérdésed van, csak bátran. és kösz! remélem tudod h miért nem csak 1* akarja kilistézni azt a cudar lapozo() fügvényt. -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3242 üzenetére
vagyok extán is
csak nemtudom h ha az uw-s lapról átírányítom a lapomat az extrára akkor nemlesz semmi gond?
ha esetleg valaki tud segíteni: [link] -
Belvaros
tag
válasz
paramparya #3247 üzenetére
Értem... akkor ez a fele ugrott...
de hogy tudom meg a böngészű típusát, az oprendszert, a felbontást és a gépnevet?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #3242 üzenetére
Az extra határozottan jobb, mint az uw.
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3230 üzenetére
200 mb tárhely, 20 mb mysql, maxigényelhetö, 500 mb tárhely, és 40 mb mysql.
-
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3228 üzenetére
Csak ultraweben sem végtelen az adatbázis, és ha több user elkezd sok-sok képet feltölteni, akkor egyszer csak csúnyán betelik
1. ez inkább a képek összméretére korlát, nem pedig a darabszámára
2. az adatbázis méretét ugyanúgy a lemezterület korlátozza, az meg akkor is elfogy, ha fájlként másolod be a képeket.
MOD: ja a kérdést meg nem értem
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3226 üzenetére
Nem igazán értem mi jelentősége van a képek számának, több képet is lehet adatbázisban tárolni.
-
válasz
paramparya #3223 üzenetére
A USER feltölti a képét, ha újat tölt fel akkor letörli a régit a szerver... Vagy ha egy feltöltést törölni kell.
-
czappa
aktív tag
válasz
paramparya #3198 üzenetére
Kipróbáltam extrán is. Ott is előjött a hiba, így a hiba az én készülékemben van.
''Küldd el egy olyan scriptnek, ami nem ír ki semmit, csak eltárol, és utána header...''
Ez nem világos. Ha van egy formom, benne pl ilyen sorral: ''Neved: <input type stb, stb> akkor már történ kiíratás.
Ha a form elküldésre került, akkor jön az ellenőrzés, tegyük fel minden rendben volt, ekkor egy függvényben elmentem az adatbázisba és itt jönne a header. -
czappa
aktív tag
válasz
paramparya #3196 üzenetére
Szia és köszi a választ! A nl2br működik; itt felmerül egy kérdésem: Miért van az, hogy a doksikban ''<br/>''-t olvasok sortörésnek és nem ''<br>''-t, holott - ha jól tudom...- akkor ez a html-ben a sortörés. Ráadásul bármelyiket is echozom ki php-ben, az eredmény ugyan az.
A header-re:
Itt két dolgot nem értek: Hogy lehet h nekem otthon localhoston php5 és mysql5 -tel tökéletesen működik, freeweben nem (asszem php4 és talán mysql4 van ott)?
Tegyük fel localhoston sem kéne működnie a headernek; Hogyan csinálom meg azt, hogy miután már kiírattam a form-ot (és rákattintottak a submitre), utána tudjak headert használni; azt szeretném elkerülni, hogy a böngésző frissítésével ne legyen egy adat kétszer elküldve. -
sanyixXx
senior tag
válasz
paramparya #3191 üzenetére
és ez a chmod-os állítás hogyan is működik?
köszi -
válasz
paramparya #3180 üzenetére
ok de a feltöltést még akkor sem oldottam meg :s
MOD: Az a bajom vele hogy az is sokszor megszakad
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
válasz
paramparya #3146 üzenetére
nem tudom mi lehet a gondod vele, de nekem és még sok embernek akik letötötték működik rendesen.
Esetleg ezt is kipróbálhatod: http://www.htmlbasix.com/passwordprotect.shtml
(viszont ha rosszul írod be a full server path-ot, akkor ez sem fog működni...) -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #3138 üzenetére
köszi...
-
szicsu
őstag
válasz
paramparya #3136 üzenetére
Valahol olvastam, hogy lenne olyan függvény ami összehasonlít két stringet és megenged bizonyos eltérést és ezt % adható meg.
Csak sajnos arra nem emléxem hogy hol olvastam és mi volt a függvény neve.
hiába keresem, mert jól elbújt.... -
L3zl13
nagyúr
válasz
paramparya #3119 üzenetére
Ha már úgyis php-val echozod ki, akkor kár odamásolni valahova, majd kitörölni.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
paramparya #3110 üzenetére
köszi
ezzel az if-es megoldással működik
csak tudnám, hogy miért nem működöt alapból? miért olyan példa van az oktatóanyagban, ami nem műxik?
thx mégeccer -
sanyixXx
senior tag
válasz
paramparya #3108 üzenetére
és ezelet hova kell bebiggyesztenem? posttal még csak ismerkedem
köszi -
válasz
paramparya #3098 üzenetére
Köszi!
-
L3zl13
nagyúr
válasz
paramparya #3077 üzenetére
Nem ismerem az LDAP-ot, de szvsz a bind-ra van szükséged. Csak a példával ellentétben nem anonymous-ként, hanem a megadott adatok alapján.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
paramparya #3075 üzenetére
Van egy példascript a php.net-en
[link] -
biker
nagyúr
válasz
paramparya #3058 üzenetére
nem az a baj, drága barátom...
a foreach ( $bank as $ertek ) { echo $ertek; }szerint üres a tömb, legalábbis semmi se történik
ugyanígy ha kulcs => érték szerint kérem le, akkor se ír ki semmit -
válasz
paramparya #3054 üzenetére
Így sem megy:
<?php
if (!session_is_registered('szamlalo'))
{
session_start();
session_register('szamlalo');
$szamlalo = 1;
}
else
{
$szamlalo++;
}
print(''$szamlalo'');
?>
Aktív témák
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest