- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- One mobilszolgáltatások
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Aktív témák
-
tbs
addikt
-
Tele von Zsinór
őstag
Igen, a linket néztem, de szerintem ennyit tudni fognak, főleg ha odaírod alá...
Új IP-t kérni pár másodperces feladat, szóval szerintem ez nem megoldás. Az egyszerű hülyegyerek ellen szerintem jobb, ha csinálsz egy 1 napos cookiet, és ha ez megvan, akkor nem egeded a küldést. -
cucka
addikt
tedd ki képként az e-mail címet. legenerálod gd függvénykönyvtárral a címnek megfelelő képet (elegáns, de kell hozzá gd, lásd [link]) vagy betűnként rajzolod ki (ocsmány favágás, ellenben minden esetben működik)
nyilván ez eléggé nehezen használható a látogatónak, mert így nincs copy-paste és ez esetben a mailto linket is célszerű hanyagolni. előnye, hogy a spambotoknak nincs sok esélyük.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Az elején leellenőrzöd, hogy el vannak-e küldve a változók:
if ( ( isset([$_POST['form_változó1']) ) && ( isset([$_POST['form_változó2']) ) && ( isset([$_POST['form_változó3']) ) && ... )
{
változók feldolgozása
}
else
{
form megjelenítése
}
Ha vendégkönyv, akkor nem kell else, hanem a form megjelenítése mindenképp' megtörténjen, de a változókat csak akkor írja adatbázisba, ha azokat megkapta az oldal post-olva (vagy get, ahogy be van állítva a form method).
Fuckin' smiley-konvertálás :)
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
Vladimir már írta, de azért kösz.
e107es oldalnál már láttam, hogy statisztikát készített az oldal a látógatók álltal használt felbontásról.
na ezt az infót honnan szedte a motor?
Mert nagyon jó lenne, ha el tudná dönteni az oldal hogy az user mekkorában nézi az oldalt, és ahhoz passzoló style.css-t használna a megjelenítéshez.
mivel globals- tömbben nem láttam semmi ilyesmit, arra tudok gondolni, hogy valami javascript megnézte a felbontást, és egy get metódussal átadta az oldalnak.
lehetséges ez? ha igen, hogyan.
tudom, hogy ez nem kifejezetten php kérdés, de azért...
Tyrael -
cucka
addikt
a ''dekódolni nem lehet hatékonyan'' nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet
valóban, md5-öt brute force-al lehet dekódolni (és csak azzal)
gondolom a cél jelszavak törése
egy jelszó jellemzően kis és nagybetűkből, illetve számokból áll. ez összesen 26 kis betű +26 nagy betű + 10 számjegy=62 lehetséges karakter
brute force-ot használva mindegyiket végig kell próbálni, ez exponenciális műveletigény
4 karakter hosszú stringeknél ez ~14 millió lehetséges input. vagyis 10^8 nagyságrend
5 karakter hosszú stringeknél ~900millió (10^9 nagyságrend)
6 karakternél már 56 milliárd lehetséges értékre végig kell próbálni (10^11)
a baj ott van, hogy jelszavak jellemzően hosszabbak is lehetnek, mint 6 karakter
12 hosszú stringnél a lehetséges értékek száma 10^21 nagyságrendű, ez már nagyon sok
plusz figyelembe kell venni, hogy minden próbálásnál le kell futtatni az md5 algoritmust is, hogy ellenőrizzük, egyezik-e a két kulcs. ez pedig szintén idő (sokezer milliárd futtatásnál elég sok idő)
Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED G2 Eladó - 55 colos
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged