- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Aktív témák
-
Lortech
addikt
:: akkor kell, ha nem peldányon keresztül akarsz (tudsz) elérni egy mezőt (pl konstans az ''static'') vagy osztályszintű függvényt. Vagy ha felülírod az ős egyik metódusát a kiterjesztett osztályban, akkor ezután az ős::ős_eredeti_metódusa névvel tudsz rá hivatkozni.
tehát a osztaly_2 definiálásánál meghivom az osztaly_1 et és használom ahogy kell?
Nem meghívod, hanem deklarálsz egy osztaly_1 típusú mezőt, majd definiálod / példányosítod, és rajta keresztül elérheted a függvényeit. Vagy ha osztályszintű függvényekről van szó, akkor erre sincs szükség, egyszerűen csak osztaly1::fgv névvel hívhatod a függvényeit.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
Ha sok az adat, akkor érdemes megpróbálni egy szerializált verzióban a szövegkereséssel és kimókolni belőle a pozíciót. Textmanipulálásban elég gyors a php.
Vagy a tömb feltöltésekor építs indexe(ke)t mellé.
Vagy ne tömböt tölts fel, hanem egy adatbázist.
Ja, még valami: lassú a gép...
[Szerkesztve] -
Louloudaki
aktív tag
neked is vannak ötleteid.
$sql=''select * from valami'';
$eredmeny=mysql_query($sql) or $hiba=mysql_error().$sql;
if ($hiba=='') {
// ha a lekérdezés jó, tehát itt nem kaptunk hibát, akkor meg kell nézni a kapott sorokat
if (mysql_num_rows($eredmeny)) {
// ha van eredmény akkor történik valami
}
else {
// nincs eredmény akkor meg más történik
}
}
else {
// hiba van a lekérdezésben
}
szinte egyszerre
[Szerkesztve] -
Louloudaki
aktív tag
2 függvényt kell kombinálni:
$het=date('W',time()); // =16
ha nem timestamp típusú a dátumod, akkor még azzá kell konvertálni.
$datumka=explode('-','2007-04-16');
$datum=mktime(0, 0, 0, $datumka[1], $datumka[2], $datumka[0]);
$het=date('W',$datum); // ez is =16
php.net dátum függvényeiben 5 perc alatt meglett.
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
-
DArchAngel
tag
Nem okoz két egymás utáni session_start gondot.
''session_start() creates a session or resumes the current one based on the current session id that's being passed via a request, such as GET, POST, or a cookie''
Amúgy a session_id() visszadja a session azonosítóját, vagy üres sztringet, ha nincs session indítva. -
VladimirR
nagyúr
ha jol olvasom, igy nem fog menni
int strpos ( string haystack, mixed needle [, int offset] )
[...]
If needle is not a string, it is converted to an integer and applied as the ordinal value of a character.
esetleg ugy nezd, hogy
foreach ( tomb as $val ) {
if ( strpos( $ebben, $val ) ) {
//benne van
} else{
//nincs benne
}
} -
cucka
addikt
és a session-ba tárolni a ilyen modon az információkat menniyre biztonságos?
eléggé
És a megjeleníthető fájlok nevét tárolom el ( szabad.php ; szabad_2.php) ey tömben) és oldalhívásnál megnézem szerepel -e a fájlnév a tömben és már kész is?
bármit eltárolhatsz. mondjuk $SESSION['user']['jogok'] tömb, aminek az elemei sima stringek. a védett file tudja, hogy milyen jog kell a megjelenítéshez (például 'adatbázis adminisztráció'), és megnézi az adott tömbben, hogy van-e olyan eleme. valójában mindegy, hogyan jelölöd a jogokat (számok, stringek, filenevek), a lényeg, hogy a védett file el tudja dönteni a session alapján, hogy a júzernek van-e joga őt megnézni.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
sikeres login-nál betolod a session-be a júzer jogait is, aztán amikor a kérdéses oldalt szeretné megnézni, akkor kimazsolázod, hogy szabad-e neki. ha nem, akkor die(), hibaüzenet, vagy amit akarsz. ugyanezt csinálod mondjuk a menünél is, hogy ne legyenek ott a júzernek a számára nem elérhető menüpontok.
-
-
D.R.O.
tag
php5-el próbálkozom WAMP-on keresztül.
És pont most futottam bele egybe ami nem mükszik (előtte is volt sajna, de most maradjunk az oop-nél)
a könyvben az 589. (12. fejezet) oldalon lévő példa nem megy, ahol a __get és a __set metódust taglalja.
Aztán a 612 oldalon ahol az interfészeket tárgyalja,
és utána lévő fejezetben ahol a részekből egészet csinál (adatkezelő program) ott pl az egyik mysql-es résznél (656. oldal lent ahol az entitasdolgozo táblát csinálja) nem jó mert a mysql nem fogadja el a kódot, de lehet hogy máshol is van hiba ennél a példánál.
Egyébként ezeket nem kell beirogatnod csak ha nagyon ráérsz megnézhetnéd hogy nálad ezek mennek e. Mert nálam nem mennek sajna.
A forráskódokat az alábbi linken tudod megnézni ha érdekel (fejezetekre bontva):
[link]
Egyébként nem lenne rossz könyv, csak az ilyenek ne lennének benne. -
D.R.O.
tag
Hello szicsu!
Én is a ''Bevezetés a PHP5 programozásba'' könyvet vettem meg, de nekem nem ilyen jók a tapasztalataim. Frankó az elején azt aláírom, sok mindent leír és nem csak a php-vel kapcsolatban, de pl. az oop (épp ott tartok) résznél nálam nem igazán működött egy két dolog (sajna más fejezetben is volt vele gond). Először arra gondoltam hogy én baxtam el valamit amikor bekarcoltam a kódot, aztán gondoltam egyet és letöltöttema a kiadó honlapjáról a forrásokat. És csodálkoztam, hogy azzal sem mennek. Ráadásul mint teljesen kezdő sztem kajakra lehet vele szívni egy két fejezetnél, és ha ez akkor derül ki amikor már több száz soros összetett cuccot írsz meg a könyvből, és nem mükszik, akkor istenesen lehet őszülni bal halántékra.
Nálad minden kód működött frankón amit a könyvből kiírtál?
Mer ha igen akkor nekiesek mégeccer mer ez már nemjárja. -
s7evcsenko
addikt
Először is......
Ha nem vennéd észre, a két hsz között majdnem eltelt 1óra...
Ha arra nem vagy képes, hogy az első hsz-emre érdemben reagálj,
akkor kérlek kímélj meg a vádaskodásaidtól!
Magasról tojok a Te rangvadászatodra, mert ahogy látom,
Te itt csak azért szólsz hozzá dolgokhoz, hogy ezzel emeld hsz-eid számát!
Tudod volt egy jelenségem, ami azt eredményezte, hogy 2perc kellett,
hogy bejöjjön a privát oldalam (nem egyszer-kétszer)... erre föl merészkedtem az első hsz-hez folyamodni!
Aztán fél óra elteltével minden rendbejött, ezért merészkedtem a második hsz-t megírni!
Azt hittem, megint valami fejlesztés van a motoron, de senki nem reagált,
leszámítva egy retardáltat, persze Ő sem a kérdésemre!
Szóval kérlek ne kötöszködj velem, hanem inkább próbálj meg segíteni,
ha már Te vagy itt a helyi Serif!!!
Raczger:
Igen, de ez eddig nem volt jellemző!!!
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
-
manrick
tag
Sokféle megoldás lehet.
Pl csinálhatod adatbázisban is. Csinálsz egy táblát ami tartalmazza a nevet, illetve a szavazatot,
Bejelentkezés után vagy sütiben, vagy a linkben tárolod a nevet (valami.php?felhnev=...)
Ha már szavazott ( szerepel a neve az adatbázisban ) akkor csak az eredményt látja, egyéb esetben szavazhat.
Ha nincs bejelentkezés, akkor csináld egyszerűen sütivel és állítsd be, hogy soha ne járjon le. Mondjuk ez könnyen kijátszható...
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Nem értem a kérdést. Az általad vázolt lekérdezés nem a kezdőbetűket adja vissza, hanem - ha az összes betűt felsoroltad a where részben- az összes nevet.
Ha konkrétan az a kérdés amit írtál: ''milyen kezdőbetűjű nevek vannak az adott mezőkben'', akkor select distinct substr(nev, 1, 1) from tabla -
Ryu
tag
Ha jobban bele mélyedek és végig gondolom, akkor ott a gond.
Jól gondoltad
while($sor=mysql_fetch_array(se('termek','*','1')))
Ha vesszük ezt a sort, akkor itt az a bibi, hogy mikor lemegy egy ciklus, akkor az kiértékelésnél újra meghívódik az SE funkció és így a végtelenségig, tehát valahogy így inkább:
$query=se('termek','*','1');
while($sor=mysql_fetch_array($query))
{}
De nekem az SQL lekérdezés továbbra is fura.
(Szerk: kód)
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
vásárolj fel néhány ázsiai kiscsávót és egy kis élelemért cserébe 20an bepötyögik neked... máshogy nemhiszem hogy megtudod csinálni. csak ha végignézed te magad. ha nincs azonosító ami alapján összeköthetnéd a 2 terméket akkor esélytelen hogy programmal megcsináld. kézügyesség a nyerő vagy az ázsiai éhenkolbász munkások....
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Nem fatális hiba, csak tök fölösleges egy változót idézőjelek közé tenni. Idézőjelek közés sima stringkonstanst rakunk.
$alfa = ''izé'';
Ez egy string konstans : ''izé''
Ez egy string változó: $alfa
Ez egy példa változónév használatára idézőjelek között:
''Ebbe a stringkonstansba most behelyettesítjük alfa nevű változó értékét: $alfa''
tehát a mail függyvény esetében:
mail(''valaki@valaki.com'',$subject,$body,$headers); -
Hujikolp
őstag
érdekes, én most küldtem egy html levelet és raktam bele különféle html tagot, de rendesen megjelenítette. ja gmailra küldtem egy kreált uw lapról.
bár igaz h a szövegnek pirosnak kellett lennie nem zöldnek, de az már más...
nemtudom h neked miért nem ment. a haverom készítette az ő php scriptje, megkérdem töle h odaadhatom-e. -
paramparya
őstag
Elsőként elkezdesz itt keresni:
[link]
Ott kiválasztod a string függvényeket:
[link]
És ott végigfutod a függvénylistát
Legalábbis én így szoktam első körben, aztán esetleg jöhet a google, ahol keresgélünk mások által készített függvényeket.
(Én magam nem tudok ilyen függvényről, ami közel sem azt jelenti, hogy nincs ilyen)
-
Ryu
tag
Esetleg - bár ez már elég ronda -, de lehetne így is:
if (isset($_REQUEST['valtozo']))
{
$ablak=''
<SCRIPT LANGUAGE='JavaScript'>
window.open('feldolgoz.php?valtozo1={$_REQUEST['valtozo1']}&valtozo2={$_REQUEST['valtozo2']}','név,'méretek');
</SCRIPT>'';
echo $ablak;
}
<form action='' method='POST'>
<form>
Szerk: átkonvertála a RIOS
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Nem vagyok biztos benne, de hátha így menne:
<form name='form1' action='' method='POST'>
<input type=''text'' name=''x''>
<input type=''text'' name=''y''>
<input type=''button'' OnClick=''window.open('feldolgozo.php?valtozo1=x.value&valtozo2=y.value','név','méretek')''>
</form> -
cucka
addikt
linux alatt a kate-t találtam kényelmesnek, szöveges üzemmódban pedig mcedit.
win alatt pedig egyértelműen a med a legjobb számomra, nincs tele fölösleges fícsörökkel és nagyon kényelmes számomra. ezen kívül sosem volt vele olyan gond, hogy elrontotta volna a karakterkódolást vagy sorvége jeleket. (editplus-nál voltak ilyen gondjaim). az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle, az a code folding.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest