- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
Aktív témák
-
Tyrael
senior tag
válasz
nofreenick #1281 üzenetére
np
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
nofreenick #1279 üzenetére
asszem shoutbox -nak hivjak
erre a szora keress ra a google-n,
php-hez en azt tudom ajanlani, amit en is csinaltam:
elolvastam a php 24ora alatt (mivel suliban tanultam progelmeletet, igy az algoritmusokat, alap ciklusokat mar ismertem).
ezutan letoltottem egy webszerver csomagot (easyphp), a hivatalos php dokumentaciot chm formatumba, es elkezdtem otthon gyakorolni.
ez volt kb. nyaron.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
nofreenick #1191 üzenetére
igen, nem konkretan a te vendegkonyvedre szalltak rad, hanem minden olyan vendegkonyvre, ami ezt az ingyenes vendegkonyv motort hasznalja.
attol fuggoen, hogy milyen modszerrel dolgoznak ezek a spam-botok vedelemnek lehet eleg lenne az, ha a beviteli mezoket atnevezned.
mert ha ugy irta meg a gazdajuk, hogy minden ilyen vendegkonyvre kuld egy post-form-ot, benne statikusan a vendegkonyvmotor alap mezoneveivel, akkor a tiedre nem mukodne a spamjuk (mivel gondolom ellenorzi a motor, hogy minden mezo ki van-e toltve, es ha nincs (mivel nem olyan neven jonne, mint amilyenre az altalad hackelt motor szamit) akkor nem vinne fel az adatbazisba)
INSERT INTO elmeletileg a tabla vegere szur be egy sort.
esetleg azt kene megnezni, hogy hatha van egy auto-increment-es mezod, es mondjuk ha toroltel egy sort, akkor marad egy ''lyuk'' az adatbazisban, es lehet hogy az INSERT INTO az elso ''szabad'' sorba szurja be az ertekeket, ami adott esetben nem a tabla vegen, hanem valahol kozepen van.
De most csak talalgatok, meg kellene nezni a hivatalos dokumentaciot, az insert mukodeserol.
Tyrael
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
Most néztem a vendégkönyv oldalforrását. Ugyebár a relációjeleket meg lehet máshogy is írni: (Most darabolva írom): & l t ; A HREF=''valami.hu'' & g t ;
-
skera
tag
válasz
Hmm teli van HTML tagekkel. Használd a strip_tags() fv-t, ami egy input szövegből kiszedi a HTML tageket. Részletesebb infóért menj a php.net-re. A GD könyvtár a php csomagjában benne van. Rendszergazda tudja beállítani, hogy fusson a php-vel...
-
skera
tag
válasz
nofreenick #1189 üzenetére
Bah, még hogy van olyan progi. Ugyan már. Nekem is ismerősök cs*szték szét a régen, 2-3 éve magam által készített vendégkönyvet... Hidd el a GD-nek nézz utána. Példának ott van a hotmail.com. Belépésnél, regelésnél is használják és elég jó...
-
Tyrael
senior tag
válasz
nofreenick #1187 üzenetére
ertem en, de ha ugyanazt a kepet hasznalod mindig, akkor ugyanugy lehet majd floodolni, hiszen egyszer beirja a kodot, utana mar csak masolas, beillesztes.
amit en mondtam, gd2 fuggvenykonyvtara a php-nek: eleg sok ingyenes szerveren is engedelyezve van, lehet vele php parancsokkal kepeket kesziteni(rajzolni).
az egyszeru szoveges megoldas, hogy minden online latogatonak generalsz egy veletlen kodot, es csak akkor tud hozzaszolni/bejelentkezni, vagy amit csak korlatozni akarsz, ha beirja egy + mezobe ezt a kodot (amit te vagy szovegesen, vagy rajzolva megjelenitesz neki az oldalon) igy minden hozzaszolas/bejelentkezes/sikeres esemeny utan uj kodot kap, es ezert nem tudja masodpercenkenti 1000000 adatbazismuveletre kenyszeriteni az oldaladat.
mert mindig el kell hogy olvassa, es be kell hogy irja az ellenorzokodot.
Tyrael -
Benmartin
senior tag
válasz
nofreenick #1183 üzenetére
PHP rész:
<?php
$_POST['ellenorzo']= ($kod);
if($kod == $_REQUEST['a kód amit akarsz...'])
{
ide megy be a rendes script.
}
else {
print ''Hibás kódot adtál meg'';
}
?>
HTML rész:
<form action=''feldologozó fájl neve'' >
<p>Ellenerző kód: a te kódod.... </p>
<p>
<input type=''text'' name=''ellenorzo'' />
</p>
<p>
<input type=''submit'' value=''küldés'' >
</p>
</form>
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest