- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
emitter #3864 üzenetére
az apache2-es php.ini-t kell valtoztatnod
a cli az a parancssori parancsertelmezo
es valoszinuleg azert ezt irja a drupal, mert a hibauzenet valami olyasmi szokott lenni, hogy ''hiba tortent, mikor 12345678 byte memoriat akartam lefoglalni'', de nem egybol a script elejen, ahnem mikor eppen le akar foglalni egy ujabb memoriateruletet
vagyis helyesen ugy kellene kineznie, hogy legalabb tovabbi 1.46MB memoroia kell neki -
emitter
őstag
válasz
emitter #3832 üzenetére
áhh, --with-mysql=/usr/local/bin/mysql helyett
--with-mysql=/usr/local/bin/
mysql-5.2.0-falcon-alpha-linux-i686-glibc23-t kellett írnom. A mysql csak egy symlink volt a rendes mappára
mod: bár azt nem tudom, hogy a phpinfo() miért 5.1.2-es verziót mutat, mikor én az 5.2-est raktam fel..
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
emitter #3825 üzenetére
mégsincs még teljesen kész a php configja.. most a mysql-ben hiányol valamit
./configure --prefix=/usr/local/php --with-mysql=/usr/local/bin/mysql --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs
[...]
checking for MySQL support... yes
checking for specified location of the MySQL UNIX socket... no
checking for MySQL UNIX socket location... no
configure: error: Cannot find MySQL header files under /usr/local/bin/mysql.
Note that the MySQL client library is not bundled anymore! -
sanyixXx
senior tag
válasz
emitter #2790 üzenetére
nem, nem arra gondolok
a tábla, amiben az oldal tartalma van, az vet árnyékot
vázolnám:
ott a háttér=kékből átmenet fehérbe
és rá van helyezve egy nagy álló téglalapban az oldal tartalma. és ez a nagy álló téglalap árnyékot vet a kék-fehér átmenetes háttérre. és ugyanezt szeretném én is megoldani valahogyan.
remélem megvan már, hogy mire gondolok
előre is köszi -
Akcept
tag
válasz
emitter #2671 üzenetére
Nah, most a melóhelyemen partizánkodom, nincs sok időm. Amit paramparya linkelt, azon szerintem nincsenek letárolva a kisképek, futás közben hozza létre a php. Ez az egyik út, ebben az a jó, hogy nem kell plusz könyvtárral bajlódni, képtörlésnél odafigyelni, stb..., de lehet, hogy lassabban. Ha nincs extrém terhelés, szerintem megfelel. A másik, de nehezebb megoldani, ha a php feltöltésnél létrehozza a kisképet, és könyvtárba menti. Kódot fejből nem igazán tudom, kipróbálni meg főleg nem, de a fentebb linkelt segítség jó lehet.
Az UW-n van GD, hozhatsz létre teljes jogú könyvtárat is (egyenlőre). Régen nem néztem, de korábban nagyon lassú volt. -
Akcept
tag
válasz
emitter #2668 üzenetére
Ha PHP-vel hozol létre könyvtárat, az nem mindenhol rendelkezik ugyanazokkal a jogosultságokkal, szervere válogatja. Van ahol a safe-módra hivatkozva meg sem engedik a könyvtár létrehozását, pedig fizetős szerver!! Már többször megszívtam, és megfogadtam magamnak, hogy többet nem alkalmazom ezt a módszert. Inkább mindent egy könyvtárba, a fileneveket feltöltésnél átnevezni, a fileneveket SQL-be írni, és a szomszédos mező utalhat arra, hogy hová is tartozik az illető file (pl.: képgalériánál melyik csoport).
Tudom, nem a kérdésedre válaszoltam, de a php a hordozhatóságra teremtett, de ez a része - gondolom a biztonság miatt - mégsem. -
emitter
őstag
válasz
emitter #2660 üzenetére
találtam egy másik tutort is, ez már kicsivel összetettebb, s nem túl meglepő módon ezzel is ugyanazt a hibát adja.. [link]
a max_execution_time 15sec-re van állítva a szerveren, de nem hiszem, h ez a hibás, mert kb 2-3 sec után elhasal a script
lehet, h ki kéne próbálnom vmi más tárhelyen is?? -
emitter
őstag
válasz
emitter #2659 üzenetére
Megnéztem az uw phpinfo()-ját:
gd
GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
a jpg support lehet, h csak olvasást jelentés ezért nem megy az imagejpeg() ??
-
emitter
őstag
válasz
emitter #2655 üzenetére
Egyébként az ultraweben van a cucc, ott elvileg van GD alapból. Meg ha nem lenne, akkor nem is kaphatnék imagejpeg()-hibát, mert ezesetben nem ismerné ezt a fv-t, nem
UW szerint ezek a mdoulok vannak engedélyezve:
PHP információ
PHP modulok: xml tokenizer standard session pcre overload mysql gd dbase ctype calendar bcmath ftp
PHP verzió szám: 4.3.10
Tiltott függvények: highlight_file diskfreespace exec passthru system popen fsockopen pfsockpen show_source getrusage get_current_user set_time_limit getmyuid getmypid dl leak listen chown chmod chgrp realpath ini_set alter_ini tmpfile link shell_exec symlink sleep openlog virtual
Maximális futási idő: 15 másodperc
Operációs rendszer: FreeBSD 5.3 RELEASE -
Benmartin
senior tag
-
faster
nagyúr
válasz
emitter #1870 üzenetére
IE-nél is úgy van, hogy XML-ben megírod a böngészőbe besimuló részt(pl. context-menüben saját opció), majd rákattintva egy JS-script hívódik meg?
Igen, hasonló, csak a context-menü bővítése nem XML-ből történik, hanem a registryben. Azt viszont nem tudom, hogy egy ilyen js-ből hogyan lehet pl. toolbart kezelni, mert a te scriptednek le kell gyártania egy listát a hszekből, és valahogy meg kell jeleítenie ezt. -
faster
nagyúr
válasz
emitter #1867 üzenetére
Én csak egy nagyon-nagyon egyszerű extensiont írtam IE alá, ami jobbgombra a kijelölt szövegrészt URL-ként megnyitotta új ablakban, szóval messze vagyok még attól, hogy egy ilyen összetettebb programot képes legyek elkészíteni.
Mindenesetre az én megoldásomhoz még nem kellett C++ programot csinálni, scriptben is meg lehetett oldani.
-
faster
nagyúr
válasz
emitter #1863 üzenetére
Szerintem erre egy IE vagy FF extensiont kell írni, ami beépül a böngészőbe, monitorozza ennek a cookienak a tartalmát ill. a változásait, kigyűjti a hszeket, és listaszerűen megjeleníti egy saját panelon. Sima böngészőbe letöltött javascript vagy netán szerver oldali PHP kód erre nem képes.
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
válasz
emitter #1860 üzenetére
Igen, a saját gépeden, a saját sütijeidet meg tudod nézni, azzal nincs is semmi baj.
De ha megengednék a böngészőknek is ezt, akkor sok csúnya, illegális dolgot lehetne a sütikkel csinálni, aminek senki sem örülne...
faster nagyúrnak találó neve van, mert mindig ő a gyorsabb
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1759 üzenetére
nemertem a kerdest.
gyakorlatilag vegtelen melysegig tarolhato (ha ugy irtak meg a forum motort, mint minden epelmeju programozo tenne)
gyakorlatilag egy kupacban van benne az osszes forum topic, es egy masik kupacban az osszes hozzaszolas.
minden topicnak, es hozzaszolasnak van 2 fontos tulajdonsaga:
-a szulo topic
-a felhasznalo, aki a tulajdonos
mint ahogy egy konyvtarrendszer epul fel, nem kell, hogy a gyoker konyvtar az osszes alkonyvtarat vegtelen melysegig ismerje, eleg ha a sajat ''gyermekeit'' ismeri, azok pedig szinten a sajatjukat, igy bejarhato az egesz fa-graf.
Tyrael -
-
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1754 üzenetére
lekerdezeshez processzorido memoria kell.
SELECT az egy kereses, szures, kivalasztas, es mint ilyen SOKKAL lassabb, mint egy egyszeru INSERT.
lapletoltes fajlmuvelet(ha a php-s reszet nem szamoljuk), amihez kulon vezerlo van.
max csak savszel lehet keves.
es gondolj bele, hanyan olvassak egyszerre ezt a forumot.
1 sec alatt az az 1 lekerdezes a szervernek szerintem tobbszaz + lekerdezes lenne.
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1752 üzenetére
nemerted
pont az a lenyeg, hogy ne frissitse minden lapletolteskor a listat
mert ezzel kicsit tehermentesiti az adatbazisszervert
van egy adatbazis, benne egy tabla, mondjuk hozzaszolasok neve
benne vannak oszlopok:
hozzaszolas_id user_id(aki irta) topic_id(ahova irta) datum(amikor irta)
es ebbol a tablabol kerdezi le, hogy hol szoltal hozza utoljara
csak egy limitet kellene atirni ebben a lekerdezesben, hogy ne 5 hozzaszolasod adja vissza, hanem 15ot, ugy, hogy azonosak csak egyszer szerepeljenek(distinct) es datum szerint csokkeno sorrendben
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1750 üzenetére
eroforras takarekos.
nem kell minden lapletoltesnel lefuttatni egy adatbazis lekerdezest, hogy xy user hol szolt hozza legutobb, hanem csak mikor ranyomsz a frissites gombra.
akkor lefuttatja a lekerdezest, es belerakja az eredmenyt egy session valtozoba
a jobb szelso doboz meg sessionbol listazza
Tyrael -
paramparya
őstag
-
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1745 üzenetére
te nem fogod tudni megoldani, ugyanis a prohardver.hu altal letrehozott sutihez csak a prohardver.hu fer hozza.
meg aki fizikailag hozzafer a gepedhez.
ezert a php script nem jon szoba.
de mondjuk egy kulon progi, ami a te gepeden futna, es bizonyos idokozonkent megvizsgalna a ph altal letrehozott sutit a gepeden (hogy valtozott-e az utolso vizsgalat ota) es az uj elemeket bepakolna egy masik fajlba.
pl.
maskepp nem nagyon, hacsak a ph keszitoi at nem irjak a kodot.
Tyrael -
emitter
őstag
válasz
emitter #1745 üzenetére
egy lefekvés előtti up!
bár valszeg egyszerűbb megoldás lenne, ha megkérnénk vmelyik PH technikust, hogy integrálja ezt a PH-motorba, mondjuk úgy hogy mi választhassuk ki, hány topikot akarunk a listában fenntartaninem hiszem, h akkora munka lenne.. csak gondolom, nagyon elfoglaltak..
-
Fisha
őstag
válasz
emitter #1494 üzenetére
''minden feladatot meg lehet oldani ezekben a nyelvekben?''
Ez picit buta kerdes. Valoszinuleg mindent meg lehet oldani minden nyelven, csak ekrdes, hogy mennyire kezreallo a dolog. Azert, hogy konstruktiv is legyek egy picit:
php: ha egy szoval kene jellemeznem: szkriptnyelv. Ez mindent el is mond rola. Gyorsan tanulhato, gyorsan lehet benne egyszeru dolgokat fejleszteni, es meg akar bonyoldalmasabbakat is. Azonban nagyobb alkalmazasokhoz, nagyon nagy terhelesekhez, nem biztos, hogy a legmefelelobb. 4-esnek szegenyes az OOP-je, bar azert ha van valakiben affinitas lehet benne szep kodokat irni, de sajna nem annyira jellemzo.
java: egy szoval: oop. Megkovetelei az oop programozasi szemleletet. Persze ettol fuggetlenul ebben is lehet csunya kodokat irni. Nullarol elkezdeni tanulni nehezkes. Minmimum egy stabil oop tudas szukseges hozza. Feleslegesen tulbonyolitottnak tunhet elsore sok minden. Igazo elonyei a nagyobb feladatok munkamegosztasanak feloszthatosagaban, az eles rendszerek skalazhatosagaban, a platformfuggetlensegben, illetve a jvm nyujtotta biztonsagi megvalositasokban rejlenek.
perl: szinten script nyelv. cgi dolgokra ritkabban hasznalatos mint a php, viszont unix rendszereken jo kis scripteket lehet vele irogatni.
jsp: nem egy nyelv, hanem a java platformon beluli egyszerusitett servelet megvalositas. Celja, hogy a designerek is megertsek annyira amennyire nekik kell, es a programozok meg ekozben jol alajuk tudjanak dolgozni. Rosszul hasznalva nagyobb ganyokat lehet benne osszehozni, mint a php-ben, es sajnos nagyon csabito rosszul hasznalni. (egyebkent leteznek a kivaltasara javas eszkozok)
asp, dotnet, szisárp cucccokrol nem tudok nyilatkozni, mivel meg nem hasznaltam oket, de erzesem szerint az asp szkriptesebb (php kozelibb dolog), mig a dotnetes cuccok a java fele huznak.
Nagy kerdes meg, hogy egyaltalan mit szeretnel majd programozni? A kerdeseid alapjan ugy erzem foleg webes dolgokat. Webes teren azert mondhatjuk hogy jelenleg a php es java rug labdaba leginkabb. Http/html dolgokkal mennyire vagy tisztaban? Ha nem annyira, akkor en inkabb a php-t ajanlanam eloszor. Ott ezeket jol meg lehet tanulni. Ha ez megvan es kicsit megbaratkoztal az OOP-vel is, akkor erdemes belevagni a javaba is.
Penzkereseti szempontbol annyi kulonbseg van a ket platform kozott, hogy php programozobol sok van, viszont sokkal tobb olyan munka is akad, amire a php a megfelelobb. Java-t inkabb nagyobb cegek hasznaljak, ahol egyreszt fontosabbak a biztonsagi es teljesitmeny skalazhatosagi dolgok, masreszt szem elott kell tartani azt is, hogy egyszerre akar 10-20 ember dolgozhat ugyanazon a projekten. Tehat szerintem atlagot nezve a java programozok tobbet keresnek, viszont egy jo php programozo, esetleg maganzo, aki sok munkat tud maganak szakitani, nagy penzeket tehet zsebre.
Fisha
u.i.: fuu de hosszu lett...
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
emitter #1491 üzenetére
most az ujitottak valamit, azota gyorsabb
persze igy is lassabb, mint egy ''rendes'' nyelv, de legalabb platformfuggetlen.
szal ugyanaz a forras fut linuxon is, meg winen is, meg mindenhol, ahova fel lehet rakni a java-t.
vannak appletek, meg servletek.
applet kliensen, servlet szerveren fut.
de nem ertek hozza, majd kijavitanak, ha hulyeseget irtam.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
-
-
-
Pitu
aktív tag
egy apró oldalt szeretnék müködtetni, és törölni akarom az adatbázisból azokat a hirdetéseket, amelyek aznap lejárnak. Tehát egyfajta automatikus ''takarítás'' lenne. Nem szeretném, ha minden egyes belépéskor végig futna az adatbázison, hogy rendben vannak e a dátumok, ezért lenne jó ha 1szer futna. A now() fv az aktuális dátum/idő-t adja ugye?
-
Ryu
tag
<!DOCTYPE html PUBLIC ''-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN''
''http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd''>
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<SCRIPT LANGUAGE='JavaScript' TYPE='text/javascript'>
<!--
function check()
{
chboxes = document.getElementsByTagName('input');
butt = document.getElementById('select_all');
if(butt.value == 'Mindent kijelöl')
{
butt.value = 'Kijelölést megszüntet';
for(x=0;x<chboxes.length;x++)
{chboxes[x].checked =true;}
}
else
{
butt.value = 'Mindent kijelöl';
{chboxes[x].checked =false;}
}
}
//-->
</SCRIPT>
</head>
<body>
<form>
<input type='button' onclick='check();' id=''select_all'' value=''Mindent kijelöl''>
<br><br>
<table
<tr><td><input type='checkbox' name='chk[]' value=''ON''></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Ez a tiéd alapján készült, tökéletesen működik...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
na, szóval most így néz ki a fv-em, de csak bejelöl, meg a gomb feliratát változtatja, a kijelölést nem szünteti meg
function check()
{
chboxes = document.getElementsByTagName(''input'');
butt = document.getElementById(''select_all'');
if(butt.value == ''Mindent kijelöl'')
{
butt.value = ''Kijelölést megszüntet'';
{
chboxes[x].checked = ''TRUE'';
}
}
else
{
butt.value = ''Mindent kijelöl'';
{
chboxes[x].checked = ''FALSE'';
}
}
}
nem értem, h hol a hiba
ugye ''TRUE'' meg ''FALSE'' így helyes?
mod: a fv
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
-
Ryu
tag
És nem jó?
Ez feletébb érdekes. Valami nagyon nem stimmel, remélem
document.myForm.select_all.valu='xy';
csak elírás és valójában document.myForm.select_all.value='xy';
szerk.: getElementById-vel is megelehet csinálni:
var e = document.getElementById(''button_name'');
e.value=akarmi;
Ha jól emlékszem ez a formátum...
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Adj a gombnak nevet pl:
<input type=''button'' name=''gomb'' value=''akarmi''>
gomb.value=''akarmi2'';
Így menni kell. del4ever.checked=FALSE; azért nem megy, mert tömbre hivatkozol. Én is próbálkoztam, hogy betudjam jelölni a checkboxokat a fenti módszerrel, ami elvileg helyes:
[link]
de egy idő után elegem lett és php-ban oldottam meg:
<input type=''checkbox'' name=''del4ever[]'' <?php if(feltétel){echo ''CHECKED'';}?>>
(szerk: OnClick=''check();'' így helyes és kell a sorvégre ;)
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Mivel a checkbox nevek egy tömb, így a függvényben is tömb elemeként kell rájuk hivatkozni. Valamint egy ciklusba kell rakni, hogy mindegyik értéke megváltozzon:
echo ''<script>
function check()
{
i=1;
while (i < del4ever.length)
{
if (del4ever.checked)
{
del4ever.checked=FALSE;
select_all.value='Mindent kijelöl';
}
else
{
del4ever.checked=TRUE;
select_all.value='Kijelölést megszüntet';
}
i++;
}
}
</script>'';
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged