- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
cucka
addikt
namost ha adott idokozonkent kuldesz uzenetet, akkor el kell tarolnod az uziket, majd mikor lefut a frissites akkor selectalsz
igen, ezzel tisztában vagyok
viszont ha nem kened vagod az ajaxot, akkor szerintem nem kene talalgatnod, hogy a beszelgetopartnered mennyire, vagy mennyire nem ert hozza.
nem találgatok (egyáltalán, volt valami sértő abban, amiket írtam? szerintem nem, de ha mégis, akkor elnézést..). ha valaki okosabbnak bizonyul nálam, akkor attól igyekszem tanulni, ennyire egyszerű. ajax-al mondjuk úgy, hogy kevés tapasztalatom van, elsősorban php-val foglalkozok.
písz -
cucka
addikt
tudom, hogy az ajax-nál kliens oldalról indul a kapcsolat, és a kliens kérésére a szerver válaszol, fordítva nem működik. ettől aszinkron ugye..
a folyamatos kapcsolat nem rossz ötlet egyébként, de kérdés, hogy sok felhasználó esetén megéri-e sebesség szempontjából? néhány másodpercenként lekérni sok üzenetet vs. minden új üzenetet elküldeni az összes kliensnek.. sok kliens esetén a fölösleges ajax kérések száma szerintem igen alacsony, talán ezért nem elvetendő dolog az.
(comet-nek meg utánanézek, annyira azért nem kenem-vágom az ajaxot, tehát nem árt tanulni egy kicsit)
lynx-el egyébként szerintem fölösleges foglalkozni, aki azt szeretné böngészésre használni, az megérdemli. -
cucka
addikt
szerintem manapsag mar ahol van javascript engedelyezve, ott van java plugin telepitve.
tévedés. manapság a javascript minden egyes böngészőben alapból ott figyel bekapcsolva, gyakorlatilag a júzernek semmi dolga nincs vele, elindítja a böngészőt és működik. java plugin-hez el kell látogatni a java oldalra, le kell tölteni, el kell indítani, fel kell telepíteni, szóval csupa olyan dolog, amit a lúzer júzereknek el kell magyarázni, ezen túl egyáltalán nem biztos, hogy a júzer ezt meg is fogja csinálni..
valószínüleg még nem nagyon foglalkoztál ajax-al. a http kapcsolat pont arra lett kitalálva, hogy http request-eket küldözgessünk amire http response érkezik, és pont ez az, ami ajax-nál történik. ez távolról sem nevezhető folytonos kapcsolatnak. ha java applet-el valósítod meg a chat-et, akkor az is pont ilyen http csomagokat fog küldeni/fogadni, mint amilyeneket ajax-al küldenél. a tcp meg nem tudom, hogy jön ide, az alacsonyabb szint, a http a tcp fölött működik.
irc szerver azért nem tutijó megoldás, mert bár sokat tud, illik nagyon ismerni a lelkivilágát ahhoz, hogy klienst írj hozzá. ehelyett lehet saját szerver cuccost írni szinte bármilyen nyelvben (c++, java, satöbbi), lehet, hogy hamarabb megvan. ezen kívül irc-nél gond lehet a kliens oldalon található tűzfallal is, míg ajax-nál ez a gond nem létezik. -
cucka
addikt
java applet-el az a baj, hogy kell hozzá java, ami nincs minden gépen. a véglény-júzereknek pedig elég nehéz elmagyarázni, hogy töltsenek le egy java-t ha chatelni akarnak. pont ezért jobb megoldás az ajax, mert a javascript a böngészők többségén be van kapcsolva. namost lehet szórakozni ajax-os irc kliens írásával, vagy lehet írni saját chat daemont, mindkettő szép feladat
.
a harmadik megoldás lehet mondjuk egy php-ben írt chat szerver, ami lassú ugyan, de hamar kész van és ha okosan van megírva, akkor alacsony látogatottság esetén (értsd: ~100ember) nem fogja két vállra fektetni a szervert. -
skera
tag
Függvényt eleve nem tudnak letiltani. Igen , getenv. De semmit se ér egy lekérdezés, hogy ha az $_ENV tömb üres. Ez tárolja például a user gépnevét (COMPUTERNAME), vagy processzor típusát, stb. Nekem kb. ez a kettő kellett volna, de ugyebár ezek nem a $_SERVER tömbben tárolódnak. Az $_ENV tömb elemeivel azért sokkal jobban is be lehet határolni/azonosítani egy felhasználót, mint egy IP-vel, ami egy dinamikus IP-vel rendelkező user esetén minden router/modem újraindításkor másmilyen.
Saját szerveremen mindez megjelenik, az extrán nem, ezért is írtam, hogy valaki tudja-e, hogy miért van ez, és ha esetleg érintett, akkor megmondaná-e, hogy milyen ini beállítással lehetne ezt megoldani. -
paramparya
őstag
aki soha nem tanult programozast semilyen szinten, az ne akarjon ingyen kesz megoldast.
Maximálisan egyetértek vele, de ne is irányítsuk szegényt a php.net-re
Adja be a jelentkezésést programtervező informatikus, vagy valami hasonló szakra, vagy okj-sre (bár azzal túl sokat nem ér)
-
QuarK
senior tag
-
Felhasznalo9
tag
-
Hani
aktív tag
mondtam neki, hogy chmod 666 nofene.xls
Erre Ő: Permissions changed on nofene.xls
Erre én : Muhaha! www.gyerünkakkor.ru\ment.php
Erre Ő: Látta az információs sávot?
Erre én: [KATT!!]
Erre Ő: <b>Warning</b>: touch(): Utime failed: Operation not permitted in <b>/disk/raid2/q/-/q-tel/km_.php</b> on line <b>13</b><br />
Asszem, megint nyert..
Szerk:
Khömm...
Viszont ez a csodás szöveg csak abban az excelben jelenik meg, amit lementek a helyi gépre.
Amit a szerverre ment, abban minden teljesen rendben van. Fura..
Mindjárt kipróbálom, hogy az egész könyvtárra 666-ot adok, hátha segít. Ha meg nem, akkor csinálok egy külön linket arra a file-ra a létrehozás után.
De most elmegyek ebédelni.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
jaja, az nagyon gázos téma más munkáját bogarászni.. bár egy idő után a sajátodat is
főleg ha kijössz vmi miatt a lendületből, meg kell szakítani a projektet egy időre, az elég rossz dolog
én is tapasztaltam - ilyenkor csomó idő újra átnézni a kódot, helyrerakni az agyadban, hogy hogyan is működik a dolog nagyvonalakban
---
most kezdek el olvasni egy MS-netakademia által kiadott ASP-sulitremélem hasznos lesz
(annyit kellett nyomtatni, h majdnem kifogyott a patron)
-
Hani
aktív tag
-
Hani
aktív tag
Nem igazán jó, mert maga az adatok változtatása úgy történik, hogy valamelyikünk a két ember közül leül a gép elé, és kitölt egy űrlapot (mondjuk 20 darab TextField-del), az továbbviszi egy második, hasonló lapra, az egy harmadikra, az a következőre, és így tovább, nyolc különböző űrlapon keresztül. Az űrlapok TextField-jei mondják meg, hogy mely sorokon mit is akarunk változtani, törölni, hozzáadni. Ezt a nyolc űrlapot egymás után kitöltöm, és akkor örülök a fejemnek, mert két napig nem kell hozzányúlnom mondjuk (ebben a két napban már felesleges is a mentés, mert csak az űrlapokon keresztül változhatnak). De ha pl. a harmadik lapnál ebénázok valamit, akkor bukta.
Ha van log, akkor vissza tudom tölteni az ahhoz az egy űrlaphoz tartozó régi adatokat, és az űrlap újbóli kitöltésével újra szép az életem. Ha csak mentés van, vissza kell töltenem az egészet, és újra kitölteni az adatlapokat, ami nem egy jó móka.
A rollback és a commit alkalmazása nem tudom, mennyire megoldható - valószínűleg csak a következő használatnál fogom észrevenni, hogy vanalmi nem stimmel, szóval eléggé esélytelen. -
-
emitter
őstag
ezt nem igazán értem - akkor alapvetően kukiban tárolja, azt frissíti minden hozzászólásnál, és a szerveren csak a manuális lista-frissítéskor? akkor a szerver adatbázisa nem is biztos, hogy naprakész, nem?
amúgy meg egy olyat is integrálni lehetne a motorba, hogy minden bejelentkezéskor frissítse a listátvagy automatikusan minden hozzászóláskor...
-
emitter
őstag
sehogy, azért off
Kérdés: Ha szeretnék egy olyan scriptet csinálni, ami a PH!-s ''Itt szóltam hozzá'' listát nagyobb mélységben jegyzi, az szerintetek megoldható? Nagyon kevés sokszor a 6 előzmény, olyan gyorsan pörögnek a témák
Valami olyasmire gondoltam, hogy nyitok egy külön ablakot (fület FF-ban), amibe betöltöm a scriptemet, és ez mondjuk sessionön keresztül figyeli a PH!-s ablakokat/füleket, s ezalapján frissíti a listáját. Aztán ha a scriptlistámon rányomok egy topikra, akkor a legelső PH-session ablakába nyitja meg azt a linket
Nagyon bonyolult lenne? Nem értek sajna még nagyon php-hez, sessionökkel sem volt dolgom, de a referenciából jól tudok dolgozni
Köszi! -
L3zl13
nagyúr
Persze, hogy látja a $_GET-et az includolt fájl, de nézd meg faster példáját.
Nem lehet úgy includeolni fájlként (nem urlként), hogy include('valami.php?valami=4).
A valami változót úgy tudod átadni az include-olt fájlnak, hogy előtte beállítod az értékét egy értékadással.
De ugye a include('valami.php?valami=4)egy GET-es értékátadás akart lenni, ami ha működött volna, akkor lehetett volna $_GET['valami'-ből kiolvasni az értéket, ami persze a faster által említett módszernál már nem működik.
Ezt csak amiatt jegyeztem meg, hogy ha valaki egy már működő oldalt akarna include-dal bepakolni egy másik fájlba. -
faster
nagyúr
Leginkább az a hátrányuk, hogy lassítják az INSERT.., UPDATE, DELETE műveletek végrehajtását, ez weben annyira nem lényeges, mert weboldalnál tipikusan 2-3 nagyságrenddel több select van egy általános adattáblánál. Kivételek ez alól a letöltésszámláló-, és egyéb loggoló adatáblák.
-
Hani
aktív tag
Megtörtént, megy is most minden szépen, úgyhogy köszönöm is mindenkinek a hathatós segítséget.
Épp egy másik problémán töröm a fejem, történetesen azon, hogy van-e php-ben a szövegdobozokon onchange event. Olyan trükkös dolgot szeretnék csinálni, hogy egy legördülőmenüből kelljen adatot választani, de segítségképpen ha lenyom egy betűt, az azzal kezdődő értékekhez ugorjon. És hogy még szebb legyen az élet: ha lenyom egy újabb betűt, az először lenyomott betű + a másodszor lenyomott betűvel, mint 1. és 2. karakterrel kezdődő értékekhez ugorjon. Delphiben csináltam ilyet, ott igen látványos volt - de a Delphi után a PHP-ben nagyon el vagyok tévedve. -
Hani
aktív tag
-
paramparya
őstag
SET CHARACTER SET is similar to SET NAMES but sets the connection character set and collation to be those of the default database
És akkor már SET CHARACTER SET 'utf-8', ha már az kell neki...
Az utolsó mondat szerintem értelmetlen, legalábbis a ''rucsokkent te nem a'' részt nem nagyon értem... -
faster
nagyúr
Az osztály csak egy sablon. Leírja azt, hogyha te létrehozol egy objektumot a new operátorral, annak milyen adatmezői lesznek, és milyen műveleteket lehet végrehajtani ezeken, ezek az objektum tagfüggvényei. A konstruktor az a tagfüggvény, ami az objektum létrehozásakor hajtódik végre, feladata az objektum kezdőállapotának létrehozása. A destruktor is speciális tagfüggvény, amely akkor lép működésbe, ha az objektumot a program megszünteti, pl. adatbázis kapcsolat lezárása, vagy egyéb takarító funkciók.
-
Fisha
őstag
Tudtommal van c++, object pascal es java is. Az anyag kb ugyanaz, csak a szemlelteto peldak masok. Mondjuk anyagban is lehet elteres, ugyebar c-ben a tobbszoros oroklodes, mig javaban az interfacek bemutatasa.
Interface ugy tudom van az 5-os phpben is, tobbszoros oroklodesrol ugy tudom, hogy nincs. -
Lortech
addikt
A szerző odaírhatott volna egy dátumot a cikkéhez. Mert a java (nyelv) fejlesztők sem a töküket vakargatják azért. Sok gyermekbetegségét kinőtte az idők folyamán, és nem igazán lehet egy ilyen témáról örökérvényű cikket írni. A főcímmel problémáim vannak, mert a két nyelvet (java, c++) hasonlítja össze, pedig az nem egyenlő feltétlenül a megvalósításaival. Egy .net c++ köztes kód sem lehet olyan gyors, mint egy virtuális futtatórendszer közbeiktatása nélkül futó natív c++ kód. Nyilván nem azt akartam mondani, hogy milyen überbrutál jó és gyors a java (akkor én is azt használnám), hanem hogy összevehethető a többi mai nyelvvel, és a régi szemlélet, hogy java=szar lassú, nem hatékony program, már idejétmúlt. Természetéből és technikájából fakadóan sosem lesz gyorsabb az a Java, amiről beszélünk, mint egy közvetlen bináris kód, de azzal nem értek egyet, hogy nagyságrendileg azonos sebességet nem lehet (majd) elérni vele.
No de ez itt a php topik.. -
Finwe
őstag
Hello!
Írtrad, hogy easyPHP-t használsz, gondoltam azt is megpróbálom.
Föltelepítettem, most fut az apache és a mysql és a php is, mert megtaláltam hol írja ki.
Bemásoltam az ithoni oldalam a www könyvtárba és megnéztem, hogy a php tartalmú kiírások látszanak-e, de nem!
Csak ez látszik:<?php
if ($kifejezes) {
?>
<strong>Ez igaz.</strong>
<?php
} else {
?>
<strong>Ez hamis.</strong>
<?php
}
?>
Más semmi. Ha nem futna a php akkor nem kéne látnom minden amit beírtam?
Mint mikor az asp-vel próbálkoztam, ezt láttam: <% response.write(''Muködik az apache server'') %> -
-
Finwe
őstag
Köszi
Az apache-asp oldalt ismerem de mikor próbáltam az sem működött és inkább másba kezdtem (most biztosan menne de elegem van a telepítéséből)
Viszont a php működik!
Csak éppen azt csinálja, hogy a példa szerint ezt beírom: <?php echo '<p>Hello World</p>'; ?> akkor a böngészőben ez látszik: Hello World'; ?>. Gyakorlatilag a hello world után ha nem írok semmit akkor tátszik az aminek kell de íg nincs lezárva a parancs! :S -
Finwe
őstag
Hát, eredetileg asp kellene nekem de nem működik
Az appserv-el kezdtem és láttam, hogy fut a dolog de a localhoston nem változott az asp kód.
Aztán felraktam egy rendes apache-ot és a hozzávaló asp modult de a kód még mindig nem változott.
Ezt csináltam asszem 1 teljes napon át és kipróbáltam mindent (asp-re törekedtem) de egyik sem hozott eredményt.
Most a cikk szerint telepítettem az apache szervert (ebben nincs válotozás) és úgy döntöttem, hogy akkor a php-t teszem föl mert ha az megy, pont olyan jó mint az asp.
Egyébként órára kell:[link] -
Finwe
őstag
Mindjárt újraindítok és kiderül mennyire voltem ügyes;
viszont elötte lenne 1 kérdésem: Ismét érdemes a környezeti változó beállításának lehetőségét választani a php.ini elérhetőségének megadására, ahelyett, hogy máshova helyeznénk az ini állományt. Egy új PHPRC nevű változót állítsunk be a fentebb már ismertetett módon a PHP könyvtárára. NTFS fájlrendszer esetén ellenőrizzük, hogy a webkiszolgálónak legyen olvasási joga a php.ini állományra
Ez azt jelenti, hogy apol elszúrtam a path változót ott létrehozot 1 PHPRC nevű új változót és megadom neki a php könytáram elérési útját? -
kamikaze boci
őstag
A csere nem jó megoldás, több ilyen oldal is lehet, és nem lenne jó ötlet XY oldalára linkelni Z képeit.
Paramparya:
Ez tkp. jó lenne, csak az a gond vele, hogy kiszedi az olyan linkeket is, amik nem kép mögött vannak, kitakarítana egy csomó szöveget is. Ennek nincs meg nálam a logikája, csak olyan hrefet szűrni, ami kép mögött van, vagy csak képet.
[Szerkesztve] -
-
paramparya
őstag
Ennek nem sok köze van ahhoz, amit írtam... Én nem linkeket akarok kirakni, hanem egy egész oldal, elég bő, és folyamatosan változó tartalommal. Lesznek majd az oldalon linkek is, az lesz a legutolsó, bár én kategorizálni szoktam, lásd. egy nagyon régi munkám: http://betann.uw.hu -> Linkek.
Nalátod, nekem meg van egy index.php, és mindegyiknek saját fájlja, de csak annyi van benne, amennyi az ő része, a többi (html headers, menu, footer, egyebek, funkciók, stíluslapok) meg ott, ahol a helyük van
[Szerkesztve] -
-
oO7
őstag
A neve a műveletnek angolul skew... legalább is a photoshop-ban így van, ill találtam google-n vmi kisprogramot ami szintén skew néven csinálta ezt a térben való elforgatást... Amúgy elképzelhető hogy nem térbeli elforgatásnak kellene felfogni, hanem pl a kép sarkainak különleges elhelyezése... Photoshop-ban sem térben forgattam be a képet hanem a sarkait húzogattam a tok sarkaihoz és hát ezután meg egészen térhatást kelt a borító elhelyezkedése
-
nofreenick
aktív tag
huhh... hát ami azt illeti nem sok mindent értettem abból amit írtál... de ez már az én szegénységi bizonyítványom
szóval asszem jegelem ezt a témát... ez nem az alap szint, nem itt kéne elkezdenem a php-t.
új 5let:
nem tudtok ajánlani olyan ''message box''-ot (nem tom mi a neve) ami ilyen kis üzenőfal és csak az oldal szélén 1 keskeny sávot foglal el? olyasmi kéne, amit csak 1xűen bele lehet hegeszteni a html kódba... -
iwu
addikt
pill, most kinyírtam mindent
mióta beírtam a jelszót a bármely userhez, senki se ki-se be-se nyő...
de saccra fejből...ugye privileg menü
ott a userek listája:
bármely
root
root
a második oszlopban pedig
%
%
localhost
ugye volt a jelszóval védett igen/nem...ott sorrendben nem, igen,igen volt...mikor a bmely nevü usert átírtam jelszavasra, megdöglött az egész
jah, ha a mysqladmint elindíton, nem lát adtabázist.
Faster: azt a shell-t hogyan tudom elővarázsolni???
thx! -
paramparya
őstag
Hát, így jobban belegondolva, tényleg egy olyan content-type lenne az igazi, hogy mindenképp' lementse inkább első körben, szóval automatikusan ne nyissa meg, mert a gitártanárom honlapja lesz, letöltető segédanyagokkal (kotta pdf-ben, vagy gp5, gp4 formában), feljátszott téma wav-ban, kb. ennyi) Szóval vissza kéne csak simán adni header-ben a méretet, a filenevet (mert az csak olyan néven lesz eltárolva, ami az id-je az adatbázisban: 1,2,3 , stb.), és egy content type-ot, ami arra hivatott, hogy felugorjon egy ablak, hogy jött egy file, mit akarsz csinálni? ment, megnyit, mégse'...
-
paramparya
őstag
Hát, csak vmi php scripttel kéne visszaadogatni őket: [link]
Ilyesmi módon...
Bár én nem ragaszkodok hozzá, hogy content type mindig be legyen tökéletesen állítva, pl. a gp5-höz sztem nincs mime type (guitar pro 5 kotta), jó lenne vmi 'univerzális', amit megadok neki, és bármilyenre jó...
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Bestbuy játékok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest