- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
szicsu
őstag
Köszönöm a kijavítást.
Ha már úgy is itt vagy, akkor kérdezek egyet:
Lenne egy külső árlista, aminek a tartalmát szereteném összehasonlítani a saját árlistával.
Az első nagy kond, hogy az egyes termékek megnevezése nem ugyan (egy két szó +-) az és nincs semilyen egyedi azonosítója a külső árlistában szereplő termékeknek.
Most azon ütyködöm, valahogy azonosítani tuddjam a kölső terméket a milyenkkel.
Te milyen módon oldanád meg? -
paramparya
őstag
De azt szeretném, hogy fájlból olvasáskor így kerüljön a tömbbe
$file = fopen($this->_filename, ''r'');
while($sor = fgets($file))
{
array_push($this->_sorok, $sor);
}
Így viszont kalapos nagy z lesz belőle, és akár azt az egy karaktert cserélhetném is, de előfordulhat, hogy akkor másokkal is baj lehet, ezért gondoltam, hogy nincs-e olyan függvény, vagy valamelyiknek olyan paramétere, ami ezt rendberakná... -
sanyixXx
senior tag
na nem kell leharapni a fejem...egyikőtöknek sem.
az a helyzet, hogy egyszerűen még nem volt eddig a tanulmányaimban if meg echo. mondhatjátok, hogy alap dolgok, de attól nekem még nem fog megjelenni a 2. fejezet végén, hogy bocs ez kimaradt.
nem lehet ezek nélkül megoldani és kész, mondjátok ezt. ez esetben utána nézek ezeknek.
köszönöm a segítséget
mod: höhö...pont a köv. fejezetben van az if
vajpn miért kellett volna ezt az előző fejezet végén tudnom?
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Szakirányú tanulmányok nélkül soha, vagy nagyon nehezen (majd valamikor 5 év kiforrási idő után) fogja átlátni igazán, addig meg csak növekednek az itt megoldást várók, és maradnak/csökkennek a megoldást adni tudók 'seregei'...
Bár ez annyira nem vészes, komoly konkurenciát nem fog jelenteni, mert komolyabb programozó nem a szomszéd pistike honlapjának elkészítésével akarja a kenyerét keresni..
Nagyon bejöhet neked az a bocifej, már egy ideje lehetne saját avatarod
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Teljesen jogos az észrevétel, de ezt egy olyan, akinek ez volt sztem az első hsz-je ide, az nem tudja, és ennyiért kedve sincs megtanulni még alapszinten sem egy nyelvet, sőt, a sessionkezelés nem is alapszintű php. Ráértem, kb 20 soros a kód, pár percbe tellett csak megírni.
-
faster
nagyúr
login.php:
<?
header(''Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate'');
header(''Content-Type: text/html; charset=iso8859-2'');
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC ''-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN''>
<html>
<head>
<title>Belépés</title>
<style>
* {
font:12px verdana;
}
.r {
color: red;
}
.s {
font-weight: bold;
}
</style>
</head>
<body>
<?if($_GET[''l''] == 1) echo ''<span class='r'>Helytelen név vagy jelszó!</span><br><br>'';?>
<span class=''s''>Belépés az adminisztrációs felületre:</span><br>
<form action=''auth.php''>
<input type=''hidden'' name=''login'' value=''login''>
<table>
<tr>
<td>Felhasználónév:</td><td><input type=''text'' size=''20'' name=''username'' value=''<?=$_REQUEST[''n'']?>'' style=''width: 150px''></td>
</tr>
<tr>
<td>Jelszó:</td><td><input type=''password'' size=''20'' name=''pass'' style=''width: 150px''></td>
</tr>
<tr>
<td colspan=''2''><input type=''submit'' value=''Belépés''></td>
</tr>
</table>
</form>
<script type=''text/javascript''>
<!--
document.forms[0].username.focus();
//-->
</script>
</body>
</html>
logout.php:
<?
session_start();
$_SESSION['auth'] = false;
header(''location:login.php'');
?> -
faster
nagyúr
Ja, hogy hibakezelésre...
Leírom a legegyszerűbb módszeremet:
Van egy sql_query függvényem.
function sql_query($query) {
$res = mysql_query($query);
if(mysql_errno()) error_report($query.''<br><b>''.mysql_error().''</b>'');
return $res;
}
És van egy error_report:
function error_report($str) {
$error_report = ''Error report from host:(''.$_SERVER[''HTTP_HOST''].''), script: ''.$_SERVER[''SCRIPT_NAME''].''\r\n\r\n'';
$error_report .= $str;
if(TEST_STATUS) print($str.''<br>'');
else mail(DEV_EMAIL,''Error report'',$str);
}
Ha a program elején, tipikusan egy ''config.php''-ban be van állítva, hogy
define(TEST_STATUS,true);
Akkor az error_report minden hibát a weboldalra ír ki. Ha viszont false-ra, akkor elküldi emailben a DEV_EMAIL-re, amit szintén define-nal állítok be. Tesztelés alatt kiíratom a hibát, éles site-oknál pedig a saját email címemre küldetem el a mysql (és egyéb) hibaüzeneteket.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Okés.
Akkor viszont most ezen felbuzdúlva kipróbáltam és egy valamit nem értek. Ha natúr lefuttatom ezt a query-t, akkor frankón visszaadja, hogy 1 (és ennyinek is kell lennie).
Azonban, ha a php-val futtatom le majd kiiratom, akkor meg már ezt köpi: Resource id #18
Natúr sql: select sql_cache count(*) from users where ban='0'
PHP alól:
$allmember = @mysql_query(''select sql_cache count(*) from `users` where `ban`='0'''); -
QuarK
senior tag
Továbbra se jó. Egyelőre csak úgy működik, hogy létrehozom magam, és a Biztonság fülön a Internet Vendég fióknak megadom a jogokat. De, létrehozni nem engedi. A php tulajdonságainál meg pipa be Olvasás és Írás mellett (Parancsfájlforrás elérése kikapcsolva, de gondolom ettől nem függ)
Vagy, még azt lehetne, hogy a Névtelen hozzáférés engedélyezésénél a Rendszergazdát adom meg?
Igen, úgy jó... Csak ezzel remélem nem hoztam létre egy jó kis biztonsági rést; mondjuk a kolin kívül senki nem tud bejönni, minden port zárva.
[Szerkesztve] -
skera
tag
Mondtam, hogy aki notepadozik, az pro? Tudtommal nem. Nem kell kiforgatni a szavaimat.
* Számomra a notepad az egyszerűséget és a könnyen kezelhetőséget testesíti meg és nem hobbiprogramozásra használom. Valamint itt szinte mindenki win alól pötyög, így nyílvánvaló, hogy nem vi-t meg Kwrite-ot fogok említgetni...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
IE-nél is úgy van mint FF-nél, hogy XML-ben megírod a böngészőbe besimuló részt(pl. context-menüben saját opció), majd rákattintva egy JS-script hívódik meg?
Gondolom ha már megírtam FF-re, nem lesz nehéz átrakni IE-re
mod: szóval akkor a saját gépemen futó scripttel tudom olvasni a ph által elhelyezett cookiet? vagy fájlként keressem meg és bogarásszam ki a megfelelő tartalmat?
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
meg lehetne azt is csinalni, hogy valtoztatasnal ne felulird a regit, hanem beszurj egy uj sort.
es az azonos sorok kozul(persze elsodleges kulcs egyedi) mindig a legfrissebb (datum szerint utolso) lenne az aktualis
elkursz valamit, akkor torlod az uccso sort, es kesz.
Tyrael -
vzsolo2225
tag
Tyrael: Akkor viszont nem értem, hogy miért rossz az én megoldásom, mert a Locationos megoldást leszámítva nálam is így működik a rendszer! Ha figyelmesebben elolvassátok a fenti irományomat (vagy én írom le pontosabban... nemtom
), akkor ti is láthatjátok, hogy nálam is így van az egész megoldva! ''1. számú lap''=index.php, ''2. számú lap''=belepes.php...
Faster: Köszi, nem muszály fáradnod miattam, bár ha nem nagy megterhelés számodra és nagyon unatkozol, megdobhatsz vele!
Jah, és köszi mindenkinek a válaszát! -
Fisha
őstag
Java utikalauz a cime. Eleg pilotavizsgas mindket konyv, akinek nincs oop tapasztalata, meg komyoly programozasi tudasa, az ne ezekkel kezdje, hanem valami 0-rol indulossal.
Sajna ajanlani nem tudok, mert en is a kekbol tanultam.
A zold egyebkent elvileg az enterprise dolgokat targyalja, marhara nem kozertheto formaban..
Amugy van java topic is, tessek latogatni! -
-
oO7
őstag
-
Fisha
őstag
Annyi jutott meg eszembe, hogy ez a dbconnection-os pelda nem a legjobb igy elsore neked, mivel a dbconnection osztalynak tipikusan egyetlen peldanya letezik (vagy akar egyse, de ezt most hagyjuk
). Szoval szemleletesebb lenne mondjuk az adatbazisbol kinyert adatokhoz csinalni egy passzolo osztalyt, es a select altal visszadott adatok alapjan jo sokat peldanyositani belole, aztan meg mindefelet csinalni veluk.
-
vakondka
őstag
Akkor lenne még egy kérdésem:
Ha egy oldalon többször akarom használni az osztályt, illetve tagfüggvényét,
(mondjuk 4 különböző lekérdezést szeretnék végezni, feldolgozni, kiírni),
akkor mindegyik előtt újra létre kell hozni az objektumot a new utasítással,
vagy egyszer elég a kód elején ?
Mégegyszer köszönöm türelmedet és a válaszokat
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
-
vakondka
őstag
Őszintén ? semmit...
egyébként a php az megy, függvényeket is írtam nem egyet a weboldalakhoz amit készítettem, de nagyon érdekel az OOP-ben rejlő lehetőségek kihasználása és
most ott tartok, hogy nem tudom, hogy kezdjek hozzá...
...a fekete PHP könyvet érdemes megvenni e célból ?
[Szerkesztve] -
iwu
addikt
igen, meg van a file, csak kb 8-10 rendszer fut, és mindegyikben át kell néznem...amikor átírtam az egyik modult, besírt a következőre, az meg a 3.ra...ergó nem mindig csak egy helyen tárolta a loginokat
az a baj, hogy qrwa régen tanultam phpül...bár ez inkább babramunka lesz, vadidegen rendszernél...
thx!
ÜdW! -
-
-
Benmartin
senior tag
rosszul mondtam. azt kellene hogy van 3 táblám 3 különböző adatot akorok beszúrni.
sql=''INSERT INTO valami values ('$valami')'';
sql2=''INSERT INTO valami2 values ('$valami2')'';
mysql_queirnek hogy kell megadni hogy két sql is van. vagy ha egybe teszem akkor sem jó pl így.
sql=''INSERT INTO valami values ('$valami')
INSERT INTO valami2 values ('$valami2')'';
de ígysem megy.
hogy kellene?
köszi. -
paramparya
őstag
Kicsit már offolunk
Ha már PHP-s topicban vagyunk: PHP-ben el lehet hagyni, lásd. a tapasztalatokat
De próbálj c#-ban (ami azért elég tisztán oop-s nyelv)
If you don't specify any constructors at all, a default constructor is provided by the compiler. This default constructor is a parameterless constructor with no body, which calls the parameterless constructor of the base class
[link] -
hz hefti
tag
nah erre ezt
SELECT * FROM dcfasz ORDER BY id DESC LIMIT 0,
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in G:\appserv\www\dcfasz\full.php on line 62
62. while ($tabla = mysql_fetch_array($ker))
tabanev. ha latnad a tobbit... -
paramparya
őstag
Hmm..
Kaptam egy melóajánlatot, php+mysql, és mondanom kéne rá valamit, hogy kb. mennyi idő lenne a végrehajtása...
Mivel még melóban ilyeneket nem csináltam, csak itthon ilyen-olyan célokból, hogy így sosem számoltam még, hogy egy-egy ilyen részfeladatra mennyi időt kéne tisztán ráfordítani.
Ha küldök priviben egy cuccot (leírás, hogy mit kéne), tudnál egy megközelítőleges infót adni, hogy mit kéne mondjak? (ne legyen túl sok, túl kevés)
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Bittorrent topik
- The First Berserker: Khazan
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged