Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
sikerült megoldnai, kaptam egy kis helpet
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
van egy változom az értéke mindig szám. pl: 3425. Namármost hogyan tudnám azt kiokoskodni h minden szám elé beszurjon egy szóközt például? tehát ha
$_szam =''3425''; böl hogyan tudok
$_szam ='' 3 4 2 5''; -t csinálni? -
Hujikolp
őstag
-
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3370 üzenetére
Köszönöm, nagyon jól megy..
-
Hujikolp
őstag
mysql-ben vannak cuccok amiket kiiratok. namármost megakartam volna egy picit bolondítani h minden 2. sornak a háttere más színü legye. namármost a kiiratást mysql-böl van, tehát ciklussal megy. de a cikluson belül a 2 szinü háttér miatt megdupláztam az egész kiiratóst. de így a tartalám is készszer kerül kiirásra, egyszer világos háttérrel, majd sötét háttérrel. és ez egymást váltogatja. tehát 1 letöltés 2 irodik ki, mind a 2 tipusu háttérrel. hogyan tudnám kijavítani h a ne duplázza a letöltéseket, de a háttér minden 2. nál megáltozzon?
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3363 üzenetére
??
egy picit bövebben?
[Szerkesztve]
Köszönet!!
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
van egy változó, az értéke integer (egész szám). hogyan tudom meg ennek a változóban rejlö számoknak az egyes helyiértéken szereplö számot? tehát a legutolsó számot szeretném megkapni. hogyan tudnám megkapni?
-
Hujikolp
őstag
ekkora bakit, nemhiszem el
uigylátszik nagyon este van, sorry, ha hiszed ha nem nemértettem h mi a gondja, az volt bennem h matekban a számologépen ugye ÷ ilyen és most meg összetévesztettem a % -al, jólvan, tévedni emberi dolog...
tanulség: fájos fejjel nemszabad php-zni
kösz a helpet! -
Hujikolp
őstag
egy pici kis szösz nem akar nekem menni
<?php
$ki_tudja_milyen_tipusu = 6.14;
settype( $ki_tudja_milyen_tipusu, ''integer'' );
print gettype( $ki_tudja_milyen_tipusu ); // integer
print '' - $ki_tudja_milyen_tipusu<br>''; // 3
$hhh = $ki_tudja_milyen_tipusu % 3;
print ''$hhh jaja'';
?>
ez ezt dobja:
integer - 6
0 jaja
namármost az osztás nekem miért nem hajlandó elvégezni? probálkoztam zárojelekkel meg mindenhogy, de nemakar semmi lenni. mindig 0-őt dob.help!
-
Hujikolp
őstag
Egy esti
up Flashback barátuinknak, és jelentem elkészült a letoltesek motorom. igaz kézzel kel néhány dolgot majd beállítanom, de sebaj a lényeg h nagy jó lett
[link] ott az scm tipusut érdemes áttanulmányozni...
köszönet mindenkinek!!! -
Hujikolp
őstag
egybe lehet vonni 2 switch-et?
-
Hujikolp
őstag
ott a pont! neked volt igazad! beletelt egy kis idöbe de rájöttem h mit irtál, a mysql ben egybül pár sort átirtam h azokat számolja ha szám lesz, és tényleg, ha ujból meghívom akkor átirja mert ott van az a swics. az alakítja át számokká és utána azt keresi. ezt valahogy átlehet ugorni? én is gondolkodom most, most h tudjuk mi a hiba, NEKED KÖSZÖNHETÖEN így már a fél mgoldás is megvan. hiszen ismerjük a problemet.
na elvileg akkor jó lesz h a fügvény végében visszalakítom a változót arra a formályába ahogy oda jött. és akkor ujra letud futni a fügvény. nagyon köszönöm még 1*
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3270 üzenetére
csak akkor kerül eslse ágba ha módósította. és miért pont 100? azt majd még fogom módósítani, azt csak beirtam. lesz majd több letöltés is. akkor átkell írnom 100 felülre. egyenlöre legyen kész jól, utána majd meglesz elvileg ugy csinálva h mindegy h mennyi letöltés van, ugy is helyes lesz. akkor while kell meg minden egyéb... az még egy kicsit arréb van. és
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3265 üzenetére
oks. elöször is megvizsgálja a php az urlt. ha simán kérnénk le a php-t akkor több hibát is dobna. ezért kell mögé a változók. az elsö pár sor ezt vizsgálja van-e ha nincs akkor átirányít.
function limites()
megvizsgálja az urlben kapott $mennyi változót. ha az értéke 0, 10, 20 ... 100 akkor nemcsinál vele semmit. ha viszont nem annyi az értéke, tehát valaki az urlben módósította, akkor azt átirja helyesra és elküldi a helyes lapra. ez azért kell h nelehessen visszaélni. mindehy mit ir be a változónak, korrigálja azt.
function tipus2()
ugyan ez, csak ez egy másik változót vizsgál meg.
a következö néhány sor listázza ki a dolgokat a mysqlböl...
function tipus()
errül annyit kell tudni h a mysql-ben található tipusok közül lehet kiválasztani h melyiket akarjuk kiiratni éppen. emelett mindig selected lesz az az elem amelyiket épp kiválasztjuk.
function lapozo()
na, ez a leghoszzabb az egészbe. az elején van egy mysql parancs ami megszámolja azokt a sorokat amelyekben megtalálható az éppen kiválasztott tipus. utána ennél is ellenörzi h jó-e a szám, ha nem pl valaki módósította akkor korigálja.
utna kilistázza a megfelelö mennyiségü optiont az if-ek segítségével.
function merete($fm)
megnézi a méretét és aszerint adja vissza
include(''fent0.php'');
egyszerü kis html stilusa van csak, semmi php nincsen benne. csak a neve az.késöbb fog tartalmazni php-t
most jön az a kettö fügvény:
lapozo();
tipus();
mind2 jól lefut. de a lapozo() fügi csak 1* hajlandó a másik akármennyiszer lefuttatható
echo $html_letoltesek;
kiirja a mysql által adott adatokat.
majd megint jönne a két fügvény, és még egy inculde ami szintén csak a stilus-t tartalmazza, php abban sincs.
ha egyéb kérdésed van, csak bátran. és kösz! remélem tudod h miért nem csak 1* akarja kilistézni azt a cudar lapozo() fügvényt. -
Hujikolp
őstag
válasz
Hujikolp #3263 üzenetére
amnnyit még hozzátennék h a forrás legalján található a fügvények kiirása, és nem azzal izálni engem h miért nem használom a ciklusokat! majd annak is eljön az ideje, eyenlöre örülök neki h ennyit sikerült megcsinálnom. így legalább teljesen átlátok mindent és tudom h mi mit csinál. köszönöm
-
Hujikolp
őstag
van egy érdekes problémám. van 2 function-om: lapozo() és tipus(). nomármost a lapozo() fügvényt egyetlen egyszer hajlandó kiirni nekem. ellenben a tipus() fügvénnyel. a tipus() fügvényt ahova teszem, ott mindig lefut, és egyszerre többször is. Ez de a lapozo() fügvényt miért csak egyszer hajlandó kiirni? annyit kell még tudni a lapozo() fügvényemröl h tartalmaz mysql lekérést. emiatt nem hajlandó többször kiirni? bár ezt nemhinném mert halovány emlékeim arra buzdítanak h ez nemlehet problem mert régebben mintha jó lett volna
tipp?
-
Hujikolp
őstag
válasz
Hujikolp #3251 üzenetére
megoldottam
viszont ha már ittvagyok, akkor kérdezek egy másikat.
van-e olyan fügvény aminek adok adatokat. és megvizsgálja h egy adott változóra igaz-e. ha egyik feltételnek sem felel meg a változó értéke, akkor módósítja a változó értékét. ilyenre lenne szükségem, vagy esetleg ötletre h hogyan valósítsam meg, vagy h milyen néven keresek.
[Szerkesztve]
mind1 ,ezt is megoldottam egy csunya if módszerrel elvileg.
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3242 üzenetére
vagyok extán is
csak nemtudom h ha az uw-s lapról átírányítom a lapomat az extrára akkor nemlesz semmi gond?
ha esetleg valaki tud segíteni: [link] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #3230 üzenetére
200 mb tárhely, 20 mb mysql, maxigényelhetö, 500 mb tárhely, és 40 mb mysql.
-
Hujikolp
őstag
haver bejelentkezett, és segített
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
- Punky - #3216 üzenetére
nézd meg az extra.hu-t is, hátha az neked bejön, az h az uw-n idötőllépési hibát dob a php-ra 2 eset lehet:
1.: éppen terhelve van a szerver és most nemakarja futtatni a legegyszerübbeket sem.
1: ekkor várni kell vele egy kis idöt, késöbb visszamenni megint lefuttatni h jó-e
2.:a script hibásan van megirva, (pl végtelen ciklus)
2: erre nemannyira tippelek mert mondtad h ugyanaz a script máshol jól megy.
én ennyit tudok hozzátenni, remélem tudsz valami hasznosat csemegézni belőle -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3215 üzenetére
végülis nem ezzel a módszerrel hanem máshogy de SIKERÜLT megoldanom ezt a lapváltásos selected-es cuccot, mostmár megy, még egy kicsit kell szépíteni a forráson, de az már csak gyerekjáték!
kösz mindenkinek!! -
Hujikolp
őstag
üdv!
van egy olyan scriptem ami kilistázza a mysql táblában lévö letöltéseket. jól megy.
szeretném fejleszteni, egy ideig el is jutottam. azt megcsináltam h optionból kilehessen választani h mennyit letöltést mutasson. ámbár azt már nemsikerült h a kiválasztott option a lap betöltésekor is kiválasztódva maradjon. mindig visszaugrik alapba. tudom ezt meglehetne csinálni selected=''selected'' -el de nemtudom h hova irja.
képzeljétek el a prohardvert h minden hsz 1-1 letöltési lehetöség. A beállítás NÖVEKVÖ és 10 letöltést ad minden lapon.
van összesen 105 darab letöltés. Az option kilistázza neked:
<option ... >1-10</option>
<option ... >11-20</option>
<option ... >21-30</option>
<option ... >31-40</option>
<option ... >41-50</option>
<option ... >51-60</option>
<option ... >61-70</option>
<option ... >71-80</option>
<option ... >81-90</option>
<option ... >91-105</option>
mivel növekvö tenát az 1-10 lesz neked kiválasztva alapértelmezés szerint.
de te a 31-40 ig lapont akarod behozni. rákattintasz az optionra. behozza neked a lapot. eddig én is megtudom csinálni. nomármost, kiválasztottam, és betölti az oldalt, de az optionban ugyanugy az 1-10 maradt kiválasztva az <option>-ban, miközben te a 31-40ig letöltéseket nézed. kapisgáljátok h mit szeretnék? ha kiválasztom, h a 31-40-t listázza ki, akkor selected llegyen az az option és ha betölti a lapot akkor má nem a 1-10-ig legyen az optionban kiválasztva, hanem a kiválasztott, kilistázott 31-40-ig legyen az optionban kiválasztva.
tehát mindig azt az option lenne selected=''selected'' amelyik éppen ki van listázva.
remélem ne túl bonyolúltan írtam le, remélem valaki tud nekem segíteni. elég rég óta töröm az agyam h hogyan lehetne megoldani de megoldást még nemtaláltam -
Hujikolp
őstag
igaz nem php-s probléma de szerintem ugyanaz a menete, ha nem akkor csak ugy gondoltam:
lehet-e olyat h ha nincsen érték adva egy változónak akkor ennyi meg ennyi az értéke? ha meg van értéke akkor a megadott érték legyen? igazábol ez js-ben kéne, de szerintem ugyanolyan a menete mint a js-nek. vagy nem? -
Hujikolp
őstag
érdekes, én most küldtem egy html levelet és raktam bele különféle html tagot, de rendesen megjelenítette. ja gmailra küldtem egy kreált uw lapról.
bár igaz h a szövegnek pirosnak kellett lennie nem zöldnek, de az már más...
nemtudom h neked miért nem ment. a haverom készítette az ő php scriptje, megkérdem töle h odaadhatom-e. -
Hujikolp
őstag
a mappákat hogyan tudom kilistázni? de csak a mappákat.
-
Hujikolp
őstag
válasz
BosziKedvese #3000 üzenetére
PHP: Personal Home Page
internetes oldalaknál használják és egy cseppet sincs köze a kérdésedhez a php-nek. ezért csodálkozott b14
amugy még a windózt eltudod érni? vagy még azt is ''elfelejtette''? -
Hujikolp
őstag
Mesterek! Nemtudom h milehet a hiba, ennyit ir ki csak: Nem lehet kiválasztani a sort: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1. és kész. itt van a forrás: [link] a felső részben található a kód. és a php aljára helyeztem azt a részt amit én raktam hozzá. ha hozzáteszem a cuccom akkor nemmegy -> hibaüzi.
ha kiveszem megy rendesen.
kérdem én, (gondolom a mit hozzátettem annál) hol rontottam el? 1 órája probálkozok, kiszedtem, csak a felét szedtem ki, de semmi. egyszerüen nemtudom h milehet a hiba.! -
Hujikolp
őstag
nemtudja valaki h miért nem fut le egy ilyen egyszerü for ciklus a helyi localhostomon?
<?php
print ''<table border=1>\n''; // HTML táblázat kezdete
for ( $y=1; $y<=12; $y++ )
{
print ''<tr>\n''; // sor kezdete a HTML táblázatban
for ( $x=1; $x<=12; $x++ )
{
print ''\t<td>''; // cella kezdete
print ($x*$y);
print ''</td>\n''; // cella vége
}
print ''</tr>\n''; // sor vége
}
print ''</table>\n''; // táblázat vége
?>
a netes szerveren simán lefut, de a gépemen nemakar, többi php rendesen megy de ez nemakar. -
Hujikolp
őstag
lenne pár kérdésem, amiben nemvagyok biztos, csak még nincsen kész- és lezárva a php ezért még nemtudom letesztelni.
van 2 fügvény, az egyiknek a neve sor_szamol($table), ez számol nekem, és van egy másik fügvény ami ezzel az értékkel dolgozik (lapoz()) fügvény.
igy adom át az értéket, jól csinálom?
lapoz(sor_szamol())
vagy
lapoz(sor_szamol($table)) a jó?
másik
szeretnék egy logikai kapcsolót csnálni,:
if(1 <= $szam <= 10)
valami ilyesmit, de ez nem jó, megnéztem. hogyan tudnám jóra varázsolni? -
Hujikolp
őstag
nemtudom h jól írtam-e:
adatok(title(););
van egy ''title'' fügvényem ami kiad egy értéket, és az ''adatok'' másik fügvénynek adja át. csak azt nem tudom h helyesen irtam-e le azt, vagy a title() után nem kell a kettőspont? vagy kekll? -
Hujikolp
őstag
válasz
Benmartin #2685 üzenetére
ez nem a php lefutási idejét mutatja?
másik: (csak h ne 2 hsz legyen)
...
function fugveny() {
...
$tipus = ''12345'';
...
}
if($_GET['valtozo'] == '12345')
{
echo ''számsor'';
}
else {echo '''';}
ugyebár ez most soha nem fog működni
namármost, ugyebár egy fügvényben lévő változót nemtudok elérni, de nekem mégis szükségem lenne rá, akkor mit tegyek? hogyan tudnám elérni azt a $tipus változót?? van erre valami trükk?
(mert a fügvény egyik kimenetele egy változó lenne [itt $tipus], amit majd késöbb felh.nálok) -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #2681 üzenetére
megy
-
Hujikolp
őstag
nemértek valamit. a forrás:
if (empty($tipus))
{
echo '<br>';
echo '<br>';
}
elseif (isset($tipus))
{
if ($tipus == ''scm'')
{
echo 'scm';
echo '<br>';
}
else
{
echo 'Ismeretlen hiba, valószínűleg roszz a link!';
}
}
namármost ez műxik nekem de sajnos mindig kiirja a végére amit aláhúztam. de elvileg ennek nemkéne h megjelenjen. ezért nemértem h miért jelenik meg
ja és igy érem el őket: belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm
akkor kiirja amit az scm. ben van de az elsét is.
tipp h miért van ez? és esetleg hogyan lehet kiküszöbölni? -
Hujikolp
őstag
még anyit a file feltöltéshez h lehet valahogyan vírusellenőrzést csinálni rajta?
-
Hujikolp
őstag
köszönöm! Sikerült (találnom) egyet.
-
Hujikolp
őstag
php-val hogyan tudok feltölteni?
-
Hujikolp
őstag
lehet h hülye kérdés de azért: lehet php-vel filéket és mappákat másolni? pl az uw-s 1ik oldalam lemásol egy másik uw-s oldal egy bizonyos filéjét. olyan biztonsági másolatként. ilyesmit lehet? vagy talán a chmod kell átirni és akkor lehetne?
-
Hujikolp
őstag
a 87.dik sorom egy dives cucc ami egy képet pozicionál, és ráadásul ezt a divet nem is olvassa a html mert <!-- --> között van, ugyhogy ezt nemértem.
viszont előrébb van olyan cucc, ami csak akkor irodik ki hogyha a link belepes.php?menu=hirek és ekkor kiir egy másik dolgot is, ha nemaz a link akkor csak egy szóközt ir ki. lehet h ez a hibája? -
Hujikolp
őstag
válasz
Hujikolp #2528 üzenetére
mostmár ilyet ir ki:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at e:\appserv\www\php\belepes.php:87) in e:\appserv\www\php\belepes.php on line 155
mi a baj?
az swfben lévő link: belepes.php?menu=scghost
<?php
$menu = $_GET['menu'];
if (!isset($menu)) {include(''hirek.php'');}
elseif ($menu == ''hirek'') {include(''hirek.php'');}
elseif ($menu == ''scghost'') {header( ''Location: ghost.html'' ); exit;}
else {echo ''nincs oldal'';}
?>
:F :F
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
van egy swf-es link ami igy néz ki: belepes.php?menu=scghost
ezt feldolgozom:
<?php
...
... elseif ($menu == ''scghost'') { na ide mit irjak h a ghost.html-re ugorjon? }
...
?>
ötlet?
mod: ha ezt rakom bele: header( ''Location: ghost.html'' ); akkor sem hozza be.ugyanugy a belepes.php?menu=scghost -ot akarja behozni
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
öö most ott az a szmájlit mit jelent? ;] -et vagy ]; -et? mert szokta cserélgetni a motor...
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
VladimirR #2503 üzenetére
amit irát az a $_SERVER[''HTTP_USER_AGENT''
azzal csak az a baj h ilyet ir ki nekem: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
viszont ez nem a legjobb. Észrevettem a képen, amit belinkeltél h különböző böngészönél mást ir ki a browser-re, hiszen mindig mással néztem meg. és elvileg az nekem pont jó lenne, annak a kódját ide betudod illeszteni? vagy priv? -
Hujikolp
őstag
php-vel meglehet különböztetni h miléyen böngészővel nézik a lapot?
tehát ha ie-vel nézik akkor pl az include-dal az ie.php-t illeszti be, ha firefoxal akkor firefox.php illesztbe ha operával nézik akkor meg opera.php-t illeszt be. lehet ilyet létrehozni? ha igen akkor valaki elmondaná a vázlatoát h mi kell hozzá? én a fejlécre gondoltam h ott lesz valami de ez nembiztos, csak tipp. na valaki? -
Hujikolp
őstag
válasz
Jester01 #2409 üzenetére
okés, ilyen akkor most a táblám:
ip nevű tábla az alábbi mezőkkel:
start end hu hun hungary <-- táblák nevei
33996344 33996351 GB GBR UNITED KINGDOM
és:
Mező Típus Egybevetés Null
start int(11) Nem
end int(11) Nem
hu text utf8_general_ci Nem
hun text utf8_general_ci Nem
hungary text utf8_general_ci Nem
Remélem igy jó lesz a táblám. -
Hujikolp
őstag
Jester01 tanácsára átirtam start és end-re a két legelső oszlopot, a többinek meg egyszerü nevet adtam: 3, 4 és 5. Nemakartam vele bajlodni, ezért irtam igy
a linkelt lapon egy két dolog nem világos
$country_query = ''SELECT country_code2,country_name FROM iptoc WHERE IP_FROM<=inet_aton('$REMOTE_ADDR') AND IP_TO>=inet_aton('$REMOTE_ADDR') '';
ez a kód nem vili ami benne van, vagyis nemtudom h éppen az adott néz, v érték
Amit te irtál:(''.|. ckod2,ckod3,country from IP where $ip>=ip1 and $ip<=ip2'');
meg lejjeb: ''c2'' ennek akkor most mi az értéke? nem ckod2 akart lenni?(kezdek megzavarodni)
-
Hujikolp
őstag
:R létrehozva, közben találtam egy olyan kódót ami keres adatbázisban [link] DE most melyikben keressen az átalakított értéket? az elő oszlopban, vagy a másodikban, (vagy mind2?) mert mind2 oszlop átalakított ip-t is tartalmaz. Az ip-t igy kérem le:
if($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] != ''){
$ip = $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
else{
$ip = $HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_ADDR']; }
// echo $ip;
átalakítását hogy végezzem el?
igy?:
$ip_hosszu = ip2long($ip);
echo $ip_hosszu; //most kiirja, de ezt az értéket kell adatbázisban megkeresni? gondolom igen
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
Nagyon köszönöm a segítségedet.
Azért leírom h jól csináltam-e, ha nem baj
letöltöttem azt a filét majd létrehoztam egy uj táblát ip néven. azon belül megint létrehoztam egy mezőt, ip-country néven. találtam ott egy olyan lehetőséget h filéből illesszen be, rendben, rámentem,
file helye --> ok, no problem
Mező vége ; A mezők lezárója. (hagytam ugy, ez volt az alapértelmezett, bár a filében nem volt ilyen karakter.)
Mező lezárás '' (pipa helye, nem tettem) Opcionális Gyakran idézőjel. Opcionálisan a char és varchar mezők lezárhatók a \''lezárás\''-karakterrel. ezt is ugyhagytam ahogy volt
a többi talán nem lényeges, ezekben nem vagyok biztos h jól lett beállítvaVégülis betöltötte a filét és sikeresen lefutott, majd megnéztem a táblát és igy rakta be az adatokat:
33996344'',''33996351'',''GB'',''GBR'',''UNITED KINGDOM
50331648'',''69956103'',''US'',''USA'',''UNITED STATES
69956104'',''69956111'',''BM'',''BMU'',''BERMUDA
69956112'',''83886079'',''US'',''USA'',''UNITED STATES
94585424'',''94585439'',''SE'',''SWE'',''SWEDEN
az elejéről és a végéről is a sornak leszedte az idézőjeleket. ez nem baj?
Melyik utasítással tudok keresni a táblában?
Ha valamit rosszul csináltam akkor mondjátok, időm vanha jól csináltam akkor:
Érdekesség ehhez: Beszúrt sorok: 67809 (A lekérés lefutott 2.4375 másodperc alatt)
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
A PHP-ban van olyan lehetőség h ip-t ellenőrizzan, ez alapján szeretnék olyat csinálni, h ellenőrizze az ip-t (ezt meg tudom oldani, h jó legyen) de azt hogyan oldajam meg h ha pl nem magyar nézi meg az oldalam (pl.: német srác, kínai gyerek, mindegy), tehát ha különbözik a magyar ip címektől akkor egy feliratot dobjon ki. ha meg magyar az illető akkor természetesen megy tovább, azt meg megint tudom. Megprobálkoznék megirni, de fogalmam sincs h van-e hozzá ilyen fügvény, v h hogyan kéne öszehasonlítani a 2 IP-címet.
-
Hujikolp
őstag
De neméppen a legjobb a \n, azért mert a forráskódba betesz egy hülye jelet, ami igaz h ujsor karakter, de, pl a jegyzettömb nemértelmezi
(csak tudnám miért nem) Én ugytudom h a helyes használata: \r\n és akkor ez teljesértékü sortörést ad nekünk, amugy a javascriptben is alkalmazzák ezt a \n-t, de mindenki ugy alkalmazza ahogy tudja
-
Hujikolp
őstag
-
Hujikolp
őstag
válasz
vakondka #2277 üzenetére
ismét sokat segítettél, köszönöm
!
bár azt a többdimenzíós dolgot egy cseppet sem értem, de lényegtelen. A session-okkal még nem tudtam foglalkozni, ugymondva nemtom azt se h hogyan kelll használniAmit adtál, azt majd átfogom nézni, és ha v.mit nem értek akkor majd szólok.
Viszont azt megtudnád nekem mondani h melyik az a fügvény ami egy filéből megadott sort olvas ki? mert én zézegettem egy-két dolgot és a fgets() jó lenne, csak az a bajom vele h a második paraméterben azt ell megadni h 1 sorból max mellyi adatot olvasson ki amig elnem jut a sor végére. vagyis én ilyan leírást találtam
Nekem meg olyan fügvényre lenne szükségem amit egy kerek számmal lehet megadni h mennyi sort olvasson ki a filéből. Van ilyen?tehát valami ilyen --> sorolvaso_fugveny_neve(egész_szam_ami_meghatarozza_h_mennyi_sort_olvasson_ki_a_filebol) ilyet keresk
-
Hujikolp
őstag
válasz
vakondka #2275 üzenetére
Köszönöm!
Csak 1 kérdés a cookie-vel kapcsolatban. Amikor létrehozok egy sütit, és mentek bele adatot, akkor milyen tipusú adatot tudok bele gyömöszőlni. azt tudom h kb max 4000 karaktert tud tárolni öszz visz, de egyszerüen beletudok írni egy ''kis történetet''? magyarán, bármit eltud tárolni? vagy csak a 4 adattipust? (integer, booleman,... vagy h irják) És sortöréseket lehet?
és idézőjelet? vagy csak a html kódját?
MÁSIK
Van nekem egy mysql táblám, de az adatoknál több minden szerepel. ez egy letöltésszámláló, és az egyik oszlopban megvan adva a file mérete. És én azt szeretném h a méret alapján listázza ki, akkor ezt h csináljam? (az egyik haverom készítette még anno régebben, amikor még egy kukkot se értettem a php-hoz, csak sajnos most nincs itt a haverom a jövö héten) szóval csak egy kis segítség kéne h mit irjak/változztassak a forrásban vagy hol. -
Hujikolp
őstag
Tudna esetleg valaki ajánlani egy jókis magyar cookie-s tutorialt, amiből sokat lehet tanulni?
-
Hujikolp
őstag
Ti honnan tudjátok ezt a sok php-s dolgokat? Mert én csak ámulok-bámulok h ti mennyit tudtok erröl
Van nektek v.mi trükközök? Lap ahonnan elkezdtétek mindezt tanulni?
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #2203 üzenetére
Hali!
nagyon jól néz ki, de esetleg nincsen egy olyan változat amelyikben a filéket mozgatni, törölni átnevezni lehet? -
Hujikolp
őstag
-
Hujikolp
őstag
<?php
$cimzett = ''hujikolp@uw.hu'';
if (isset($fanev))
{
$hiba = '''';
$targy = ''Hiba érkezett a lapról'';
$uzenet = htmlspecialchars(chop($uzenet));
if ($uzenet == '''') $hiba .= ''Bejelentés sikertelen, mert nemadtál meg üzenetet!'';
}
?>
body cuccok
<?php
if (!isset($fanev) || $hiba != '''')
{
if ($hiba != '''') print (''<P align=\''center\''><FONT COLOR=\''#FF0000\''>''.$hiba.''</FONT></P>'');
print ''<FORM action=\''''.$PHP_SELF.''\'' method=\''post\''>
<table>
<TR>
<TD><font color=red>Szöveg:<BR><TEXTAREA cols=35 rows=5 name=\''uzenet\''>''.$uzenet.''</TEXTAREA><br></TD>
</TR>
<TR>
<TD align=\''center\''>
<INPUT name=\''buttom\'' type=\''submit\'' value=\'' Küldés \''> <INPUT type=\''reset\'' value=\'' Mégse \''>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</FORM>
'';
}
else if ($hiba == '''')
{
$ido = (''Idő: ''.date(''Y.m.d. H:i:s'', time()).''\r\n'');
if ( @mail ($cimzett, $targy, ''Idő:''.$ido.''\r\n Szöveg:\r\n''.$uzenet))
{
echo ''<BR><BR><BR><P align=\''center\''>Köszönöm hogy szántál rá időt! Sikeres bejelentés!</P><BR><BR><A href=\''''.$PHP_SELF.''\''>új levél írása?</A></P>'';
}
else
{
echo ''beir()'';
}
}
function beir()
{
$fajlnev = ''hiba.txt'';
$uzenet = htmlspecialchars($uzenet);
$fa = fopen($fajlnev,''a'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>Hiba. Nemnyitható meg a file hozzáfüzésre.</font>'');
fwrite ($fa, date(''Y.m.d. H:i:s'').$szoveg);
fclose($fa);
}
?>
Ennek a cucnak olyat kéne csinálnia h a textareba beirt szöveget elküldje egy e-mailba. De nemtudom h mi lehet a hiba, mert egyszerüen nemakarja elküldeni. Hibaüzenetet nem ir ki... ha rákattintok a küldésre akkor meg egyszerüen mintha csak frissitené. szóval nemcsinál semmit szerintem. :F
ja ha nemküldi el akkor mentené filéba, de aqzt sem csinálja. a chmod jó, és uw-n menne meg extrán. -
Hujikolp
őstag
akkor v.mi ilyes lenne:
<html><head><title>5 másodperc és megsemmisül!</title>
<meta http-equiv=''refresh'' content=''5; url='php_s.php?file=teszt'''></head>
<body>
<?php
if (!isset($_GET[''file'']) || !file_exists($_GET[''file''] . ''.txt''))
{
die(''Felrobbant az oldal!!!!'');
}
else
{
include($_GET[''file''] . ''.txt'');
unlink($_GET[''file''] . ''.txt'');
}
?>
</body>
</html>
teszt.txt tartalma: ''5 másodpercen belül robban az oldal!''
mod: egyy ne konvertálás
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1989 üzenetére
kiprobálnám de éppen feltölték és ezért most nemtudom kiprobizni, de ahogyszabadlesz a feltöltővonal (nemszeretnék gabalyodást, lehet h nem is okoz, de biztos ami biztos... egyenlőre ráérek
)akkor egyböl töltöm fel a php-t amit készítettél és amiután kiprobáltam véleményezem!
-
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1987 üzenetére
nagyon köszönöm szépen!
-
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1985 üzenetére
nagyon köszönöm, és ahol van a ''file'' azt kell lecserélni a fájlom nevére amit beszeretne illeszteni? vagyis én ezt látom a kódból
-
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1977 üzenetére
könnyü legyen, h én is megértsem a kódót és késöbb tudjam én is jól hasznosítani, esetleg tuvábbfejleszteni. Annyi lenne a lényeg h csak 1* lehessen megnézni az adott oldalt és utána egy üzit irjon ki! enyi lenne de én nemtudom h h kéne.
a legegyszereübb a legjobb most, és köszi
mod: uw-ra kell, itt nincsen .htaccess és wwroot-on kivüli tárolási leh, és a php is szürt
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1974 üzenetére
szerintem globálisan, mármint egy link amelyet csak egyszer lehet megnézni, utána egy üzit ir ki h már meglett nézve a lap
-
Hujikolp
őstag
mi az a kód amivel csak egyszer lehetséges megnézni egy honlapot? és ha megnéztük akkor letiltsa.
-
Hujikolp
őstag
Csak érdekességnek, h összesen 4127 PHP fügvény van... Aki nem hiszi számolja meg!! Hi-hi!
Aktív témák
Hirdetés
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hővezető paszták
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest